Apua kissan lääkitsemiseen

Anonyymi

Kissalleni määrättiin kolmen viikon Famvir kuuri, herpesviruksen aiheuttamaan silmätulehdukseen. Annostus on puolikas tabletti 2x päivässä. Nuo tabletit on puolitettunakin todella kookkaita, eikä kissalleni ole mikään helppo tehtävä saada pienempiäkään annettua. Joten apua, onko mitään neuvoja miten nuo famvirit saisi menemään helpommin??

Käytössä on pilleri pipetti jolla tabletin saa syvemmälle suuhun, jonka jälkeen yritän pitää hetken kissa suuta kiinni ja silittelen kurkkua/leukaa että nielisi pillerin mutta sylkee heti ulos kun saa taas suun auki. Koitin liottaa sen veteen, mutta pilleri ei oikein kokonaisuudessaan halunnut liueta ja kissa pistää niin kovin vastaan että vesilääke seoksesta suurin osa päätyi ympäri lattioita ja turkkia.

Pillerin piilottaminen herkkuihinkaan ei onnistu, koska kissaa kiinnostaa hyvin harva herkku ja niitäkin pitää ensin haistella niin kauan että löytää kyllä pillerin seasta ennen kuin suuhunsa laittaisi. Ruoankin jättää syömättä jos sinne sekin jotain ylimääräistä koittaa tunkea. Joten tässä alkaa todellakin olemaan neuvot vähissä.

10

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meidän kissalle tuli loppuiän lääkitys, Toistaiseksi on 1/4 tabl yksi kerta päivässä. Olen antanut sen aamulla olympia sulatejuuston sisälle laitettuna pikkulusikan kärjillä pyöriteltynä. En aiemmin ole antanut kissalle kyseistä herkkua. Nähtävästi se luulee että kova sisus kuuluu asiaan, koska kissa puree sen samalla kun syö juuston. Tuo juusto on aika tahmeaa, niin ei saa kovin helposti pudotettua pois ja joskus kun miettii ottaisko ko "herkkupalaa" niin laitan päälle ihan vähän voita niin taas kelpaa.
      Toinen keino on laittaa latzin " tubsien" sisään. On kuulemma latzilla herkkutuubivalmiste, jonka sisään mahtuu tabletti. Kokeile!

    • Anonyymi

      Katsoin tuon valmisteen se on LATZ PLAY TUBS....

    • Itse teen niin, että murskaan tabletin jauheeksi lusikalla painamalla ja sitten sekoitan sen märkäruokaan. On tähän asti toiminut aika hyvin eikä ole mitään ongelmaa ollut

      • Anonyymi

        Tämäkin on yksi oiva keino. Terv: "juustonsyöttäjä"


      • Anonyymi

        Omani jättää ruoan syömättä heti jos seassa jotain ylimääräistä, ja tosiaan aika huono syöjä muutenkin, joten jos lääke pitäisi antaa esim aamulla ja illalla niin ilmankin lääkettä se aamulla kuppiin laitettu ruoka saatetaan syödä vasta joskus myöhään päivällä. Ruoka mikä kelpasi eilen ei kelpaa ollenkaan enää tänään.
        Löysin kissanherkun josta kissani jopa pitää, yhden puolikkaan pillerin sain syötettyä piilottamalla niihin mutta nyt ei suostu enää niitäkään herkkuja syömään.
        Kuten sanoin, kissani on todella todella hankala tapaus.

        Tätä menoa vain tuhlaan ihan älyttömän kallista lääkettä, kun tänä aamuna yksinään on mennyt 1,5 pilleriä hukkaan turhilla yrityksillä. Koitin ruoan sekaan piilottaa, ja ihan pelkkään kastikkeeseen koska tällä hetkellä se on ainut mikä kelpaa. Mutta ei syö, voisin sen kastikkeen imasta ruiskuun mutta sitä on niin paljon etten millään voisi kuitenkaan sellaista määrää väkisin ruiskia kerralla suuhun.


    • Anonyymi

      Ota lautanen, lääke, ruokalusikan pohjalla murskaa lääke ihan hienoksi. Sekoita lääke vaikkapa siihen apteekin tukiravintotahnaan, änkeä se sormella kissin kitusiin. Sopivan tahmeaa, joutuu nielemään, ja tai nuolemaan sen suupielistään.
      Helppo.

      • Anonyymi

        Hyvä neuvo tuo. Itse olen murskannut lusikan kärjellä lääkkeen ja sekoittanut tilkkaan kissan tonnikalaa, sardiinia tai muuta vahvan tuoksuista. Vanhempi kissani syö lääkkeen myös (esim. axilur) murskattuna ja ripoteltuna ohuen kalkkunaleikkelen sisään. Tiukasti rullalle ja suoraan suuhun. Nams.


      • Anonyymi

        Hei kiitos, en olekaan ajatellut tuota ravintotahnaa! Kissa muutenkin laihtunut tässä sairastellessa kun ei mikään maistu, niin tuohan on todella hyvä idea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei kiitos, en olekaan ajatellut tuota ravintotahnaa! Kissa muutenkin laihtunut tässä sairastellessa kun ei mikään maistu, niin tuohan on todella hyvä idea.

        Sillä tavoin annoin kissalle antibioottikuurin syksyllä. Oli sen tahman kanssa ihan ihmeissään ja nuoli vain suupieliään, kun muutakaan voinut.
        Eläimelle lääkkeenanto on helppoa kun keinon keksii.
        Ja esim kesän helteillä kun kissa juo huonosti, minä suihkutan kissan turkin läpimäräksi pari krt päivään.
        Toimii: kissa nuolee turkistaan vettä. Samalla vanha hyvä viilennyskeino.


    • Anonyymi

      Minä panen tabletin kissan suuhun syvälle poskeen. Kissa vasempaan kainaloon. Tabletti oikean käden etusormen ja peukalon välissä, keskisormella suu auki. Heti perään annan Itsy Bitsy herkkupaloja. Kaikki menee, helposti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe