En saanu subbaria toimimaan

Anonyymi

Eipä noita saanut toimimaan. Poistin penkit ja mitään tehtaan maadoituskohtia en löytänyt mistään. Ei ollut riittävän isoa lenkkiavainta turvavyön pulttiin ja en tiedä oisko varapyörän ruuvi sitten parempi maadoitus (johto ei ehkä riitä). Hioin sitten vähän pyöräkotelon reikää ja laitoin siihen pultin ja mutterin . Onko nuo Bilteman mutterisarjat sähköä johtavia? Eikö tuommoinen ole sitten maadoitus? Ongelmia myös oli maadoitusjohdon toisessa päässä. MDK Kitin 35mm2 virta- eikä maadoitusjohto ei mene tuon vahvistimen koloon vaan on liian iso. Virtajohdon sain melko tiukkaan katkomalla osan säikeistä mutta maajohto mureni ja katkeili kokonaan sen jälkeen kun puukolla kuorin ja sen jälkeen poistelin osan säikeistä. Kun kiristin ruuvia niin johto vaan rutisee puoliksi katki.

Heti kun sain virtajohdon akkuun niin sininen valo syttyy vahvistimessa ja sen tasonsäätönupissa. Vaikka liitin sinivalkean herätteen. Eikö se pitäisi vasta virrat päällä syttyä?

Kuitenkin kun säädin soittimesta subeooferin päälle ja takakanavan asetukseen rear/subwoofer ja muita asetuksia koitin niin edelleenkään ei subi liiku mihinkään eikä soi. Vahvistimen säätöruuveihin en koskenut.

Otin miinusjohdon akusta pois niin sain valot sammumaan. Ja asennuksen jälkeen käynnistin apuakulla eli akkukin on melko huono pitäs ostaa uusi. Vai unohdinko virrat päälle tai valon kun liittelin johtona. Jotain kipinää se löi kun kiinnitin herätejohtoa.

Missä vika vai hajosko vai onko noi rikki koko laitteet? Ei näitä näköjään itse saa toimimaan. Youtubessa niin helpolta näyttää.

Tilasin siis tämän:

https://www.autoviihde.com/catalog/product/view/id/4611/s/bass12-pred-spl-un/

6

799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Herätejohto on kytketty johonkin kiinteään jännitteeseen, jos vahvari on koko ajan päällä. Vai tarkoittaako se sininen valo että se on päällä?

      Muut kytkennät ilmeisesti jätit itsestäänselvinä pois, signaalit ja kaiutinlähdöt? Niihinkin voi vaikuttaa vahvistimen nappuloiden asento. En tuota vahvistinta tunne, mutta onko siellä esim. siltaukselle joku kytkin, tai kaiutin/linjatasoiselle inputille?

      Muutenkin kannattaa niitä vahvistimen nappuloita ja säätimiäkin koittaa roplata oikeaan asentoon. Ei ne yleensä ole suoraan paketista kohdallaan.

    • Anonyymi

      kannattaa tarkistaa vahvistimen sulakkeet jos jotain kipinöintii on tapahtunu kytkentävaiheesa. Yleensä kytkennät kannattaa tehdä akkun ollessa irti ja sulakkeet viimeisenä paaikalleen (tarkoitan akulta tulevan virtajohdun sulaketta) Mutta kai ne vahvistimen sullakkeetkin voi olla irti? Tossa vahvistimessa näyttää olevan aika heikkolaatuiset liittimet virralle. Jossain 300-350 vahvistimessa näkee jo selkeästi laadukkaampia. Tässä hyvä vahvistin esimerkkinä joka taatusti ja testatusti antaa sen mitä luvataan https://www.fanaticaudio.com/shop/vahvistimet/monovahvistimet/soundigital-sd3000-1d-nano-1ohm/

      Toivottavasti mitään ei ole mennyt rikki. Onnea tuleviin asennuksiin.

    • Anonyymi

      Herätejohto oli kytketty sinivalkoiseen johon tuli jatkuva jännite. Kysyin autohifi-liikkeestä niin sinivalkoinen tulee mankalta ja on heräte ja olivat sitä mieltä että mankka on rikki kun siihen tulee aina virta (ei pitäisi). Poistin siis liitännän siitä. Kuorin punaista ja keltaista liittimen kautta autolta tulevaa johtoa ja identifioin yleismittarilla niistä toisen acc-virraksi ja kytkin herätteen suoraan siihen.

      Mittasin 12V vapaana kontista olevan virtajohdon ja maadoituskohtani välillä eli maadoitus on OK! Vahvistimessa paloi punainen valo sinisen syttymisen jälkeen. Epäilin oikosulkua. Avasin subbarikotelon niin tuplakelat ja vasemmanpuoleinen molemmilla puolilla oli plussa. Välijohdot taisi mennä molemmilta puolilta eli ilmeisesti plussasta miinukseen ja päinvastoin ja sitten toisen puolen plussasta kotelon plussaan ja miinuksesta miinukseen. Tässä oli ilmeisesti väärin johdon kun piti olla rinnan eli plussat ja miinuksen toisiinsa. Oisko tästä sit joku oikosulku tullut. Enemmän en ehtinyt eilen testaamaan.

      Ihmettelen vaan kun vahvistimen sivuilla sitä myyvissä liikkeissä suositellaan 35 mm2 johtoa mutta sellainen ei asennusreikään mitenkään mahdu (virta ja maa). Motonetin 50mm2 -> 20mm2 muunnosholkillakaan ei mahdu. No, sain melko hyvät liitokset kuorimalla säikeitä pois.

      • Anonyymi

        Oon itse testannu kaiuttimia paristolla, sillä näkee mihin suuntaan elementti ponnahtaa.
        Näkee kumpi on ja kumpi - liitin. Samalla näkee toimiiko basson kelat niinkuin pitää.

        Kerro sit saatko basson toimimaan vai jääkö korjattavaksi.
        Basson saa kyllä korjattua jos kelat on vaurioituneet tai jotain.


    • Anonyymi

      Sain tämän nyt lopulta toimimaan kun vaihdoin kelojen johdot oikein rinnakkain kytketyksi. Hyvin soi ei näissä mitään vaurioita ole tainnu tulla. Hiuksissa tuntuu jo melko pienelläkin teholla. Herätekin toimii kuten pitää kun ajelin pari tuntia. En uskaltanu subbarin tasoja säätää pitkäksi aikaa ylös näin sisäänajovaiheessa. Pitää tutustua säätöihin vahvarissa ja myös mankassa jossa oli joku dynamic bass high -asetus päällä sotkemassa pitkään kunnes huomasin. Ja kun.en vielä oikein noista säädöistä ymmärrä ja pitää varmaan odotella kun varmaan vaatii nupit aika kaakkoon että saa säädettyy kohdalleen.

      Miten ton vahvistimen sais nyt kiinnitettyä? Mietin jos ruuvais takapenkin selkänojaan niin pitääkö siinä olla joku paksu puu- lastu- tai mdf-levy välissä? Meinaan jos ruuvaa suoraan ja selkänojassa metallia niin eikös sitten voi vahvarin runko ottaa sieltä maahan? Vai onko tuolla väliä onko tuon runko mitenkään altis että sitä kautta tulis häiriötä? Tietty voishan siihen puulevyyn sit johdoille jonkun vedonpoiston kehittää jos penkkiä joutuu kaataa. Virta- ja maajohto ihan ok kiinni en tiedä sit jos penkkiä kaatelee. Kun eihän toi ideaali et sai katkoa karvoja ja nyt joku karva jää liittimen reiän ulkopuolelle niin laitoin sähköteippia ympärille. Ei viitsis ohuempaan johtosarjaan vaihtaa eikä taida sopivaa sovitintakaan löytyä.

      Toki vois miettiä etupäätä joutuuko vielä sitäkin varustelemaan tai jospa oviin laittas sisälle jotain vaimennusmattoa auttasko se?

      Tekeekö moisella halvalla mitään?

      https://www.motonet.fi/fi/tuote/6502559/STP-AeroFlex-elastinen-aani--ja-lampoeriste-10-mm-50-x-100-cm

      • Anonyymi

        Tossa jotain matoista ja samalla asennetaan eteen erillis sarja: https://youtu.be/w2H83EzfZ0M

        Se vahvistimen levy sen mukaan mitä on tarjolla ja siihe vois ruuvin kohdalle laittaa jonkinlaiset "korotuspalat" se levy ensin hyvin kiinni ja siihen sit vahvistin. En itse laittaa takapenkin selkänojaan kiinni jusy siks et jos sitä kaataa. Mielummin joku kohta kontin kyljistä tai koteloon.
        Koteloon jos kiinnittää niin suositellaan jotain joustavaa siihe kiinnityksen väliin koska se tärinä. Mut kaikki tärisee autos joten? Näitä voi käyttää jkohtojen päissä jos ei juottaa voi mut noiki voi ja mun mieleest kannattaa juottaa. https://www.motonet.fi/fi/tuote/472476/4Connect-johdonpaateholkki-35mm--5-kpl

        Hienoo et sait toimimaaan keep on trucking


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe