Onko kaverini oikeasti buddhalainen?

Anonyymi

Itse en ole "buddhalainen" mutta uusi tuttavani omien sanojensa mukaan on. Olen ateisti ja vihaan uskontoja mutta buddhalaisuus on ihan ok.
Tällä kaverilla on rauhallinen luonne ja hän lukee paljon kirjallisuutta buddhalaisuudesta ja zenistä. Hän sanoo että hän pyrkii elämään kuten Buddha opetti mutta hän sanoi että ei ole kova meditoimaan ja hän on buddhalainen yksin eikä tunne toisia buddhalaisia edes internetin välityksellä.
Hän sanoo että tärkeintä hänelle on olla tuottamasta tuskaa yhdellekään elävälle olennolle mitenkään. Siksi hän on myös kasvissyöjä.
No, kysynkin siis että onko tämä kaveri täysin huijari? Eikö buddhalaisuuteen kuulu meditaatio ja keskukset? Eikö buddha sanonut että meditaatio on TÄRKEÄ osa harjoitusta? Miten voi olla buddhalainen jos ei ole yhteydessä toisiin buddhalaisiin?

11

3801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aasiassa valtaosa maallikkobuddhalaisista ei harrasta meditaatiota vaan tekevät muita dharma-harjoituksen muotoja. Buddhalaisuus on levinnyt Suomessa niin vähän, että ne yksittäiset kantasuomalaiset harjoittajat, joita täällä on jäävät helposti yksin. Joillekin se voi olla oma valintakin, buddhalaisuudessa ei edellytetä, että olisi tekemisissä muiden kanssa. Yksi melko yleisesti hyväksytty määritelmä on, että jos henkilö hyväksyy vähintäänkin Buddhan neljä jaloa totuutta ja kokee itse olevansa buddhalainen, niin silloin hän on buddhalainen. Kuulostaa myös siltä, että ystäväsi noudattaa tiettyjä harjoitusohjeita (5 tai 8 precepts), jolloin hän todellakin on buddhalainen.

    • Anonyymi

      Voi olla yhteydessä buddhalaisuuteen itseensä. Metsämunkit elää periaatteessa yksin, ja yksinäisyys on korkealle arvostettua, kuten munkkina eläminen.
      Kasvissyönti voi johtaa terveydellisiin ongelmiin, josta syystä Dalai Lama syö lihaa joka toinen päivä. Olisi tosin voinut ottaa B12:ta jne., mutta silloin ei vielä niin tiedetty, vaikka brahmiinit kai on kasvissyöjiä.
      Ei-vahingoittaminen on vahvimmin jainismia, eikä sillä ei ole korostettua asemaa buddhalaisuudessa.
      Buddhalaisuus on ennen kaikkea tie, joka perustuu sisäisen tiedostuksen lisäämiseen, ja on yksi kolmesta hindulaisuuden teistä, joista kaksi muuta ovat palvonnallinen (useimmat buddhalaiset buddhalaisissa maissa; kristityt, muslimit, juutalaiset) ja toimintaan perustuva tie, joka voi olla toiminnan joogia että eettistä elämää, puhdistautumista, tekemistä jumalalle/pyyteettömästi/etiikalle.
      Kaikki tiet ovat osin päällekkäisiä, koska mukana osin, ja niitä voi kaikkiakin harjoittaa, ja usein ne myös on samassa paketissa.
      Meditatiiviset tiet ei sovi useimmalle persoonalle, saati buddhalaisuuden vaikeudella, kun tarvittava ÄO ei ole useimman ominaisuus, jonka omaaminen ei tosin takaa, ettei tiensä ole palvonnallinen tai eettinen.
      Monet ovat tunnedominantteja, jota on siten helppo lähteä käsittelemään ensin, vaikka tiedostus olisikin iso plussa lisänä.
      Buddhalaiset ovat ajatuksellisemmin suuntautuneita, ja palvonnallinen että toiminnallinen (eettinen) ovat lisäaspekteja, osin suuntauksesta riippuen (palvonnallinen vain ns. kansanbuddhalaisuudessa), ja ero on osin kuin tieteellä ja uskonnolla.

      Palvonnallisen kuuluu tuntea jumaluuksia.
      Toiminnallisen (eettisen) kuuluu tuntea etiikkaa.
      Tiedostuksellisen kuuluu tuntea meditaatioita.

      • Anonyymi

        Ei me kuule palvota yhtään mitään ja ensimmäinen eettinen ohje on pyrkimys olla vahingoittamatta eläviä olentoja tai yhtään mitään, joten älä sekoile täällä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei me kuule palvota yhtään mitään ja ensimmäinen eettinen ohje on pyrkimys olla vahingoittamatta eläviä olentoja tai yhtään mitään, joten älä sekoile täällä!

        Buddhalaisuuteen kuuluu myös taitava puhe.


    • Anonyymi

      Heh. Tulin kysymään samaa ja selaisin tätä palstaa kun löysin tämän.

      Ystävällä kun ei ole kotona nettiä, ei älylaitetta eikä mitään mistä voisi oppia. Hänellä on kvariaateista jumalaton määrä kirjoja josta oppinsa ammentaa ja sanoo olevansa buddhalainen. Oppiiko tuota muka lukemalla?

      • Anonyymi

        Niin ja hän ei siis käy missään tapaamassa muita kun ei tykkää käydä juuri missään.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Meillä kaikilla on uskonnonvapaus. Kaverillasi on täysi oikeus olla oma itsensä ja harjoittaa itsensä näköistä buddhalaisuutta.

    • Anonyymi

      Buddhalainen voi olla tietämättä olevansa jonkinlainen.

    • Anonyymi

      Työpaikan kahvipöydässä (sosiaali-ala) kuultua:

      Kannattaa pysyä ainakin kaukana "tavallinen mieli zen" nimisestä uskonnosta, uskonnon johtaja on antanut 30v nuoremmalle miehelle päihteitä ja alkanut koskettelemaan tätä eroottisesti, ja tämä oli vielä jotain suurta viisautta jonkun vielä isomman ulkomailla asuvan uskonnon kihon mielestä, johtohahmo palkittiin tästä arvon nousulla uskonnon valaistumisen arvoasteikossa.

      Voi vaan kuvitella miten suurta haittaa tämänkin uskonnon edustajat saavat aikaiseksi naiiveissa huonovointisissa ihmisissä joita he kalastelevat toimintaansa mukaan ilmaisella terapialla yms

      • Anonyymi

        Liittyen tähän naiseen toisesta ketjusta:


        "Pitkän linjan meditaation harjoittajana tiedän jotain näistä ihmisistä jotka pitävät itseään "valaistuneina".

        Kyseinen guru vaikuttaisi aika epävakaalta hahmolta, jättänyt perheensä USA:an, ja ostanut talon suomesta, missä odottanut vuosia 50 tyhjän sängyn kanssa että ihmiset tulisivat asumaan hänen luokseen ja palvomaan häntä. Motiivia voi arvuutella itse kukin.

        Ilmeisesti tämä on myös totta että hän on käyttänyt seremonioissaan päihteitä, en tosin tiedä mistä päihteestä on ollu kyse.

        Huolestuttavaa että hän mainostaa toimintaansa psykologian tutkinnoilla, mainostaa jopa toimineensa professorina, tosin nämä saattavat olla valetta, mutta luonnollisesti hänellä ei ole mitään vastuuta tekemisistään, vaikka antaa ymmärtää olevansa "ammattilainen".

        Ilmeisesti ainakin valehtelee räikeästi viettäneensa vuosia Buddhalaisessa luostarissa, mutta kuulemma tästä kysyttäessä vastaukset ovat olleen äärimmäisen hämmentäviä.

        Hänellä on ympärillään pieni joukko uskollisia seuraajia jotka tukevat hänen toimintaansa, ilmeisesti odottaen saavansa häneltä verifikaation "valaistumisestaan", jotta he pääsisivät itse käyttämään hengellistä valtaa hämmentyneihin subjekteihin.

        Vaihtuvuus tässä uskonnossa on ymmärtääkseni myös hyvin suurta, uskonnosta huonoon kuntoon menneet ihmiset päätyvät hakemaan lopulta hoitoa muualta, kuten monessa muussakin itämaisessa uskonnossa usein käy.

        Tulee mieleen piispa Juha Pihkalan varoitus aikoinaan, että nämä uususkonnot tulevat aiheuttamaan paljon harmia ja kärsimystä monelle hukassa olevalle ihmiselle jotka etsivät hengellistä suuntaa elämäänsä. Ei sillä etteikö Kristityt yhteisöt olisi tehneet vakavaa harmia myös monelle."


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe