Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kotien pienestä laatikosta saattoi tulla vaarallinen: "Harva osaa säätää"

Anonyymi

Usein se on se reititin (nettimodeemi), jota ihmiset eivät päivitä, joka on se haavoittuva laite.

Myös kotireititin voi sisältää viime viikolla paljastuneen haavoittuvuuden, eikä tavallinen käyttäjä voi tehdä asialle paljoakaan.

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000008480187.html

Muitakin tietoturva-aukkoja löytyy silloin tällöin joten ihan kaikkia laitteita jotka ovat kiinni internetissä, täytyy tasaisin väliajoin päivittää. Ainakin kerran pari vuodessa pitää tarkistaa, onko päivityksiä olemassa laitteelle.

10

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulle tulee F-Securelta: Microsoft Edge laajennus pitää päivittää, että voimme suoja selaimesi.
      Kun luen lisätiedoista, siellä jankataan vaan sitä että pääsemme paremmin yksilöimään mainoksesi. En ole päivittänyt kun F-Securesta ei ole minulle kerrottu miksi tarvitsen laajennuksen suojauksen. Sanotaan vaan että Päivitä.

    • Anonyymi

      Vaarallista on elämä! Kaikintavoin!

    • Anonyymi

      Nojoo.

      Alkaa tuota tietotekniikkaa olemaan kaikkialla, harvempi kai ajatellut pesukoneen, tai robotti-imurin tietoturvariskejä. Onhan toi mullakin wifi-boksi tuolla vintillä, ei ole tainnut tulla asentamisen jälkeen siihen mitään huomiota kiinnitettyä. Noh, ei ole koneelle ilmantunut pöpöjä, että kaitpa se on kondiksessa. Koneet siis on kyllä tikissä.

      Mä luotan automaattipäivityksiin monien härpäkkeiden kans, ite asiassa ei ole hajuakaan, miten wifi pitäis päivittää manuaalisesti. Tietsikoissa ja puhelimissa on tapana ajoittain tarkistaa ite päivityksiä ja useinhan niitä on ajettavaksi tarjolla. Lähinnä epäilyttää selaimet, net kun rakennettu sisältämään vakoiluominaisuuksia.

      Tärkeintä mun mielestä on olla ite varovainen, ei pidä surfailla ties missä pornokanavissa ja darkwebeissä. Kun noin tosiasiassa, ei mikään kone ite mitään tee yksin, pitää rosmo-ohjelmilla olla jotain, mihin tarttua. Meinaan vaan, ei siinä mitään vakoiluohjelmia tarvi, jos iloisesti päivittää faceen, milloin menee lomalle ja kauanko on poissa. Ei siinä päivitykset, virustutkat tms auta, jos joku hiffaa kommenttisi ja käy putsaamassa kämpän lomasi aikana.

      Mutta juu, päivitykset arkipäivää nykyaikana. Näissä reitittimissä jne mun mielestä kyllä salasanat ja yhteyksien suojaamiset tärkeempiä noin käytännön kannalta.

      =DW=

    • Anonyymi

      !0 vuotta on ollut, ikinä ei mitään hässäkkää. "Pupukorvallinen" Huawei.

    • Kyllähän ainakin isolta toimijalta kuten elisalta ostettu reititin toimii ja saa automaattisia päivityksiä.
      Itsellä oli juuri tilanne, että 4G reitittimeni nopeus työasemalleni hidstui todella tahmeaksi.
      Tein netissä vikailmoituksen elisalle ja sainkin sitten sieltä puhelun.
      Katsoivat omalta päätteeltään, että kaikki on päivitetty ja verkko on kunnossa. Kertoivat, että vika on mitä ilmeisemmin reitittimessä tai työasemassa. Antoivat ohjeet miten toimia.
      Entisenä IT-ihmisenä aloin tonkimaan paikkoja.
      Vika oli loppupelissä minun työasemani USB WiFi-palikassa.
      Kaivoin laatikoita ja aarreakkujani ja löysin toisen WiFi-palikan ja sen kanssa nopeus työasemaltani oli taas 50 Mt/s joten homma hoidossa.

    • Anonyymi

      Aitomaatiset päivitykset. 1 kerta vikkossa. Ei ole pankki tunnuksia. Suormamaksuna ilmasiksi s-pankin mene peruslaskut ajalla tililtä. Ei ole velkaa,ei ylimärästä rahaa. Pärjätän hyvin kun halitaan rahan käyttö.Ei ole s-postia. Ei myöskään F.B.valhelinen maailma olla muokatunein kuvineen.Koska ihmiset tavataan OIKEASSA ELÄMÄSSÄ !

    • Anonyymi

      Tieto turva aukko voi olla ihan sinun liiteesi.Kukan ei tiedä oletko plus 60v.? Mitä liiteesi takana oikeasti o? Jos selität tieto turvalisuus? Miksi laitat liiteet? Niistä on kaikkialla netti varoitettu.Myös tällä sivustolla eli Suomi 24.varotettu: Älkää avatko liiteitä,jotka tuntematon laittanut!

    • Anonyymi

      DNA oli kiltti ja pisti ukrainankielisen lastenkanavan jakoon huomasin
      DNA avaa ukrainankielisen lastenkanavan Nickelodeon Ukraine Pluto TV:n maksuttomaan katseluun kaapeliverkossaan

    • Anonyymi

      En ole kuullutkaa reittimen päivittämisestä, en sammuta sitä ikinä jos ei itse sammu, reittimestä saan myös netin telkkariin, pari tablettia pyörii sen kautta.
      Reittimestä otan sim-kortin tablettiin jos tarvii yhteyttä muualla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe