Makita LXT DTM52Z 18V AKKU kesto?

Anonyymi

Kuinka kestää akku esim 3ah keveyden tähden 6ah jo painaa vaikk avoi ehkä rauhoittaa koneen värinää. Vai vieläkö joutuu ostamaan satunnaiseen tarpeseen johdollisen käsien täryyttimen. Merkki ja malli on tuo makita koska kaikki koneet on makitaa lopun elämääni ja miljonan euron feinit vaikka kuinka hyviä ovatkin eivät tule kyseeseen harvaan tarpeeseeni. Akkukoneen paino ja akun kesto vain arveluttaa. Eli vaihtoehto on 30-40€ johto kone merkkiä halpa.

10

1550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulla on Makitan 3 & 5Ah akut, ja noin äkkiseltään ilman puntaria tuntuvat käteen suunnilleen saman painoisilta. Koko on täsmälleen sama eli kehitys kehittyy ja saman kuoreen saadaan koko ajan mahtumaan enemmän kapasiteettia - taitaa 6Ah:kin olla saman kokoinen?

      Mutta "harvaan tarpeeseen" 3Ah:kin luultavasti riittää, pitää vaan ladata useammin. Aloituksesta ei käynyt ilmi onko Makitan akkukoneita ja akkuja jo ennestään, joten jos niitä pienempikapaisia akkuja on jo nurkissa niin niillähän on hyvä aloittaa ja jos tuntuu ettei riitä niin hommaa isompaa akkua. Esim. akkupyörösaha vaatii paljon virtaa, mutta tuon mainitun vempeleen tehontarvesuositus selviää varmaan tiedoista/käyttöohjeista. Kannattaa myös muistaa että akkujen kapasiteetti tippuu käyttämättömänäkin koko ajan kun akku vanhenee, joten joskus pitää hommata tuoreempaa tilalle.

      • Anonyymi

        Itse myös joskus punnitsin ja vain muutama 10g oli ero. En muista koska tuon koneen ostin, mutta noin 7-10v ehkä ja alkuperäiset 3ah pelittää hyvin, myös akkutrimmerikäytössä ehkä noin puol tuntii


      • Anonyymi

        Vielä lisäyksenä että satunnaiseen käyttöön johdollinen halpamalli voi toki olla osuvampikin valinta, varsinkin jos Makitan akkuja ei omista jo ennestään - pelkkä akku maksanee jo selvästi enemmän, puhumattakaan itse laitteesta. Mutta johdottomuudella on etunsa.


    • Anonyymi

      Aloitin jutun foorumiin. Töiden päätyttyä tilasin makita dtm52z . Makitoita on ollut jo kotoa lähdön aikaan 1980 luvun lopulta. Ja nyt on monta konetta vaimon sähkösahoista bensa 80cm3 vääntimiä porakoneita yms Mutta ihmeen kauan on tullut oltua ilman akku suristinta monitoimikonetta. 2 johdollista on awd ja muisttakseni lidlin kone ja kummatkin jossain kadoksissa. Eipä paljon ikävä ole niitä kymppien koneita, löytyy jos löytyy. Mutta ihmeesti alkaa kaipaamaan tätä suristinta kun se onkin moneen aika näppärä. Johtoja on tullut nyittyä tarpeeksi joten nykyään nämä akkukoneet jo onkin kunnon värkkejä toisin kuin ne vanhat nicd akulliset. Oikein odotan milloin pudotan itseni jostain akku vääntimen yllättävän väännön tähden kun asento onkin vähän hutera tikkailla. Käytän kyllä momentteja juurikin tästä syystä usein. Makita on ollut varovaisessa käytössäni hämmästyttävän toimintavarma merkki mutta en osta koskaan halvimpia koneita. Rahaahan näihin on mennyt vuosikymmenissä varmaan jo pienen auton verran mutta loppumetrit alkaa lähestyä ja käärinliinojen pilvitallennus icould taitaa kirjautua kuin Steve Jobsi,ulos lopulta. Voimat vähenee ja lyhenee mutta makitalla loput. Pahoittelut kirjoitustaidottumuudestani se kun on joillekin liikaa mutta en vain osaa mutta omilla koneilla ajetaan,tehdään töitä,ja jopa laadukkaasti harrastetaan ei ole velkaa. Hyvää loppuvuotta ja hei,olkaahan varovasti siellä.

    • Anonyymi

      Minulla on hyvin kestänyt jo yli kymmenen vuotta.

    • Anonyymi

      Satunnaiseen käyttöön menee täysin 50eur kone, jos luulet että säästyvälle rahalle tarvetta käyttöä muualla.

      Kun käyttöä on niin ostaisin itse Feinin multimaster on aika edullinen. Koneen saa 2xx lähtien, riippuu minkaläisen haluaa.

      Akkukone painaa paljon enemmän kuin johdolliset versiot akun takia. Kone on myös fyyseltä kooltaan myös isompi ja käsiteltävyys täten huonompi vs solakka johtoversio.

      Johtoversion elinikä on pitkä, pidempi kuin suomalaisen rakennusmiehen.

    • Anonyymi

      Jossain koneissa isompi ampeerituntimäärä voi tuoda marginaalisesti lisää tehoa koneeseen. Esim pulttipyssyjen momenttitestit eri kokoisilla akuilla. Merkityksetön mutta mitattava ero.

      • Anonyymi

        Ei todellakaan ole merkityksetön ero tietyillä koneilla.


    • Anonyymi

      Itsellä on tuo DTM52Z, mutta niin paljon en ikinä sille ole hommaa keksinyt, että laite tyhjentäisi edes 4 amppeerin akun.
      Hyvä laite, hiljanen, hyvin värinäeristetty ja hiiliharjattomana paristopihi. Ainoa mikä tässä jurppii DTM51Z nähden, on halpisterien sopimattomuus. Halpisteriä kun tekisi mieli käyttää sellaisessa tilanteessa, jossa naulaan osumiset ovat enemmän kuin todennäköisiä. Tietty metallille sopivat terät niitä nauloja jonkun verran kestää, mutta ei ollenkaan niin hyvin kuin luulisi terältä, jossa lukee Wood/Metal.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe