Androidin jatkuva päivitysrumba

Anonyymi

Enimmäkseen Googleen liittyviä päivityksiä on tyrkyllä kaiken aikaa.Onko ne oikeita päivityksiä vai onko ne vain Googlelle päin ladattavia luurissa olevia uusia tietoja kuten kuvia ym. omia henkilökohtaisia juttuja? Googlelle päin menevää dataa oletan kaiken olevan koska mitään jatkuvaa oikeata päivitystarvetta tuskin joka päivä esiintyy.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      samaa ihmettelen minäkin, viikon aikana saattaa olla kaikki googlen palvelut päivitys tarpeessa, eikö siellä pääfirmassa ole kunnon koodajia kun koko ajan uutta korjausta pukkaa.

    • Anonyymi

      Windows, Apple, Android, Linux ja muut nettiin kytketyt laitteet ja ohjelmistot vaatii aina päivityksiä ollakseen tietoturvallinen ja ajantasinen. Ei siinä mitään ihmeellistä ole..

      • Anonyymi

        Mutta siltikin ovat turvattomia vaikka päivityksiä tulee päivittäin, tekeeköhän firmat jotain väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta siltikin ovat turvattomia vaikka päivityksiä tulee päivittäin, tekeeköhän firmat jotain väärin.

        Turvallista nettiin kytkettyä järjestelmää on mahdoton keksiä. Aina löytyy jostakin tietoturva-aukko jota kautta hakkerit pääsee hyökkäämään.


    • Anonyymi

      Jos on tärkeä kriittinen päivitys, niin siitä yleensä kerrotaan Iltasanomissa Win:n ja i:n kohdalla. Android-laitteille esim. Nokia ilmoittaa, että päivittää kerran kuussa, ja linux vastaavasti kaksi kertaa vuodessa, ja osa max puoli vuotta jälkikäteen, ja jotkut vähän jälkikäteen, että lastentaudit vähemmät tai poissa ensin, ja sitä varten on beta-päivityksia ja sitten niitä stabiileja turvallisia päivityksiä, jotka eivät aiheuta käytiksen kuolemaa; ei ole montaa vuotta, kun se on ollut riski Windows:lla, jos oma laite ei aivan tue päivitystä, mutta siitä ja i:stä on yleensä sitten juttua Iltasanomissa. Jonkin aikaa saa joidenkin Android ja Linux -päivitysten suhteen olla riskissä, mutta se riippuu miten krittisiä päivitetään nopeammin ja miten niistä saa tiedon saiteilta, jos ei koneeseensa.

      Päivitykset lie lähinnä Googlen omiin ohjelmiin, joita kehitetään ja bugipaikataan koko ajan, ja jo F-Droid-ohjelmat päivittää suhteellisen usein, vaikka moni ohjelma sieltä onkin 1-2v ilman päivitystä. En usko Androidin itsensä vaativan mitään kriittistä jopa koskaan, mutta en tiedä. Androideista tulee sitten uusia versioita, mutta ne on kehitystyötä samaten. Kriittisistä pitäisi ilmoittaa aina ja saada nopeasti päivitys kuten mainituissa, ja jopa Linuksessa, sitten kun se on havaittu. Androidista ei tiedä, kun ne ei mulle niitä mätännyt kuten mainitut, eikä niiden uutiset mulle yltäneet. Android päivittää hyvinkin harvoin; riippuu merkistä ja ehkä muuustakin. Ja riippuu myös miten usein itse sitä päivittää tai huomaa sen päivitäneen, ja miten siitä netissä tiedotetaan, kun on krittinen päivitys, ja jos sitä sattuu näkemään, ja ehkä toimittaja ei käytä Androdia, eikä Linusta, eikä siitä kai saa tiedottaakaan, sen ollen aikuisviihdettä, ja tarve kyseenlainen suhteessa hintaan, että menee vielä ainakin vuoden verran mobiilipuolella, jossa myös de-Googlet Androideja, samaten isompaan hintaan, ja sitten ne päivittää siinä hinnassa ehkä hyvän Samsungin verran, eli 4-5v jopa, jonka i on aina päivittänyt - mulla 5v menossa ja i päivittää kaikki kriittiset nopeasti, ja niiden mukana sen hetkistä kehitystä lisänä. i kun vanhenee, siihen on vaikea saada korvaavia ohjelmia vielä, kun avoin shoppi vasta aloitettu, ja se lienee vähemmän turvallinen kuin F-droid ja Aurora (Google), mutta ehkä käyttäjiä on jo riitävästi, mutta Linux on jo saavuttanut paikkansa siihen mennessä, ja sillä voi jo Android toimia hyvin, ja sehän on Win:ssäkin tähtäimessa, vaikka siihen on ohjelmat, jos tuettuja.

      Itse käytän Androidia vuosia vielä senkin jälkeen kun sitä Google ei enää päivitä, mutta F-droidin ja Googlen oman kaupan (Auroralla) kautta (ja parin muunkin mahdollisesti, mutta päivitykset järjestyy hikisemmin, mutta joskus sielläkin, ja Auroralla saa myös osin Googlen softaa päivitettyä, vaikka päivitykset loppuneet. Sitten on VPN, Googlen softan pois päältä pitäminen, ja korvaa lähes kaikki (näppistä myöten - turvallisella) Googlen softat avoimilla softilla, ja siten on kone melko päivitetty ja turvassa, jos ei lähde liikaa revittää, mutta jopa silloin jos on tietoturvavehkeitä kotina ja surfatessa, ja toki koneessa PIN tms., ja näyttö lukittuu kun ei käytä, ja ei pakko pitää mobiilia aina edes päällä kun ei käytä.

      • Anonyymi

        On kyllä turvatonta..


      • Anonyymi

        Höpö höpö. Mistä olet saanut päähä, että linuxia päivitettäs pari kertaa vuodessa? Ensinnäkin kyllä niitä päivityksiä tulee jatkuvasti linuxillekin ja ne kannattaa asentaa ainakun niitä tulee saataville. Toisekseen älöä yleistä koko distron päivittämistahtia koskemaan linuxia yleisesti. Se kuinka usein distrosta julkastaan uusi versio riippuu nimuittäin siitä mikä linux distro on käytössä. Ja se ei todellakaan takaa toimivuutta, jos distrosta julkastaan versio kahdesti vuodessa. Ennemminkin sellaset distrot on huonosti testattuja ja niihin todellakin kannattaa asentaa myös ne päivittäin tulevat päivitykset.


    • Anonyymi

      Kyllä ne on ihan oikeita päivityksiä, jotka myös kannattaa asentaa. Koeta nyt ymmärtää, että kehitys ei pysähdy ja käyttis sekä sovellukset saa uusia cversioita päivityksenä sitämukaa kuin niitä julkastaan. Päivitykset tuo sekä tietoturvakorjauksia, muita korjauksia, käytettävyysparannuksia että myös kokonaan uusia ominaisuuksia ja toimintoja. Lisäksi mitä useamman sovelluksen puhelimeen asennat sitä enemmän tietenkin saat myös päivityksiä, koska kutakin sovellusta päivitetään erikseen omilla päivityksillään. Sovellusten lisäksi myös käyttöjärjestelmää ja sen osia päivitetään säännöllisesti.

      Nuo sun höpinäsi siitä, että puhelimelta muka ladattas googlelle jotain on pelkkä salaliittohörhöilyä.

      Päivitykset on syytä asentaa ihan jo sen takia, että vaarannat oman tietoturvasi, jos et asenna niitä. Päivitykset kun korjaa tietoturva-aukkoja, joita hyökkääjät voisivat muuten hyödyntää. Vikoja korjataan sitämukaa kun niitä löydetään. Bugeja taas on kaikissa ohjelmistoissa niin kaun kuin ihmiset tekee ohjelmoinnin sille ei yksinkertasesti mahda mitään vaikka olisi kuinka taitava ja huolellinen ohjelmoija. Ohjelmistot koostuu miljoonista ohjelmariveistä ja sinne lipsahtaa aina virheitä on sitten kuinka huolellinen tahansa.

      Joten asenna ne päivitykset.

      T. miksuh

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe