NYT pääkaupunkiseudun uudet määräylset

Anonyymi

Pää­kau­pun­ki­seu­dul­la palataan tiukkaan mas­ki­suo­si­tuk­seen, myös laaja etä­työ­suo­si­tus voimaan

SYNNYTYS
Aikuisilla yleinen ja vaaraton bakteeri on vauvoille tiedettyäkin suurempi kuolemanriski – WHO vetoaa rokotteiden kehittäjiin
Streptokokkibakteeri voi tarttua synnytyksessä vauvaan ja koitua nopeaksi kuolemaksi tai aiheuttaa pysyviä vammoja. WHO on perännyt rokotetta pian kolme vuosikymmentä.



VIRO
Viro kävi äsken katastrofin partaalla, mutta sai koronan hallintaan – keinoina kovennettu koronapassi, maskipakko ja koululaisten testaukset
Sekä sairaalassa olevien potilaiden määrä että viruksen pitoisuus jätevesissä ovat kääntyneet selvään laskuun. Rokotuskattavuus laahaa silti merkittävästi Suomea jäljessä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatio pitää tiedotustilaisuuden tiistaina. Ihmisiä Matinkylän metroaseman yhteysliikenteen käytävällä Ison Omenan kauppakeskuksessa 20. lokakuuta 2021. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
PAULA TIAINEN
23.11.2021

Koronakoordinaatioryhmä on tiukentanut maskisuositusta pääkaupunkiseudulla. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta.

Maski- ja etätyösuositus tulee voimaan välittömästi ja on voimassa 16.1.2022 saakka.

Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien.

Ryhmä suosittelee maskivelvoitteen palauttammista myös HSL:n ja VR:n joukkoliikenteeseen pikaisesti.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on lisäksi linjannut paluusta laajaan etätyösuositukseen.

Koronatartuntojen määrä kasvaa ja HUSin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä kertoi koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuden aluksi, että leikkauksia joudutaan jo nyt siirtämään eteenpäin tehohoitokapasiteetin turvaamiseksi.

Petäjä totesi myös, että HUS-alueella todetaan tällä hetkellä tartuntoja suurin piirtein yhtä paljon kuin viime kevään tartuntahuipun aikana.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä vetoaa lisäksi hallitukseen ravintolarajoitusten tuntuvan kiristämisen puolesta. Koronakoordinaatioryhmä suosittelee myös, että kaikki pääkaupunkiseudun ravintolat edellyttäisivät koronapassia koko aukioloaikansa.

– Koronapassi on saatava nykyistä laajempaan käyttöön ja siitä on tehtävä pitkäaikainen, normaali käytäntö, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen vetosi tiedotustilaisuudessa.

– Jos näistä suosituksista ei ole apua, eli tartunnat eivät lähde laskuun, on pohdittava uusia rajoitustoimenpiteitä, erityisesti yleisötilaisuuksien osalta, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä jatkoi.

– Tartuntojen jäljittäminen on ongelmallista, emmekä ehdi tavoittamaan kaikkia altistuneita riittävän nopeasti, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen puolestaan pahoitteli.

Jäljitystyön rajallisia resursseja suunnataan nyt erityisesti laajoihin tartuntaryppäisiin. Viljanen kehottaakin ihmisiä olemaan itse yhteydessä muihin mahdollisista altistustilanteista.

Esimerkiksi Lohjalla on jo eilen maanantaina linjattu maskisuosituksen palaamisesta kouluihin. Sama linjaus on voimassa Keusoten alueella eli Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Pornaisissa.

Aluehallintovirasto on puolestaan määrännyt Uudellemaalle torstaina voimaan tulevan kokoontumisrajoituksen(siirryt toiseen palveluun). Rajoitus koskee yli 20 osallistujan seisomapaikallisia tilaisuuksia. Tapahtumajärjestäjien on mahdollista kiertää rajoitukset koronapassilla.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 24.11.2021 kello 16 saakka.

Lue myös:

Jos haluat lätkämatsiin tai konserttiin, saatat jatkossa tarvita koronapassin – katso, missä rajoitukset laajenevat ja mitä se tarkoittaa

1

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan korona alettua on jästipäät sairaseläkeläis naiset kuin vanhuuseläkeelä olevat naiset. Maskitta liikuneet kaupat metrot pussit. Shopaileet itis eläkepäivinä maskitta.Kun ensin tukineet rollatorilla maskitta jonotus rahan noston: Nordean pankin edusta Itis pussiterminaali puolen sisään käynnin kauppakeskukseen.Aivan varmasti jatkuu sama. Voivat olla myös juuri ne henkilöt jotka kantavat korona viirus, tartutavat muita sairastumatta koronaan itse!TV oli vuoden 2021, alku. Joukoissamme on todella henkilöitä jotka kantavat korona viirus ,tartutavat muita sairastumatta itse tautin. Suomella ei resusseja koko kansan testaus,ei rahaa siihen, Mutama maa testasi kok kansansa. Sama tartutajat on ympäri maailmaa,sairastumatta tautin itse tauduin kantajina ja tartutajina. Joten korona on tullut jäädäksen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe