Helsingin kaupungin asuntojen äänieristyksen huonontuminen remonttien myötä

Anonyymi

Asumme 60-luvulla valmistuneessa Hekan kivitalossa, ennen asunnnossa oli LOISTAVA äänieristys, mistään kuulunut mitään. Sitten yläkertalaisemme muutti pois, asunto remontoitiin (laitettiin mm. Laminaatit) ja sen jälkeen alkoi helvetti!
KAIKKI yläkerrasta kuuluu läpi, sen lisäksi että asukkaiksi tuli erittäin kovaääniset eri kulttuuri taustaiset niin muutenkin tuntuu että äänieristys on kärsinyt. Saamme nauttia askelrytinästä ympäri yöt, ihme molotusta kuuluu kaiken aikaa, kattiloita hakataan, ovia paiskotaan, pennut huutaa viimeistä päivää ja siellä pompitaan ja ryskätään jatkuvalla syötöllä, yleensä aina 21-03 on pahin meno.
Miksi heka laittaa jotain perkeleen laminaattia asuntoihinsa jos ei voi panostaa että se edes olisi hieman parempaa ja että alle laitettais kunnon ääntä eristävää matskua?
Isännöitsijä on pessyt kätensä tästä hommasta vaikka olemme 3 naapurin kanssa valittaneet ns virallisilla lapuilla ja ilman.
Alkaa pää hajota tän touhun kanssa..

16

1418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis laminaatin takia kuuluu molotuskin alapuolen asuntoon?
      Mikä on seuraavan aloituksen pointti?

      • Anonyymi

        Niin. En keksi mitä muuta olisi fibattu kuin päin persettä laitettu kaiku laminaatti. Ennen ei kuulunut mitään. Olen kysynyt muiltakin naapureilta ja aina kun naapuri asuntoja on rempattu, on äänieristys kärsinyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. En keksi mitä muuta olisi fibattu kuin päin persettä laitettu kaiku laminaatti. Ennen ei kuulunut mitään. Olen kysynyt muiltakin naapureilta ja aina kun naapuri asuntoja on rempattu, on äänieristys kärsinyt.

        Ollut varmaan ennen muovimatto. -70 luvun muovimatoissa oli alla karvoituskin ja monet sitten remontissa laittoivat sen päälle parketin juuri 80 ja 90 luvun alussa. Nyt sitten kaikki pois ja laminaatti betonin päälle ja alle korkeintaan jokin kalvo. , laminaatti on muovia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ollut varmaan ennen muovimatto. -70 luvun muovimatoissa oli alla karvoituskin ja monet sitten remontissa laittoivat sen päälle parketin juuri 80 ja 90 luvun alussa. Nyt sitten kaikki pois ja laminaatti betonin päälle ja alle korkeintaan jokin kalvo. , laminaatti on muovia.

        Joo tätä minäkin epäilen. Tekninen isännöitsijä vain toteaa kaiken olevan oikein laitettu ja "ei voi vaikuttaa äänien kuulumiseen". No kyllä voi jos sattuu norsulauma eri elämänrytmillä ryskäämään ton paskan päälle öiksi. Kuuluu jopa monen kerroksen päähän.


      • Anonyymi

        https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/terveellinen/terveyshaitta/

        Asunnon terveyshaitan selvittäminen Helsingissä
        Asunnon sisäilman puhtauden, lämpötilan, kosteuden, melun, ilmanvaihdon ja muiden vastaavien olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu asunnossa oleskeleville terveyshaittaa. Terveydensuojelulaissa terveyshaitalla tarkoitetaan sellaisen olosuhteen esiintymistä, joka voi vähentää väestön tai yksilön elinympäristön terveellisyyttä.

        Epäiltäessä asunnossa terveyshaittaa tulee ottaa ensin yhteys ISÄINNÖITSIJÄÄN ja mahdolliseen VUOKRANANTAJAAN. Kiinteistön omistajalla on velvollisuus ja oikeus tehdä toimenpiteitä asunnon terveyshaitan selvittämiseksi ja poistamiseksi.
        MIKÄLI tarvittavia toimenpiteitä ei tehdä, on haitasta kärsivän mahdollista saada asiansa vireille ympäristöpalveluissa ottamalla yhteyttä asumisterveysneuvontaan. Asumisterveysneuvonta palvelee numerossa 09 310 15000 (ti klo 9-15, sekä ma, ke-to klo 9-12) ja [email protected].


    • Anonyymi

      sama täällä yläkertaan tehtiin remontti, lattiaan laminaatit, kaikki kuuluu niin ku olis samassa huoneessa, normi puhe kuuluu niin ku istuis minun sohvalla,,,,,

      • Anonyymi

        Saisivat oikeasti panostaa äänieristyksiin ja jättää noi halvat puurima paskat laittamatta, yritän kokoaika etsiä vaihtokumppania, en jaksais kuunnella enää sekuntiakaan tota sekoilua tuolta ylhäältä


    • Anonyymi

      Tuntuu olevan nykyisin laaja ongelma kun nuo eri kulttuuriset muuttavat taloon on asumisrauha mennyttä ,mutta eihän siitä uutisissa saa kertoa vaan asiaa hyssytellään kuten maan tapana noitten kanssa ongelmissa on , ikinä en muuttaisi taloon tutkimatta nimilistaa perin tarkoin , ei auta aina puhe , isännöitsiä tai poliisi.

      • Anonyymi

        Tässä asui pelkästään kantiksia kun muutimme, nyt tämän vuoden puolella KAIKKI uudet asukkaat jotka muuttaneet, ovat olleet afrikan sarvesta tulevia jotka eivät vain ole kotoutuneet edes näin 30v aikana. Menee pikkuhiljaa kuppi nurin ja vaikka olen pienipalkkainen ja ei olis varaa, mutta varmaan vaan itsekin luovutettava ja muutettava kalliimpaan asuntoon toiselle firmalle.
        Maksan muutaman satasen enempi jos saan nukkua yöni rauhassa... just nimittäin kuunnellut viimeset kaks tuntia sellasta ryminää ja molkotusta et ei taas toivoakaan et tänä yönä nukuttais.


    • Anonyymi

      Ongelma on vain korviesi välissä, koska olet noin paatunut rasisti. Ala sinäkin suvaitsevaiseksi ja nauti monikulttuurin helmistä.

      T. Helmi West Endistä

      • Anonyymi

        Nauttisin toki jos ei tarvitsisi käydä töissä maksaakseen heidän elämisen ja herätä ajoissa. Jää yöunet pieniksi kun joutuu odottamaan koska he malttaisivat pitää rullahuulensa supussa ja kattilansa kaapissa, sukulaisensa omissa majoissaan ja kakaransa nukkumassa.


    • Anonyymi

      Minulla on ihan erilainen kokemus. Meille tehtiin peruskorjaus, jota ennen kuului jotain ääniä yläkerrasta ja joskus rappukäytävästä. Peruskorjauksen jälkeen ei kuulu mistään mitään. Tuntuu kuin rapussa ei muita asuisikaan, vaikka rapussa on 16 asuntoa, joissa kaikissa on asukkaat ( osa jopa muualla kuin Suomessa syntyneistä :) )

    • Anonyymi

      ihan normihommaa kaupungin vuokra asunto remonteissa, meilläkin remontoitiin asunnot kokonaan ja esim lattia matto on nyt sellainen pehmeä johon jää pysyviä jälkiä jo höyhenestä ja matto myös tummenee joka ikisen huonekalun ja maton alta kuukaudessa vaikka pesisit joka viikko lattiaa ja vahaisit, kaikki listat yms on heitetty paikalleen miten sattuu ja maalit ja pakkelit nakattu senään sen kummemmin tasoittelematta ja maalia päälle miten sattuu saunan ovi vaihdettu kalkkeutuvaan lasiin ensisen kunnon oven sijaan jne jne

    • Anonyymi

      Ympäristökeskukseen yhteyttä niin saat sieltä ohjeet ja desibelimitarin .
      Jos äänet ylittyy niin ne on yhteydessä vuokranantajaan ja siihen on pakko
      reagoida.
      Näin meillä toimittiin vastaavassa tapauksessa .
      Laittoivat asian kuntoon nopeasti

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe