Kuka keksisi

Anonyymi

Kuka nero keksisi jauhelihan jauhamistyökalun, jauheliha kun on nykyään
pakattu niin tiiviiksi että sen pitää jauhaa paistinpannussa uudelleen, ja paisinpannu
menee pilalle

17

291

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ostan vain irtojauhelihaa palvelutiskiltä, niin on muhevaa.

    • Anonyymi

      Puulastalla tököttelen pieniksi, eihän siinä muukaan auta. Kape Aihinen vispilällä,,mutta en pinnoitetuun pannun sellaista käyttäisi.

    • Anonyymi

      Pinnotteiselle paistinpannulle on omat työvälineensä. Niissä ei saa käyttää metallia, vaan pitää käyttää muovisia tai puisia välineitä. Silloin ei pinnoite hajoa samalla tavalla.

    • Anonyymi

      Pinnoitettu pannu ihan väärä väline jauhelihan paistamiseen, siinä kiehuu mutta ei ruskistu. Kunnollinen pannu missä voi käyttää metallisia työvälineitä, siihen jauheliha ruskistumaan kuumaan pannuun ja joko lankavispilällä tai lankamaisella perunansurvomisvälineellä murustelu. Täytyy myös antaa sen jauhelihaköntin rauhassa ruskistua ensin toiselta puolelta ja sitten kääntää ja kun sekin puoli on kunnolla ruskistunut niin sitten aloittaa murustus. Paistamiseen riittää jauhelihan oma rasva.

      ent kyökkipiika

      • Anonyymi

        Voi olla,,mutta kun taloudessa ei ole kuin pinnoitettuja pannuja. Valurautaista en viitsi hommata,,liian vaivalloinen ylläpidettävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi olla,,mutta kun taloudessa ei ole kuin pinnoitettuja pannuja. Valurautaista en viitsi hommata,,liian vaivalloinen ylläpidettävä.

        No sitten ei kannata valittaa jos ei raaski kunnollista hommata. Valurautapannu ei ole yhtään sen työläämpi ylläpitää kuin pinnoitettuakaan kun sitä käyttää oikein ja se kestää käytössä vuosikymmenet toisin kuin pinnoitetut.

        ent kyökkipiika


    • Anonyymi

      Miksi jauheliha pitäisi "jauhaa" uudelleen" ?
      Kun tekee pyöryköitä, makaronilaatikkoa tai ihan mitä vaan, se on ihan sopivaa.
      Miksi sen pitäisi olla pienempää murusta ?
      Jos sitä sellaisenaan paistaa pannulla, se "jakautuu", kun tekee niinkuin
      hyvä neuvo on täällä jo annettu,
      paista ensi toista puolta ja käännä, kyllä "irtoo".

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Minä olen yleensä pistänyt möykyn oksasilppurista läpi.


    • Anonyymi

      Paisuntapannu vakkansa valikoi.

    • Anonyymi

      On se jo keksitty ja erittäin oivallinen apuri onkin, nimittäin Hackit jauhelihahakkuri.
      Niitä myyvät hyvät keittiötarvikeliikkeet ja nettikaupat. Se voi olla myös muulla tuotemerkillä. Katso kuva netistä minkälainen vehje. Tyttärelläni on sellainen ja on pelastanut monet tacoillalliset.
      Paistipannuunhan ei saisi laittaa koko könttiä kerralla vaan paistaa vähän kerrallaan.

    • Anonyymi

      Painele lusikalla.

      • Anonyymi

        kenkä vai


    • Anonyymi

      Laita vähän öljyä pannulle ja käytä puulastaa

    • Anonyymi

      Kyllä varmaan joku kone- tai elintarvikeinsinööri kyseisen laitteen keksii, jos sille on tarvetta eli kysyntää. Itse olen ostanut jauhelihaa kerran elämässäni (pyydettäessä). Olen toki syönyt jauhelihaa edellisten ja nykyisen naisystäväni tekeminä moninaisina ruokina, kiitos heille. En ole koskaan tehnyt mitään ruokaa jauhelihasta, ja tuskin teenkään.

    • Anonyymi

      Hanki lihamylly.

      Aloitus oli ääliömäinen, tottakai pakattu jauheliha tiivistyy ja rasva sitoo sen köntiksi. Siihen mitään koneita tarvi, senkun murustaa pannulle, joko käsin, tai vaikka sitten hajottaa pannulla lastalla, kuten kaikki tekee.

      Mutta mulla kokemusta lihan jauhamisesta, aikoinaan oli tilanne, kaupasta ei oikein saanut, eikä ainakaan kannattanut ostaa jauhelihaa. Ostin siis lihaa ja tarvitessa jauhoin sitä. Ihan tavallinen monitoimikone, missä mylly osa. Varmastikkin sellainen oikea mylly parempi, mutta toimi toikin ihan ok.

      No liha piti palastella aika pieniksi paloiksi ja aika hidastahan se oli. Mutta sai sen karkeuksista jauhista, kuin halus ja etenkin sellaisista lihoista, kuin halusi tehdä. Ja tosiaan, karkealla kun jauhoi, liha oli likipitäen spagetin tyylistä lautasella, irtonaistakin. Mutta jos halusi hienonmpaa, jauhoi sitten muutamaankin kertaan pienemmällä terällä, oli tosi helppo tehdä pullia, tiivistä kamaa.

      Oikeestaan työstä suurin tympeys tuli koneen pesemisestä, eikä se nyt iso homma olut sekään, muutama osa. Mutta juu, myllyllä pystyy jauhamaan kaikenlaista, kalaa jne, että ihan hyvä kampe sellainen, Ei ole tullut käytettyä muutamaan vuosikymmeneen, tallessa se edelleen on. Taloudellisesti ei taida ite jauhaminen nykyisin lyödä leiville, jauhelihaan käytetään sellaisia ränttyjä, joita ei lihatiskiltä kukaan osta. Siks ihan laadun takia asia kuitenkin vois olla järkevää.

      Ainiin. Pakastetun jauhelihan saa hyvin pannulla irtonaiseks, sen kun kääntelee ja kaapii lastalla kypsät irti. Mutta ruskistuksesta ei silloin oikein voi puhua.

      Juu, kone keksitty ajat sitten, osta lihamylly,

      =DW=

    • Tuollainen on aika helppo tehdä jos on olosuhteet.
      Itse olen ajatellut että laittaisin 5 cm halkaisijaltaan pyöreään puuhun toiseen päähän 3-4 kappaletta noin kolme milliä paksuja lastantapaisia ~10 cm pitkiä säleitä.
      Hakkurin varsi tammea, ja luumupuuta lastoiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      119
      1682
    2. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1508
    3. Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä

      Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy
      Maailman menoa
      37
      963
    4. Multa sulle

      Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M
      Ikävä
      29
      889
    5. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      38
      841
    6. Nainen, olen tutkinut sinua paljon

      Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm
      Ikävä
      50
      806
    7. Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?

      Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s
      Ikävä
      43
      758
    8. Olet myös vähän ärsyttävä

      Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.
      Ikävä
      37
      750
    9. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      748
    10. Onko sulla empatiakykyä?

      Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet
      Ikävä
      37
      720
    Aihe