Täysi-ikäisten elatus

Anonyymi

Mielestäni on täysin älytöntä, että elatusvelvollisuus katkeaa 18 -vuoden ikään.

Nuoret opiskelevat ja asuvat kotonaan vielä vuosikausia tämän jälkeen. Myöskään yhteiskunnan tehtävä ei ole maksaa opintotukia heille. Tämä on nuorten vanhempien tehtävä.

Aion laatia kansalaisaloitteen turvaamaan nuorten elatuksen vanhempien toimesta, kunnes he itse elättävät itsensä.

7

61

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Kun elatus maksu loppu lähikasvattajalle 18v. Nuori jos opiskelle 18v. HUOM! ITSE HAKEE ELATUSMAKSUA ETÄVÄNHEMALTA! sOSIALIVIRASTO NEUVOO! JOS ASUU ITSENÄISESTI18V.POIS KOTOA JA OPISKELEE VOI HAKEA ELATUSMAKSUA KUMALTAKIN VANHEMALTA! Ennen se oli kai 23 vuoten asti,kun joutuu vanhempi vanhemat maksaa.

      • Anonyymi

        Minä en saanut muuta , kun 100m etumatkaa, kun tulin täys- ikäiseksi, mutta onneksi on opintotuki ja asumistuki joita sain ja kesät ja muut lomat töissä niin pärjäsin, minun vanhempani molemmat oli työttömiä ja alkon suurkuluttajia ,hyvä , kun itse pärjäsivät tukiaisilla.


    • Anonyymi

      Mikä sitten on sopiva ikä lopettaa elättäminen ? Opintotuki taitaa olla aika mitätön ja suurinosa opiskelijoista ottaa opintolainaa ja tekee töitä opiskelun ohella. Tietty ihan kiva jos vanhemmat voivat rahoittaa, mutta usein tuon ikäinen haluaa jo itsenäistyä ja muuttaa pois kotoa, vaikka asuminen kalliiksi tuleekin. Kaikilla ei ole varaa elättää ja on ihan hyvä, että yhteiskunta avustaa ja voisi kyllä avustaa enemmänkin jos tänne koulutusta halutaan.

      • Anonyymi

        Ei varmaan ole olemassa mitään sopivaa ikää. Lain puitteissa se taitaa olla tuo 18 v johon elatusvelvollisuus loppuu, mutta saa vanhemmat lapsiaan tukea vaikka kuinka vanhoiksi mitä haluavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei varmaan ole olemassa mitään sopivaa ikää. Lain puitteissa se taitaa olla tuo 18 v johon elatusvelvollisuus loppuu, mutta saa vanhemmat lapsiaan tukea vaikka kuinka vanhoiksi mitä haluavat.

        Minun vanha äitini 81v elättää minun juoppoa veljeäni joka on jo 44v , hän ei ole koskaan ollut kunnon töissä jotain tukitöitä ja paskatöitä vähän tehnyt, työttömyyskorvaus ei sillä riitä mihinkään vaikka asuminen ja ruoka äidin kustantamaa joutuu äiti vielä antamaan rahaakin juopolle.


    • Anonyymi

      Idiootti aloite , ei kaikilla ole varaa elättää jälkikasvua 30 v saakka, tämä on hyvinvointivaltio ja kaikilla on mahdollisuus käydä koulua ilmaiseksi yliopistotasolle asti vanhempien varallisuudesta holimatta.
      Sitten on myös ns aikuisopiskelijat perheelliset jotka opiskelee vaikka uuden ammatin pitäähän yhteiskunnan tukea heitä .parempi se , kun työttömyys.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe