Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Dekkareiden takakannet, ylisanoista täytetyt, eivät kerro mitään

Anonyymi

Dekkareista olisi toive saada, sellaisia ei-kaupallisia, asiallisia, analyyttisia, totuudenmukaisia, takakansia ja arvosteluja, joiden perusteella, voisi aidosti tehdä valintoja, lukeeko jonkin dekkarin, vai jättääkö lukematta.

Tilanne on poikkeuksetta, sitä kyllästyttävää myyntipuhetta, yli-ylistämistä, kaikki kirjailijat ovat aina "parhaita" ja niiden kirjoittajat, hovi-nimikkeillä kuorrutettuja, eli väsyttävää kirjan valitsijan kannalta, kun kunnollisia, asiasisältöisiä, tietoja, dekkarien sisällöistä ja kirjailijan esim. kirjansa kirjoittamisen motiiveista, ym taustoista ja tekniikoista, ei tahdo löytyä.

Jotain ylimainostettua, ruotsalaista dekkaristia, jota suorastaan tuputetaan, kirjakauppojen mainoksissa, ei tee juuri siksi, edes mieli lukea. Yhden vanhempaa tuotantoansa olleen teoksen luin ja ei se mielestäni ollut kummoinen. Jotenkin tasapaksu, varman päälle tehty, keskiluokkainen tunkkaisella tavalla.

Joillekin se, että dekkaristi on rikastunut kirjoillaan ja esiintyy luksus-yhteyksissä ns. viihdelehdissä, lienee se pääasiallinen syy, lukea kyseisenlaisten dekkaristien tuotoksia, olivat ne sitten loppujen lopuksi, sisällöiltään mitään siitä, miksi niitä ylisanoilla markkinapuheissa mainostetaan, tai eivät. Olisiko se kaupallisuus-fetissi. Jotkut siihen sairastuneet, voivat olla suvaitsemattomia ja töykeitä.

On ilmeisesti, uskontoon verrattava, neurologinen ominaisuus, haluta palvoa kaupallisuutta, pintakiiltoa ja rahalla mässäilyllä leveilemistä, eli ne joille se riittää elämänsisällöksi, eivät tietenkään kestä eriäviä mielipiteitä, mutta onneksi on meitä, joille se läpivalaisu sisältöihin, on elintärkeää, se ydin, äärimmäisen tärkeä asia. Aidosti laadukkaiden, älykkäiden ja taitavien kirjojen ja dekkarien etsijöitä. Kirja joka ei olisi vain kaupallinen tuote, vaan "ajanhermolla", tulevaisuuden näkijä, välittäisi tietoa, jota ei saa mistään, jotain uutta näkemystä pirstaloituneeseen maailmaan. Hyvää yötä.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisään vielä, etteivät dekkarit ole myöskään, "osoitus tarkkaan tehdystä taustatyöstä", ihan asiavirheitä esiintyy, yleistiedossakin monilla kirjoittajilla. Esim. Kameleontti, ei vaihda väriä taustan perusteella / mukaan, vaan tunteen, lämpötilan, valon mukaan.

      Sama kaunokirjallisuudessa, Suomessa "pääsee" kirjailijaksi, vaikkei erottaisi syreeniä sireenistä.

    • Anonyymi

      Itsekin tuossa aloin toistelemaan, tuohduksissani heh.

    • Anonyymi

      Onkohan nyt mennyt takakansitekstit ja kirja-arvostelut sekaisin?

    • Kirjan takakannen teksti on mainos, jonka tarkoitus on myydä vaikka vähän heikompitasoisempikin tuote poikkeamatta kuitenkaan liikaa tosiasioista. ; )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe