Päivölän opisto Tarttilassa

Anonyymi

Päivölästä ei o hirveesti arvostelui ja kokemuksii ni täs jotai vuonna 2021-2022:

Asuminen jotai 2/5. Ku tuut tänne eka kertaa todennäköisesti haluut kääntyy heti pihaan tullessa takasin palaamatta koskaan takaisin. Sama tunne tulee uudestaan ku pääset asuntolaan ja omaan huoneeseen, mut se tunne menee kyllä ajan mittaa pois. Meil ainki ryhmähenki on tehny täst paikast tosi kotoisan ja se ku sai omat kamat aseteltuu paikoillee.

Ruoka 4/5. Emt miks jossai toisel palstal haukuttii Päivölän ruokaa. Se on iha hyvää aik perusruokaa yleensä ja sillee iha monipuolist. Aamu- ja iltapalat on aika lail samat aina tho (aamul sämpylää täytteil ja puuroo, illal sämpylää täytteil ja jugurtti tai hedelmä), mut kyl siinki on vähä vaihteluu. Välil on myös iha superhyvää ruokaa!

Opetus kuvis/arkkitehtilinjal tyylii 4/5 tai jopa enemmä. Satu Kiuru osaa antaa kritiikkii ja olla tiukka mut myös tosi rento ja kunno mama bear meille. Viikonloppuintensiivikurssit on yleensä sika opettavaisii. En osannu piirtää yms ku tulin Päivölään, mut nyt osaan jotain jee.

Öö yritän saaha noi muutki kirjottaa tänne ni saatte enemmä tietoo..

9

2705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hmmm, jos nyt aletaan selittää villisti omin sanoin, joten kannattaa varautua sekavaan tekstiin. Päivölä on ihan huikee mesta! Kantsii ottaa vuosi Päivölässä, jos haluaa hyvät eväät pääsykokeisiin. En tosiaan voi puhua muiden linjojen puolesta, koska minulla on kokemusta ainoastaan kuvataide- ja arkkitehtuurilinjalta mutta tällä linjalla ainakin olen oppinut piirtämään ja pystynyt kasvattamaan luottamusta omiin kykyihini ja rohkeutta, koska erityisesti sitä tarvitaan.
      Joka aamu on tuntunut kivalta herätä kouluun ja intensiivikurssit viikonloppuisin ovat tuntuneet hyvin houkuttelevilta ja ne intensiivikurssit tulee varmasti jäämään parhaimmiksi muistoiksi Päivölästä, joita sitten tuun selittää lapsenlapsilleni kiikkustuolissani tumppua kutoessani. Merkittävin asia, mikä täällä on auttanut motivoimaan on kaverisuhteet, mitä Päivölässä on hyvin helposti kohdallani muodostunut. Nämä 5kk Päivölässä ovat olleet mulle ikäänkuin henkinen tauko elämästä. Ja vielä 3kk jäljellä, onpas haikeaa :(
      Tulee olemaan surullinen päivä se kun Päivölä täytyy hyvästellä.
      T: kuvis-arkki 2021-2022

    • Anonyymi

      Joo nii viel vähä kritiikkii. Tääl on vähä huono sisäilma tai jossai vhä kuivaa ku mul vuotaa nenä sillee normaalii enemmä tääl ja tulee verta yms mut ei ny sillee paha kuitenkaa et kyl tääl pystyy asuu. Asun siis asuntola 2.
      Ja sit meil arkkitehdeil ja luonnontieteilijöil matikanopetus on sillee vähä vaihtelevaa opettajan mukaan. Tääl on tosi taitavii ja innokkait opettajii, mut ihan kaikkien opettajien tunneil en tunne saavani kaikkee irti. Meil on siis ollu kolme eri matikan opettajaa, jotk sillee vaihtelee.
      Ja sit öö tääl asuntolois ja tuol pihoil juoksee kaikenlaisii elukoit niiku tääl näkee usein sisiliskoi ja hiirii tai emt mitä jyrsiöit ne on ja muita öttiäisii. Ja huoneisii kuuluu ku oravat ja muut juoksee seinillä ja katolla ja.
      Nii ja sit semmone juttu jota en sisäistäny enneku tulin tänne et kuvis-arkit on tosi paljo viikonloppusi koulus niiku laskin enne jouluu kahesttoist viikonlopust meil tais olla seittemänä kouluu jos oikein muistan. Saahaa kyl korvaavii vapait viikonloppusi ja eimua eik huomattavasti muitkaa tääl haittaa et ollaa viikonloppusi koulus. Siihen tottuu.
      Joo mut nii oon tyytyväinen Päivölän asiakas näist huolimatta.

    • Anonyymi

      Päivölän opisto on monellakin tavalla hyvin eriskummallinen paikka. Ensinnäkin pitää sanoa se, että oli erittäin suuri järkytys kun saavuin tuolloin elokuun alussa Päivölän mäelle. Rakennukset näyttivät romahtavan niskaan, asuinhuoneiden viemäreissä näytti asuvan klonkku ja asuntoloissa haisi ummehtuneelta. Jos olet aikeissa hakeutuvasi Päivölään välivuodeksi opiskelemaan suosittelen käymään paikan päällä toteamassa paikan omin silmin. Mutta se pitää sanoa, että porukka täällä on ainut asia, mikä pitää ajatukset raiteilla.

      Kannattaa muuten varautua siihen, että asuntolan 3 (eli kauppis ja oikislaisten asuinpaikka) alakerrassa asuu vanhempi mies henkilö, joka saattaa käyttäytyä aina välillä uhkaavasti (siis humapäissään) eritoten meitä opiskelijoita kohtaan. Hän on mm. käynyt aivan Päivölä vuoden alussa meidän ovella koputtamassa ja uhkailemassa meitä. Hän mm. sanoi, että oikea käsi on hänen vanhempi kätensä, viitaten siis siihen, että hän on valmis aiheuttamaan meille fyysistä vahinkoa.

      Ps. Kannattaa käyttää omaa harkintaa sen suhteen, että valitsen juuri Päivölän opiskelupaikaksi.

    • Anonyymi

      Päivölän kauppislinja oli itselleni pettymys. Kuten muut ovat täällä maininneet rakennukset ovat melko karussa kunnossa eikä asuminen ole heppoista, mutta toisaalta hintaan nähden se on ihan ymmärrettävää. Ruoka oli myös ihan ok ja välillä kivoja yllätyksiä. Eniten kritiikkiä ansaitsee kuitenkin kauppislinjan vetäjä sekä rehtori.
      Aloitetaan opetuksesta. Kauppislinjalla oli selkeästi vähiten opetusta, vaikka Päivölän kauppislinjan sivuilla lukee, että opetusta olisi keskimäärin 25h/vko on todellisuus korkeintaan noin 15h/vko eli paljon vähemmän kuin mitä uskoisi. Tässä vaiheessa pitää huomioida, että muilla linjoilla ei ole tällaisia lupauksia opetuksen määrästä, mutta siltikin muilla linjoilla oltiin lähempänä kauppiksen luvattua 25 tuntia.
      Sitten linjanvetäjään. Itselleni jäi hampaankoloon mm. kurssisuunnittelu ja aikataulutus. Vaikka linjanjohtaja onkin vetänyt hommaa jo useamman vuoden hän vaikutti autuaan tietämättömältä kurssien kannalta merkittävien lisäpistetehtävien aikatauluista. Myös keväällä aikamoista painetta aiheutti kurssit, joissa ei ollut uusintamahdollisuutta mikäli koe meni mönkään, koska kurssit oltiin aikataulutettu niin ettei enää ehtinyt. Kevään kiireiden vastapainoksi syksy oli aikamoista käsien heiluttelua eli luppoaikaa oli jopa liiaksi asti. Sitten vielä konkreettiseen opetukseen. Vähyydestä huolimatta suurin osa opettajista oli hyviä tätä linjanjohtajaa lukuunottamatta, joka taisi vetää meille 4 kurssia. Tämä kauppislinjanjohtaja ei ole kauppatieteiden maisteri ja välillä sen myös huomasi tunneilla. Muutamia kertoja, jos opiskelija kysyi hankalamman kysymyksen mihin opettaja ei osannut vastata hän saattoi tiuskia ja äksyillä opiskelijalle. Myös välillä kyseenalaistin opetuksen hyödyllisyyttä, kun tämä kyseinen henkilö saattoi lukea asiat suorana dioista ilman niitä juurikaan enemmän kommentoimatta. Tilanne oli loppupeleissä niin paha, että suurin osa opiskelijoista ei enää halunnut ilmestyä tunneille, koska eivät kokeneet sitä hyödylliseksi vaan tekivät mielummin itsenäisesti.
      Sitten vielä hieman rehtorista. Rehtori oli todella välinpitämätön, kun useamman kerran osa opiskelijoista kävi ilmoittamassa tyytymättömyytensä kauppislinjanjohtajan opetuksen laatuun tai esimerkiksi vähyyteen liittyen. Kommenteissa aiemmin mainittu alakerran naapuri kävi uhkailemassa myös meitä väkivallalla ja myös mm. pommitti ikkunoitamme lumipalloilla sekä hakkasi ikkunaräystäitä, joka korosti väkivallan uhkaa ja arvaamattomuutta. Näistäkin tapahtumista ilmoitettiin rehtorille, mutta asiaan ei oltu reagoitu vielä kauppiksen loputtua, vaikka monesti viestittiin, että asia selvitetään.
      Muutamana positiivisena asiana loppuun voidaan mainita, että muu henkilökunta oli todella mukavaa ja reilua, sekä tälle vuodelle asuntolaan osui erittäin hyvä porukka, joka puhalsi yhteen hiileen. Myös saunavuorot ja vanhahko uima-allas olivat iso plussa. Päivölässä ei sinänsä tekemistä ole opiskelun lisäksi, mutta nämä olivat hyviä irtiottoja. Jos opiskelun lisäksi viihtyy salilla ja on auto käytössä täytyy suositella Valkeakoskella olevaa kerhis gymiä, jossa oli erittäin hyvä treenata. Vielä loppuun pitää päivölästä mainita, että jos kalastus kiinnostaa on venettä mahdollista lainata.

    • Anonyymi

      Päivölän opistossa on paljon hyviä puolia, korjattavaa myös löytyy. Luonnontiedelinjan opettajat on mukavia ja päteviä, joskus tosin osassa aineista aikataulutus ja tuntien suunnittelu vähän hakusessa. Ruoka on ihan perus hyvää, keittäjät toisaalta äkäsiä aina välillä. Rakennuksen melko vanhoja, mutta kyllä niissä pärjää. Ei kannata odottaa mitään kovin hienoa. Suurin ongelma kylmyys alkutalvesta, tässä huomaa rakennusten, villasukat kannattaa olla mukana. Opisto on melko keskellä ei mitään, joka on opiskelun kannalta kyllä hyvä. Suurin plussa oli yhteisö ja kaverit. Luonnontiedelinjalla oli mahtava porukka, joka teki opiskelustakin mukavaa. Vuosi Päivölässä voi olla

    • Anonyymi

      Voiko vuosi Päivölässä olla?

    • Anonyymi

      Tosi antoisa

    • Anonyymi

      Rahat on todella vähissä. Jopa palovaroittimia ei ole varaa hankkia majoitus huoneisiin. Kaikkia syitä keksitään miksi ne puuttuu, mutta mitään ei tapahdu asian edistämiseksi. Opetuksen taso vaihtelee erittäin paljon.

      • Anonyymi

        Nyt taas matikkalinjalle ollaan hakeutumassa niin pieniä vinkkejä vanhemmille.
        -Kun käytte tutustumassa päivölässä vaatikaa päästä myös tutustumaan taloon missä teidän lapsenne viettäisi seuraavat pari vuotta. Yleensä esitellään ne tilat mitkä ovat kunnossa. Eikö olisi etukäteen kiva nähdä esim miltä näyttää ne tilat missä lapsenne pitäisi nukkua seuraavat vuodet. Vuotaako putket, meneekö ikkuna kiinni tai onko palovaroittimia majoitus tiloissa.
        -Kun esitellään saavutuksia ja tehtyjä juttuja esim. shakkikameraa jne.. Esittäkää kysymys kuinka kauan sitten se on tapahtunut. Mitä viime vuonna on tehty.
        -Kun esitellään miten hienosti koulutus toimii ja tähdätään kirjoituksiin jne.
        Kysykää kuinka paljon esim kielissä oli itseopiskelua suhteessa opetukseen viime vuonna.
        Mitä tahansa esitellään niin kannattaa varmistaa tosiaan mites viimeisten vuosien aikana hommat menneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe