Hgin kaupungin lihatta-tempauksesta tuli mieleen että
On tuntuma että huonosti käy lapsille jos jätetään liha ruoista pois. On vaikea käsittää miten nälkä pysyy loitolla, miten on raudan ja proteiinin saanti. Meillä on aina syöty lihaa kun on ollut maanviljelyspaikka, enkä ilman pärjäisi vieläkään.
Noin 30-vuotiaana kokeilin olla ilman lihaa. Aloin syödä kamalasti kaikkea muuta ja maha sen kun kasvoi. Jonkinlainen nälkä oli koko ajan.
On vanhempia tuttuja, jotka on pantu lapsena sodan aikana nukkumaan nälkäisinä, kun on pitänyt säästää ruokaa seuraavalle päivälle, velliä ja puuroa. Tai toinen perhe on syönyt lampaanhöystöperunoita, jotain rasvamuru-perunakeittoa. Sitä höystöä äiti oli tuonut kun oli tullut illalla töistä, koko muun päivän kaappi oli ollut tyhjä. Lihaa ei ollut ollut juuri koskaan. Kyllä hekin vielä porskuttavat, joten hengissä ovat selvinneet. Sairauksia kyllä on.
Pärjäätkö lihatta ja millä korvaat?
Pärjäätkö ilman liharuokaa
53
675
Vastaukset
- Anonyymi
Hox.
Tsadissa on nyt päätetty kaupungin tarjoiluista, ei koululaisten ruuista. Siis sellaissa kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa, missä on tarjoilua, ei tarjota lihaa. Paitsi joskus tarjotaan lihaakin, tarkoittaa kai lähinnä kv-pirskeitä tms suurempia pirskeitä.
Että kaitpa sitä makaroniolodjua jauhelihalla syötetään kakaroille jatkossakin.
Sinällään toi päätös voidaan luokitella viherpesuksi, mutta voi tollasenkin päätöksen tehdä, Jokatapauksessa lihan kulutusta pitäis vähentää ja voi kaupunki ihan hyvin näyttää esimerkkiä kansalaisille omilla toimillaan.
Aloituksen kysymykseen: ihan hyvin. Olen kyllä lihansyöjä, mutta pitää sitä muutakin syödä. "Lopetin" taannoin makkaran syömisen. Tarkoittaa jauhomakkaroita, lenkkiä lauantaimakkaraa, söin liikaa sellaista. Kaitpa mä nykyisin syön lenkin sijasta kaurapuuroa, kun pitäähän sitä jotain syödä.
Kyllä ihminen elää ilman lihaakin ja vegesapuskat on oikesti hyviäkin. Noin mainiten, vegeMöttönen paljon maukkaampi, kuin perinteinen lihaversio. Tuskin ikinä alan vegetaristiksi, mutta ite olen hokannut, ei ole pakko sitä lihaa ja makkaraa jatkuvasti syödä,terveellisempääkin.
=DW= - Anonyymi
Kahdeksan vuotta on mennyt ihan hyvin ilman porsaan ja naudanlihaa.
Kalaa syön joka viikko vähän, sen minkä mahani kestää.
(Syy on divertikuloosi, ei pysty syömään lihaa, tulee kamalammat kivut)- Anonyymi
Vaihdoin kalaan enkä sitäkään syö ihan joka päivä.
Kalassa on proteiinia suunnilleen yhtä paljon kuin lihassa.
Kasviksissa on kasvisproteiinia ja mm. maitotuotteissa on monia proteiinirikkaita
tuotteita. Valion Profeel-juoma on yksi hyvä lisäproteiininlähde,
sitä myydään ruokakaupoissa. Sitä on mm. kaakaonmakuista. Ei lisättyä sokeria.
Proteiinia pitää saada painokilojensa verran grammoina.
Esim. 70 kiloisen henkilön pitäisi saada 70 grammaa proteiinia.
(Iäkkäitten vähän reilummin)
Ruokien ravintosisältöä ja vrk-tarvetta jouduin "opiskelemaan"
kun liha jäi pois.
Esim. B-monivitamiinia otan purkista.
B12-vitamiinia saa eniten lihasta eikä paljoakaan muusta.
Kaikki B-vitamiinit ovat tärkeitä.
Rauta-arvoni ovat melko hyvät. Oletan sen johtuvan siitä, että juon kolme isoa mukia
kahvia päivässä :))) Sattumalta huomasin kerran ravintoainetaulukkoja tutkiessani,
että kahvissa on paljon rautaa eikä siinä juuri muuta sitten olekaan.
No, pitää muutakin syödä tarpeeksi rautaa saadakseen. Ruisleipää ?
***On totta myös omalla kohdallani, että liha vei nälän pitkäksi aikaa ja antoi "voimaa"
ruhooni :)))
Kasvikset ei riitä minulle, jos vain niitä syön on jotenkin heikko olo eikä koskaan kylläinen.
Siksikin syön myös kalaa.
(ja tietysti myös muuta, leipää, joskus munia, vähän juustoa jne. sitä sun tätä monipuolisesti ja vaihdellen)
En ole minkään sortin kiihkovegaani, vain lihaa en syö.
Yritän pitää huolta, että saisin kaikkia ravintoaineita, vitamiineja ja hivenaineita
ja riittävästi energiaa.
Elimistö (ml. aivot) tarvitsevat myös rasvaa, mutta ei mielellään eläinrasvaa,
mikä nostaa kolesterolia.
Rypsiöljyä lorautan ruokaan (lautaselle) pari rkl vrk:ssa.
Oliiviöljy on "karvaan" makuista ja yksipuolisempaa.
En syö pullaa, karkkia, kakkua, limsoja, sipsejä tms. sokeri- tai rasvasuolahöttöä.
En ole sen kummemmassa kunnossa kuin muutkaan. En huonommassa enkä paremmassa,
en ikuista elämää tavoittele :))) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaihdoin kalaan enkä sitäkään syö ihan joka päivä.
Kalassa on proteiinia suunnilleen yhtä paljon kuin lihassa.
Kasviksissa on kasvisproteiinia ja mm. maitotuotteissa on monia proteiinirikkaita
tuotteita. Valion Profeel-juoma on yksi hyvä lisäproteiininlähde,
sitä myydään ruokakaupoissa. Sitä on mm. kaakaonmakuista. Ei lisättyä sokeria.
Proteiinia pitää saada painokilojensa verran grammoina.
Esim. 70 kiloisen henkilön pitäisi saada 70 grammaa proteiinia.
(Iäkkäitten vähän reilummin)
Ruokien ravintosisältöä ja vrk-tarvetta jouduin "opiskelemaan"
kun liha jäi pois.
Esim. B-monivitamiinia otan purkista.
B12-vitamiinia saa eniten lihasta eikä paljoakaan muusta.
Kaikki B-vitamiinit ovat tärkeitä.
Rauta-arvoni ovat melko hyvät. Oletan sen johtuvan siitä, että juon kolme isoa mukia
kahvia päivässä :))) Sattumalta huomasin kerran ravintoainetaulukkoja tutkiessani,
että kahvissa on paljon rautaa eikä siinä juuri muuta sitten olekaan.
No, pitää muutakin syödä tarpeeksi rautaa saadakseen. Ruisleipää ?
***On totta myös omalla kohdallani, että liha vei nälän pitkäksi aikaa ja antoi "voimaa"
ruhooni :)))
Kasvikset ei riitä minulle, jos vain niitä syön on jotenkin heikko olo eikä koskaan kylläinen.
Siksikin syön myös kalaa.
(ja tietysti myös muuta, leipää, joskus munia, vähän juustoa jne. sitä sun tätä monipuolisesti ja vaihdellen)
En ole minkään sortin kiihkovegaani, vain lihaa en syö.
Yritän pitää huolta, että saisin kaikkia ravintoaineita, vitamiineja ja hivenaineita
ja riittävästi energiaa.
Elimistö (ml. aivot) tarvitsevat myös rasvaa, mutta ei mielellään eläinrasvaa,
mikä nostaa kolesterolia.
Rypsiöljyä lorautan ruokaan (lautaselle) pari rkl vrk:ssa.
Oliiviöljy on "karvaan" makuista ja yksipuolisempaa.
En syö pullaa, karkkia, kakkua, limsoja, sipsejä tms. sokeri- tai rasvasuolahöttöä.
En ole sen kummemmassa kunnossa kuin muutkaan. En huonommassa enkä paremmassa,
en ikuista elämää tavoittele :)))Kala on suurelta osin lihaa :)
kylmätotuus - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kala on suurelta osin lihaa :)
kylmätotuusSori, kun en huomannut sitä sinulle erikseen selittää.
Ns. punainen liha on nykyään se 100%:sti aina, kun puhutaan lihan jättämisestä
pois ruokavaliosta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaihdoin kalaan enkä sitäkään syö ihan joka päivä.
Kalassa on proteiinia suunnilleen yhtä paljon kuin lihassa.
Kasviksissa on kasvisproteiinia ja mm. maitotuotteissa on monia proteiinirikkaita
tuotteita. Valion Profeel-juoma on yksi hyvä lisäproteiininlähde,
sitä myydään ruokakaupoissa. Sitä on mm. kaakaonmakuista. Ei lisättyä sokeria.
Proteiinia pitää saada painokilojensa verran grammoina.
Esim. 70 kiloisen henkilön pitäisi saada 70 grammaa proteiinia.
(Iäkkäitten vähän reilummin)
Ruokien ravintosisältöä ja vrk-tarvetta jouduin "opiskelemaan"
kun liha jäi pois.
Esim. B-monivitamiinia otan purkista.
B12-vitamiinia saa eniten lihasta eikä paljoakaan muusta.
Kaikki B-vitamiinit ovat tärkeitä.
Rauta-arvoni ovat melko hyvät. Oletan sen johtuvan siitä, että juon kolme isoa mukia
kahvia päivässä :))) Sattumalta huomasin kerran ravintoainetaulukkoja tutkiessani,
että kahvissa on paljon rautaa eikä siinä juuri muuta sitten olekaan.
No, pitää muutakin syödä tarpeeksi rautaa saadakseen. Ruisleipää ?
***On totta myös omalla kohdallani, että liha vei nälän pitkäksi aikaa ja antoi "voimaa"
ruhooni :)))
Kasvikset ei riitä minulle, jos vain niitä syön on jotenkin heikko olo eikä koskaan kylläinen.
Siksikin syön myös kalaa.
(ja tietysti myös muuta, leipää, joskus munia, vähän juustoa jne. sitä sun tätä monipuolisesti ja vaihdellen)
En ole minkään sortin kiihkovegaani, vain lihaa en syö.
Yritän pitää huolta, että saisin kaikkia ravintoaineita, vitamiineja ja hivenaineita
ja riittävästi energiaa.
Elimistö (ml. aivot) tarvitsevat myös rasvaa, mutta ei mielellään eläinrasvaa,
mikä nostaa kolesterolia.
Rypsiöljyä lorautan ruokaan (lautaselle) pari rkl vrk:ssa.
Oliiviöljy on "karvaan" makuista ja yksipuolisempaa.
En syö pullaa, karkkia, kakkua, limsoja, sipsejä tms. sokeri- tai rasvasuolahöttöä.
En ole sen kummemmassa kunnossa kuin muutkaan. En huonommassa enkä paremmassa,
en ikuista elämää tavoittele :)))Et ole minkään sortin vegaani.
Vegaani henkilö ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuoteita.
kylmätotuus - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sori, kun en huomannut sitä sinulle erikseen selittää.
Ns. punainen liha on nykyään se 100%:sti aina, kun puhutaan lihan jättämisestä
pois ruokavaliosta.Minun näkemykseni lihan jättämisestä pois ruokavaliosta ei koske pelkästään punaista lihaa, vaan kaikkia lihatuotteita.
kylmätotuus - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaihdoin kalaan enkä sitäkään syö ihan joka päivä.
Kalassa on proteiinia suunnilleen yhtä paljon kuin lihassa.
Kasviksissa on kasvisproteiinia ja mm. maitotuotteissa on monia proteiinirikkaita
tuotteita. Valion Profeel-juoma on yksi hyvä lisäproteiininlähde,
sitä myydään ruokakaupoissa. Sitä on mm. kaakaonmakuista. Ei lisättyä sokeria.
Proteiinia pitää saada painokilojensa verran grammoina.
Esim. 70 kiloisen henkilön pitäisi saada 70 grammaa proteiinia.
(Iäkkäitten vähän reilummin)
Ruokien ravintosisältöä ja vrk-tarvetta jouduin "opiskelemaan"
kun liha jäi pois.
Esim. B-monivitamiinia otan purkista.
B12-vitamiinia saa eniten lihasta eikä paljoakaan muusta.
Kaikki B-vitamiinit ovat tärkeitä.
Rauta-arvoni ovat melko hyvät. Oletan sen johtuvan siitä, että juon kolme isoa mukia
kahvia päivässä :))) Sattumalta huomasin kerran ravintoainetaulukkoja tutkiessani,
että kahvissa on paljon rautaa eikä siinä juuri muuta sitten olekaan.
No, pitää muutakin syödä tarpeeksi rautaa saadakseen. Ruisleipää ?
***On totta myös omalla kohdallani, että liha vei nälän pitkäksi aikaa ja antoi "voimaa"
ruhooni :)))
Kasvikset ei riitä minulle, jos vain niitä syön on jotenkin heikko olo eikä koskaan kylläinen.
Siksikin syön myös kalaa.
(ja tietysti myös muuta, leipää, joskus munia, vähän juustoa jne. sitä sun tätä monipuolisesti ja vaihdellen)
En ole minkään sortin kiihkovegaani, vain lihaa en syö.
Yritän pitää huolta, että saisin kaikkia ravintoaineita, vitamiineja ja hivenaineita
ja riittävästi energiaa.
Elimistö (ml. aivot) tarvitsevat myös rasvaa, mutta ei mielellään eläinrasvaa,
mikä nostaa kolesterolia.
Rypsiöljyä lorautan ruokaan (lautaselle) pari rkl vrk:ssa.
Oliiviöljy on "karvaan" makuista ja yksipuolisempaa.
En syö pullaa, karkkia, kakkua, limsoja, sipsejä tms. sokeri- tai rasvasuolahöttöä.
En ole sen kummemmassa kunnossa kuin muutkaan. En huonommassa enkä paremmassa,
en ikuista elämää tavoittele :)))Proteiinia ei tarvitse ellei ole tarkoitus kasvattaa lihasmassaa.
Vasta kun elimistöstä loppuu energia(hiilarit ja rasva) niin sitten elimistö alkaa muuttamaan omaa proteiiniaan eli lihaksia energiaksi.
Itse taas olen huomannut että olo on ollut virkeämpi ja lihas/nivel säryt urheilun jälkeen on melkein kokonaan hävinneet. Ennen oli paikat kipeenä monta päivää kuntoilun jälkeen, nyt saattaa seuraavana aamulla olla lihakset vähän hellänä mutta ei haittaa sen kummemmin menoa.
Se on totta että kilo lihaa vie paremmin nälän kuin kilo perunoita. Se johtuu tietääkseni siitä että ihmisen vatsa ei pysty kunnolla sulattamaan lihaa eli maha pysyy pidemmän aikaa täynnä koska se elukan raato ei yksinkertaisesti mene niin helposti elimistön läpi. Mulla nälän kanssa on käynyt niin että en tunne enää yhtä voimakasta nälkää kuin silloin kun söin päivittäin eläimiä, epäilen että se johtuu siitä että kasvisruoka ei omasta kokemuksesta aiheuta samanlaista infernaalista mahan turvotusta kuin grillikylkien ahmiminen ym. eläinherkut. T. Juuri mummolassa käytiin syömässä ja siellä ei voita,maitoa ja lihaa säästellä ja sen kyllä huomaa olotilasta😂
- Anonyymi
Helsingin aloite on hyvä. Seuratkaa muualla perässä !
- Anonyymi
Olen lapsuudestani lähtien syönyt liharuokia, enkä näe mitään syytä jättää lihaa pois ruokavaliostani. Enimmäkseen teen ruokaa broilerista.
Ihminen on kaikkiruokainen "eläin".
kylmätotuus- Anonyymi
Ihminen on kaikkiruokainen mutta se ei tarkoita että eläimien syömisestä olisi mitään hyötyä nykypäivän ihmiselle
- Anonyymi
Broilerin rasva, se keltainen, usein nahassa eniten, on kaikkein epäterveellisintä.
Possun terveellisintä. - Anonyymi
Tärkeä b-vitamiini, josta suomalaisilla puutetta
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/70130e7b-a491-45e6-8315-0d21973d9926- Anonyymi
Ei ole folaatinpuutetta, jos syöt jotakin tai useampaa näistä:
Täysjyväviljat, tuoreet kasvikset ja hedelmät, marjat, pavut sekä maksa ovat hyviä folaatin lähteitä. Kasviksista etenkin tummat tummanvihreät sisältävät paljon folaattia.
...
Folaatti – lähteet
Parsakaali, parsa.
Rucola, pinaatti, lehtikaali, ruusukaali.
Ruisleipä
Muut kasvikset.
Kikherneet ja erilaiset pavut.
Maksa.
Maapähkinä
IS kirjoittaa joka päivä jostain "aineesta", mutta kun syö monipuolista kotiruokaa
se riittää. Ei tule puutoksia.
- Anonyymi
En tiedä elämää ilman lihaa! Liha on ainoa syötävä aine, joka saa veden herahtamaan kielelle. Miten pärjäisin ilman?
- Anonyymi
En ole koskaan pitänyt lihasta. Joskus, onneksi harvoin, ei voi kieltäytyä tarjostusta sapuskasta. Ihan sama kuka ja miten valmistaa, se maistuu paskalta.
Kalaa, kanaa sekä vihanneksia, ei ole terveyshaittoja havaittu.- Anonyymi
Minä en kyllä ole maistanut p_skaa!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä en kyllä ole maistanut p_skaa!
No jopas !!! Tätä kommenttia mietittiin pitkään ja hartaasti.
- Anonyymi
Tarkoitatko, että syöt kuitenkin kanaa ja kalaa vihannesten lisäksi?
Jos näin on, niin ihmettelen suuresti, miksi syöt ruokaa, joka maistuu ulosteelta?
kylmätotuus
- Anonyymi
Nykyisin on onneksi asiat paremmin kuin sodan aikana ruoan suhteen. Tietenkin on vieläkin perheitä joissa niin kova köyhyys, päihdeongelmat, muut ongelmat etteivät lapset saa kunnon ruokaa varsinkaan viikonloppuisin.
Päiväkodeissa ja kouluissa on lounaalla kumpikin vaihtoehto, kasvis- ja liharuoka joista lapset valitsevat itse mitä haluavat.
Itse olen kaikkiruokainen, mielellään kotiruokaa, vaikkakin ravintolassa tulee useinmiten tilattua oikein hyvä pihvi lisukkeineen. - Anonyymi
Onneksi voin syödä ainakin toistaiseksi vielä mitä haluan ja lihaa en jätä niin kauan kun itse kauppaostokseni ja ruokani teen. Senverran muutosta olen joutunut ruokavaliooni tekemään parin viimeisen vuoden aikana että kaikki kasviksetkin pitää kypsentää/kuumentaa joten tuoresalaatit jää kauppaan.
- Anonyymi
Onneksi on riittävästi jotain mitä syödä.
- Anonyymi
Tuosta on syytä olla kiitollinen.
On miljoonia ihmisiä, jotka kärsivät nälästä. Eivät he natise siitä, mitä saavat syödäkseen.
kylmätotuus
- Anonyymi
Possua ja nautaa en ole syönyt enää moneen vuoteen, ei mitään kovin erityistä syytä, alkoi vaan tökkimään, poikkeuksena on naudan kieli ja maksa, niillä joskus herkuttelen.
Normi arjessa menee broiskua ja järvikalaa, joskus harvoin myös lohta, viikonloppuisin ja pyhinä saatan laittaa riistaa tai lammasta. Kasvispainotteisten aterioiden ehdoton ykköslisä on sienet, niitä on tänä syksynä löytynyt metsistä kiitettävästi, riittävät hyvin seuraavaan satokauteen asti. - Anonyymi
Intialainen kasvisruoka on älyttömän hyvää ihan kotipaikkakunnan ravintoloissa.
(En ole koskaan Intiassa käynyt)
Mausteet, kasvikset ja riisi ovat intialaisen keittiön perusta.
Kasvikset ovat pääosassa intialaisessa keittiössä. Kasvisten lisäksi käytetään
runsaasti erilaisia palkokasveja, kuten papuja ja linssejä.
Osaisipa itse tehdä. - Anonyymi
Aika paljon aiheutuu kuljetus- ja säilöntäpäästöjä kun tuodaan ruokaa Intiasta asti.
Eiköhän ne noin miljardi köyhää tai vielä köyhempää intialaista syö käytännössä lähes mitä tahansa joten kuten syötäväksi kelpaavaa? - Anonyymi
Lihaton ruokavalio täällä pohjoisen takamailla johtaa Alzheimerin räjähdysmäiseen yleistymiseen. Tiedän sen pohjoiskarjala-projektiin hurahtaneesta enostani ja margariiniin hurahtaneesta äidistäni. Molemmat kuolivat dementoituneina ennen aikojaan. Muut sedät, tädit, enot, serkut jotka söivät tavanomaisia ruokia elävät vielä, tai kuolivat ainakin täysjärkisinä.
- Anonyymi
No, eiköhän se pohjoiskarjalan alzheimer johdu perimästä ja geenien aiheuttamasta suonten esim aivoihin vievien suonten väistämättömästä tukkeutumisesta, vaikka sydänkuolemia onkin vähennetty. Ehkä se sydänkuolema on parempi kuin alzheimer.
- Anonyymi
Otan kantaa tuolla ylempänä keskusteluun mikä on sitä vältettävää lihaa. Minusta kaikkien eläinten liha on lihaa. Päästöjä ei ole luonnossa elävien eläinten kasvamisessa ole kuin hengityksen, piereskelyn ja paskomisen verran. Tuotantoeläimen kasvatuksessa sen sijaan enemmän, sitä kai Vartiainen yritti, jos nyt oikein ymmärsin.
Tässä aamupalalla, leivän päällä paistettua sianlihapalasta n. 80 gr, luen Iltistä. Johan meni taas köpälle Vartiaisen esitys, että riistaa voisi sittenkin tarjota Ruotsin kuninkaallisille ei muille. Miten tuollainen voi pasahtaa päähän, vähän kuin olisi provosoinut lööppejä ja pilailijoita. Ja sieltä on vielä vastattu etteivät puutu vierailujen tarjoiluun.- Anonyymi
Väärin.
Vartiaisella ei ollut mitään tekemistä päätöksen kanssa, sen teki joku kansliapäällikkö ja asian valmistelu ollut virkamiestyötä. Pormestari kun on pormestari, se sitten joutuu kommentoimaan asioita, toi viittaus ruotsin kuninkaaseen oli konkretisointi päätöksen sisällöstä.
Enenpi tekemistä kundilla ollut kaupungin budjetin laatimisen kans, se kuuluu sille ja siitä kai aika iso kohu tuleekin nousemaan, mutta suuruusluokaltaan nämät kaks asiaa on aivan eri kaliiberia.
=DW=
- Anonyymi
PÄRJÄÄN.En lue itseäni kasvisyöjäksi. Liha alkoi tökkimään joskus 90-luku. Otin joulukinkun uunista ulos. Se haju nenääni. Siinä se. Kissat kyllä kieli pitkällä odotti palaa kinkusta.Hyvin se upposi perhelle kuitenkin.Sen luukin kelpasi naapurin susikoiralla.Aika jolloin oli niitä korkeita susikoiria.Vai saksanpaimenkoirako oikea nimi? Isoja koiria,aika entinen kuin koirat oli koiria!, joilla Ei takapuoli alhaalla ja eivät olleet matalia niin kuin nykyisin näkee.Onko ne nyky koirat liikaa jalostettu?Vaiko eivät saa kunnon lihaa ja luuta järsitäväksi? Leikeleet kana kalkkunakan ei uppoa,
- Anonyymi
Jääkaapissa 4 porsaan pihviä, jotka syön naatiskellen ja Joulukinkkua odottelen. Jos hirvenlihakin on kiellettyä niin voitaneen ajatella kuinka sairaita alkuihmiset olivat. Eihän silloin ollu muuta kuin riistalihaa syötäväksi
Eiköhän asia ole niin, että kaikkea kohtuudella.- Anonyymi
Ilmasto ja suolistosyövät on syy vähentää lihansyöntiä.
"Alkuihmiset" eivät eläneetkään kuin ehkä 40-vuotiaaksi,
mutta heillä oli monenlaisia kuolinsyitä.
Heitä saattoivat raadella pedot tai kylmyys, kuumuus, sairaudet tai nälkä tappaa.
"Alkuihmisellä" ei ollut antibiootteja. . .
- Anonyymi
Jos on maistuvaa kasvisruokaa, niin on ihanaa, mutta en ole saanut maistuvaa kasvisruokaa kuin kerran. Intialainen työkaveri teki keiton kesäkurpitsasta muutamassa minuutissa ja oli aivan taivaallista pehmeän samettisen tuntuista ja makuista. Ajattelin, että jos saisin niin hyvää kasvisruokaa, niin voisin syödäkin kasviksia.
- Anonyymi
Hernekeitto ilman lihaa on maistuva kasvisruoka.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hernekeitto ilman lihaa on maistuva kasvisruoka.
Nih, ehkä joskus torstaisin ja jälkiruokana pannaria😂
- Anonyymi
Tottakai pärjään ilman liharuokaa. Olen pärjännyt jo 40 vuotta. Mitään lääkitystä ei ole toisin kuin kaikilla ikäisilläni tuttavilla. Minua ei toisten ruokailu kiinnista pätkääkään, mutta toisia tuntuu minun ruokailutotumukseni kiinnostavan vähän liikaakin.
- Anonyymi
Minä olen jokapäiväisenä sian- ja muiden elukanlihan syöjänä ollut ja elänyt aika terveenä noin 70 vuotiaaksi eli lihaa syöden ainakin noin 60 vuotta. Monet ikäiseni tai jopa nuoremmat, joukossa myös lihansyönnin välttelijöitä ja jopa täysiä kasvissyöjiä ovat kuolleet tai sairastuneet pahoin.
- Anonyymi
Mikäs ihme tuo on vielä pärjätä ilman lääkkeitä 40v asti mutta kun mennään 50 asti niin asia voi olla ihan toinen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikäs ihme tuo on vielä pärjätä ilman lääkkeitä 40v asti mutta kun mennään 50 asti niin asia voi olla ihan toinen.
Tarkoitin, että olen ollut 40 vuotta lihattomalla ruokavaliolla. Tuskin kukaan mammansa ruuissa pystyi kakarana kasvisruualle siirtyä, en ainakaan minä. Itse ole 64, täytän tammikuussa 65. Niin, että sitä kasvisruokaa on tullut syötyä se 40 vuotta, toki muutakin terveellistä.
- Anonyymi
Varmaan pärjäisin, mutta en näe syytä lopettaa lihan syöntiä. Monipuolinen ruoka: kaikkea lihaa, kasviksia, kalaa, viljatuotteita, marjoja lienee paras. Sopivan ruoan kanssa ja muutenkin juomaksi punaviiniä, joka kohtuullisessa määrin on kuulemma lähes terveellistä (antioksidantit, kolesterolin alennus, ientulehduksen hoito/torjunta). Lisäksi punaviini maistuu hyvältä.
- Anonyymi
Kesällä 2019 sian liha alkoi etoa minua, en pysty syömään sitä enää.
Olen jättänyt nautintoaineet pois kokonaan. Hedelmiä, jogurttia, juustoa leipää, sämpylöitä ym.
Ortodoksien paastoon en ole tutustunut, - Anonyymi
Kuinka pitkää ikää tuollaiset ruoka ongelmaiset oikein pyrkivät elämään kun ihmisen elämä on kuitenkin aika rajallinen ja lyhyt vaikka söisi ihan mitä tahansa paskaa. Kaikki on kuitenkin saastunutta mitä syö ja syöpä tulee ilmansaasteista loppujen lopuksi ihan kaikille jos ei vanhuuteen kuole sitä ennen.
- Anonyymi
Parempi olo, vähemmän ylipainoa ja parempi mieliala kun lopettaa eläintuotteiden käytön
- Anonyymi
Tänä vuonna käynnistyvässä tutkimuksessa aiotaan selvittää, kuinka paljon nimenomaan kasvissyöjät altistuvat viljelyssä käytetyille torjunta-aineille.
Syövätkö kasvissyöjät enemmän torjunta-aineita kuin sekasyöjät?
Oletko koskaan ihmetellyt ettei pellossa ole rikkaruohoja.- Anonyymi
Eläimet syö sitä samaa viljaa ja ne samat myrkyt tiivistyy lihaan. Siitä vaan sitten herkuttelemaan
- Anonyymi
Onneksi juhana, natsima sinnetonnemäki ja muut johtajat saavat edelleen syödä lihaa stadin piikkiin.
Kansa nauttii lihaa edustajiensa välityksellä, niinkuin neukkkulassa aikoinaan. - Anonyymi
Naurettava kohu. Ihminen saa mättää kotonaan/ravintolassa niin paljon
lihaa kuin haluaa.
Yhdellä kaupungin kasvis-aterialla ei ole tarkoitus elää koko päivää
niinkuin ei kaupungin liha-ateriakaan olisi kenenkään päivän ainoa ateria. - Anonyymi
Kinkku lämpenemässä ja kohta laitan uuniin paistumaan😋
- Anonyymi
Hyvin pärjään ilman lihaa ja olen pärjännyt pitkään.
Ei olen mitään kiihkoilua eettiseen eikä ekologiseen puoleen. Ei vaaan tee mieli. Jonkun grillin tai hampurilaispaikan ohi kävellessä rasvan haju tekee pahaa. En ole selvittänyt tuleeko haju kasviöljystä vai laardista. - Anonyymi
Valamossa on aamupala 5 E, ei makkaraa...
- Anonyymi
Vt Sokos hoteeli Kimmeli Joensuu,15 E.
- Anonyymi
Oikein hyvin pärjään päivisin. Päivisin taistelen leivästä ja yöllä lihasta...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1424535- 932159
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152081Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi781935Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1421552Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541532VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1051402- 751326
- 1011317
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1201109