Luken mukaan satovuonna 2016-2017 12 prosenttia viljasta meni

Anonyymi

Elintarvikkeeksi. Tähän kuuluu tietenkin puurot, juomat ja muut törsän litkut. Jo on tukijussi sano. 12 prosenttia. Kauraa tuotiin Suomeen 2019 kesällä ja syksyllä 61 tonnia. Onneksi törsäke ei saa leivän hintaa ylös, koska leipomot ostaa ulkomailta viljaa etenkin ruisleipään.

51

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Fazer Myllyssä johtajana toimineen Pekka Mäki-Reinikan mukaan Suomi muuttui omavaraiseksi leipävehnässä vasta 2007-2008. Olueksiko tukijussi ennen sitä pisti kaikki rehusta jääneet vehnänsä sano.

      • Anonyymi

        Pullaa leivottiin ennen kodeissa paljon. Täys omavaraisuus saavutettiin nuina vuosina, mutta kyllä omaa vehnää on sekotettu mukaan jo aikaiseminkin, ei mkhän on - off tilanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pullaa leivottiin ennen kodeissa paljon. Täys omavaraisuus saavutettiin nuina vuosina, mutta kyllä omaa vehnää on sekotettu mukaan jo aikaiseminkin, ei mkhän on - off tilanne.

        Mikä on sitten 'paljon' ollut itse kullekin. Ei maataloissa hyvin pidetyt neuvostosotavangit nälkää nähneet omasta mielestään, vaikka Stalinin Neuvostoliitto lienee melko heikko vertauskohde.


    • Anonyymi

      Luken mukaan elintarvikekäyttöön Suomessa tuotetusta kaurasta meni vuonna 2016 noin 33 prosenttia. Leppäkään ei pysty virallisia lukuja kumoamaan, vaikka huoltovarmuudesta hokeminen ja rehupuntin surkeuden voivottelu uppoaa tyhmiin.

    • Anonyymi

      Rehuntuotantoa pitäisi lisätä.

      ” 16.12.2021
      Viljasta on nyt oikeasti pulaa

      Viljan hinnat ja erityisesti rehuviljojen hinnat ovat Suomessa nyt poikkeukselliset korkeat. Rehuohran hinnassa Suomi on käytännössä Euroopan kärkipaikalla Espanjan kanssa.

      Syy on hyvin yksinkertainen, ohraa (ja rehuviljoja yleensä) on tarjolla liian vähän.

      KM:n saamien tietojen mukaan rehutehtailla on pahimmillaan ollut vain noin viikon käyttöä varten viljaa, joten nyt rehuohrasta maksetaan jo yli 300 euroa tonnilta. Toki rahdin kauppa edelleen maksattaa viljelijällä..”
      https://kaytannonmaamies.fi/viljasta-on-nyt-oikeasti-pulaa/

      ”Saksalaisten kauramyllyjen tuotantomäärä on yli kaksinkertaistunut vuosituhannen vaihteesta ja tuotannon ennustetaan jatkavan kasvuaan.

      Samaan aikaan kauran viljelyala on puolittunut. Saksalaiset kauramyllyt mylläävät pääasiassa suomalaista tuontikauraa.

      Viljamarkkinakaudella 2019–2020 Saksa toi 578 000 tonnia kauraa. Tästä 43 prosenttia eli 248 000 tonnia tuli Suomesta. Saksa onkin Suomen tärkein kauranvientimaa. Suomesta vietiin viime kaudella 433 000 tonnia kauraa. Siitä 57 prosenttia meni Saksaan.”
      https://kaytannonmaamies.fi/saksassa-kytee-kaurakapina/

      • Anonyymi

        On se törsä kyllä. Parhaimmillaan 96 prosenttia menee rehuksi. Ilmankos asumistuista vinkuu sano. Kanojen, sikojen, lehmien, porojen ja muiden eläintensä ruokkiminen vuodesta toiseen veronmaksajien tuilla on tukijussille ihmisen auttamista tärkeämpää.


    • Anonyymi

      ”Atrian rehuyhtiö aikoo korvata tuontisoijan täysin kotimaisilla raaka-aineilla – lihantuotannon hiilijalanjälki pienenee.

      Tämä tulee tarpeeseen. Saamme 60 miljoonaa kiloa lisää kapasiteettia, sanoo A-Rehun ja Atria Tuottajien toimitusjohtaja Reijo Flink.

      A-Rehun tavoitteena on jo jonkin aikaa ollut luopua soijaraaka-aineen käytöstä rehunvalmistuksessa.

      – Uusi tehdasinvestointi mahdollistaa sen, että voimme lähivuosina luopua tuontisoijasta kokonaan rehun valkuaisainelähteenä..

      Viljelijöille pitäisi olla yhä kannustavampaa kotimaisen valkuaisen viljely. Maatalouspolitiikan pitäisi ohjata viljelyä tähän suuntaan.”

      https://yle.fi/uutiset/3-11256905

      • Anonyymi

        Vaikka kaikkien muiden paitsi kananlihan kulutus laskee. Veronmaksajilta sosialismia maanomistajille.


    • Anonyymi

      ”Edellytykset, että vuonna 2015 saavutettu kotimaisen rukiin omavaraisuus jatkuu, ovat hyvät. Kotimaisen rukiin omavaraisuus oli vuonna 2011 perustetun Pro Ruis yhdistyksen päätavoite. Koska rukiin teollinen käyttö on huomattavan paljon vähäisempää kuin muiden kotimaisten viljojen, sopimusviljely takaa rukiin sadolle asiakkaan. Erikoiskasvien tapaan ruis on sopimusviljelykasvi.

      Vielä vuonna 2012 elintarviketeollisuuden käyttämästä rukiista yli 50 000 tonnia oli ulkomailta tuotua ruista. Rukiin hehtaarisatojen kasvun ja viljelyalojen nousun myötä myös ruissadot lähtivät nousuun vuosikymmenen puolessa välissä ja vuonna 2019 rukiin tuonti oli enää 4 000 tonnia. Tämän myötä tulot myllyjen ostamasta rukiista jäävät kotimaahan sen sijaan, että osa niistä virtaisi ulkomaille, kuten aiemmin.”
      21.5.2021 9

      https://aamuset.fi/artikkeli/5316911

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ainakin toistaiseksi. Viime vuoden kesän jälkeen törsäke varmaan tuo taas, vaikka kannattamattomaan rukiin tuotantoon on miljoonia poltettu.


    • Anonyymi

      Maaseudun Tulevaisuuden mukaan 2020 Suomesta tuotetusta kaurasta vietiin kolmannes jyvinä eli rehuina Saksaan 2020. Törsäkehän luonnollisesti jalostaisi 'lisäarvoa', jos saksalaisille kelpaisi bulkki.

      • Anonyymi

        Näin on.

        ” Viljan hinnat ja erityisesti rehuviljojen hinnat ovat Suomessa nyt poikkeukselliset korkeat. Rehuohran hinnassa Suomi on käytännössä Euroopan kärkipaikalla Espanjan kanssa.”

        Kun rehusta on pulaa ja siitä vielä maksetaan hyvin ja kun suomen pohjoisen ilmastokin vuoksi Suomessa kannattaa keskittyä vähemmän vaativan rehuviljan tuottamiseen.

        Tuotetaan sellaista minkä tuottaminen ilmastokin vuoksi on järkevää. Kun lihan tuotantoa ei vielä ole kielletty, rehua tarvitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on.

        ” Viljan hinnat ja erityisesti rehuviljojen hinnat ovat Suomessa nyt poikkeukselliset korkeat. Rehuohran hinnassa Suomi on käytännössä Euroopan kärkipaikalla Espanjan kanssa.”

        Kun rehusta on pulaa ja siitä vielä maksetaan hyvin ja kun suomen pohjoisen ilmastokin vuoksi Suomessa kannattaa keskittyä vähemmän vaativan rehuviljan tuottamiseen.

        Tuotetaan sellaista minkä tuottaminen ilmastokin vuoksi on järkevää. Kun lihan tuotantoa ei vielä ole kielletty, rehua tarvitaan.

        Sikalat konkurssissa vaikka pummipaskoille tuotetaan lähes ilmaisella yli miljardin euron edestä rehua? Oho sentään.


      • Anonyymi

        On ne kyllä. Samaa puhetta metsäteollisuudella. Pitäisi saada lisäarvoa mutta kun ex-natseille ei kelpaa paskapuusta tehty huonekalu. Saksalainen ostaa kirpparilta käytetyn tammesta tehdyn enemmin kuin Iskulta tai Maskulta.


    • Anonyymi

      Vilja hyvinä ei ole rehua. Se voi olla vaikka suurimon raaka-aine tai siitä valmistetaan rehua.

      • Anonyymi

        Kyllähän törsäke myisi ahneena vaikka kauralikööriä. Saksalaiset eivät vain ole niin helposti vuosien 1933-1945 jälkeen tukijussien sumutettavissa. Jalostusarvoa ei voida nostaa, koska suomalaisesta kaurasta ei ole saksalaisille kelpaavaksi leiväksi.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Maailman parasta vaikka myydään jyvinä? Törsäkehän jalostaisi siitä ahneena mitä tahansa, ongelma on vain ettei saksalaisille kelpaa bulkki.


    • Anonyymi

      ”On se törsä kyllä. Parhaimmillaan 96 prosenttia menee rehuksi. Ilmankos asumistuista vinkuu sano. Kanojen, sikojen, lehmien, porojen ja muiden eläintensä ruokkiminen vuodesta toiseen veronmaksajien tuilla on tukijussille ihmisen auttamista tärkeämpää.”

    • Anonyymi

      On se niin ihmeellistä. On 'kaurabuumi', ja silti menee jyvinä Saksaan. Eikö kelpaa ex-natseille puurot, liköörit, xylitolit, litkut ja ties mitkä muut lisäarvon toivossa jalostetut tilpehöörit.

    • Anonyymi

      Tyrnävän Myllyn mukaan kauraryyniä käytetään jopa ruuan lisukkeena. Ihan hyvin törsäke yrittää sumuttaa MTK:n päällikön tavoin kansaa. Fakta on se ettei kaurasta tehdyn leivän hinta Saksassa nousisi Venäjän miehitettyä Suomen. Saksalaisia ei kiinnosta puurot, vellit, lisukkeet, terveysjuomat, kauraliköörit ja muut 'kaurabuumin' leivän ulkopuoliset tuotteet, joten he ostavat kauran Suomesta jyvinä. Törsäkehän saisi esimerkiksi Raisiolta tai Vaasan Oy:lta paremman hinnan kaurastaan, jos se kannattaisi jalostaa ja myydä sitten Saksaan. Kysymys on sama kuin lihataloilla: ei myy, ei kannata.

    • Anonyymi

      Saksa ei voi lähettää Libyaan helpottamaan Ukrainan sodan mahdollisesti synnyttämää nälänhätää, koska suomalainen tukijussi toimittaa sille vain jyvinä rehuksi kelpaavaa kauraa.

    • Anonyymi

      Valitusta pukkaa, ei tarvita kuin Putin katkaisee itämeren liikenteen, sen jälkeen on oma aika tärkeää.

    • Anonyymi

      ” Tyrnävän Myllyn mukaan kauraryyniä käytetään jopa ruuan lisukkeena”

      En nyt ymmärrä. ” Kauraryyni valmistetaan kuorimalla kauranjyvät. Kauraryyniä voidaan käyttää kuten riisiä esimerkiksi ruuan lisäkkeenä, risoton valmistamiseen ja puuroihin.”

      ” Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä joko kokonaisia tai katkaistuja kauranjyviä. Pikakaurahiutaleet litistetään erityisen ohuiksi, mikä nopeuttaa niiden kypsymistä. Tunnetuin kaurasta valmistettava ruokalaji lienee kaurapuuro.”

      Siis tiedoksi, kauraryyni on ihmisen ruokaa kuten kaurahiutalekin. Kaurahiutale kypsyy nopeammin mutta kauraryynistä valmistettu puuro on riisipuuro on koosatumukseltaan riisipuuron kaltainen koska siinä on kokonaisia kuorittuja kaurajyviä.

    • Anonyymi

      ” Törsäkehän saisi esimerkiksi Raisiolta tai Vaasan Oy:lta paremman hinnan kaurastaan, jos se kannattaisi jalostaa ja myydä sitten Saksaan. Kysymys on sama kuin lihataloilla: ei myy, ei kannata.”

      Ei sillä ole mitään merkitystä millaiseksi kauran ostaja tuotteen jalostaa. Luuletko että metallivalimo saa myymästään raakaraudasta paremman hinnan mihin tarkoitukseen sitä käytetään tai muovin raaka-ainetta valmistava yritys.

      ” Maailman terveysintoilijat ahmivat suomalaista kauraa – viljely ja vienti kovassa kasvussa
      Suurin osa Suomessa viljellystä kaura viedään ulkomaille. Elintarviketeollisuudelle on tärkeää, että maailmalle lähtee aiempaa enemmän jalosteita.”
      https://yle.fi/uutiset/3-8974216

    • Anonyymi

      Kun käydään kauppaa se tarkoittaa että myyjä ei voi yksin sanella ehtoja.

      ”Saksalaisten kauramyllyjen tuotantomäärä on yli kaksinkertaistunut vuosituhannen vaihteesta ja tuotannon ennustetaan jatkavan kasvuaan.

      Samaan aikaan kauran viljelyala on puolittunut. Saksalaiset kauramyllyt mylläävät pääasiassa suomalaista tuontikauraa.”

      Saksalaiset eivät halua ostaa kauraa jauhoina koska heidän myllyillään ei ole raaka-ainetta ja myllyt käyvät vajaalla tuotannolla ilman tuontiraaka-ainetta.

    • Anonyymi

      Öljyntuottajat varmaan myisivät suomellekin bensiiniä tai dieseliä kuin raakaöljyä mutta suomi ostaa mieluummin raakaöljyä koska meillä on paljon jalostuskapasiteettiä.

    • Anonyymi

      Osaako joku laskea paljonko viljanviljelyyn kohdistunutta maataloustukea maksettiin per ihmisravinnoksi menevä viljakilo?

      • Anonyymi

        Ei ainakaan tarpeeksi, muutenhan Libyasta satelisi tilauksia. Arabiemiraattien rahoilla Libya pystyisi helposti rahtaamaan täältä viljaa, eivät taida kuitenkaan tarvita kauraa kamelinrehuksi. Libyaa uhkaa nälänhätä Ukrainan mahdollisen sodan seurauksena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ainakaan tarpeeksi, muutenhan Libyasta satelisi tilauksia. Arabiemiraattien rahoilla Libya pystyisi helposti rahtaamaan täältä viljaa, eivät taida kuitenkaan tarvita kauraa kamelinrehuksi. Libyaa uhkaa nälänhätä Ukrainan mahdollisen sodan seurauksena.

        Tai sitten suomalaisen viljan laatu on niin paskaa, että se kelpaa vain suomalaisille ja sioille.


    • Anonyymi

      Viljoista menee varmaan 99% ihmisravinnoksi, suoraan tai tuotantoeläimien kautta.

      • Anonyymi

        Maito ei kelpaa isolle osalle maapallon ihmisiä. Kallista maitotuotanto, kun törsältä entsyymi löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maito ei kelpaa isolle osalle maapallon ihmisiä. Kallista maitotuotanto, kun törsältä entsyymi löytyy.

        ”Euroopan unioni on merkittävä maidon ja maitotuotteiden tuottaja. Maitoa ja maitotuotteita varten on otettu käyttöön yhteinen markkinajärjestely.

        Maidontuotantoa harjoitetaan kaikissa EU-maissa, ja sen osuus EU:n maataloustuotannon arvosta on merkittävä. Maidon kokonaistuotannon EU:ssa arvioidaan olevan noin 155 miljoonaa tonnia vuodessa. Tärkeimmät tuottajat ovat Saksa, Ranska, Puola, Alankomaat, Italia ja Espanja. Niiden osuus EU:n tuotannosta on yhteensä melkein 70 %.”
        https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/animals-and-animal-products/animal-products/milk-and-dairy-products_fi

        ” EU:n suurin lehmänmaidon tuottaja on Saksa, jonka osuus tuotannosta on noin viidennes (31 937 miljoonaa kiloa). Toiseksi eniten tuotetaan Ranskassa (24 628 miljoonaa kiloa), mikä on 16 prosenttia EU:n maidontuotannosta. Seuraaviksi eniten maitoa tuotetaan Iso-Britanniassa (15 145 milj. kiloa), Alankomaissa (14 297 milj. kiloa), Italiassa 11 902 milj. kiloa) sekä Puolassa (11 647 milj. kiloa).”
        https://projects.luke.fi/ruokafakta/maito-ja-kananmunat/maidontuotannon-volyymit/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Euroopan unioni on merkittävä maidon ja maitotuotteiden tuottaja. Maitoa ja maitotuotteita varten on otettu käyttöön yhteinen markkinajärjestely.

        Maidontuotantoa harjoitetaan kaikissa EU-maissa, ja sen osuus EU:n maataloustuotannon arvosta on merkittävä. Maidon kokonaistuotannon EU:ssa arvioidaan olevan noin 155 miljoonaa tonnia vuodessa. Tärkeimmät tuottajat ovat Saksa, Ranska, Puola, Alankomaat, Italia ja Espanja. Niiden osuus EU:n tuotannosta on yhteensä melkein 70 %.”
        https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/animals-and-animal-products/animal-products/milk-and-dairy-products_fi

        ” EU:n suurin lehmänmaidon tuottaja on Saksa, jonka osuus tuotannosta on noin viidennes (31 937 miljoonaa kiloa). Toiseksi eniten tuotetaan Ranskassa (24 628 miljoonaa kiloa), mikä on 16 prosenttia EU:n maidontuotannosta. Seuraaviksi eniten maitoa tuotetaan Iso-Britanniassa (15 145 milj. kiloa), Alankomaissa (14 297 milj. kiloa), Italiassa 11 902 milj. kiloa) sekä Puolassa (11 647 milj. kiloa).”
        https://projects.luke.fi/ruokafakta/maito-ja-kananmunat/maidontuotannon-volyymit/

        Joku Ranska saa maitotuotteitaan järkevään hintaan maailmanmarkkinoille, koska ranskalaiset juustot (samoin kuin jotkut hollantilaiset, sveitsiläisen jne) ovat brändi. Suomalainen Oltermanni ei mene kaupaksi kuin S-marketin tuulipukukansalle ja ennen se meni myös venäläisille ennen kuin Putin pisti boikottiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku Ranska saa maitotuotteitaan järkevään hintaan maailmanmarkkinoille, koska ranskalaiset juustot (samoin kuin jotkut hollantilaiset, sveitsiläisen jne) ovat brändi. Suomalainen Oltermanni ei mene kaupaksi kuin S-marketin tuulipukukansalle ja ennen se meni myös venäläisille ennen kuin Putin pisti boikottiin.

        Oltermannista oli eri versio suomalaisille ja venäläisille. Tämän huomasi, kun Putin pisti sen boikottiin ja sitä Venäjälle tarkoitettuja oltermanneja pistettiin Suomessa myyntiin.

        Ei ne oikein hivellyt suomalaisia makunystyröitä. Kaupaksi ne menivät 1 € hinnalla/kappale ja niitä kutsuttiinkin putioltermanneiksi. Tulin itsekin ostaneeksi yhden kerran.


    • Anonyymi

      Niinpä…

      ” Juustoa tuodaan enemmän kuin koskaan, yhtä paljon kuin syötiin 1990-luvun alussa. Eniten tuodaan bulkkijuustoja, halpaa edamia ja goudaa.”
      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.310521.

      ” Halpisjuustot ovat pian mennyttä
      Edulliset tuontijuustot katoavat kaupan tiskiltä, jos maidon hinta Euroopassa nousee edes vähän normaalia muistuttavalle tasolle, kirjoittaa Suomen Kuvalehti. Samalla katoavat Valion halpatuotteet.

      Jos maidon hinta Euroopassa nousee, vähenee Suomen Kuvalehden mukaan todennäköisesti myös halpatuonti Suomeen, sillä halpajuustojen tuonti on sen mukaan surkeaa bisnestä.”
      https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001651835.html

      • Anonyymi

        Suomen yleisin kuolinsyy on sydän- ja verisuonitaudit ja niiden suuri aiheuttaja on maitorasva. Juustojen kulutuksen väheneminen on suotavaa.

        Tietenkin voi miettiä sitä, miksi Euroopasta tuodaan "halpisjuustoja", jos suomalaiset elintarvikkeet ovat niin käsittämättönän korkealaatuisia kuin tukijulli väittää? Onko suomalainen kuluttaja tyhmä vai tukijulli epärehellinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen yleisin kuolinsyy on sydän- ja verisuonitaudit ja niiden suuri aiheuttaja on maitorasva. Juustojen kulutuksen väheneminen on suotavaa.

        Tietenkin voi miettiä sitä, miksi Euroopasta tuodaan "halpisjuustoja", jos suomalaiset elintarvikkeet ovat niin käsittämättönän korkealaatuisia kuin tukijulli väittää? Onko suomalainen kuluttaja tyhmä vai tukijulli epärehellinen?

        ”Yksi ylitse Euroopassa: Dacia Sandero heinäkuun myydyin – jopa Golf jäi taakse.”
        https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/yksi-ylitse-euroopassa-dacia-sandero-heinakuun-myydyin-jopa-golf-jai-taakse/

        Olisikohan sama syy miksi Dacia on Euroopan eniten myyty automalli kuin halpajuustojen menekki.
        Tuskimpa Datsiakaan laadulla myy jos vertaa vaikka Golfiin.


    • Anonyymi

      ”Mistä sydän- ja verisuonitaudit johtuvat?

      Sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä ovat

      korkea verenpaine
      korkea kolesteroli
      stressi
      ylipaino
      tupakointi
      runsas alkoholinkäyttö
      liikkumattomuus
      epäterveellinen ruokavalio, erityisesti suolan ja kovien rasvojen syöminen
      diabetes ja
      tietyt perintötekijät (tutustu GeneRisk-tutkimukseen).”

      https://www.mehilainen.fi/sydan-ja-verisuonitaudit

      • Anonyymi

        Kauran ja perunan tapaiset hiilihydraatit niitä nostaa, vaikka törsäke puuroa tienestien takia mainostaa.


    • Anonyymi

      Putin perääntyy. Tukijussit viljat eivät siis kelvanneet Libyaan ja Libanoniin, vaikka huoltovarmuudella kerskuu sano.

    • Anonyymi

      ”Kaurapuuro on itse asiassa erittäin terveellistä ja nopeaa ruokaa, jota kannattaa syödä vaikka ei olisi edes kiire. Kaurahiutaleet ovat loistava yhdistelmä hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa, jotka yhdessä tuottavat kylläisyyden tunteen.
      Lisäksi kaurapuurosta saa niin sanottuja hitaita hiilihydraatteja, jotka auttavat pitämään verensokerin tasaisena, toisin kuin esimerkiksi pitsan ja burgereiden “nopeat hiilarit”. Kaurapuurossa on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, terveellisiä rasvahappoja ja kuitua, jotka ovat hyväksi koko keholle verenkierrosta ruuansulatukseen.
      Kaurahiutaleet valmistetaan täysjyvästä, joten annos kaurapuuroa kattaa lähes puolet päivän täysjyvän saantisuosituksesta. On siis monia hyviä syitä syödä vatsan täydeltä kaurapuuroa.”

      https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/ravitsemusneuvoja/kaurapuuroa-illalliseksi

      • Anonyymi

        Ilmari Hunsa totesi APU-lehden jutussa jäätelöpurkista, että 'siinä sitä kauraa nyt on'. Maatalouden vienti on 1.7 miljardia euroa. Saksaan kaura viedään jyvinä eli rehuina. Törsäke voi siis täällä syöttää ulkomailla rehuksi kelpaavaa kauraa puuroina, lakuina, jäätelönä ja muina litkuina. Onneksi Suomen nuoriso liukuu pois vuosikymmenestä toiseen puuroista, lakuista, maitotuotteista ja erilaisia maitotuotteita jäljittelevistä litkuista. Jos saksalaisille kelpaisi tukijussin hehheh 'kaurajäätelö', näkyisi se viennissä.


    • Anonyymi

      ”Suomalaista vegejäätelöä sadoissa saksalaiskaupoissa.
      Meillä on Saksan suurimman luomutukun valikoimassa viisi jäätelöä, joista neljä on kasvipohjaisia ja yksi maitopohjainen, Jymy-jäätelöitä valmistavan Suomisen Maidon toimitusjohtaja Horst Neumann kertoo.”
      https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008124498.html

      • Anonyymi

        Paljonko minä maksoin jokaisesta saksalaisen syömästä kaurajäätelöstä maataloustukena.

        Ainahan sanotaan että maataloustuella lasketaan elintarvikkeiden hintaa. Nyt me maksamme että saksalaisilla olisi halvempaa. Sehr gut!


    • Anonyymi

      ”Toimitettavan viljan on oltava kauppakelpoista sekä kaikkien viranomaisten asettamien EU:n vaatimusten ja Suomen lainsäädännön mukaista. Viljan tulee olla tervettä, tuleentunutta, väriltään ja muulta ulkonäöltään sekä hajultaan normaalia, kosteus saa olla enintään 14 %. Elintarvikkeeksi käytettävä vilja ei saa sisältää jäämiä peittausaineista, eikä kasvukauden aikana viljaa saa käsitellä glyfosaatti- tai klormekvattivalmisteilla. Luomuviljan tulee olla tuotettu luonnonmukaisen tuotannon vaatimusten mukaisesti. Viljaa tuotaessa on tuotava myös luomutodistus.

      NÄYTTEET: Viljan ennakkonäytettä toimitettava vähintään 1 kg. Näytteen tulee edustaa kattavasti toimitettavaa erää. Kippaamaan tultaessa kuormasta otetaan kairanäyte auton lavalta.

      KAURAN laatuhinnoittelu
      1. Hehtolitrapaino min 54 kg.
      2. Seula-analyysi max 10 %.
      3. Roskapitoisuus max. 8 % (vieraat viljat, rikkoutuneet jyvät, vihreät jyvät, rikkakasvit ja muut roskat)
      4. Kosteudessa vastaanottoraja on max 14 %
      5. DON max 1,75 (mg/kg).
      Ennakkonäytettä tarvitaan min. 1 kg.
      Enimmäismäärät toksiineille (Okratoksiini A, T2-HT2, Zearalenoni, Aflatoksiinit/B1, B2, G1 ja G2 summa) EU- lainsäädännön raja-arvojen mukaisesti. Suurin sallittu torjunta- ainejäämä on 0,01 mg/kg (10 PPB).
      Viljoja ei saa käsitellä glyfosaatilla ennen puintia, eikä klormekvattikloridia sisältäviä kasvunsääteitä saa käyttää kauran viljelyssä.”

      https://www.myllynparas.fi/sites/default/files/atoms/files/KAURAN laatuhinnoittelu_8.pdf


      ” Törsäke voi siis täällä syöttää ulkomailla rehuksi kelpaavaa kauraa puuroina, lakuina, jäätelönä ja muina litkuina.”

      Kertoisitko mikä yritys käyttää kauraa mainitsemaasi tarkoitukseen ja joka ei täytä korkeita laatuvaatimuksia.

    • Anonyymi

      Törsäke ei vain osaa markkinoida rehua eli 'kaurapastaa' italialaisille, vai olisiko, etteivät italialaiset halua moista kaurapaskaa.

      • Anonyymi

        Koittakaa nyt päästä yksimielisyyteen pitäiskö viljaa markkinoida ulkomaille vai ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koittakaa nyt päästä yksimielisyyteen pitäiskö viljaa markkinoida ulkomaille vai ei.

        Suomessa on maailman tehottomin maataloussektori.

        Täällä ei pidä tuottaa YHTÄÄN MITÄÄN maataloustuotetta vientiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on maailman tehottomin maataloussektori.

        Täällä ei pidä tuottaa YHTÄÄN MITÄÄN maataloustuotetta vientiin.

        Tukiaisilla tuotettua tuotantoa ei pitäisi viedä eikä myöskään tuoda. Tanska ja Irlanti malliesimerkkejä, tukiaisilla subventoitu maataloustuotteiden vienti on isoa bisnestä niissä, täysin moraalitonta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1002
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      715
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      670
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe