Ovatko etelänlomat kohdaltasi ohi, vai

Anonyymi

suunnitteletko vielä rantalomaa palmujen alle?

Omalta kohdalta olisi haluja, mutta korona laittaa epäröimään. Toisaalta on noita kymmeniä ehtinyt vuosikymmenien aikana tekemään.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ilman muuta lähtisin heti jos olisi mahdolisuus 69 vuotiaana. Minun työstä saatu eläke ei vain lomin riitä .Kun ei ole avio ei avo- miestä jakamaa kukkaroa perusmenoihin.Eikä edes lesken eläkettä tai vanhoja poikia nurkissa akatomina asumassa,jotka toisivat puolet perusmenoihin vuokra asuntoon.Ilman muta lähdet matkaan.Elämää paljon sinulla takana ja totus huomattavasti vähemmän edessä.Joten elä menen nauti mahdolisuuksista,arkuasi et rahalla voi vuorata.t: Itä-helsingistä

      • Anonyymi

        Millaista on Herttoniemen takana nykyisin elellä? Onko matupainotteista?

        Meillä rintamailla vanhempi keskiluokkainen pariskunta voitti arpajaisissa Hitas- asunnon Kalasatamasta ja muuttivat itä- Helsinkiin vaikka olivat ikänsä asuneet lännessä asiallisissa paikoissa. Vaimo exkotirouva siitä innostui mies, on tossu tuomarinynny

        En ole aivan varma mutta luulen että vähän katuvat ahneuttaan? Koti on paikka jolla ei käydä kauppaa vaan nautitaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaista on Herttoniemen takana nykyisin elellä? Onko matupainotteista?

        Meillä rintamailla vanhempi keskiluokkainen pariskunta voitti arpajaisissa Hitas- asunnon Kalasatamasta ja muuttivat itä- Helsinkiin vaikka olivat ikänsä asuneet lännessä asiallisissa paikoissa. Vaimo exkotirouva siitä innostui mies, on tossu tuomarinynny

        En ole aivan varma mutta luulen että vähän katuvat ahneuttaan? Koti on paikka jolla ei käydä kauppaa vaan nautitaan

        Ei Kalasatamaa lueta itä-Helsinkiin, eikä itä-Helsingissä ole huono asua, tavallisia työssäkäyviä ja eläkeläisiä siellä on suurin osa asukkaista. Tiedotusvälineet ovat antaneet ihan oudon kuvan itä-Helsingistä niin kuin se koko alue joku slummi olisi. Yleensä ne jotka eivät ole siellä päinkään käyneet ovat ensimmäisenä kauhistelemassa itä-Helsinkiä ja luulevat että se yksi kaupunginosa olisi. Itä-Helsingissä on Hesan parhaat rannat ja luonto, sitä ei voi kukaan kiistää. Siellä on myös tilaa elää, ei tarvitse katsella naapurin ikkunasta kadun toisella puolella sisään kuten tiheämmin rakennetuilla alueilla.


    • Anonyymi

      Minulla on Tosganassa talo josta teen pisto lomia Väli Merelle huvi jahdilla Ganaan ja Konkoon myös palmu lomiin

      • Anonyymi

        Tuollainen aamupuurosatu. Voit syödä tosca-kakkua, kahlata Itämeren rannalla, käydä laulamassa tyhjälle Serenadelle ja ostaa jukkapalmun kotiisi. Muutama luontoelokuva kuittaa Kongon gorilloilla ja Ghanan norsuilla ja apinoilla. Käy ostamassa banaaneja, niin kuume laskee.
        Ohikulkija


      • Anonyymi

        KRAAAHHHH !!!


    • Anonyymi

      Pysy sielä Kainuusa vaan.

    • Anonyymi

      Viime syksyn lennot jäivät käyttämättä.
      Keskustan ranta-asuntomme makuuhuoneiden merenpuoleiset seinät ovat homehtuneet asunnon oltua tyhjillään korona-ajan.
      Viimeeksi lähtiessämme sieltä oli tyhjän huoneen seinä orastavassa homeessa ja tiedän, että myös toisen mh:n seinä on tänä aikana homehtunut.
      Tämä siitä huolimatta, että korkean törön kaakkoissiiven ylimmän kerroksen asunto on läpituulettuva. Rantapärskeiden kostea sumu nousee sinnekin. Jopa parvekkeen alkuperäinen teräskaide ruostui maalin alla poikki jo ennen hankintaamme. Talo valmistui 1960.

      Emme enää voi suunnitella vaimoni kanssa aikaisemman mallin mukaisia 1kk-3kk keväisiä ja syksyisiä oleiluja joten olin lähdössä vain vajaan kahden viikon remppareisulle. Tuli este ja nyt suunnittelen vastaavaa huhti-toukokuun vaihteeseen.
      Olisi asunto kunnossa tyttäremme mennessä.

      Itse työ ei ole kummoinen. Tehokkaan homeliuottimen sumutus. Liuenneen kivilattialle valuneen homeen moppaus. Vuorokauden tuuletus ja estomaalin telaus.
      1986 jälkeen olen tehnyt tuon kahdesti toisen makuuhuoneen meren puoleiselle nurkalle.

      Vaatekomerot aiheuttavat suuremman työn. Kolmen ihmisen kaikki vaatteet on tuuletettava. Onneksi keittiön ja toisen makuuhuoneen ikkunoiden välissä on 4-naruinen, noin 5 metrinen teline. Iltapäivän aurinko ja tuuli ovat tehokkaita.

      Viime joulu oli jo toinen kotimaan joulumme. Edellisistä olimme kaksi Espanjassa ja muut urheiluopistoilla, kylpylöissä ja kiertomatkoilla.
      Vajaa kolme vuotta sitten alkoi vaimoni pitkään tiedossa ollut, geneettinen sairaus oireilemaan pahemmin. Kerran viikossa labrakokeet ja niiden perusteella tarvearvio punasolutankkaukseen. Kerran kuukaudessa antibioottihöyryjen hengittelyä.
      Kahden keskussairaalan lääkärin soittoja.
      Näillä eväillä on tyydyttävä tähänastisiin matkoihin. 4 maanosaa ja 52 valtiota.

      Uskon, että harvempi pariskunta haurastuu samaa tahtia. Olemme 78v / 73v. Olen itse terve ja hyväkuntoinen millä tahansa mittarilla vaaksottuna.
      Vaimoni epäilee vahvasti, että mahdollisen leskeytymiseni jälkeen minä treenaan tai ryyppään itseni hengiltä. Saattaa olla oikeassakin.

    • Anonyymi

      en mene enää etelään, en kestä jos liian lämmintä, enkä lentoa, koneessa ahdisti jo nuorena

      • Anonyymi

        Ei esim. eteläisessä Amerikassa, Argentiinassa ja Chilessä, kovia helteitä yleensä ole. Minulle Antarktiksella pari kertaa käyneenä etelä tarkoittaa etelää.


      • Anonyymi

        Juu, ei kiitos. Aika monta miljoonaa euroa pitäisi maksaa, jotta tuonne nokkaani työntäisin.


    • Anonyymi

      Rantalomia en ole välittänyt enää vuosiin harrastaa, mutta kunhan korona helpottaa lähden taas tutkimaan Euroopan pieniä kaupunkeja.

      • Anonyymi

        Me emme ole koskaan harrastaneet varsinaisia rantalomia. Omatoimimatkojen yhteydessä olemme kyllä käyneet rannoillakin. Myös lasten kanssa.
        Onhan se toki jonkin sortin rantalomaa kun Espanjan asuntomme ulko-ovelta on matkaa vesirajaan parikymmentä metriä ja siinä on kahdet tikkaat veteen. Hamassa muinaisuudessa vietimme myös jonkin verran aikaa rannassa.
        Jo vuosikausia rantalomaamme on edustanut tapa istuskella rantapenkillä katselle kävelykadun touhuja. Toki käyn päivittäin uimassa.
        Istumme joskus talomme edustan rannan puolen kuppiloissa mutta ne ovat selvästi kalliimpia kuin korttelin verran sisäkaupunkiin mennessä ovat.

        Euroopan kaupunkien suhteen asenteemme on kaksijakoinen. Vierailemme mielellämme suuremmissa kaupungeissa ml. pääkaupungit mutta liikkuessamme autolla viihdyimme varsinkin Saksan, Itävallan ja Unkarin pienissä maaseutukaupungeissa ja kylissä. Helppo tutustua ihmisiin joiden asenteet ovat erilaisia kuin suurkaupungeissa.
        Perhetuttavia, kyläilypaikkoja. Unkarissa ajauduimme suomen kieltä opiskelleiden ja opettaneen seuraan. Komaronin alueella puhuivat myös saksaa.


    • Anonyymi

      Tosgana on hyvää keski seutua josta voi tehdä lähi matkoja barse lonaan ja gorsigalle ja Ranskan monagoon sain halvan purje masto jahti veneen josta teetin huvi purren matkoja varten.Joskus en ole maassa moneen viikkoon kuin alpatrossi joka lentää minä en

    • Anonyymi

      Raha, raha, raha (puute) ja lentopelko estävät.

      • Anonyymi

        Rahaa pitää rakastaa
        Aloittaa aikaisin
        Ensin pitää osata säästää
        Elinkustannus minimiin, ei vuokrahuonetta ei autoa ei lapsiperheitä nuotena
        Säästöajan jälkeen sijoittaa
        Ajoissa ja all in
        Kyllä lähtee, tulemaan

        Mitä ei voi yhdistää

        Kulutusta ja rahaa
        Avoimia rajoja ja sosiaaliturvaa

        Siinä faktaa


    • Anonyymi

      Lentopelko tuli mulle jo -80 luvulla kun takas tullessa, eräs kärttynen rouva arvosteli muita matkustajia, katso minuakin kuin vierasta sikaa. Miehensä koetti rauhoitella, onneksi nykyisin höiriköt poistetaan koneista.

      • Anonyymi

        Eräs kärttyinen rouva arvosteli sinua lentokoneessa ja sait siitä lentopelon, niinkö?
        Poistetaanko tuollaiset kärttyiset häirikkörouvat nykyään koneesta kesken lennon?


    • Anonyymi

      Rantalomat ei kiinnosta, mutta joku eläkeläisten jäjestämä aktivitetti loma kyllä kiinnostaisi

    • Anonyymi

      En ole häirinnyt. Kiinassa opiskellessa lensin CAAC in potkurikoneilla joissa ovi ei aina pysynyt kiinni ja lentoemäntä nojasi siihen matkan keston ja kyllä pysyi

      Yleensä lomailtiin Xianissa jos lennettiin, Nanjingiin pääsee junalla jossa länsimaisille on oma vaunu ja teetarjoilu, koska Kiina on luokkayhteiskunta. Xianissa on saviarmeija ja Nanjing on keisarialuetta

      Lentoyhtiö CAAC tarkoittaa China Airlines Always Crash

      Kiina on erittäin rahaarakastavien valtio pientä Mao- aikaa lukuunottamatta eikä Volodja saa sieltä ymmärrystä

      Kiina ei alistu kolhoosivaltio Venäjän allkeelliseen talouteen

    • Anonyymi

      Rantalomille - ei! Aikansa kutakin, on ollut ihan kivaakin, mutta ei enää.

      Jo pelkkä täyteen ahdettu tuntikausien lento pentujen kirkuessa ja parkuessa, potkiessa ja juostessa saa voimaan pahoin. Hyi!

      Toisaalta eläkeläisen koko elämä on lomaa. Saa tehdä, mitä lystää, miten lystää ja milloin lystää. Ja eläke juoksee!

      • Anonyymi

        Et vain ole osannut rentoutua. Paksut läpät korville ja tukevat lähtöryypyt massuun, niillä mennään eikä meinata.


    • Hollanti, Tanska, Upsala, Tukholma, Skåne, Brighton, Heathrow...
      Tuossapa ne meikäläisen etelän reissut.
      Ainoastaan Skåne, Gislaved, ei ollut työ-juttu.
      -
      Päätteelläni matkailen paljon.
      Jos joku asia tai uutinen alkaa paikkana kiinnostaa.
      Avaan ohjelman: Google Earth Pro.
      Sillä voin mennä seisoskelemaan vaikkapa Abbey Roadin pihoja kurkistelemaan.
      Eikä Hiki valu yhtään.
      Vain paikkaan liittyvät muistot pulppuilevat kihelmöivästi.

      H.

    • Anonyymi

      Pitäs poistaa koneesta häiriköt aina ja sakot päälle.

      • Anonyymi

        Mutta eikö siinä jokin viima käy hetken aikaa jos aletaan kymppitonnissa tonnin tuntivauhdissa ovia availla ja häiriköitä ulos kammeta?


    • Anonyymi

      Olen kaupunkilomailija olut pitkään. Rannalla makoilu ei nappaa, koska kuumuudensietokykyä ei ole, ei ole ollut eikä tule.
      Enää ei ole muotia olla kärähtäneen makkaran värinen.
      Beng

    • Anonyymi

      Vähän sama tunnelma,näkkyypähän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      136
      2329
    2. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      69
      2014
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      102
      1916
    4. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      70
      1595
    5. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      97
      1583
    6. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      317
      1269
    7. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      98
      1252
    8. 327
      1139
    9. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      35
      919
    10. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      60
      880
    Aihe