Keskinäiset erot eri pankkien tietoturvassa

Anonyymi

Tänään uutisoidusti OP-pankin asiakasta koskettaneeseen "läheltä-piti-vahinkoon" (Man-In-The-Middle tietokalastelu) liittyen: - https://www.iltalehti.fi/tietoturva/a/726d5a13-3123-4060-bf50-0f3a7048f090 ->>

On kohtuullisen selvää tunnuslukuperusteinen kirjautuminen tulisi poistaa asiakkaille ulkoistetun tietoturvan vuoksi ja korvata se esimerkiksi tietoturvaltaan ylivertaisella QR-koodilukuperusteisella vuorovaikutteisuudella S-Pankin toteutuksen tapaan. Ne tahot, jotka eivät kykene suoriutuman arkisista pankkiasioinnista kännykkäkameraa käyttäen tulee saattaa hoitamaan pankkiasiansa pankkitiskillä oman ja pankin tietoturvavaatimusten täyttämiseksi - tuossahan alleviivattuna Disclaimerina voisi olla, että mikäli tahdot käyttää tunnuslukulistaa, niin pankki ei ota mitään vastuuta menetyksistä ( joka siis ei liene kaukana vallitsevasta todellisuudesta ).

Tietoturvattoman tunnuslukuperusteisen autentikoinnin korvaavan järjestelmän tulisi perustua mobiilikättelyperusteiseen vuorovaikutukseen skenaariossa, missä ESIM.

(a) pankki on lähdössä varmistanut asiakassoftan uniikin legitiimiyden - so. appis asiakasohjelmistona === "puhelinnumero päätelaite ID applikaatio ID" perusteisesti kryptattu avain, joka säilötään natiivin rekisteröinnin yhteydessä AINOASTAAN pankin tietokantaan.
(b) yhteen pankkitiliin liittyvä "sama julkinen avain" voi olla rekisteröidysti käytössä vain yhden appiksen osalta kerrallaan ->> ei väliintulon mahdollisuutta
(c) pankin nettipalvelut eivät askella eteenpäin (tilisiirrot, laskujen hyväksynnät, etc) elleivät QR-koodin lukemisen yhteydessä avaimen regenerointia varten splitatusti lähetetyt detaljit mätsäisi appiksen natiivin rekisteröinnin yhteydessä tallennettuun referenssiin reaaliaikaisesti.

Homma toimii juurikin kokolailla edellä kuvatusti mm. S-Pankin tarjoaminen pankkipalvelujen puitteissa (hats off!); - taika tuossa nimenomaisesti: - suljettu silmukointi legitiimiydeltään varmistetun asiakkaan päätelaitteen ja pankin nettisivujen välillä ilman väliintulon mahdollisuutta.

4

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osuuspankin pahvilista on ns. idioottivarma. Välissä tsiigaaja ei pysty tekemään mitään, koska käyttäjän pitää tsekta satunnaisesti pankilta tulevan avainluvun järjestysnumero omasta kännykästään, ennen kuin hyväksyy maksun. Viestin mukana on myös yhteissumma, mitä ollaan maksamassa.

      Https-yhteyden välissä on muutenkin kinkkistä olla, jos ei ole pääsyä pankin konesaliin. Liikenne kun menee käyttäjän ja pankin välissä salattuna, ja vasta pankin konesaliin päästyään se muuttuu aikaisintaan luettavaan muotoon.

      Nuo viivakoodit ovat vaarallisia, koska käyttäjä ei tiedä mitä ne sisältävät. Fyysinen irrallinen avainlukulista on kaikkein turvallisin tapa asioida verkkopankissa.

      Käyttäjähän se suurin tietoturvariski on. Jotkut pösilöt menevät jonkun googlen kautta pankin sivulle, vaikka yhtä helposti kirjoittaa osoitekenttään op.fi, s-pankki.fi jne.

      • Anonyymi

        Minullakin on käytössä Osuuspankin pahvilista. Sitä on turha hakkerien yrittää hakkeroida.

        Ei mitään "turvallisia" pankin kännykkäsovelluksia jotka ovat yhteydessä nettiin ja ainakin periaatteessa hakkeroitavissa netin kautta.


    • Anonyymi

      Nyt on yleistynyt kaikkialla sormenjälkitunnistus, joka minusta on paras tunnistusmenetelmä. Esimerkiksi S-pankki käyttää sitä, sekä monet muut palveluntarjoajat.

      En ymmärrä, miksi esimerkiksi OP ei ole ottanut käyttöönsä maailman parasta tunnistautumista eli sormenjälkeä, miksi siis miksi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1969
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1291
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1165
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    10. 10
      980
    Aihe