Mistä voi johtua että ilmanvaihtokone jäätyy aina pakkasella heti?

Anonyymi

Entä onko tuollainen ongelma vaikea korjata? On kerrostaloasunnon ilmanvaihtokoneesta kyse, mutta jotain pitäis osata esittää huoltomiehelle ratkaisuksi, kun viimeksi kun valitin asiasta, niin se sulatti jäiset kennot vain kuuman suihkun alla ja pisti märkinä takaisin. Sittenhän ne oli kohta entistä pahemmin jäässä. Pitäis siis tietää syy miksi se jäätyy.

Aina kun tulee yli 15 asteen pakkaset, niin se alkaa lähes heti puhaltaa ihan jäistä ilmaa ja alkaa ääntääkin pahasti. Puhaltaa kuulemma useamman miinusasteen lämpöistä ilmaa sisälle. Huoltomies viimeksi näki jostain etänä. Eli kämppäkin jäähtyy hetkessä parhaimmillaan 14 asteeseen. Nenä on ihan jäässä ja vuotaa koko ajan ja nukkuessakin herää siihen kun palelee.

Silloin viimeksi kun huoltomies kävi noita sulattelemassa, niin sitä jäätä oli niin paljon, että kun se avasi tuon koneen luukun, niin sitä vaan ropisi hellallekin palasina ja näytti kuin ne kennot ois olleet umpijäässä.

9

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mopo rikki, missä vika.

      Koneita on monenlaisia, samoin vikoja.

    • Anonyymi

      Ei ole meidän ongelma vaan huoltofirman !

    • Anonyymi

      Tarkistaisin ensimmäiseksi jäätymiseneston termostaatin asetuksen. Myös tukkeutunut poistopuolen suodatin lisää jäätymisherkkyttä: milloin viimeksi vaihdettu?

      Ohjeet noihin löytyvät ko. IV-koneen valmistajan sivuilta.

      InsinööriX

    • Anonyymi

      Onko kyse kuinka vanhasta IV-koneesta.Vanhoiisakin koneissa on ulkoilmatermostaatti joka pudottaa koneet 1/2-teholle yleensä -10-asteessa.Tällä toiminnolla nimenomaan estetään kennon huurtuminen/jäätyminen.

      • Anonyymi

        Vai tarkoitatko että pysäyttää tuloilma moottorin. Näin ainakin ilto ja vallox


    • Anonyymi

      Perus-kuutiokoneessa on poistopuolella kennon jälkeen termostaatin anturi. Kun lämpötila tipahtaa 1-4 asteeseen, termostaatti pysäyttää tulopuhaltimen. Tällöin poistoilman lämpö lämmittää kennon ja sulattaa siihen syntyneen huurteen => ei pääse jäätymään umpeen. Kennon läpi puhallettavan poistoilman lämpötilan noustessa n. 10 asteeseen tulopuhallin taas käynnistyy.

      Tällä tavoin kone "pätkii" koko ajan tulopuhallinta, kun ulkoilma on alle n. -15C. Mutta kenno ei jäädy ja koneen imemä ulkoilma lämpiää n. 20 astetta. Ennen asuntoon puhaltamista sitä vielä lämmitetään toisella termostaatilla säädettävällä jälkilämmitys-vastuksella. Jälkilämmitys kannattaa säätää n. 17 asteeseen. Jälkilämmitys on puhtaasti mukavuuslämmitystä ja se ei estä jäätymistä mitenkään.

      InsinööriX

      • Anonyymi

        Toisaalta näissä wanhoissa vehkeissä mitään lämpötilamittauksia ole. Jos kyseessä on uusi talo, niin siellähän voi olla mitä vaan päin mäntyä. Alkaen siitä, että on ulko- ja poistoilmakanavat ristissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta näissä wanhoissa vehkeissä mitään lämpötilamittauksia ole. Jos kyseessä on uusi talo, niin siellähän voi olla mitä vaan päin mäntyä. Alkaen siitä, että on ulko- ja poistoilmakanavat ristissä.

        Kyllä niissä vanhoissakin (ja yksinkertaisissa) IV-koneissa on nuo kaksi termostaattia. Ne ovat ei-sähköisiä (kapillaaritermostaatti), joka toimii useimmiten paljon paremmin kuin uusien koneiden elektroniset lämpötila-anturit, jotka mittavat lämpötilaa liian pistemäisesti.

        InsinööriX


    • Anonyymi

      Aukaisi koneen luukun ja jäätä ropisi hellallekin!!!.Millaisesta koneesta nyt on kyse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe