Aseluvan saanti

Anonyymi

Elikkäs, ensimmäiseen haulikkoon olisin lupaa hakemassa ja kovasti mietityttää voiko poliisi estää aseluvan saannin, koska nuorena parikymppisenä tuli ajettua törkeät ratit ja muutama ns. Juoppoputka reissu tuli koettua. Nyt noista kulunut aikaa jo 6v ja elämä ollut jo pitkään normaalia lapsiperhe arkea. Paikalliseen metsästys seuraan kuulun ja metsästyskorttikin löytyy. Mielipiteitä ja kokemuksia?

6

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No aselupien evääminen on suomessa yleensä elinkautinen rangaistus verrattuna esim vakavimpiin rikoksiin, jotka on sovitettavissa yleensä kymmenen vuoden vankeuksilla ja sen jälkeen demokraattinen valtio antaa sinulle uuden sovitetun elämisen mahdollisuuden. Melkoinen ristiriita.
      Käytännössä aseluvan omaava henkilö ei saa töppäillä saati tehdä pienintäkään rikosta (varastaa naapurin omenapuusta omenan) tai ennen aseluvan hakemista saa omata mitään töppäilyjä menneisyydessään. Eli käytännössä demokraattinen menneisyyden tahrojen sovittelu menettely ei koske aselupia ja niiden saamista. Tämä lienee ainoa asia jossa tahra seuraa lopun elämää.
      Aselupien omaava ei yleensä ole turvassa muiden ihmisten järjestämästä kiusanteostakaan. Jos hänestä tehdään laiton ilmianto lähtee luvat ja jos ulkopuolinen henkilö kohdistaa häneen väkivaltaa lähtee luvat.
      Käytännössä aselupia omaaviin voidaan kohdistaa sanonta "olet syytön niin kauan kunnes se syy löydetään"
      Mitä enemmän valtio kääntyy poliittisesti vasemmalle sitä ahtaammalle on tapana ollut aseenomistajat laittaa, joten nämä ovat poliittisia periaatteita.
      Voihan se olla että tulevaisuudessa äänestyskäyttäytyminen on lupien saanti peruste. Eihän venäjälläkään kiväärin lupia saa kuin poliittisen johdon julkiset kannattajat.

    • Anonyymi

      Elikkä jos on joskus nuorempana tyhmäillyt, niin ei tuu saamaan lupaa haulikkoon koskaan!?

    • Oma arvioni on, että yli 5-vuotta tehdyt töppäykset joista ei edes linnatuomiota on poispyyhitty. Siis noita töppäyksiäsi ei enää näy poliisin tietojärjestelmissä.
      Suomessahan voi joutua istumaan kaksikin kertaa ensikertalaisena murhasta jos murhien välillä on riittävästi aikaa.
      En ole juristi mutta....

    • Anonyymi

      Riippuu täysin siitä nimismiehestä joka luvan myöntää? Poliisin sivuilla sanotaan seuraavaa:

      Aseluvan saajaa koskevat edellytykset
      Voit saada aseluvan aseen hankkimiseen, jos olet:
      -täyttänyt 18 vuotta
      -terveydentilasi ja käyttäytymisesi puolesta sopiva pitämään hallussasi ampuma-asetta ja aseen osaa
      -Esimerkiksi rikollinen menneisyys tai päihteiden väärinkäyttö voivat olla este luvan saamiselle.

      Ainahan toki kannattaa yrittää, sillä monesti nämä aselupien myöntäjät harrastavat itsekkin metsästystä ja hyvällä tuurilla aseluvan saat, vaikka nuorena olet törttöillyt. Välillä oli ns. pällikoe, mutta se on jäänyt pois. Todennäköisesti poliisi haastattelee sinut aikaisempien törttöilyjesi vuoksi.

      Aivan ensimmäiseksi sinun täytyy saada aseen hankkimislupa ja kun sinulla on hankkimislupa, niin voit aseen ostaa ja silloin hankkimislupa toimii väliaikaisena aselupana kunnes saat varsinaisen aseluvan. Kauppojen jälkeen alkaa juoksemaan 30 vuorokauden aika, jonka aikana ase on käytävä näyttämässä asetarkastajalle. Varsinkin jos asekaupat ajoittuvat syksyyn ennen kauden alkamista, kannattaa ennen kauppojen tekemistä varmistaa, että aseen näyttöaikoja on 30 vuorokauden sisällä, koska ellet tarkastuta asetta 30 vuorokauden aikana, syyllistyt aserikkeeseeseen ja saat sakot, vaikka niitä aikoja ei sinusta riippumattomasta syystä olisi.

      Muista ottaa mukaan kuitti tai tiliote metsästyskortin sekä seuran jäsenmaksun suorittamiseata, passi tai kuvallinen henkilökortti (ajokortti ei käy) ja sotilaspassi.

      Etukäteen kannattaa selvittää mitä olet ostamassa, ei kertatuli (päällekkäis, rinnakkais ja yksipiippuiset), lippaallinen kertatuli (pumppuhaulikko) vai itselataava kertatuli (puoliautomaattinen haulikko).

      Jos hankkimisluvan saat, suosittelen tekemään kaupat aseliikkeessä, koska aseliike täyttää puolestasi kaikki hankkimislupapaperit ja sinun itse tarvitsee vain allekirjoitta ne. Paereita on neljät ja joka nippu on tarkoitettu eri osapuolille.

    • Anonyymi

      On se kummaa holhoamista, kun kuitenkin jokaisella suomalaisella on periaatteessa oltava mahdollisuus riistan hankintaan, en tiedä mitä perustuslaki siihen sanoo, jousellako sitten vai?

      • Anonyymi

        Jousiaseet on pois hankkimislupa ruljanssista psykologisesta syystä. Kun niissä ei käytetä ruutia eikä ne "pamahda", niin erillisiä lupia ei tarvita vaikka tehoa on vastaavat määrät kuin perus hirvikaliiberin kivääreissä.
        Kyllähän tässä syksyllä oli heti tyypillinen "kielletään suomessakin jousiaseet" keskustelu, kun jossain ulkomailla tehtiin jousiase hyökkäys. Tosin myöhemmin ilmeisesti selvisi, että jousiasetta ei oltukaan käytetty, mutta sitä ei media enää julkaissut kun oli saatu propakanda suomalaisten metsästysjousista käyntiin.
        Eritoten vihreillä on tapana käyttää kaikkia muiden maiden tradekioita suomalaisen asevastaisen keskustelun kohottamiseksi.
        Ja sanoihan ohisalo tässä taannoin, kun helsingin jengiläisillä on laittomia aseita että "meidän on syytä tarkastella taas aselakeja"
        Toisinsanoen taas löytyy syy oman ideologian ajamiseen, vaikka onkin syytä ihmetellä miten laillisia aseharrastajia kiusaamalla voidaan vaikuttaa laittomiin rikollisilla oleviin aseisiin.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3514
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2146
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1692
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1577
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      291
      1297
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1131
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      966
    Aihe