Kissa viskoo hiekkaa ja tarpeitaan pitkin seiniä

Anonyymi

Meillä on ollut vähän yli viikon kaksi aikuista kissaa, joista toinen (narttu) on alusta asti ollut todella haasteellinen vessassa (hiekkalaatikolla) kävijä.

Kissa siis ei tee lainkaan kuoppaa eikä myöskään peitä tarpeitaan, vaan toimituksen jälkeen viskoo hiekkaa ympäriinsä, jolloin kaikki on tortussa seiniä myöten. Tassutkin menevät siinä puuhassa ihan likaiseksi, joten aika työlästä on ollut. Toinen kissa tekee samalle laatikolle jätökset siististi ja mallikkaasti.

Hiekkana on sekoitus Cattiaa ja silicarakeita, hiekkaa on ainakin 7 cm verran ja laatikko on ihan isokin, että mahtuu kyllä olemaan hyvin. Laatikko siivotaan lähes aina heti käyntien jälkeen, joten sen puoleen ei pitäisi olla varaa nirsoiluun.

Osaako joku antaa neuvoa, mistä tällainen käytös voisi johtua? On aika raskasta kaksi kertaa päivässä siivota seinät ja lattiat ja yrittää pestä kissan tassut jätöksistä, ettei kuljeta niitä joka paikkaan... Muuten kissa on oikein ihana, mutta tämän vessakäyttäytymisen kanssa on kyllä aika raskasta :(

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Josko sillä on semmoinen tapa. Hankkikaa vessa josta hiekka ym ei lennä, eli umpivessa. Oman kissan hiekan levittely loppui siihen, kun hommasin paremman vessan.
      Se on leikattu kollinuorukainen, ja tykkäsi niin mielettömästi kieriä kissanhiekassa jota oli mättänyt astiastaan, että ihan huvitti- ei olisi millään antanut siivota heiteltyjä hiekkoja.
      Naurattaa vieläkin kun muistelen, miten se halusi haista kissanhiekalle, ilmeisesti vahvisti näin reviirinhaltijan tuoksun leviämistä ympäristöön.
      Samassa talossa eri rapussa oli toinen kissa. Ilmeisesti ei ole enää, kun kissani ei koe tarvetta enää niin siihen hiekkakierintään. Eikä kieri enää ulkoillessakaan kuin harvoin talon edessä.

    • Anonyymi

      Saattaa olla hyvinkin jokin reviirin merkkaamiseen tai johtajuuteen liittyvä juttu, koska tämä poika tekee siististi tarpeet. Umpivessa varmaan hankittava jos viskely vielä jatkuu.

      Luulisi vaan, että itseä haittaisi torttuiset tassut mutta hyvin näyttää niillä huitelevan ja sitten pesevän :-D Erikoinen mummeli!

      AP

      • Anonyymi

        Hop in- tyyppiset laatikot ovat parhaita siihen, ettei hiekka lennä pitkin poikin 🙂


      • Anonyymi

        Tapa. ehkä pentuna missä on ollut, ollut vähän sottaisempaa, ja se on oppinut siihen tyyliin.
        se umpivessa. Ei ihan joka paikkaa tartte joka tortun jälkeen, esim seiniä pestä.
        Varaa märkä pyyhe aina, ja opeta kävelemään sille, pyyhi pahimmat, säästyt ison osaa lattiaa moppaamasta.
        Minä olen se jolla on se kissanhiekka kierijä kotona. Se todella inhosi kun siivosin heiteltyä pois...Tuli siihen vasiten, nenän eteen kierimään, kiukkusi minulle...(hänen omaa hiekkaa, haista pitää laajalti)
        Kun ostin uuden vessan, en umpivessaa, vaan heittelyn estolaidat, kyllä se testaili. Oli sangen hermona, testaili uudelleen, eikä saanut juuri hiekkaa mätettyä. Tyytyi siihen.
        Mutta siihen asti se oli show kun otin hiekkoja lastalla tai imurilla. Kissa tosiaan puri lastaa, tai imurinsuuttimen kimppuun koitti toistuvasti aina käydä, asttui kieriskelemään etten saa hiekkaa pois.
        Että on kissoilla omia tapojaan.
        Etenkin reviirille tunkeutuva toisen kissan tuoksu voi saada sen varmistelemaan reviiriään, eli sitten halutaan ulos häätämään tunkeilija, mätetään hiekkaa urakalla että sen oma haju leviää. Hierotaan poskia joka kohtaan ihan vimmassa.
        Myös omistaja voi tuoda housunlahkeissaan kotiin epäilyttäviä hajuja, tai naapurustossa voi asua kissa.
        Ei se kusisen tms hiekan levittely ole mitääbn muuta kuin reviirin varmistamista. Voit tukea kissasi reviirin tilannetta niin, että käytät sitä ulkona, valjaissa. Saa hangata poskillaan, ja jos näkee muita kissoja, ilmaista niille miskä on systeemi, että irtokissat häipyvät.
        Minun kissani... Eka kesänä yksi yrittelijä koetti sen reviirille, ja erehtyi. Kissani otti sen tyypillisen uhkausasennon, ja viritti laulua. Loukkaaja pötki, taakseen katsomatta. Toisen kerran syksyllä, eri suunnasta tuli, mutta kissani nousi remonttirojujen päältä tuijottamaan. Se toinen kissa katsoi äimänä, eikö tosiaan minun kissani vieläkään hermostu.
        Ja- lähti kuin ajakka, eikä ole sen koommin näkynyt.
        Kissani hoitaa vähintään 4 krt viikkoon reviirijutut kuntoon. eli merkitsee poskilla, pataroi reviirillä, tarkkailee onko myyriä.
        Molemmat nautimme siitä.


    • Anonyymi

      Kyllä se kissi, varpaansa puhtaiksi nuolee, ja antaa suukon sinulle.

    • Anonyymi

      Roiskaa se ikkunasta pihalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe