Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Korvaus hiilensidonnasta

Anonyymi

Milloinka hiilensidonnasta aletaan maksaa metsänomistajille? Tällä hetkellä päästöoikeuden hinta on 75 euroa hiilidioksiditonnilta. Yksi kuutiometri puuta sitoo 0,9 tonnia hiilidioksidia. Jos metsänomistaja sitoutuu hiilensidontaan, hänelle pitäisi maksaa vuosittaisesta puuston kasvusta noin 70 euroa jokaiselta kuutiometriltä. Kun metsä kasvaa Lappia lukuunottamatta noin 5 m3/v/ha, tämä tarkoittaa yli 300 euron tuloa vuosittain jokaiselta hehtaarilta.

14

936

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maa-omaisuus varastetaan ensin suojelulla säätiöille jotka ovat ulkomailla, eivät maksa veroja suomeen ja saavat päästömaksut tileilleen.
      Tässä on Saksan agenda.

      • Anonyymi

        Ilmanko saksalaiset ovat ostaneet laajoja maa-alueita mm. ilomantsista.


    • Anonyymi

      Luonnonvarakeskuksen tilastojen mukaan yksityismetsien liiketulos vuonna 2020 oli keskimäärin 114 euroa/ha ja parhaimmillaan Etelä-Suomessa noin 200 euroa/ha. Sitomalla metsiensä kasvun hiilensidontaan metsänomistaja saa huomattavasti paremman tuoton metsistään kuin perinteisellä metsätalouden harjoittamisella.

    • Anonyymi

      Ja jokaisesta selluksi myytävästä kuutiometristä peritään sitten metsänomistajalta päästömaksu kun se hiilensidonta loppuu ja sellutehdas päästää sen takaisin ilmakehään. Sellutehtaan päätuotehan on tonneissa mitattuna hiilidioksidi ja sellu tulee vasta toisella sijalla. Ja selluun sitoutuneestakin hiilestä 95% on ilmakehässä seuraavan 5 vuoden aikana.

      • Anonyymi

        Ja samalla sinulta voidaan periä 10e/rulla, kun ostat vessapaperia.


      • Anonyymi

        Sitte nämä hiilet palaa sinne metsään kasvavien puien käyttöön, elikkä metsä on aika neutraali hiilen sitomis- päästö. kierrossa. Fossiilit polttoaineet vaan pitää lopettaa tai istutaa uutta mettää autiomaat täyteen.


    • Anonyymi

      Osa viljelijöistä kuvittelee että heistä, pahimpina ympäristöä tuhonneina, tulisikin yhtäkkiä ympäristön pelastajia.

      Moinen ajatuskulku sopii yksinkertaiselle

      • Anonyymi

        Maalaiset ei piittaa kun rahasta. Nyt "ilmastonsuojelu" on uusi muotitermi jolla kerjätään lisää rahaa elinkelposilta alueilta.


      • Anonyymi

        Toivottavasti jaksat haukkua maaseudun väestöä jatkossakin pontevasti. Näin saaadaan vähitellen viherpiipertäjien kannatus nollille.


    • Anonyymi

      Ei milloinkaan. Sosialistit ovat sen jo sosialisoineet. Eurostoliitto muistuttaa yhä enemmän entistä Neuvostoliittoa. Punavihreys on aivan yhtä totalitaristista kuin kommunismi aikanaan. Kannattaa hakkauttaa aukoksi niin pitkään kuin voi.

      • Anonyymi

        Mitähän tapahtuisi jos vaikka puolet metsämaasta siirtyisi tähän järjestelmään ja metsänomistajat ottaisivat rahat vastaan ja jättäisivät metsät "herran haltuun".
        Ei muuta kuin puolet metsäteollisuuden vientituloista vähenisi ja samoin työntekijöistä..
        Lisäksi metsien vanhetessa hiilensidonta vähenisi ja ikimetsissä muuttuisi hiiltä päästäviksi.
        Mielenkiintoista on havaita että tiedotusvälineissä Itämeren kaasuvuotojen vaikutuksia ilmastolle useat tahot vähättelevät
        Joku sentään on laskenut että jo muutaman päivän metaanipäästöt ovat ilmaston kannalta samaa luokkaa kuin Suomen vuoden KAIKKI PÄÄSTÖT !!
        Kuitenkin kauhistellaan lehmien märehtimisen ja pierun hirveitä päästöjä ja vaaditaan karjatalouden alasajoa Suomessa.
        Sama on tämän metsäsuunnitelman laita koska sillä ei maailman ilmastoa paranneta vaan aiheutettaisiin Suomen taloudelle todella suuret tappiot.
        Em. kaasuvuodon lisäksi on maailmassa muita suuria metaanipäästäjiä ja lisäksi suuret saastuttajamaat kuten Kiina ja Intia ovat päättäneet LISÄTÄ päästöjään vielä vuoteen 2030 saakka.
        Eli Suomen tekemisillä ei mitenkään vaikuteta maailman ilmastoon ellei suuria päästäjiä saada niitä vähentämään. Aiheutetaan vain suuria taloudellisia tappioita elinkeinoelämälle, maa- ja metsätaloudelle ja liikenteelle ja varsinkin energian hinnannousun.


    • Anonyymi

      Viljelijät on ilmaston pelastajia.

    • Anonyymi

      Ja kun metsä myydään, niin tuo korvaus pitäisi tietenkin maksaa takaisin. Eihän siinä avohakkuuraiskiossa ole enää mitään hiiltä sidottuna.

    • Anonyymi

      Oiva rahalähde viljelijöille. Viljelijät kuitenkin pelastaa ilmaston.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe