Kuka keksisi

Anonyymi

Kuka nero keksisi jauhelihan jauhamistyökalun, jauheliha kun on nykyään
pakattu niin tiiviiksi että sen pitää jauhaa paistinpannussa uudelleen, ja paisinpannu
menee pilalle

17

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ostan vain irtojauhelihaa palvelutiskiltä, niin on muhevaa.

    • Anonyymi

      Puulastalla tököttelen pieniksi, eihän siinä muukaan auta. Kape Aihinen vispilällä,,mutta en pinnoitetuun pannun sellaista käyttäisi.

    • Anonyymi

      Pinnotteiselle paistinpannulle on omat työvälineensä. Niissä ei saa käyttää metallia, vaan pitää käyttää muovisia tai puisia välineitä. Silloin ei pinnoite hajoa samalla tavalla.

    • Anonyymi

      Pinnoitettu pannu ihan väärä väline jauhelihan paistamiseen, siinä kiehuu mutta ei ruskistu. Kunnollinen pannu missä voi käyttää metallisia työvälineitä, siihen jauheliha ruskistumaan kuumaan pannuun ja joko lankavispilällä tai lankamaisella perunansurvomisvälineellä murustelu. Täytyy myös antaa sen jauhelihaköntin rauhassa ruskistua ensin toiselta puolelta ja sitten kääntää ja kun sekin puoli on kunnolla ruskistunut niin sitten aloittaa murustus. Paistamiseen riittää jauhelihan oma rasva.

      ent kyökkipiika

      • Anonyymi

        Voi olla,,mutta kun taloudessa ei ole kuin pinnoitettuja pannuja. Valurautaista en viitsi hommata,,liian vaivalloinen ylläpidettävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi olla,,mutta kun taloudessa ei ole kuin pinnoitettuja pannuja. Valurautaista en viitsi hommata,,liian vaivalloinen ylläpidettävä.

        No sitten ei kannata valittaa jos ei raaski kunnollista hommata. Valurautapannu ei ole yhtään sen työläämpi ylläpitää kuin pinnoitettuakaan kun sitä käyttää oikein ja se kestää käytössä vuosikymmenet toisin kuin pinnoitetut.

        ent kyökkipiika


    • Anonyymi

      Miksi jauheliha pitäisi "jauhaa" uudelleen" ?
      Kun tekee pyöryköitä, makaronilaatikkoa tai ihan mitä vaan, se on ihan sopivaa.
      Miksi sen pitäisi olla pienempää murusta ?
      Jos sitä sellaisenaan paistaa pannulla, se "jakautuu", kun tekee niinkuin
      hyvä neuvo on täällä jo annettu,
      paista ensi toista puolta ja käännä, kyllä "irtoo".

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Minä olen yleensä pistänyt möykyn oksasilppurista läpi.


    • Anonyymi

      Paisuntapannu vakkansa valikoi.

    • Anonyymi

      On se jo keksitty ja erittäin oivallinen apuri onkin, nimittäin Hackit jauhelihahakkuri.
      Niitä myyvät hyvät keittiötarvikeliikkeet ja nettikaupat. Se voi olla myös muulla tuotemerkillä. Katso kuva netistä minkälainen vehje. Tyttärelläni on sellainen ja on pelastanut monet tacoillalliset.
      Paistipannuunhan ei saisi laittaa koko könttiä kerralla vaan paistaa vähän kerrallaan.

    • Anonyymi

      Painele lusikalla.

      • Anonyymi

        kenkä vai


    • Anonyymi

      Laita vähän öljyä pannulle ja käytä puulastaa

    • Anonyymi

      Kyllä varmaan joku kone- tai elintarvikeinsinööri kyseisen laitteen keksii, jos sille on tarvetta eli kysyntää. Itse olen ostanut jauhelihaa kerran elämässäni (pyydettäessä). Olen toki syönyt jauhelihaa edellisten ja nykyisen naisystäväni tekeminä moninaisina ruokina, kiitos heille. En ole koskaan tehnyt mitään ruokaa jauhelihasta, ja tuskin teenkään.

    • Anonyymi

      Hanki lihamylly.

      Aloitus oli ääliömäinen, tottakai pakattu jauheliha tiivistyy ja rasva sitoo sen köntiksi. Siihen mitään koneita tarvi, senkun murustaa pannulle, joko käsin, tai vaikka sitten hajottaa pannulla lastalla, kuten kaikki tekee.

      Mutta mulla kokemusta lihan jauhamisesta, aikoinaan oli tilanne, kaupasta ei oikein saanut, eikä ainakaan kannattanut ostaa jauhelihaa. Ostin siis lihaa ja tarvitessa jauhoin sitä. Ihan tavallinen monitoimikone, missä mylly osa. Varmastikkin sellainen oikea mylly parempi, mutta toimi toikin ihan ok.

      No liha piti palastella aika pieniksi paloiksi ja aika hidastahan se oli. Mutta sai sen karkeuksista jauhista, kuin halus ja etenkin sellaisista lihoista, kuin halusi tehdä. Ja tosiaan, karkealla kun jauhoi, liha oli likipitäen spagetin tyylistä lautasella, irtonaistakin. Mutta jos halusi hienonmpaa, jauhoi sitten muutamaankin kertaan pienemmällä terällä, oli tosi helppo tehdä pullia, tiivistä kamaa.

      Oikeestaan työstä suurin tympeys tuli koneen pesemisestä, eikä se nyt iso homma olut sekään, muutama osa. Mutta juu, myllyllä pystyy jauhamaan kaikenlaista, kalaa jne, että ihan hyvä kampe sellainen, Ei ole tullut käytettyä muutamaan vuosikymmeneen, tallessa se edelleen on. Taloudellisesti ei taida ite jauhaminen nykyisin lyödä leiville, jauhelihaan käytetään sellaisia ränttyjä, joita ei lihatiskiltä kukaan osta. Siks ihan laadun takia asia kuitenkin vois olla järkevää.

      Ainiin. Pakastetun jauhelihan saa hyvin pannulla irtonaiseks, sen kun kääntelee ja kaapii lastalla kypsät irti. Mutta ruskistuksesta ei silloin oikein voi puhua.

      Juu, kone keksitty ajat sitten, osta lihamylly,

      =DW=

    • Tuollainen on aika helppo tehdä jos on olosuhteet.
      Itse olen ajatellut että laittaisin 5 cm halkaisijaltaan pyöreään puuhun toiseen päähän 3-4 kappaletta noin kolme milliä paksuja lastantapaisia ~10 cm pitkiä säleitä.
      Hakkurin varsi tammea, ja luumupuuta lastoiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      39
      2627
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1639
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1525
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      135
      1453
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1239
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      322
      1005
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      964
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      80
      903
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      900
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      845
    Aihe