Silent Sea ensimmäinen tuotantojakso

Anonyymi

on harvinaisen hyvää laatua ja näyttelijät yllättivät positiivisesti.
Netflix tuotannon sarjoista voidaan olla erimieltä mutta tämä
oli niin hyvä ja must katsoa ehkä uudelleen.
Siinä on tekniikkaa ja mikä tärkeää todella vahvaa tunnetta.
Juoni on rakennettu niin hyvin että vasta loppumetreillä alkaa
paljastumaan salaliittojen ja varjojen todellisuus.
Näyttelijä Bae Donna on astrobiologi Song Ji-an joka pääsee
tiimin mukana Kuuhun tutkimaan salaperäistä hylättyä
Balhaen tutkimuslaboratorion tukikohtaa.
Song Ji-an ja hänen rakkain sisarensa jonka kanssa hän vietti lapsuuden on
mukana tarinassa.Kun sisarukset olivat pieniä niin he katsoivat
yhdessä Kuuta ja puhuivat että tumma läikkä Kuussa on "Kuollut meri"
Tästä tämä uskomaton tarina alkaa.
Maapallossa on kauhea vesipula ja ekologinen katastrofi on kuivattanut meriä.
Tiimissä on mukana Tutkimustiimin johtaja Han Yoon-jae (Gong Yoo)
Luutnantti Ryoo Tae-seok (Lee Joon) ja Dr. Hong Ga-Young (Kim Sun-Young)
ja muita ryhmäläisiä.Kuvaukset on tehty todella ammattitaidolla.
Teksti on joskus tieteellistä mutta se ei haittaa tavallista katsojaa
ja tietysti tuntuu että tämä kyllä varmasti kolahtaa
myös niille jotka opiskelevat biologiaa,lääketiedettä tai fysikkaa ja
yleensä ihmisiä jotka ovat kiinnostuneet avaruudesta ja sen tekniikasta.
Tämä Etelä-Korealainen sarja oli todella positiivinen yllätys siinä
mielessä kun olemme katsoneet paljon amerikkalaistuotantoa
niin tämä antaa freshiä fiilistä että elokuvia osataan tehdä muuallakin
kuin vain Amerikoissa.Virkistävää katselua ja Hyvää Uutta Vuotta 2022

4

1102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sorry Hiljainen meri ei Kuollut meri

    • Anonyymi

      Sarjassa on hyvin ikäviä rakenteita, missä katsoja tietää joitain asioita tapahtumista kauan ennen hahmoja ja joutuu lähinnä haukottelemaan esim. sille, jos useat henkilöt eri puolella asemaa alkavat yhdellä hetkellä vielä saamaan sydänkohtauksia testattujen tyttöjen takia, joita ei olekaan vain yksi. Teos ei myöskään ole "kuka murhasi kenet" -tyyppiä, koska kaikkia ilkimyksiä seurataan jatkuvasti (tämän pakosta vielä lisää lopulta).

      Edellisen miehistön kuolema ei ole muuten sekään mikään erikoinen mysteeri ja parin jakson jälkeen siihen ei ole mitään oikeaa lisättävää enää. Silti sarja haluaa näyttää videokuvan siitä, mitä tapahtui, ja vaikka heidän mysteerillään ei olekaan tässä niin suurta väliä (ks. toki taas Ruy-osuus) sekin tulee alleviivatuksi, että kyse oli pikku vahingoista eikä kenelläkään kuolleella esim. ole mitään merkittävää jätettävänä jälkeensä (tässä sarjassa on muuten positiivinen loppu eikä se ole yhtään nihilistinen).

      Aika hyvin Silent on onnistunut pitämään kaikki paitsi kapteenin ja tohtorin hahmot taka-alalla, tai ainakin tekemässä jotain nykyhetkeen liittyvää. Moni sarja on tehty nykyään halvalla siten, että jokainen näyttelijä esiintyy muutaman tunnin päivässä kameralle ja tienaa ikäänkuin vain lyhyistä päivistä, mikä johtaa siihen, että on paljon kuvaa katseltavana pienistäkin seikoista ja yleensä keskusteluista jokaiseen henkilöön liittyen.

      Silentissa ei ainakaan voisi sanoa, että se yrittäisi olla syvällä jokaisessa hahmossa. Silti tuntuu että aika menee sarjassa nopeasti ohitse ilman että mitään huomaa tapahtuvan. Keskustelut vedestä ja probleemeista ja seuraavista päätöksistä ovat kaikki niin samaa toistavia ilmeisesti. Silentissa on myös paljon huonoja televisiokikkoja ja epätodellisia kuvia, joilla yritetään luoda asioista merkittävämpiä.

      Kuuaseman ympäristössä yritetään paljon hyviä asioita, mutta jokaisesta löytyy huonoa sanottavaa. Tällaisen tv:n pitäisi ehkä muodostaa asemalle selvästi tunnistettavia paikkoja, joita käytetään muutaman kerran eri kontekstissa (lue: ensin paikkaan tutustutaan suut ammollaan ja myöhemmin siitä rymistellään lävitse). Aseman pohjalla oleva viidakko oli harmillinen, koska sitä ei selitetty kovin hyvin (edelliseltä miehistöltä kuitenkin putosi vahingossa siemenet lattialle). Kasveja ei tutkittu hahmojen toimesta yhtään, eikä niillä ollut lopulta mitään vaikutusta.

      Se olisi voinut olla hyvinkin hienoa, että asema hukkuu veden alle. Tässä vaiheessa ns. vesi oli jo kuitenkin tappavaa kaikille, joten ei ollut odotettavissa yhtään kuvia, missä sukelleltaisiin uudenlaisella asemalla ongelmien selvittämiseksi. Jouduin myös katsomaan jaksoja useaan kertaan läpi, jotta olisin ymmärtänyt, mistä näin paljon vettä tuli. Kun yksi henkilö oli sairastanut, vettä tuli heistä yleensä vain sen verran että lattian sai märäksi. Lopun vesi oli kaikki peräisin viidakosta, jonne oli jätetty yksi ruumis. Viidakkotaso tuli täyteen vain kattoon asti, ja loput johtuivat aseman huonosta järjestelmästä, jonka Ryu pisti käyntiin. Suuren osan ajasta järjestelmän näytettiin liikuttavan "kosteutta", joka levisi eri paikkoihin asemalla. Muissa huoneissa ei silti ollut enää ruumiita, missä vettä olisi muodostunut lisää.

      Aiempi miehistö joutui veden kanssa jotenkin kokonaan tekemisiin ennen kuolemaansa, mutta tällöin paisumusta ei näytetty eikä sellainen rikkonut paikkoja tai jäänyt ulkopuolelle näkyviin.

      Ryu on hankala hahmo, johon piti myös tutustua lisää katsomalla episodeja taaksepäin. Aluksi mietin, että RX:llä on varmuushenkilö. Näin ei ollut ja kun ensimmäinen pahis oli päässyt hengestään itse, ei ollut muuten ketään olemassa, joka olisi voinut yrittää tappaa kapteenin tavarahissillä. Ryu oli silloin tietokoneella, mutta häntä oli toinen katsomassa, (eikä hän koskaan sarjan aikana käänny oikeasti toisia vastaan). Myös Ryun sen hetken aikaisiin silmiin tuijottamalla kaikki olisivat ylipäänsä ajatelleet, että aseman näkymätön tappaja on hissin kahvassa. Sekin on väärin ja hissi jää täysin selittämättömäksi.

      Myöhemmin kerrotaan, että Ryu varsinaisesti oli osa aiemman miehistön tappajista, jotka olivat laivastosta. Kun hän toisen kerran törmää veteen ja johonkin monsteriin viidakossa, hän päättää ottaa veden itselleen ja varmaan tuhota sen. Pullot ilmeisesti heitetään avaruuteen, ja hän tarvitsee RX:n saapumaan paikalle saadakseen kyydin aurinkoon ja/tai kotiin vapaana miehenä. Ryu pistää aseman säpäleiksi ja saa melko tietoisesti veden kasvamaan, mutta luulee varmaan toisten pääsevän elossa ulos tasan pari minuuttia hänen jälkeensä. Lopulta Ruy epäonnistuu, koska lääkärin laukussa on mielestäni vettä. Ja hän epäonnistuu myös, jos kaikki aseman vesi ei haihdu viidakkoa myöten ja sinne jääneitä pulloja. Mitään RX:ää ei koskaan saavu ajoissa, eikä Ruy koeta viivyttää aluksia puhelimitse.

      seuraava

      • Anonyymi

        Katsojan oli ehkä tarkoitus pitää Ryuta opportunistina, joka haluaa liittyä uutena RX:ään, mutta itse pidin häntä veteraanina. Kirosin häntä, kun hän aikailee pistoolin kanssa ja ylipäänsä missasi monta episodia, jolloin ottaa asema haltuun hahmoilta, joista ei ole hänelle mitään hyötyä.

        Sarjassa ei siis lopulta ole mitään salaliitoista: on vain veden varomattomia ahnehtijoita ja sen pakkomielteisiä pelkääjiä. Miten vesi ja tutkimukset oli tehty, oli vähän samantekevästi esitetty, koska se ei esim. liity päähahmoihin (hekin ovat hahmoina hyvin kylmiä) mitenkään ja he vain ovat muiden tekemisistä jotakin mieltä (hyvin tunteellisina muuhun persoonaansa nähden).

        Sitä kun vanha miehistö kuoli, voi tulkita laajemminkin siten, että heidät tapettiin kaasuttamalla tms. tai että kyseiset tappajat olivat jotain ihan outoa porukkaa. Jos tappajat olivat samasta järjestöstä kuin nykyiset, oli järjestö hyvin pihalla siitä, mitä asemalla tehtiin, koska se olisi tällä ensimmäisellä käynnillään (pysymisellään?) voinut noutaa kaiken haluamansa. Yksi ketkuilija maapallolla sanoo, että asemalla on enemmän tietoa asioista kuin maassa. Silti nämä tappajat tietävät kaiken vedenpaisumukseen liittyvän, ja siinä pitäisi olla tarpeeksi houkutinta jatkaa etsintöjä.

        Suurin osa näistä käyntikerroista ja Ryusta on kirjoitettu täysin sähläten. Äskeisessä Ryu esim. on se, joka kehuskelee tietävänsä vedestä ja paljon. Jos häntä ei käsketty tuomaan maahan vettä samantien tai lähtemään takaisin heti palattuaan, hän on voinut pitää avaruusjärjestöä alusta asti pimennossa jonkin verran. Viimeisen kohtauksensa aikana hän kuitenkin teroittaa jälleen samalle kapteenille kuin äskenkin, että kapteenikin tietää kaiken lopullisen siitä, mitä tapahtui ja tämä ottaa pattiin. Sarja ei paljon selitä mitään maasta tehtyjä valintoja eikä esim. sitä, miksei laivasto voinut pelastaa muutamaa jäsentä vanhasta miehistöstä.

        Mitään selvää jakoa Silentissa ei ole, että mikä asemalla on tieteellisemmin hallussa, kuin mitä maassakin voitaisiin siitä tietää tai päätellä. Siten sarjassa ei pystytä viittaamaan maan ja aseman suhteeseen muuten kuin konkreettisen veden vohkimisena,, mitä on hoettu alusta asti ja mistä ei ole mitään dramaattista kerrottavaa enää. Tai vaihtoehtoisesti operaatio tuntuu olevan peittelyoperaatio, jossa veden saaminenkaan ei ehkä ole niin oleellista kaikille. Miksi ei se peittely sitten toteudu paremmin, kuten käskemällä, että kaikki videodatapankit räjäytetään etteivät RX:t opi tekemään vettä?

        Tieteisfilmiksi Silentissa on hyvin vähän kiinnostusta jonkinlaisiin vastauksiin. En muista kenenkän selventäneen tai edes itse pohtineen sitä, mistä vesi on peräisin tai mitä likalle on tapahtunut. Asemalla ei olisi pitänyt olla käytössä kloonattuja tyttöjä, koska eivät klooni-kloonit reagoi biologisesti eri tavalla. Tytöt eivät ole yhden vuoden ikäisiä varmaan siksi, että ikärajaleima olisi kasvanut tällä tavalla tehtyjen kuvien perusteella. Mutta asiasta edelleen: kenelläkään ei ole sarjassa mitään esitettävää veden korjaamiseksi, siten että siitä olisi joskus hyötyä. Mitään keittämistä tai sekoittelua tai pommittamista ei tuoda esiin. Samalla sarja päätyy siihen, että veden pahinta epäilijää pidetään lopussa avaruusmielihullun roolissa. Ainoa ehdotus, mitä hahmot eivät kauheasti pohdiskele ääneen, oli että ihmiset voivat pelastua muuttumalla avaruusmerihirviöiksi, ja tätä parannusta levitetään samoin kuin Bram Stokerissa.

        Vedenpaisumus on surkeasti toteutettu ihan sarjan kulun kannalta. Sitä kuvataan tyhjissä käytävissä, kun kaikki ovat tietämättömiä. Jos joku hahmo olisi vilkaissut tietokoneita, he olisivat varmaan päätelleet ettei asema ole enää niin turvallinen paikka käydä keskusteluja kuin ennen. Näistä vaihtelevista kuvista ei muodostu mitään avaruushädän tunneta, koska henkilöt ovat tilanneet maasta taksin. Riittää kun he tajuavat kävellä aseman pihalle pari minuuttia ennen kuin vesi tavoittaa, ja tuovat ulos tarpeeksi happea kyydin odottamista varten. Kokonainen episodi menee siihen, että odotellaan sisällä viimeiseen hetkeen. Sarjan alussa oli muuten vaihe, jossa näytettiin aseman tyhjentyneen vanhasta ilmasta, joka saattoi tarkoittaa ilmankosteuden olleen tarpeeksi myrkyllistä vedestä. On vähän ikävää, että kun ensimmäinen kävijä sairastuu ja syy löydetään vedestä, hahmot eivät ota käyttöön kypäräpakkoa. Se olisi johtanut erilaisiin valmiuksiin kohdata paisumukset ja ehkä jopa sukelluskuviin.

        Kapteenin ei pitäisi kuolla pieneen virtaukseen, jossa asemalla syntyvän uuden veden tms. paineen pitäisi työntää vettä kohti uusia vesipatsaita eikä vain häntä. Lopun CGI on myös vähän väärin tehty: siinä on muutama frame, jossa kapteeni tai jonkun avaruuspuku lentää asemalta ulos jääden suunnilleen jään alapuolelle. Lopussa kapteeni kuitenkin nojaa regoliittiin noin sadan metrin päässä ovesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsojan oli ehkä tarkoitus pitää Ryuta opportunistina, joka haluaa liittyä uutena RX:ään, mutta itse pidin häntä veteraanina. Kirosin häntä, kun hän aikailee pistoolin kanssa ja ylipäänsä missasi monta episodia, jolloin ottaa asema haltuun hahmoilta, joista ei ole hänelle mitään hyötyä.

        Sarjassa ei siis lopulta ole mitään salaliitoista: on vain veden varomattomia ahnehtijoita ja sen pakkomielteisiä pelkääjiä. Miten vesi ja tutkimukset oli tehty, oli vähän samantekevästi esitetty, koska se ei esim. liity päähahmoihin (hekin ovat hahmoina hyvin kylmiä) mitenkään ja he vain ovat muiden tekemisistä jotakin mieltä (hyvin tunteellisina muuhun persoonaansa nähden).

        Sitä kun vanha miehistö kuoli, voi tulkita laajemminkin siten, että heidät tapettiin kaasuttamalla tms. tai että kyseiset tappajat olivat jotain ihan outoa porukkaa. Jos tappajat olivat samasta järjestöstä kuin nykyiset, oli järjestö hyvin pihalla siitä, mitä asemalla tehtiin, koska se olisi tällä ensimmäisellä käynnillään (pysymisellään?) voinut noutaa kaiken haluamansa. Yksi ketkuilija maapallolla sanoo, että asemalla on enemmän tietoa asioista kuin maassa. Silti nämä tappajat tietävät kaiken vedenpaisumukseen liittyvän, ja siinä pitäisi olla tarpeeksi houkutinta jatkaa etsintöjä.

        Suurin osa näistä käyntikerroista ja Ryusta on kirjoitettu täysin sähläten. Äskeisessä Ryu esim. on se, joka kehuskelee tietävänsä vedestä ja paljon. Jos häntä ei käsketty tuomaan maahan vettä samantien tai lähtemään takaisin heti palattuaan, hän on voinut pitää avaruusjärjestöä alusta asti pimennossa jonkin verran. Viimeisen kohtauksensa aikana hän kuitenkin teroittaa jälleen samalle kapteenille kuin äskenkin, että kapteenikin tietää kaiken lopullisen siitä, mitä tapahtui ja tämä ottaa pattiin. Sarja ei paljon selitä mitään maasta tehtyjä valintoja eikä esim. sitä, miksei laivasto voinut pelastaa muutamaa jäsentä vanhasta miehistöstä.

        Mitään selvää jakoa Silentissa ei ole, että mikä asemalla on tieteellisemmin hallussa, kuin mitä maassakin voitaisiin siitä tietää tai päätellä. Siten sarjassa ei pystytä viittaamaan maan ja aseman suhteeseen muuten kuin konkreettisen veden vohkimisena,, mitä on hoettu alusta asti ja mistä ei ole mitään dramaattista kerrottavaa enää. Tai vaihtoehtoisesti operaatio tuntuu olevan peittelyoperaatio, jossa veden saaminenkaan ei ehkä ole niin oleellista kaikille. Miksi ei se peittely sitten toteudu paremmin, kuten käskemällä, että kaikki videodatapankit räjäytetään etteivät RX:t opi tekemään vettä?

        Tieteisfilmiksi Silentissa on hyvin vähän kiinnostusta jonkinlaisiin vastauksiin. En muista kenenkän selventäneen tai edes itse pohtineen sitä, mistä vesi on peräisin tai mitä likalle on tapahtunut. Asemalla ei olisi pitänyt olla käytössä kloonattuja tyttöjä, koska eivät klooni-kloonit reagoi biologisesti eri tavalla. Tytöt eivät ole yhden vuoden ikäisiä varmaan siksi, että ikärajaleima olisi kasvanut tällä tavalla tehtyjen kuvien perusteella. Mutta asiasta edelleen: kenelläkään ei ole sarjassa mitään esitettävää veden korjaamiseksi, siten että siitä olisi joskus hyötyä. Mitään keittämistä tai sekoittelua tai pommittamista ei tuoda esiin. Samalla sarja päätyy siihen, että veden pahinta epäilijää pidetään lopussa avaruusmielihullun roolissa. Ainoa ehdotus, mitä hahmot eivät kauheasti pohdiskele ääneen, oli että ihmiset voivat pelastua muuttumalla avaruusmerihirviöiksi, ja tätä parannusta levitetään samoin kuin Bram Stokerissa.

        Vedenpaisumus on surkeasti toteutettu ihan sarjan kulun kannalta. Sitä kuvataan tyhjissä käytävissä, kun kaikki ovat tietämättömiä. Jos joku hahmo olisi vilkaissut tietokoneita, he olisivat varmaan päätelleet ettei asema ole enää niin turvallinen paikka käydä keskusteluja kuin ennen. Näistä vaihtelevista kuvista ei muodostu mitään avaruushädän tunneta, koska henkilöt ovat tilanneet maasta taksin. Riittää kun he tajuavat kävellä aseman pihalle pari minuuttia ennen kuin vesi tavoittaa, ja tuovat ulos tarpeeksi happea kyydin odottamista varten. Kokonainen episodi menee siihen, että odotellaan sisällä viimeiseen hetkeen. Sarjan alussa oli muuten vaihe, jossa näytettiin aseman tyhjentyneen vanhasta ilmasta, joka saattoi tarkoittaa ilmankosteuden olleen tarpeeksi myrkyllistä vedestä. On vähän ikävää, että kun ensimmäinen kävijä sairastuu ja syy löydetään vedestä, hahmot eivät ota käyttöön kypäräpakkoa. Se olisi johtanut erilaisiin valmiuksiin kohdata paisumukset ja ehkä jopa sukelluskuviin.

        Kapteenin ei pitäisi kuolla pieneen virtaukseen, jossa asemalla syntyvän uuden veden tms. paineen pitäisi työntää vettä kohti uusia vesipatsaita eikä vain häntä. Lopun CGI on myös vähän väärin tehty: siinä on muutama frame, jossa kapteeni tai jonkun avaruuspuku lentää asemalta ulos jääden suunnilleen jään alapuolelle. Lopussa kapteeni kuitenkin nojaa regoliittiin noin sadan metrin päässä ovesta.

        ja

        Loppua, missä vain muutama jäsen selviää elossa, voi pitää yrityksenä tuottaa farssin muotoinen tarinanlopetus. Tarkoitan kuitenkin vakavampaa ja opettavaisempaa tapahtumaa kuin ns. virallinen farssi. Sellaista, missä henkilöt ovat lähellä tavoitteitaan ja täynnä kauan haudottuja odotuksian, mutta asioiden loppusumma on heidän kuolemansa, mihin he vaikuttivat hyvin paljon myös omilla teoillaan. Ja lopussa katsellaan tavoitteiden vääjämätöntä häviämistä tai katsojan odotusten murtumista. Esim. Ad Astrassa päädytään hyväksymään ettei tätä tiettyä ukkoa tarvitse alkaa hivuttamaan turpaan tai siitä teatteria pitämään (ja sitten elokuva alkaa vielä outoilla jotain). Silentissa periaatteessa Ruy:lla oli itsellään vähän tekemistä sen kanssa, että hän tuli sairaaksi. Hän ja kaikki muut kuolevat silti satunnaisuuden johdosta johonkin huonoon ajoitukseen tai tosi huonoon tuuriin, mikä ei äskeistä täytä. Lisäksi on ammutut ihmiset toki, joissa ihmiset ampuvat, koska toiset pitävät heitä vakavampina vihollisina kuin he ovat. Tätä ei kauheasti pystytä tuomaan esiin ja sen sijaan katsojallekin näytetään viestejä, missä RX kehottaa tappamaan kaikki. Moni avaruusfilmi voi saada minkä tahansa kuoleman näyttämään vääjämättömältä, koska kyseessä on avaruus, mutta Silentissa on paljon puutteita vaarantunteen luomisessa. Siinä ei ole juuri mitään klaustrofobista, ja hahmot pelkäävät eniten jotain meritähtiä ja grafiitteja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe