Vuoroviikot hankalan exän kanssa

Anonyymi

Olen 39v mies ja vuoroviikot lasten suhteen, exä on ns etävanhempi. Mitään elareita ei ole kumpaankaan suuntaan, lapsilisät menee lasten yhteiskäyttö tilille, mikä on mielestäni reilua.

Nyt jo kaksi kertaa on tässä viime aikoina käynyt niin, että exä on ollut vanhemmillaan lasten kanssa (200km päässä) sukuloimassa. Sitten lastenvaihtopäivänä kun he ovat lähteneet ajamaan takaisin päin, niin exä on ilmoittanut että yksi lapsista jäi rangaistukseksi hänen äidilleen pariksi päiväksi, eikä pääse heti isäviikolle. Siis rangaistuksena siitä, että tämä lapsemme on kiroillut ja käyttäytynyt huonosti.

Ymmärrän toki että lasta pitää rangaista huonosta käytöksestä, mutta eihän se nyt niin voi mennä, että rangaistus on se että pääsee isäviikolle vasta pari päivää myöhässä. Tämä lapsi on siis 10-vuotias.

Erikoista on myös se, että 6-vuotias lapsemme, kertoo minulle usein ikätasoonsa nähden erikoisilla lauserakenteilla asioita. Esim usein tyttö on sanonut minulle, että "isä ei anna lapsille rajoja" tai "isä ei lue wilma viestejä" jne. Epäilen suuresti että exä haukkuu ja arvostelee minua lapsille ääneen.

Mitä voin tehdä, muuta kuin sanoa että tämä ei ole oikein. Nyt kun tulee joulu, vaihtopäivä sattuu olemaan jouluaatto, perjantai kun on vaihtopäivä. Ja ollaan myös sovittu että jouluaatto on joka toinen vuosi toisella. Sovittiin että exä tuo lapset iltapäivällä neljältä, niin ehtivät rauhassa ajella vanhemmiltaan takaisin. Arvaan jo etukäteen, että tämä ei toteudu, vaan tulee jotain mutkia matkaan, tai että joku lapsista jätetään taas rangaistuksena sinne. Mielestäni tämmöinen on kiusantekoa enemmänkin, eikä mitään rangaistusta.

Voinhan minä asettaa lapselle rangaistuksen omalla viikollani, jos huonoa käytöstä. Miksi exä haluaa että rangaistus on pääsykielto isäviikolle?

Ps. Kerrottakoon että exä lähti suhteesta siten, että hyppäsi lennosta uuteen suhteeseen, pitkällisen pettämisen ja valehtelun jälkeen. Mutta ei siitä enempää.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko tuo lapsi pois koulustakin tuon pari päivää?

      • Anonyymi

        Ei ole pois koulusta, viikonloppuna nämä tapahtumat, tai lomien yhteydessä.


    • Anonyymi

      Voi hitto! Oisit pelannut moisen lumpun pihalle elämästänne ja alkanut yksinhuoltajaksi. Lapsetkin kärsivät kun ventovieras moraaliton ukko vei paikkasi ja mistä se ex-akkas edes voi tietää onko se heppu edes turvallista seuraa lapsille? (Jos yhdessä aikaa viettävät? Kaikenlaisia pedofiileja, juoppoja ja hulluja riittää.)
      Jonnekkin voisit valittaa ettei se kykene pitämään sopimuksista kiinni. Parempi ensiksi akalle itselleen sanoa siitä ja kysyä onko sitten lapsi pari päivää sovittua kauemmin sinulla hyvitykseksi jos ei ole esteitä sinulla sellaiseen järjestelyyn mutta kyllä se sovitusti on mentävä eikä alapään ja tautien levittäjän ehdoilla.
      Sinun kuuluu saada olla lastesi kanssa silloin kun sovittu on.
      Varo, se voi juonia sinua pois lasten elämästä kerran puhunut ettei sinulla rajoja etkä katso Wilmaa. Jollekkin se lutka väittänyt niin ja lapsesi ollut kuulolla.

      • Anonyymi

        Ehkä oon liian kiltti ja rauhantahtoinen, enkä halua ns "sotaa" exän kanssa. Toki minulla on todisteita ja varaa kiristää ruuvia halutessani monella tavalla, esim lapsilisillä, mutta en ole siihen halunnut lähteä.

        Onneksi tuo uusi mies, lapseton, on sen verran nahjus ettei ole alkanut leikkiä mitään isäpuolta, vaan exä on viikkonsa yksin lasten kanssa. Tapellen ja kiukutellen heidän kanssaan. Lapset tulee usein käymässä luonani, ja kertovat että "äiti ragee". Sitten ei mene usein kauaakaan, kun exä soittaa että heti tänne takaisin. Asutaan siis kilometrin päässä. Ollaan sovittu että lapset saa tulla käymään, kuinka itse haluavat. Toki silloin kun lapset ovat minulla, niin exän asunto on autiona, koska hän viettää lapsivapaata aikaansa uuden miehen luona asuen, hieman kauempana, matkalaukkuelämää viettäen. Se kai sitä exää risoo myös.

        Eikä siinä, on minullakin uusi tyttöystävä, mutta löysin hänet vasta pitkä aika eron jälkeen. Hänkin ihmettelee tuota exäni outoa touhua, ja sitä miten jotkut osaa sekoilla elämässään.


    • Anonyymi

      Sosiaali virastoon heti yhteys. Jos lapsi ei sopimuksen mukaan palauteta saa uhka sakot.Sosiaali virasto neuvoo ,autaa,opastaa asiassa. Miksi pelkäätte heidän puoleen käntyä. Lasten kasvaessa toinen tekee isompia jäyniä jos luuloja ei heti oteta pois Etä-vanhemmalta!Lasten valvojalle varaat vaan ajan.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe