Miltä gynekologinen tutkimus tuntuu

Anonyymi

Kertoisitteko naiset asiaa jostain syystä pohtineelle miehelle, että minkälaista on henkisesti ja tunnetasolla olla alapää paljaana ja jalat levällään gynekologisessa tutkimuksessa? Ja mitä silloin mielessä pyörii? Mehän emme vastaavissa juuri käy jos ei ole jotain urologista vaivaa.

17

1636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei siinä muuta kuin toivoo, ettei satu ja että on pian ohi. Ja että paikat on kunnossa, ettei siis löydy mitään ikävää. Lääkärikäynti mikä lääkärikäynti.

      Jos ajattelit, että mielessä liikkuisi jotain seksuaalista, niin ei todellakaan. On kokonaan eri tilanne. Tai jos ajattelit, että tutkimus olisi nöyryyttävä, niin ei sitäkään, kun itse siihen hakeudutaan.

      En sanoisi, että kokemus olisi mitenkään erikoinen. Ei siitä helposti draaman aihetta löydy. Hampaan poisto suusta on dramaattisempaa, paljon dramaattisempaa. Ja mahan tähystys on ihan kamalaa.

    • Anonyymi

      Se on tuntunut yllättävän luonnolliselle, koska gynekologit joita olen kohdannut, ovat aina olleet hyvin asiallisia ja ammattitaitoisia. Varoittavat kun voi tuntua kipua tai kylmää, ja kertovat mitä tehdään joka vaiheessa. Itseäni jännittää välillä, se että kostun gynellä, kun en halua että lääkäri ajattelee, että saisin jotain kiksejä. Ominaispiirteenäni vain on se, että nestettä valuu välillä pitkin päivää vähän. Ehkä vähän enemmän kuin normaalisti naisilla.

      Kierukan laitto oli ainut tilanne jossa oli paha olla gynekologilla, kun melkein pyörryin kipuun itse laiton aikana, esilääkityksestä huolimatta. Tiesin, että tulee sattumaan, mutten odottanut sellaista kärsimystä hermostolle. Parisuhteen vuoksi sen tein ja tekisin uudestaankin. Olimme haaveilleet kaksi vuotta yhdynnästä ilman kondomia ja kierukka oli ainut vaihtoehto siihen, koska en voi ottaa ehkäisypillereitä yms. Mies on kaiken kivun arvoinen, olen ikuisesti kiitollinen kun tuli mukaani tueksi ja piti minusta huolta ennen ja jälkeen pientoimenpidettä.

      Kyllähän perustutkimuskäyntikin pelkästään jo tiettyjä asiakaskuntia varmasti pelottaa ja hävettää, kun naiset lähtevät selvittämään vaikka onko sukupuolitauteja, onko immenkalvo leikattava, onko "vika" lapsettomuudessa omassa kehossa, onko merkkejä kasvaimesta tai mitä jälkiä raiskaus on saanut aikaan rikostutkintaa varten. Gynekologi on kumminkin erikoislääkäri ja potilaaksi päätyy monesta syystä hyvin eri ikäisiä naisia. Ei ole kyse vain jalkojen levittämisestä ventovieraalle, vaan odotettu tutkimustulos voi aiheuttaa itsessään hämmentäviä tunteita.

    • Anonyymi

      Minusta se tuntui jännältä ja kun avasin alapään niin se kosketteli siihen.se tuntu vähän oudolta

    • Anonyymi

      gynekologiset tutkimukset tehdään sun terveyden takia.Tutkimuksista voidaan löytää syöpä ajoissa ja hoitaa se.

    • Anonyymi

      Jos tutkimuksen tekee mies, voi siinä olla pientä jännitettä. Esim. potilas saattaa suunnitella, mitä alusvaatteita laittaa päälle, kun menee lääkäriin. Luottamus ja hyvä vuorovaikutus on kuitenkin tärkeintä. Käyntini miesten luona ovat olleet asiallisia, ja joskus suorastaan miellyttäviä. Olisi ihana käydä jonkun nuoren miehen luona. Ei toki missään flirttailumielessä, vaikka käynnin ajatteleminen jo etukäteen olisi kyllä salamielisesti kutkuttava ajatus.

      • Anonyymi

        Kuule kyllä ne gynelogit on naisia.Olen 45 ja aina ovat olleet naisia.Mikä ihme fantasia on miesgynekologeista. Toiseksi ne alus housut riisutaan eri huoneessa ta i verhon takana eli gynekologi ei näe niitä alushousuja.

        Onko sillä gynekologin sukupuolella väliä kun sun terveydestä on kysymys.Jos sulta löydetään syöpä niin on sillä sukupuolella oikeesti tollane fatasiahaave ekana mielessä?

        Jos sulta löytyis syöpä niin sulla on ekaka fantasiat mielessä.Onko sulla syövästä selviäminen ollenkaan tärkeää vai noi fantasiat,kun ne fantasiat ei pelasta sua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuule kyllä ne gynelogit on naisia.Olen 45 ja aina ovat olleet naisia.Mikä ihme fantasia on miesgynekologeista. Toiseksi ne alus housut riisutaan eri huoneessa ta i verhon takana eli gynekologi ei näe niitä alushousuja.

        Onko sillä gynekologin sukupuolella väliä kun sun terveydestä on kysymys.Jos sulta löydetään syöpä niin on sillä sukupuolella oikeesti tollane fatasiahaave ekana mielessä?

        Jos sulta löytyis syöpä niin sulla on ekaka fantasiat mielessä.Onko sulla syövästä selviäminen ollenkaan tärkeää vai noi fantasiat,kun ne fantasiat ei pelasta sua.

        Viestissäni toin esille, että luottamus ja sujuva kommunikointi on tärkeintä potilaan ja lääkärin välisessä vuorovaikutuksessa. Ei nyt mitään niin suurta fantasiaakaan, mutta pientä jännitettä voi aiheutua. Kauniit alusvaatteet tuovat itseluottamusta. Kerran on naisgynekologi vetänyt paidan ylös ja tunnustellut rinnat. Ei ole silloin mitään kauniita liivejä, mutta varmaan liivit olisivat olleet paremmat, jos olisi mennyt mies gynekologilla. Ei lääkärin sukupuolella nyt pitäisi olla väliä, mutta kait sillä sitten on, kun monet naiset vierastavat miesgynekologille menoa.


    • Anonyymi

      Olen 50 v. ja olen käynyt sekä nais-, että miesgynekologeilla.
      Ei niissä ole kummemmin eroja, työtään tekevät yhtä hyvällä ammattitaidolla.

      Itse en näe mitään eroottista tai seksuaalista miesgynekologilla käynnin suhteen. ( onhan työ ja huvi muutenkin hyvä pitää erillään..... )

      Kerrottakoon, että olin kerran jo iäkkäämmän miespuolisen gynekologin vastaanotolla, ja hän oli todella huomaavainen, ja pyyteli kyllä liikaakin anteeksi, en edes tiedä mistä syystä. Kenties luuli liikahtaessani, että olisi jotenkin sattunut tms.

      Minulle ei myöskään tulisi mieleenkään pukeutua, edes pikkuhousut mukaanlukien, mitenkään eri tavoin mennessäni gynekologille. Huvittaa jo pelkkä ajatuskin, että sen takia laittaisin jotain tavallisuudesta poikkeavaa ylleni.

    • Anonyymi

      Varmaan samalta, ku Sulta ku oot iltapäivällä
      uimarannalla.

      • Anonyymi

        Jätin tänään menemättä uimarannalle, kun aurinko porotti liian kuumasti.
        Avantoon meno olisi voinut olla liian vaarallista, olisi voinut auringon lämmittämä ja sulattama jää pettää alta jo ennen avannon reunaa.

        Oot niin viksu ja vilmaattinen, että....


    • Anonyymi

      ? No jo on uteliaisuus huipussa. Kyseiset asiat tuntuu henkisesti tasan tarkkaan inhottavilta. Mutta naisen on vain syytä kestää tutkimus, jos meinaa että lääkäri saa selville ne asiat joiden vuoksi sitä tutkimusta tehdään.
      Arvaappa muuten miltä se tutkimus tuntuu viimeisillään raskaana? Hirveälle.
      Ehkäpä et täysin oikeesti ymmärrä, että seksuaalisuus ja lääkärin työt plus potilaana olo ovat kaksi aivan eri asiaa. Entäpä urologin tutkimukset? Millekkäs ne tuntuvat, kun oikein eturauhasta etsitään? Että mitä häh?

    • Anonyymi

      Jos naisella todetaan syöpä niin siitä tutkimuksesta on seksuaalisuus kaukana.Tuskin kukaan syöpään sairastanut tuntee seksuaalista mielihyvää.Mä en ukso että syöpää sairastanut ajattelee ekaksi seksiä.

    • Anonyymi

      Ei oikeasti juuri miltään, jos on hyvä gyne

    • Anonyymi

      Olen mies ja minulta on tutkittu eturauhanen perseen kautta sormella ja pallit ultrattu myös.

      Eipä kiinostanut paskaakaan, joten tokkopa naisistakaan sen kummemmalta tuntuu.

      • Anonyymi

        Enpä tiedä


    • Anonyymi

      Gynen tutkimukseen on joku syy, yritetään siis selvittää joku vaiva. Ei siinä liikuta seksuaalisella alueella ollenkaan. Eroottiset tunteet pysyvät yhtä kaukana kuin hammastarkastuksessa.

      • Anonyymi

        Mulla oli ehkäisyneuvolassa nuori mieslääkäri ja siitä oli seksuaalisuus kaukana. 5 viikkoa saan odottaa papatulosta. enää 2 viikkoa odotusta jäljellä. Ja edelleenkään en näe papakokeen ottamisessa mitään seksuaalista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe