Tilillä olevat rahat?

Anonyymi

Hei,

Nostin perjantaina 29.10 tilille jääneet rahat pois, mutta kirjauspäiväksi on pankissa laitettu 1.11, eli tililleni on toimeentulotukea ajatellen jäänyt rahaa. Voidaanko ne katsoa varoikseni?

Tilanteeni(sossu ja kela kyllä tietävät tilanteeni) on sellainen, että äitini maksaa käytännössä kaiken omista varoistaan ja maksan kuun lopussa hänelle käteisellä koko kuun menot. Näin siksi, että minulla ei ole mitään ulkopuolista apua (tukihenkilö oli, mutta se lopetettiin), eli en pääse kodin ulkopuolelle juuri koskaan (äitini tuo minulle ruuat ja lääkkeet). Tai pääsen, jos äitini suostuu ottamaan minut mukaansa johonkin. En siis vaikean paniikkihäiriöni takia pysty liikkumaan oven ulkopolella yksikseni. Viime kuussa pääsin automaatille vasta tuolloin viime perjantaina 29.10. ja nyt rahat näkyvät lokakuun lopun saldossa varallisuutena. Ja miksi en maksa äidilleni kulujani tilisiirtona, siksi koska äitini ei halua. Hän on vanhan kansan ihminen ja käyttää käteistä vieläkin maksaessaan.

8

1153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eli pankkipäivä oli jo mennyt, kun nostit. Voithan toimeentulotukihakemukseen liittää selvityksen, kuitinhan saat äidiltäsi kun pyydät kun hänelle maksat menosi jotka hän on ensin itse maksanut.
      Ja koitahan parantua siitä paniikkihäiriöstä. Lääkehoito tukena, eikun ovesta ulos vaan koittamaan hoitaa itse asioitasi.

    • Anonyymi

      Ei sillä niin väliä vaikka rahaa onkin tilillä jos tulot on aina samat. Minulle on käynyt monta kertaa, että kirjauspäivä on eri kuin maksu tai käteisen nostopäivä. Ei Kela ole siihen puuttunut.

    • Anonyymi

      Kyllä tilillä rahaa saa olla, ei sitä tarvitse toimeentulotuen takia tyhjentää. Yleensä varallisuus selvitetään siinä kohtaa kun hakee ensimmäisen kerran toimeentulotukea. Jos silloin tilillä on pajon rahaa, voidaan sitä huomioida toimeentulotuen laskelmalla tulona, koska ne tulisi käyttää ensisijaisesti. Ensimmäisen hakemuksen kohdalla voidaan katsoa, että tilillä saa olla rahaa kuukauden menoja varten, eli vuokran, laskujen ja perusosan verran... Esim jos vuokra 500e, toimeentulotuessa huomioitavat laskut 100e ja perusosa 500e, niin tilillä voi tosiaan olla yli 1000e. Kun on jo toimeentulotuen asiakas niin tulothan ovat Kellala selvillä ja ne huomioidaan laskelmalla aina tulona. Ei sillä ole merkitystä miten rahaa käyttää. Merkistystä on sillä, jos sinne tilille tupsahtaa yhtäkkiä jotain ylimääräistä tuloa. Yksin asuvalla tilisiirrot 50e ylittävältä osuudelta voidaan huomioida, jos ei ole selvittänyt mistä raha tulee ja mihin se menee. Esim. toimeentulotuen saajan ei kannata ottaa tililleen esim. synttärilahjoja....

      • Anonyymi

        Kuvailit toimeentulotuessa huomioitavia raha-asioita mielestäni varsin oikean suuntaisesti, eli siten kuin ne _kuuluisi_ yleensä tehdä.

        Tämä ei kuitenkaan poista sitä, että edelleenkin on tapauksia, jossa esim. toimeentulotuen saajan toimeentulotuesta säästettyjä rahoja on voitu vähentää uudessa toimeentulotuen päätöksessä siitäkin huolimatta, että mitään tuloja ei kuitenkaan ole ollut.

        On mahdollista toki sekin että Kelan yksittäiset virkailijat saattavat sössiä päätöksissä, mutta tämä kaannattaa ottaa huomioon jos aikoo pankkitililleen säästellä tt-tuesta rahaa, siitä voi joutua riitelemään.


    • Anonyymi

      Kyllähän sillä on suuri merkitys miten rahaa käyttää. Säästäväistä ihmistä rangaistaan, ettei hän saa toimeentulotukea, kun on säästänyt rahaa, eikä tuhlannut rahaa,
      Jos hän olisi tuhlannut rahansa vaikka alkoholiin ja tupakkaan, niin silloin hän saisi toimeentulotukea, kun hänellä ei ole säästöjä.
      Toinen asia, että kyllähän tilillä täytyy rahaa olla useampia sataisia ja yli 1000 euroa, koska voi tulla tarve ostaa uusi tietokone, jos nykyinen tietokone menee rikki.
      Nykymaailma on sellainen, että oma tietokone on melkein oltava, kun hoitaa erilaisia asioita, kuten pankkiasiat.
      Työvoimatoimiston ja kelan asioitakin hoidetaan netin kautta.
      Eikä kela voi todeta, että teillähän on 2000€ säästöjä tilillä, ettei toimeentulotukea myönnetä, kun täytyyhän sitä olla riittävästi rahaa, että saa kunnollisen tietokoneen, ei sitä mitään muutaman satasen tietokonetta hankita, vaan kunnollinen ja tehokas tietokone.
      Sitäpaitsi eihän kela suomalaisen tietokoneen hankintaa avusta millään tavoin, ettei kela tarvi puuttua säästöihin, jotka on varattu tietokoneen hankintaa varten ja säästöt on pidettävä tilillä, eikä tuhlattava, koska eihän sitä tiedä milloin se tietokone tilttaa ja hajoaa.

      • Anonyymi

        "Säästäväistä ihmistä rangaistaan, ettei hän saa toimeentulotukea, kun on säästänyt rahaa, eikä tuhlannut rahaa,"

        Säästäväisellä ihmisellä ei ole tarvetta toimeentulotukeen. Vai rangaistaanko mielestäsi työssäkäyvääkin, koska hän ei pääse työttömille tarkoitettujen palveluitten piiriin. Älä uhriudu.

        "Nykymaailma on sellainen, että oma tietokone on melkein oltava, kun hoitaa erilaisia asioita, kuten pankkiasiat."

        Siihen riittää älypuhelin, joita saa uutena (ellei käytetty jostain syystä kelpaa) satasella. Voit käyttää myös kirjaston tietokonetta. Älä heittäydy avuttomaksi.


      • Anonyymi

        Oletko trolli vai vajakki? Veikkaan jälkimmäistä. Vai 1000€ pidettävä tilillä tietokoneen hajoamisen pelossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko trolli vai vajakki? Veikkaan jälkimmäistä. Vai 1000€ pidettävä tilillä tietokoneen hajoamisen pelossa?

        Paremmin ne ylimääräiset säilyy lukollisessa lippaassa vaatekaapin pohjan alla eikä
        kitsas kelatäti tiedä niistä yhtikäs mitään. Eihän nollakorolla kannata pitää mitään pankissa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe