Onko kaverini oikeasti buddhalainen?

Anonyymi

Itse en ole "buddhalainen" mutta uusi tuttavani omien sanojensa mukaan on. Olen ateisti ja vihaan uskontoja mutta buddhalaisuus on ihan ok.
Tällä kaverilla on rauhallinen luonne ja hän lukee paljon kirjallisuutta buddhalaisuudesta ja zenistä. Hän sanoo että hän pyrkii elämään kuten Buddha opetti mutta hän sanoi että ei ole kova meditoimaan ja hän on buddhalainen yksin eikä tunne toisia buddhalaisia edes internetin välityksellä.
Hän sanoo että tärkeintä hänelle on olla tuottamasta tuskaa yhdellekään elävälle olennolle mitenkään. Siksi hän on myös kasvissyöjä.
No, kysynkin siis että onko tämä kaveri täysin huijari? Eikö buddhalaisuuteen kuulu meditaatio ja keskukset? Eikö buddha sanonut että meditaatio on TÄRKEÄ osa harjoitusta? Miten voi olla buddhalainen jos ei ole yhteydessä toisiin buddhalaisiin?

4

1011

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aasiassa valtaosa maallikkobuddhalaisista ei harrasta meditaatiota vaan tekevät muita dharma-harjoituksen muotoja. Buddhalaisuus on levinnyt Suomessa niin vähän, että ne yksittäiset kantasuomalaiset harjoittajat, joita täällä on jäävät helposti yksin. Joillekin se voi olla oma valintakin, buddhalaisuudessa ei edellytetä, että olisi tekemisissä muiden kanssa. Yksi melko yleisesti hyväksytty määritelmä on, että jos henkilö hyväksyy vähintäänkin Buddhan neljä jaloa totuutta ja kokee itse olevansa buddhalainen, niin silloin hän on buddhalainen. Kuulostaa myös siltä, että ystäväsi noudattaa tiettyjä harjoitusohjeita (5 tai 8 precepts), jolloin hän todellakin on buddhalainen.

  • Anonyymi

   Voi olla yhteydessä buddhalaisuuteen itseensä. Metsämunkit elää periaatteessa yksin, ja yksinäisyys on korkealle arvostettua, kuten munkkina eläminen.
   Kasvissyönti voi johtaa terveydellisiin ongelmiin, josta syystä Dalai Lama syö lihaa joka toinen päivä. Olisi tosin voinut ottaa B12:ta jne., mutta silloin ei vielä niin tiedetty, vaikka brahmiinit kai on kasvissyöjiä.
   Ei-vahingoittaminen on vahvimmin jainismia, eikä sillä ei ole korostettua asemaa buddhalaisuudessa.
   Buddhalaisuus on ennen kaikkea tie, joka perustuu sisäisen tiedostuksen lisäämiseen, ja on yksi kolmesta hindulaisuuden teistä, joista kaksi muuta ovat palvonnallinen (useimmat buddhalaiset buddhalaisissa maissa; kristityt, muslimit, juutalaiset) ja toimintaan perustuva tie, joka voi olla toiminnan joogia että eettistä elämää, puhdistautumista, tekemistä jumalalle/pyyteettömästi/etiikalle.
   Kaikki tiet ovat osin päällekkäisiä, koska mukana osin, ja niitä voi kaikkiakin harjoittaa, ja usein ne myös on samassa paketissa.
   Meditatiiviset tiet ei sovi useimmalle persoonalle, saati buddhalaisuuden vaikeudella, kun tarvittava ÄO ei ole useimman ominaisuus, jonka omaaminen ei tosin takaa, ettei tiensä ole palvonnallinen tai eettinen.
   Monet ovat tunnedominantteja, jota on siten helppo lähteä käsittelemään ensin, vaikka tiedostus olisikin iso plussa lisänä.
   Buddhalaiset ovat ajatuksellisemmin suuntautuneita, ja palvonnallinen että toiminnallinen (eettinen) ovat lisäaspekteja, osin suuntauksesta riippuen (palvonnallinen vain ns. kansanbuddhalaisuudessa), ja ero on osin kuin tieteellä ja uskonnolla.

   Palvonnallisen kuuluu tuntea jumaluuksia.
   Toiminnallisen (eettisen) kuuluu tuntea etiikkaa.
   Tiedostuksellisen kuuluu tuntea meditaatioita.

   • Anonyymi

    Ei me kuule palvota yhtään mitään ja ensimmäinen eettinen ohje on pyrkimys olla vahingoittamatta eläviä olentoja tai yhtään mitään, joten älä sekoile täällä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei me kuule palvota yhtään mitään ja ensimmäinen eettinen ohje on pyrkimys olla vahingoittamatta eläviä olentoja tai yhtään mitään, joten älä sekoile täällä!

    Buddhalaisuuteen kuuluu myös taitava puhe.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   313
   3510
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   341
   3282
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   153
   2037
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   43
   1682
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1302
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1182
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1074
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   885
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   384
   855
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   230
   775
  Aihe