Minä ja Mauri Jeppikseen tyytytelemään

Anonyymi

Autot matelevat ja torvet soivat
Pietarsaaressa osoitetaan mieltä polttoaineiden hinnannousua vastaan. Torviprotestiin toivotaan osallistujia myös Kokkolasta ja Vaasasta.
Tapio Lehtinen

Pietarsaarelaiset voivat varautua pitkään autojonoon ensi lauantaina, kun kaupungin keskusta muuttuu yksityisautoilijoiden joukkovoiman näyttämöksi.

Kansanliikkeeksi muodostunut Stop autoilijoiden kuritukselle -ryhmä järjestää Torviprotesti-mielenosoituksensa kaupungin kaduilla.

Mielenosoituksen tarkoituksena on vastustaa kaikkia poliittisia autoilun kustannusten korotuksia.

Torviprotesti toteutetaan autokulkueena, joka on osa valtakunnallisen liikkeen toimintaa. Autojen torvet kaikuvat ensi viikonloppuna kaikkiaan 11 kaupungissa eri puolilla Suomea.

- Pietarsaareen toivotaan osallistujia myös Kokkolan ja Vaasan seuduilta, kertoo Torvimarssin järjestäjä Martina Fredriksson, joka vastaa puhelimeensa lomamatkalta Leviltä.

Miten innostuit Torviprotestin järjestämisestä?

-Minulla on kokemusta tapahtumien järjestämisestä, kuten kesätapahtumista, lasten nallesairaaloista, jumppahetkistä ja lasten diskoista, mainitsee Fredriksson.

Fredriksson kertoo huomanneensa SPR:n ystävätoiminnassa, että kallis polttoaine rajoittaa liikkumista ja haittaa ystävätoimintaa.

Vanhukset kärsivät muutenkin kohonneista kustannuksista. Heillä ei ole varaa vaihtaa öljylämmitystä halvempiin järjestelmiin ja taksimaksutkin ovat korkeita.

Auton tankille vienti on kirpaissut myös Fredrikssonia itseään, koska polttoainekustannukset nielaisevat jo noin puolet matalapalkka-alan työntekijän nettotuloista.

-Meillä on traktori, moottorikelkkoja, moottoripyöriä ja harrastamme moottoriurheilua. Autot ovat vanhoja, eikä ole varaa vaihtaa uuteen, hän harmittelee.

Kallis polttoaine on saanut pohtimaan, onko Markbyn kylässä asuvalla perheellä tulevaisuudessa varaa lasten harrastuksiin.

-Kerhot ja harrastukset ovat Pietarsaaressa, eikä sinne ole joka päivä varaa lähteä näillä hinnoilla. Tulevaisuudessa on tyydyttävä harrastamaan vain omalla pihalla, pohtii Fredriksson.

Hän on luvannut ajaa Pietarsaaren Torviprotestissa ensimmäisenä, kulkupelinään Ruotsin armeijan traktori vuosimallia 1970.

Mielenosoittajat kokoontuvat ABC:n pysäköintialueelle kello 17. Lähtö tapahtuu puoli tuntia myöhemmin.

Kulkue kulkee Koulukatua pitkin kaupungin keskustaan ja palaa ohikulkutien kautta takaisin lähtöpaikalle.

Osallistujilta edellytetään liikennesääntöjen noudattamista ja muun liikenteen huomioimista. Hälytysajoneuvoille on annettava vapaa kulku.

Pietarsaaren paikallisessa Facebook-ryhmässä reilut 70 autoilijaa on luvannut osallistua tapahtumaan ja 150 on ilmaissut mielenkiintonsa tapahtumaa kohtaan.

Torviprotestissa ajetaan kävelyvauhtia, laitetaan hätävilkut päälle ja soitetaan torvia, kuten on Helsingin protesteissa nähty kolmena vuonna aiemmin.

Mielenosoituksesta on ilmoitettu poliisille.

Protestin takana on vapaamuotoinen Facebook-ryhmä, jossa on reilut 280 000 jäsentä. Torviprotesti järjestetään nyt ensimmäisen kerran Helsingin ulkopuolella. Mielenosoituksellaan ryhmä vaatii autoilun korkeiden kustannusten alentamista.

Ryhmä vaatii Facebook-sivullaan, että maailmanmarkkinahintojen kohotessa polttoaineiden valmisteverojen on joustettava, jotta liikkumisen kustannukset saadaan kohtuulliselle tasolle, eikä biojakeluvelvoitteen noston loppulaskua saa maksattaa autoilijoilla.

Ryhmä vastustaa myös tieliikenteen päästökaupan tapaisia järjestelmiä.

Tapahtumalla ei ole tekemistä Helsingissä järjestetyn Convoy-mielenosoituksen kanssa.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muuten lähtisin, mutta ei kannata ajaa näillä hinnoilla jeppikseen. Pitäisikö kysyä Peltokankaalta, jos Soitelta saisi halvempaa?

    • Anonyymi

      Maurin äiti ei lähtenyt sillä minä tunnen hänet.

    • Anonyymi

      Tööt tööt !
      Ja bensan hinta laskee ?

    • Anonyymi

      Hyvä Mauri. Kiitos vaalityöstäsi ja tiukasta vaikuttamisesta, se alkaa tuottaa tulosta. Kun tankkasin tänään St ykkösellä, bensalitran hinta oli jo alle kolme euroa. Jatka vaan samaan malliin siellä soiten valtuustossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      117
      1584
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1216
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      67
      1118
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe