maksuhäiriöistä

Anonyymi

Yle kirjoittaa tänään asiasta.
https://yle.fi/uutiset/3-12261416

Huomionarvoista on tuo yli 60-vuotiaiden ylivelkaantuneiden määrän lisääntyminen. Pienestä eläkkeestä tai pitkäaikaisesta työttömyydestä johtuvaa, näin uskoisin. Elämä on tullut vuosi vuodelta kalliimmaksi eikä pienet tulot enää riitä edes peruselämään.
Kun olin sairaana työmarkkinatuella 58-61 ikävuodet, vuosituloilla noin 6000 euroa ja risat, talous kaatui niskaan. Velkaannuin saadakseni laskut maksettua. Nyt eläkkeellä (alle 850e kuussa) maksan sitten ulosottoon toista sataa. Köyhyys jatkuu hamaan tappiin.

3

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuttu tilanne. Taustalla sairastuminen 57v, avioero ja velat hometalosta, joka on jo ulosmitattu kolmeen kertaan, vaan ei ole ulkkari kaupoille alkanut, kun ei se mörskä velkojia kiinnosta. Ihmettelen jos kiinnostaisi, osa ei talosta ole velkaa pankille. Liittymät sensijaan kerryttävät velkasaldoa joka kk, koska en ulkkarin mukaan voi liittymiä irtisanoa, joten kaikki perusmaksut jäävät minulta maksamatta. Kaukolämpösopimuksen kerkisin irtisanoa yhessä vaiheessa, kun ulosmittaus oli peruttuna. Siitä kertyi lisää velkaa melko reippaasti, vaan väliäkö sen enää, kun en selviydy alle tonnin eläkkeelläni enää niistä. Vuokra-asunto ja asumistuki miinustettuna sekin tottakai. Silti oon ihan tyytyväinen jo nykyisin. Elelen hissukseen ja en jaksa enää miettiä muuta, kuin köpöttelen päivästä toiseen ja toivon, että voin kuolla suorin jaloin kotosalla nopiaan. Ei ole varaa hakeutua lääkäreille. Työvuodet oli fyysisesti raskaat, vaikka pienipalkkaiset. Tukiranka petti ja kuinkas se Vicky Rosti lauloikaan: koko elämä räjähtää.. Niin se meni.

      • Anonyymi

        Näinhän se on. Ne jotkut, jotka täällä elämöivät ja pilkkaavat, eivät tiedä velkaantumisen tosiasioista mitään. Ei taustalla ole kulutusjuhlia, on vain riittämättömät tulot, sairautta ja eroa, kodin epäonnista myyntiä, ennakoimatonta epäonnea yms. Mitä kauemmin on elänyt pienillä rahoilla, sitä todennäköisempää on että elämä menee vain surullisempaan suuntaan. Kun ei ole vararahastoa, milläs sellaisen saisi kun jokainen euro menee peruselämään, ei pysty rahoittamaan tilanteen tullessa mitään.

        Kun sairastuu ja tulot tippuu, jopa loppuvat kokonaan kuten kävi minulle yksinyrittäjänä, yritin tietysti ensin saada apua omasta pankistani. Nauroivat ulos! Työmarkkinatukilaiselle ikääntyneelle, yksinasuvalle ja perheettömälle, ei herunut euron euroa. Ei siinä kyykyttämisessä merkanneet maksetut asuntolainat (90-luvulla korkoprossa oli todella korkea), eivät yritystilit tai moitteeton 50-vuotinen asiakkuus. Takuusäätiöltä samoin tuli kylmää kyytiä, eivät myöntäneet edes parin sadan euron pienlainaa. (syy: liian pienet tulot) Sosiaalista luottoa ei ole saatavila omassa kunnassani, joten ainoa apu tuli markkinalainoista, jättisuurella korolla. Maksoin aikani korkokuluja ravinnon saannin kustannuksella, kunes losahti maksukyky minimiin.

        Nämä vanhat ihmiset ovat yleensä ilman turvaverkkoja. Ei ole enää vanhempia, ei puolisoa, ei lapsia. Ei auttavia omaisia. Suomessa asuu yksin yli miljoona kansalaista, vanhuksia suurin osa. Joten, ei nämä ulosottokuviot ole aina vain lepsujen ja selkärangattomien ongelmia.


    • Anonyymi

      No jos muuttaa halpamaahan eläkkeellä on hyvä elintaso tiedossa.

      Pärjään hyvin nyt en polta enkä juo matkat taittuu pyörällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3260
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2842
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2666
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2618
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2496
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2335
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1793
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1737
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1610
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1466
    Aihe