Koronatilanne Saarijärvellä?

Anonyymi

Missä mennään? Maanantaina, 8.11. ilmeni taas 8 uutta tapausta. Toivottavasti jokainen karanteenilainen ja eristyksissä oleva pysyttelee nyt hyvissä merkeissä omissa oloissaan, tai sanotaan näin, keskenään vaan, ettei leviä turhan päiten tauti enempää.
Ja älkää ns terveinäkään kulkeko nyt kyläilemässä, tai kokoontumassa markettien pihalla lähellä muita ihmisiä. Syrjemmällä vähän, ja kunnon etäisyys, ja maskit naamalle varalta. Vaikka luulisit olevasi terve ja lähes "kuolematon". Voit rokotettunakin saada viruksen itseesi JA levittää edelleen, niin ne asiantuntijat on sen todenneet.

Pidä MUUTEN yhteyttä kavereihisi, ja jos tapaat, pitäkää etäisyys ja älkää yskikö toista päin, katso vaikka tuulensuuntakin. Liikkua voi ulkona, kun jaksaa. Pidä rytmiä päivässä, ja mielekästä tekemistä keksi, ihan uuttakin.
Voimistele, pidä ryhtiä, syö terveellisesti, pidä hygieniasta huoli, lepää kun siltä tuntuu aina. Kirjoita vaikka tuntemuksiasi joka päivälle vihkoon. Jos et laita ylös, 2 kuukauden päästä et muista yhtään mitään sitten. Laita edes kalenterin nurkkaan. Vaikka että :"kävin metsässä, ja oli ihanaa!"

Netissä onneksi on kaikenlaista mielenkiintoista, mitä voi seurata. Musiikkia, ohjelmia, luentoja, toisten harrastuksia voi seurata, käsitöitä, askarteluja ajan kuluksi, kieltenopiskelua, jumppaohjeita, e-kirjoja, luontodokumentteja, elokuvia ym.

Kokkaa jotain hyvää mikä maistuu, herkkua välillä. Joku voi tuoda ostokset, tai tilaa kaupasta. Mutta muista kuluttaa myös syömääsi energiaa, ei kannata syödä niin paljon kuin ennen, ellet myös liiku samaa määrää.
Pidä puhelimella tai netin kautta muuten, yhteyttä läheisiisi, tai johonkin uuteenkin ihmiseen.

Elämässä on paljon hyviäkin asioita koko ajan, vaikka kipeänähän se tuntuu kuin maa olisi niellyt hetkeksi, niinhän se on sairastipa mitä hyvänsä sitten. Laske vaikka sormia käyttäen -jatka varpailla- jokainen mukava ja hyvä asia sun elämässä tällä hetkellä, tai mistä olet kiitollinen ollut aiemmin jo.

Ja haaveile mukavia tulevaisuuden haaveita, niistähän se tulevaisuus tulee sitten kun sinne ehtii, tai onhan se jo läsnä seuraavan miettimisen aikana. Itse nuorempana haaveilin varsinkin luonnossa kulkiessani mitä kaikkea sitten joku päivä teen vielä, ja kyllä se pitkälti meni niitten mukaan sitten. Varmasti kaikkea melkein sainkin, mistä haaveilin, ja paljon oikeastaan ylimääräistäkin hyvää!

Mutta jos ei haaveile ja odota, niin on varmaan vähän niinkuin "oho", jopas sattui! On vähän kuin ansaitsemassa jotain hyvää, kun sitä vähän havittelee mielessään. Ja välillä tulee erilaisia asioita kuin olisi elämässään halunnut, mutta sehän ON elämää, emme tiedä mitä annetaan. Siiten sen kanssa vaan opetellaan uusia taitoja! Osaan voimme aina vaikuttaa, valinnoilla. Elikkä kannattaa aloittaa valitsemalla hyviä juttuja jo tänään!

Mielenkiintoista tiistaita teille kaikille sinne, minne vaan, ympäri kylää ja Pylköllekin asti. Eikä tää oo mikään rupukylä, täällä asuu ihania ja omaperäisiä ihmisiä, ja kasvatetaan vaan lisää semmoisia. Sinäkin vaikutat ympäristössäsi hyviä asioita!
terveisin, ihminen

21

603

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä tsemppi, kiitos. Mutta muistutuksena, syrjäkylille ei kukaan toimita ruokaostoksia. Ja jos omaisia tai ystäviä ei ole, aika pulassa ollaan. Vuoden päästä löytyy kalutut luut :)

   • Anonyymi

    Hyvä huomio tuo. Sitten pitäis haravoida naapurustoa, että löytyisi avuliaita, jotka toisi tullessaan ruokatavaroita. Kyllä varmaan löytyy. Joku vois bensarahaa vasten tuoda useammallekin ihmiselle samalla reissulla, eri laatikot vaan ja nimi päälle ja lasku tai miten nyt tekiskin. Auttavia ihmisiä varmasti on, joillakin varsinkin aikaa paljon, eikä varteenotettavaa mielekästä tekemistä. Siitähän siitä saisi! Vaikka ei voisikaan istua sisällä ja kahvitella. No, laittaa kahvivehkeet koriin rappuselle, ja voi ikkunan läpi jutella samalla kun juovat.

    terveisin, ihminen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä huomio tuo. Sitten pitäis haravoida naapurustoa, että löytyisi avuliaita, jotka toisi tullessaan ruokatavaroita. Kyllä varmaan löytyy. Joku vois bensarahaa vasten tuoda useammallekin ihmiselle samalla reissulla, eri laatikot vaan ja nimi päälle ja lasku tai miten nyt tekiskin. Auttavia ihmisiä varmasti on, joillakin varsinkin aikaa paljon, eikä varteenotettavaa mielekästä tekemistä. Siitähän siitä saisi! Vaikka ei voisikaan istua sisällä ja kahvitella. No, laittaa kahvivehkeet koriin rappuselle, ja voi ikkunan läpi jutella samalla kun juovat.

    terveisin, ihminen

    Kyllä joutaa koko saarijärvi konttiin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä joutaa koko saarijärvi konttiin

    Eikö meitä enää jyrätkkäänn? Mihin se atomipommi jäi? Nuohan ne oli tämmöisen
    "tuppu kylän" kohtalot Dängä Dängän mukaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö meitä enää jyrätkkäänn? Mihin se atomipommi jäi? Nuohan ne oli tämmöisen
    "tuppu kylän" kohtalot Dängä Dängän mukaan.

    Tarpeeksi kauan kun tuo eräs toivoo muille pahaa , käykin niin että toiveensa toteutuukin omalle itselleen !
    Hän kun ei tajua jo lopettaa tuota jatkuvaa ilkeilyään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Hitsi nyt kilahti


  • Anonyymi

   Odottelen tulosta testistä.....

   • Anonyymi

    Joko sait vastauksen sieltä? Toivottavasti oli negatiivinen, mutta kyllä siitä näköjään on selvinneet taudistakin melkein kaikki.
    Voimia sulle joka tapauksessa! ja elele järkevästi, kyllä se siitä. Nyt ei kuulemma päivity taas tartuntamäärät, teknisen vian vuoksi, vai mikä lie syy sitten.

    Tuokin ois paha juttu, jos tuolla Puolan ja Valko-Venäjän rajalla alkaisi korona levitä. Siellä näkyy olevan videoitten mukaan jonkun verran pieniäkin lapsia, ja olot varmasti kylmiä ja kosteita tähän aikaan, kohta pakkasiakin. Niitä tuli ajatuksiin eilenkin nukkumaan mennessä. Jotkut järjestöt päässeet viemään avustuksia niille onneksi.

    On tuo surkeata, ettei tuommoista masinointia voi estää, nuo itsevaltiaaksi itsensä tuntevat kuuluvat varmasti johonkin erityiskastiin, siis sinne aivan alas. Heitä näyttää olevan joka mantereella. Täydellinen valta turmelee täydellisesti? Pitäisi olla joku systeemi joka maassa, mikä estäisi yhden ihmisen tai pienen ryhmän tai armeijan saamasta sitä täydellistä valtaa. Ja tekemästä emämöläyksiä niinkuin nyt tuollakin.

    Ihailutti eilen , kun luin tuosta jyväskyläläisestä Firstbeatin toimitusjohtajasta, miten hienolla asenteella hän suhtautuu tekemisiinsä, nostan villapipoani tässä.
    Samoin Lannevedeltä kotoisin ollut Kirsti Paakkanen teki ja saavutti paljon, hälläkin oli lujaa mutta myös empaattista asennetta ja lämpöä siinä mitä teki, pipo nousi taas. Ei tää on Härmää, mutta ei täälläkään anneta periksi. :)

    Mukava kun ei vielä sada räntää, eikä vettäkään, vielä ehtis käväistä vähän ulkonakin ihmettelemässä mitä siellä näkyy.

    Metkaa perjantaita ja myös Hyvää Isänpäivää ihan jokaiselle sinne!
    Paista vaikka lättyjä, jos ei viiti kakkua tehä, nam. Sitten pyörähdät ulkona pikkuisen, ja kun tulet takaisin niin on ihana lätyn tuoksu vastassa! Hilloa ja kermarahkaa! Ja kahvit siihen.

    terveisin, ihminen


  • Anonyymi

   Turhan lepsuksi on mennyt meno tuolla kaupoissa. Höngitään niskaan ja käsidesi unohtuu monelta. Olisiko kuitenkin hyvä ottaa maskit vielä käyttöön uudelleen?
   Ei perusflunssakaan ole kaikille helppo sairaus ja influenssaan voi kuolla. Pöpöt tarttuu ja pisarat lentää.

   • Anonyymi

    Eikä mitään vaan yskitään päin näköä Kyllä se korona siitä leviää ja vihdoin on koko perähikiä motissa


   • Anonyymi

    Samaa olen havannoinut myös. Paljon on maskittomia. Rokotettukin voi sairastua ja levittää tauteja. Itselläkin on syysflunssa menossa ja poskiontelot tulehtuneet.Tuntuu ettei ikinä ole näin paha ollut. Yskä ei ota loppuakseen. Käyn maskin kanssa kaupassa vain välttämättömät,en ehdi siis vaatteita ym katsella. Käyköön kauppa toisten kukkarolla,itsellä säästyy nyt.Mutta täällä ei lue ne joitten pitäisi.
    Eiköhän se Joulun aika mene sitten sulun merkeissä. Kun ensin pikkujoulut sun muut levittää flunssat ja koronataudin isolleen?


  • Anonyymi

   Ei joutais,mutta taitaa joutua tällä menolla.Koululuokkia on ny karanteenissa,mutta jos olis lievempää lapssilla.Kyllä meiä aikuisten ny tarvis piää maskit päällä,säästettäs silläkin pienempiä ja vanahoja.Itte soittelen parin kaverini kansa enemmän puhelimessa,ei oo nähty ny.Sillä lailla kuulee ja saa höpöttää kun sitähä sitä jokanen kaipaa.

   • Anonyymi

    Mitäs kuuluu teille sinne? Ootteko pysyny terveinä -suht?

    Toivottavasti jotain mielenkiintoista ollut, vaikka eihän sitä aina niin kummoisia tarvita. Vähän jotain mielenvirettä ja ruokahaluja sopivasti, ja että ramasee aikanaan, ja löytää tai kuulee jonkun jutun mikä naurattaa?

    Ja pientä haastetta järjestää itselleen.
    Minä aloitin viimeksi villasukan tekemisen kirjavanpunertavalla langalla. Tein vielä toisilla puikoilla toista vartta vuoron perään, että tulisi suunnilleen saman kokoiset. Nyt ne jäi sitten sattuneista syistä odottelemaan seuraavaa hetkeä... niin saapa nähdä milloin pääsen jatkamaan.

    Tuo kutominen on sitten niin mukavaa joskus, varsinkin myöhään illalla kun toiset nukkuu. Jalat ylös pallin päälle, lankakerä vaikka ämpäriin, hyvä lamppu siihen hollille, taustalle vaikka jotain lempimusiikkia pienelleen soimaan ja eikun kilistelemään!

    Rannesuoja pitäisi vasempaan käteen ommella, kun puikon pää raapaisee välillä ilkeästi, mutta nyt sen virkaa hoitaa vielä sellainen teipattava värkki mitä löytyy vessan kaapista, naisväellä. Vieraita ennen koronaa vähän huvitti tuo :) Mitäs, suoja kuin suoja?

    Katsoin tulevia säitä, niin huomenna vielä hyvät ilmat tehdä ulkotöitä, kellä sellasia on, kun sittenpä torstaina alkaa satamaan vettä. Sitten vielä perjantai-lauantai on kohtuu ilma, sen jälkeen pakastuu ja ruvetaan saamaan luntakin! Siitä jääkin pakkasen puolelle moneksi päiväksi, ja tiiä lämpeneekö enää ollenkaan tänä syksynä? Mutta tuntuishan se valkonen maa mukavemmalta katella, ja näkee eläinten jälkiä kun kuljeksii.

    Nyt tarvii viedä haravat ja lapiot johonkin suojaan, ennen kuin jäätyvät maahan kiinni. Kerran meillä kävi niin. Muoviharava jäi lumen alle johonkin nurkalle kiinni maahan, uusiksi meni se muoviosa. Joskus on tarvinu kyllä haravaa talvellakin, olihan se koomista: haravoida pudonneita tuulen levittämiä koivunoksia pitkin kovia hankia, kun jäivät pihaladulle. Toivoi, ettei naapurit ainakaan näe. Että ihanko oikeasti tuolla joku haravoi maaliskuulla vielä? tai jo.
    terveisin, ihminen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitäs kuuluu teille sinne? Ootteko pysyny terveinä -suht?

    Toivottavasti jotain mielenkiintoista ollut, vaikka eihän sitä aina niin kummoisia tarvita. Vähän jotain mielenvirettä ja ruokahaluja sopivasti, ja että ramasee aikanaan, ja löytää tai kuulee jonkun jutun mikä naurattaa?

    Ja pientä haastetta järjestää itselleen.
    Minä aloitin viimeksi villasukan tekemisen kirjavanpunertavalla langalla. Tein vielä toisilla puikoilla toista vartta vuoron perään, että tulisi suunnilleen saman kokoiset. Nyt ne jäi sitten sattuneista syistä odottelemaan seuraavaa hetkeä... niin saapa nähdä milloin pääsen jatkamaan.

    Tuo kutominen on sitten niin mukavaa joskus, varsinkin myöhään illalla kun toiset nukkuu. Jalat ylös pallin päälle, lankakerä vaikka ämpäriin, hyvä lamppu siihen hollille, taustalle vaikka jotain lempimusiikkia pienelleen soimaan ja eikun kilistelemään!

    Rannesuoja pitäisi vasempaan käteen ommella, kun puikon pää raapaisee välillä ilkeästi, mutta nyt sen virkaa hoitaa vielä sellainen teipattava värkki mitä löytyy vessan kaapista, naisväellä. Vieraita ennen koronaa vähän huvitti tuo :) Mitäs, suoja kuin suoja?

    Katsoin tulevia säitä, niin huomenna vielä hyvät ilmat tehdä ulkotöitä, kellä sellasia on, kun sittenpä torstaina alkaa satamaan vettä. Sitten vielä perjantai-lauantai on kohtuu ilma, sen jälkeen pakastuu ja ruvetaan saamaan luntakin! Siitä jääkin pakkasen puolelle moneksi päiväksi, ja tiiä lämpeneekö enää ollenkaan tänä syksynä? Mutta tuntuishan se valkonen maa mukavemmalta katella, ja näkee eläinten jälkiä kun kuljeksii.

    Nyt tarvii viedä haravat ja lapiot johonkin suojaan, ennen kuin jäätyvät maahan kiinni. Kerran meillä kävi niin. Muoviharava jäi lumen alle johonkin nurkalle kiinni maahan, uusiksi meni se muoviosa. Joskus on tarvinu kyllä haravaa talvellakin, olihan se koomista: haravoida pudonneita tuulen levittämiä koivunoksia pitkin kovia hankia, kun jäivät pihaladulle. Toivoi, ettei naapurit ainakaan näe. Että ihanko oikeasti tuolla joku haravoi maaliskuulla vielä? tai jo.
    terveisin, ihminen

    Toistaiseksi on päästy normiflunssalla. Jännittää toki kuinka tilanne etenee.

    Ajatella, reipas kuukausi ja kääntyy jo kevät kausi, päivä pitenee. Hoidetaan joulu ensin alta pois. Mahtaako tulla joulukonsertti saarijärven kauniiseen kirkkoon, olisi mukavaa.

    Toivotaan kuitenkin pysyvää lunta, meillä on haravoinnit on tehty tälle syksylle, hyvin ajateltu että jos maaliskuussa haravoi onko se vielä ja jo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toistaiseksi on päästy normiflunssalla. Jännittää toki kuinka tilanne etenee.

    Ajatella, reipas kuukausi ja kääntyy jo kevät kausi, päivä pitenee. Hoidetaan joulu ensin alta pois. Mahtaako tulla joulukonsertti saarijärven kauniiseen kirkkoon, olisi mukavaa.

    Toivotaan kuitenkin pysyvää lunta, meillä on haravoinnit on tehty tälle syksylle, hyvin ajateltu että jos maaliskuussa haravoi onko se vielä ja jo.

    No niin mentiin meilläkin suht normi flunssalla, ehkä vähän rajumpi kuin ennen oli. Eihän se mukavaa ollunna, kun sai yskiä yskimästä päästyä. Ja väliin oli tukkoista tai sitten valuttava nenä, nukkuun mennessä se rupesi enempi haittaamaan. Ja kun leipoi...

    On se aika semmosta vilahtavaa sorttia, kuin rengin rahat? menee niin äkkiä, ettei sitä tajuakkaan. Joulutouhuja mukava tehä kyllä, niin mietin taas kerran, että pitäisikö alottaa ajoissa jotkut jutut. Aina menee yleensä niin, että viimetippaan jää joku asia, mitä niin innolla suunnitteli mukamas ajoissa, joka vuosi.

    Ois hieno juttu, jos tulisi se joulukonsertti. Kirkko on juhlavin paikka semmoiselle, varsinkin jouluna. Onhan se kesälläkin, ja toivotaan, että aina siellä saisi laulaa Jo joutui armas aikaa. Eihän mikään kansa luovu perinteisistä lauluistaan sen varalta, että joku ei ehkä tykkäis. Tuossakin laulussa soi suomalaisen elämisen kaiku, ja toivo.

    Meillä taisi soida tänä syksynä enemmän lehtipuhallustorvi! Muuta sitten tuli kyllä haravoituakin, kesälläkin jo.
    Niin, mietin vaan, että onko se kummin päin, myöhässä kun maaliskuulla vielä, vai onko varhain kevättä ajatellen.

    Kerran en keksinyt muuten muuta konstia syksyllä, kun luvattiin yöpakkasia, ja porkkanat oli vielä nostamatta. Niin vedin pressulla haravoidut lehtikasat penkkien päälle. Selvisi ne siellä hyvin. Sitten oli varret sekaisin, kun vetelin ne haravan kanssa pois. Miesväki arveli turhaksi työksi, vaan eihän sitä tiennyt kuinka kylmäksi voi mennä. Paleltunut porkkana on jännä kun sitä yrittää raastaa, kuin letkua.

    Nautitaan vielä tästä syksystä, ja meinasin ite vielä ottaa videoita ulkona ennen lumentuloa. Se on lumen keskellä erilaista katsoa helmikuulla sitten sitä paljasta pihapiiriä ja peltoja ja metsäpolkuja. Kurkkaan välillä kameraan ja irvistän , että muistan kuka kuvasi. Lapsista saa hyviä videoita, niitten touhuista, ja kuvaavat välillä sitten itse; siinä ei mummoa säästetä! voi kamalaa.
    Hyvää keskiviikkoa sinulle, ja kaikille muillekin!
    terveisin, ihminen (kuulemma kuitenkin: ))


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kyllä näis pienissä kunnissa on hyvä olla näin korona-aikaan ,vähän asukkaita saa rauhassa touhuilla omiaan ja nauttia päivistä ym harrastuksista ja niitä piisaa. No piikitkin saatuna.

  • Anonyymi

   Oon huomannu että tässä korona aikaan omalla kodilla on suuri merkitys. Oon tykännyt olla kotona tosi paljon. En kaipaa yleisö tapahtumiin enkä kaupunkiin. Kaupasta löydän kaiken mitä olen tarvinnut ja Internet avaa maailman ihan kotisohvalle.

   • Anonyymi

    Samoin on itselläkin. Välillä vaan kaipaa sitä entistä aikaa kyllä, kun sai käydä esim Jyväskylässä asti joillain asioilla, koluta kirpputoritkin. Nyt vaan välttämättömiä ostoksia viitsii tehdä ja sitten äkkiä autoon ja maski pois ja kotiinpäin. Jonkun tutun tai ystävän näkee, ja morjestetaan ja vaihdetaan joku juttu, mutta useamman metrin etäisyydeltä sekin.

    Koti on rakas paikka meille kanssa. Emme edes ole kovin niitä tapahtuma-ihmisiä, että aina saisi olla jotain äksöniä. Tietenkin ulkoilmatapahtumat olisi turvalisempia, mutta luulenpa että niissä ihmiset ei sitten kuitenkaan pidä rajoja, vaan vanhasta tavasta mennään ihan viereen juttelemaan. Niin siinä käy. Ja nyt ei kyllä semmoisia altistuksia tarvisi.

    Tuolla näkyi Laukaassa olevan +26 tälle päivälle, lähestyvät jo 500 tartuntaa, alusta kun laskee, paljon enemmän kuin Äänekoskella.

    Jossain Etelä-Suomessa oli kouluissa lisääntyneet tartunnat, niin kuntapäättäjät eivät tehneet oikein mitään, eikä koulutkaan tiedottaneet altistuneitten määristä. Niin oppilaitten vanhemmat alkoivat itse ilmoittelemaan tartunnoistaan jonkun yhteyden kautta, ja laittoivat itsensä karanteeniin! Siinä se oli, jonkun piti tehdä jotain! Tuossa on sitä vastuullisuutta. Eikä kenenkään tarvitse tuntea häpeää, jos on tartunnan saanut. Ainakaan jos se on tullut ihan puskista, ettei ole itse vastuuttomasti huidellut menemään.

    Perheissä on kyllä sellaistakin, että joku kulkisi mielellään vähemmän varovasti tuolla kylillä liikkuessaan, ja toinen pitäisi tiukkaa linjaa, tapahtunut lähipiirissä. Vaikka olisi tuplarokotettuja. Siinäpä se! Jos se löysempi linjainen sitten tuokin sen taudin kotiin, niin, siinä sitä sitten ollaan, se on sitten kohta kaikilla?

    Olisi hyvä kuulla oikeita tapauksia, millä lailla tuo korona on perheissä edennyt, menikö järjestään läpi sitten? Ja miten oireet eteni. Ja pystyikö joku terve eristämään itsensä jotenkin tarttumatta? Mistään ei oikein kuule mitään kyllä. Positiivista oli lukea se Koskisen yrittäjän avoin kirjoitus Saarijärveläisessä omasta sairastumisestaan, viisas mies.

    Meilläkin Internet on kovassa huudossa ollut!
    On asiaa, uutista, viihdykettä, kun on aikaa nyt enemmän hakea, ja Youtube pullollaan. Olen itsekin löytänyt liukkaan kelin "kenraaliharjoituksia", kun olen katsellut How not to drive in winter- liikennevideoita talviajosta. Väki sanoo, ettet sinä nyt uskalla enää kohta ajaakaan, kun niistä osa on ihan kammottavia.

    Ottaa ihan mahasta, kun joku väistää rekkaa ja sitten kinokset pöllyää, että pysähtyykö katolleen? Niissä on melkein aina ihan älytön vauhtikin, mikä pakko? Kuvittelen, että oppisin noista jotain hyödyllistä, tiiä sitten. Ja olevinaan itse parempi kuski? Joskus kun illalla katson, mykistän jo etukäteen äänet pois. Sitten on pakko laittaa jotain lutusta eläinvideota tai ihan unettavaa asiaa, että saa unenpäästä kiinni.

    Saataiskohan kohta pientä lunta? vai jääkö tiistaihin.

    Hyvää viikonloppua sinulle sinne, kuin kaikille myös!
    terveisin, ihminen


  • Anonyymi

   Korona tulee ja tappaa kaikki!!!!! No Sjärven osalta mitään vahinkoa siinä ei tapahdu..

   • Anonyymi

    Usko nyt! Emme valitse sinua kaupunginjohtajaksi, vaikka omasta mielestäsi olisit pätevä (olethan punapersepaviaani). Toki, onhan se pettymys, jos haluaan johonkin virkaan ja on vielä pätevä omasta mielestään ja ei valita.
    Olemme pahollamme aiheuttamastamme pettymyksestäsi. Kannattaisikohan hakea Korkeasaaresta paikkaa tai Ähtärissäkin voisi olla vakansseja vapaana jos pandat lähtevät?


  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   272
   6954
  2. Jättäkää Marin rauhaan.

   Hänellä on ollut pääministerin pesti erittäin vaikeana aikana ja siihen nähden hän on suoriutunut hyvin. Minne piiloutuivat vanhemmat ja kokeneemmat h
   Maailman menoa
   589
   4076
  3. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   3362
  4. Yllätyspaljastus! Jaajo Linnonmaa OUT, Antti Holma IN! Hän on Haluatko miljonääriksi? uusi juontaja

   Nyt on megauudistus, kun Antti Holma istahtaa ikoniseen Haluatko miljönääriksi? juontajan tuoliin. Jaajo Linnonmaa jää syrjään. Saako Holma pidettyä s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   2870
  5. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   84
   2431
  6. Onkohan Sanna Marin(SDP) alkoholisti?

   Ei hän tosin olisi ensimmäinen pääministeri joka sellainen olisi. Mehän muistamme A Karjalaisen. Mutta tämä Sanna Marin tietoisesti bailaushimoissaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   2218
  7. Martina ja Hannu, päättyikö yhteinen tarina jo?

   Somen perusteella molemmat elävät omaa elämäänsä, mitään yhteistä ei ole näkynyt hetkeen. Kutistuiko lupaava romanssi kasaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   2122
  8. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   47
   2102
  9. Shirly Karvinen kärsi tästä yhdestä inhokista Selviytyjät-saarella: "Nousee kunnon traumafobia..."

   Ex-missi Shirly pelasi todella kovaa peliä Selviytyjissä. Juonittelua ja strategista suunnittelua piisasi yllin kyllin, ja radiojuontaja voitti koko k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   1951
  10. Nyt räjähti. Sähkön hinta huomenna 1,21 Euroa kw/h. Tulee suuria ongelmia monelle.

   Hallituksella on kohta jotain muuta mietittivää kuin Korona leikki. Nyt on oikeasti iso ongelma joka vaikuttaa.
   Maailman menoa
   256
   1732
  Aihe