Venevalkamarasite?

Anonyymi

Tontilla on ranta-asemakaavan mukaan VV/yk -merkinnällä osoitettu yhteiskäyttö ranta, jossa kaavan mukaan saa säilyttää veneitä. Tontti on kantatila, ja tontille ei Maanmittauslaitoksen kiinteistörekisteriotteen tai rasitustodistuksen mukaan kuulu yhtään mitään rasitteita ranta-asemakaavan mukaisesta yhteikäyttörannasta. Onko rannattomilla mökkinaapureilla siis oikeus käyttää pelkän asemakaavan perusteella rantaamme vai eikö heillä pitäisi olla tonttiimme kirjattu rasiteoikeus meidän omistamaan maa-alueseen? Tähän luonnollisesti emme ole antamassa lupaa. Mietimme asemakaavamuutoksen tekemistä, jotta tämä yhteiskäyttöranta-merkintä saataisiin kokonaan pois.

6

950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meidänkin kylässä on yhteisranta ym. yhteisiä alueita, mutta ei niitä kukaan käytä. Nuori väki ei taida niistä tietääkään.
      Voi mennä teillä riitelyksi, vaikka kaavamuutos tulisikin.

    • Anonyymi

      "Siehä sälli oot" kun teet asekaavamuutoksia ihan tosta vaan.

      • Anonyymi

        Tänne kun tehtiin Kymijoen rantakaava, on se kuin kiveen hakattu. Siihen on muutama yrittänyt saada muutoksen, mutta turha on ollut yritys.


    • Anonyymi

      No erikoinen teillä kyllä. Ois tosi ikävää jos rantatontille tulis vieraita veneitä, niin ettei järvelle näy. Mulla on kuivan maan mökki ranta-oikeudella merkiten sitä, että saan peruuttaa trailerilla veneen rantaan ja lähtee siitä souteleen. Mutta en tosiaankaan saa sitä venettä siinä pysyvästi säilyttää, enkä ainakaan mitään 20 metristä kuunaria siihen saa ajaa.

    • Anonyymi

      "Tontilla on ranta-asemakaavan mukaan VV/yk -merkinnällä osoitettu yhteiskäyttö ranta, jossa kaavan mukaan saa säilyttää veneitä. Tontti on kantatila, ja tontille ei Maanmittauslaitoksen kiinteistörekisteriotteen tai rasitustodistuksen mukaan kuulu yhtään mitään rasitteita ranta-asemakaavan mukaisesta yhteikäyttörannasta. Onko rannattomilla mökkinaapureilla siis oikeus käyttää pelkän asemakaavan perusteella rantaamme vai eikö heillä pitäisi olla tonttiimme kirjattu rasiteoikeus meidän omistamaan maa-alueseen? Tähän luonnollisesti emme ole antamassa lupaa. Mietimme asemakaavamuutoksen tekemistä, jotta tämä yhteiskäyttöranta-merkintä saataisiin kokonaan pois."

      Kiinteistörekisteriote ei nauti valtiollista uskottavuutta, joten rasitteita voi hyvinkin olla vaikka kuinka paljon ilman, että ne siinä näkyisivät.

      Aloittajalla ei itse asiassa edes ole tonttia, vaan tila. Kaksi eri asiaa.

      Ranta-asemakavan voi tietenkin (muista asemakaavoista poiketen) laadituttaa uusiksi omalla kustannuksella, mutta se maksaa kuitenkin kymppitonneja, eikä kunnan tai naapureiden tarvitse sitä hyväksyä.

      Eli aloittaja unohtaa nyt koko asian ja keskittyy nauttiman mökkeilystä!

    • Anonyymi

      Karttoihinkin on merkitty järvelle niiden tilojen numerot joilla on vesioikeus järvelle, vaikka eivät olekaan rantatiloja. Näiden tilojen venevalkamaksi tämä alue on varattu. Myös kulkuoikeus yleiselle tielle on reititetty. Periaatteena on ollut että kaikilla tiloilla on kalastusoikeus jollekin järvelle.
      Eihän kukaan niin hullu ole että ostaa mökkitontin kylän yhteissataman kohdalta :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe