Kesällä Pietariin

Taitaa matkailu Pietariin hiljentyä. Vai mitä luulette?

42

1367

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuinka sellainen voi hiljentyä jota ei ole?

  • Anonyymi

   Niinpä ja kun tuonne pa**a läävään ei ole kaipuuta,en ole koskaan käynyt enkä käy pysykööt öykkarit itsekkin siellä pa**aksassaan.

  • Anonyymi

   Huomattavasti vähemmän kansainvälisiä lentoyhteyksiä. Kansainväliset isot risteilyalukset tuskin tänä vuonna Pietarissa käyvät. St:Peter Linen emoyhtiö MOBY taitaa olla selvitystilassa ja viimeksi kun tarkistin laiva itsessään oli koronahotellina Kuolanniemimaalla.

   Allegro varmaan pari vuoroa päivässä tulee ajamaan ja pääseehän sinne tietty bussilla tai omalla autollakin.

   Menee varmaan aikalailla "kotimaanmatkailukesäksi" Pietarissa tänäkin vuonna kun sekä kiinalaiset että länkkärit jäävät kotiin.

  • Anonyymi

   Ulkoministeri Lavrovin mukaan Putin olisi allekirjoittamassa lain jonka mukaan ei-ystävällisistä maista tulevien ihmisten pääsy Venäjälle kiellettäisiin.

   Jos ukaasi toteutuu Pietarin turisti kesästä tulee historian hiljaisin.
   Ei allegroturisteja, ei lentojoneella saapuvia, ei risteilyaluksia.

   • Anonyymi

    Ei sinne kuules kukaan täysi enään menisikkään


  • Anonyymi

   Kyllä Ihmiset suomessa ovat varautuneet näitten hyökkäykseen

   • Anonyymi

    Nyt kaikki on haettu esille ja kiilotettu käyttöön tarkennettu.


  • Anonyymi

   Supo: Venäjä yrittänee vaikuttaa Suomen Nato-keskusteluun – "Koko yhteiskunnan syytä varautua"
   Suojelupoliisin tuore vuosikirja julkaistiin tänään.

   ITÄÄNPÄIN ON KAIKKI NYT SUUNATUNA JA TERÄT TEROTETTUNA VIELÄ

   • Anonyymi

    Piikkejä on vielä jatkettu entisestään oikein autotalli verstas töenä.


  • Anonyymi

   Minä kun käyn kesällä itä-suomessa ja lähellä rajaa lomamatkalla niin aina kauden Venäjän suuntaan.

  • Anonyymi

   Lenin totesi aikoinaan ulkoasiainkansankomissaarilleen Tshitserinille, että totuuden puhuminen on porvarillista ennakkoluuloisuutta. Tavoiteltavana oleva päämäärä (bolshevistinen?) tekee valheen oikeutetuksi. Ja valhetta on itänaapurissa riittänyt. Muun muassa tämän Veikko Erkkilän kirjassaan (Kello 04 Moskovan aikaan, Kirjarovio, 2021) esiin nostaman asian tiimoilta.

   Erkkilän teos (jo kolmas samaa aihetta koskeva) käsittelee venäläispartisaanien suorittamia siviilien murhatöitä lukuisissa rajakylissämme jatkosodan aikana. Taisteluraporteissaan partionjohtajat valehtelivat silmittömästi retkensä tuloksista. Kirjattujen tietojen mukaan Karjalan rintaman partisaanit tappoivat 13 000 vihollisen sotamiestä ja upseeria, tuhosivat 53 varuskuntaa, syöksivät raiteilta 31 junaa, räjäyttivät 151 siltaa ja 78 tarvikevarastoa, tuhosivat 236 autoa – paikoilla johon ei ollut edes tietä – ja 7 lentokonetta… Ei totuuden hiventäkään! Hyökkääjät tiesivät useimmiten tarkalleen minkälaista ”varuskuntaa” olivat tuhoamassa. Siviilikylien elämää saatettiin seurata useampi päivä.

   Hakekaas jos tarvetta ite lisää, kaikihan noitten valheet on netistä löydettävissä.

  • Anonyymi

   Rajalta alkaa itä ja sitä sössöö sitä siellä riittää ja vaaroja aivan henngen pääle käyvää

  • Anonyymi

   Yhdysvaltain ulko­ministeriö varoittaa: Venäjä voi ottaa kiinni maassa olevia yhdys­valtalaisia
   Venäjällä jo olevia kansalaisia kehotetaan poistumaan välittömästi.

   • Anonyymi

    Niin nehän heti sodan alussa nappasivat sen woken mustan lesbon naiskoripalloilijan ja ovat pitäneet sitä tutkintavankilassa siitä lähtien. Olkoonkin että hänen matkalaukusta taisi löytyä kannabista Moskovan lentokentällä.


  • Anonyymi

   Koivu ja tähti
   Suomen kansan rakastaman satusedän, Sakari Topeliuksen, tunnetuin yksittäinen satu lienee Isonvihan aikoihin sijoittuva Koivu ja tähti. Satu kertoo tytöstä ja pojasta, jotka vihollinen sodan aikana vie mukanaan Suomesta Venäjälle. Yksi Muhoksen nähtävyyksistä on Lumiaisten muistokivi Toppeliusten Isonvihan aikaisen piilopirtin paikalla. Muistokivi on pystytetty vuonna 1986.
   Juuri täältä kasakat kaappasivat lapset, 7-vuotiaan Kristoffer Toppeliuksen ja muhoslaisen tytön Briitta Keräisen ja veivät heidät Pietarin kautta Inkerinmaalle, ja myivät ottolapsiksi pajariperheeseen. Perhe kuului tsaari Pietari Suuren seurapiiriin ja lapsia kohdeltiin hyvin. Lasten ainoa muisto kodista on "kartanolla kasvava koivu, jossa linnut laulavat auringon noustessa, ja jonka lehvien lomitse kirkas tähti iltasella tuikkii". Ikävän kasvaessa he lopulta lähtevät etsimään koivua ja tähteä ja Jumalan avulla löytävätkin kotiinsa.

   https://www.tunturisusi.com/kasakat/suomi.htm
   KASAKAT SUOMESSA

  • Anonyymi

   Venäjän ÄLYTTÖMYYS :
   Ukraina: Ei merkkejä Venäjän sotatoimien supistamisesta
   klo 10:55: Eilen Turkin Istanbulissa järjestettyjen neuvotteluiden jälkeen Venäjä ilmoitti vähentävänsä "radikaalisti" sotilaallista toimintaansa Ukrainan pääkaupungin Kiovan ja Tšernihivin alueella.

   Venäjän sotatoimien supistamisesta ei ole ukrainalaistietojen mukaan mitään merkkejä. Myös Ukrainassa paikan päällä olevat toimittajat, kuten esimerkiksi The Economist -lehden Oliver Carroll, ovat todenneet saman.

   Carrollin mukaan hälytyssireenit soivat Kiovassa aivan yhtä kovaa kuin eilenkin. Hän kehottaa olemaan uskomatta suitsutusta sotatoimien vähentämisestä.

   • Anonyymi

    Koskas pietariin sama kylpy, miten kauvan mailma pystyy pidätäytymään ?


   • Anonyymi

    Käännös
    Inhimillinen, äidillinen kiitos kaikille ukrainalaisille puolustajille.Olet paras,koko maailma ihailee sinua!Palaa voiton jälkeen elävinä ja terveinä perheillesi, vanhemmillesi, lapsillesi!Olet siellä rakastettu ja odotettu!Rauhaa, vaurautta ja vaurautta Ukrainaan!


  • Anonyymi

   Taipeisiin olisi mukava tutustua. Koreaa mahdollisesti 😂🤣😅

   • Anonyymi

    Tarkoitatko "polvi taipeisiin"?🤣🤣🤣


  • Anonyymi

   Kaikki poistukaa pietarista, ken vielä voi.

   BBC kävi kyselemässä Oulun lapsilta, pelkäävätkö he sotaa – ”Jos Venäjä hyökkää, isoäitini ei ehkä selviä”
   Britannian yleisradio kiinnostui suomalaisten lasten pärjäämisestä.

   Se on vainolaisemme suomalaisen milen taakka ollut ja ikiajat

   • Anonyymi

    Käännös Ukrainasta.
    Joka päivä rukoilen kaikkien puolustajien puolesta, että Herra pelastaa heidän henkensä, kun he rohkeasti karkottavat pahoja henkiä maistamme.Herra, anna heille jokainen suojelusenkeli pelastaakseen henkensä. Tule takaisin elävänä!


   • Anonyymi

    Naisen lausumaa
    Kiitos, rakkaat ystävämme, sukulaisemme.Antakoon Jumala teille terveyttä, lisää voimia!Varustautukaa!!!Olette parhaita, olette voittajamme!!


  • Anonyymi

   Niinkuin näette kaikki pois pietarista, vanakois ei kestetä päivävaloa :

   Kreml: Ei läpimurtoa neuvotteluissa
   klo 14:46: Kremlin mukaan Istanbulissa eilen pidetyissä rauhanneuvotteluissa ei syntynyt minkäänlaista läpimurtoa. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi asiaa keskiviikkona murentaen toiveet sovun syntymisestä.

   – Sanotaan näin, että nykyisellään ei ole olemassa mitään läpimurtoja, ei mitään erityisen lupaavaa, hän toteaa.

   Eilisten neuvotteluiden jälkeen Venäjä ilmoitti vähentävänsä sotatoimiaan reagointina neuvotteluihin, joita Venäjän pääneuvottelija luonnehti "merkityksellisiksi". Ukraina ja länsimaat ovat suhtautuneet ilmoitukseen skeptisesti, eikä Venäjä ole toistaiseksi osoittanut merkkejä sotilaallisen toimintansa supistamisesta.

   Peskov suhtautuu kuitenkin myönteisesti siihen, että Ukraina on alkanut ilmoittaa kirjallisesti ehdottamistaan asioista. Peskov väittää, että Ukraina ei ole aiemmin ilmoittanut vaatimuksistaan tai ehdoistaan kirjallisesti.

   Venäjä ei ole laajemmin halukas kommentoimaan neuvottelujen etenemistä. Peskovin mukaan Venäjä katsoo, että neuvotteluita tulisi käydä "hiljaisesti", eli poissa julkisuudesta.

   Sen verran Peskov kuitenkin kommentoi, että totesi Krimin kuuluvan Venäjälle eikä tästä neuvotella. Hänen mukaansa Venäjän perustuslaki kieltää keskustelut Venäjän alueiden kohtalosta muiden osapuolten kanssa....

   • Anonyymi

    Sota venäjää vastaan on kuulemma vasta alkamassa.
    Käännös
    Ukrainan kunnia ja vapaus eivät ole vielä kadonneet
    Onni hymyilee edelleen meille ukrainalaisille.
    Vihollisemme kuolevat, niin kuin kaste auringonpaisteessa,
    ja mekin, veljet, elämme onnellisina maassamme.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sota venäjää vastaan on kuulemma vasta alkamassa.
    Käännös
    Ukrainan kunnia ja vapaus eivät ole vielä kadonneet
    Onni hymyilee edelleen meille ukrainalaisille.
    Vihollisemme kuolevat, niin kuin kaste auringonpaisteessa,
    ja mekin, veljet, elämme onnellisina maassamme.

    Venäjähän tuhosi oikein ison ruokavataston ukrainassa, tämähän oli mailmanluokan varasta ja sitten vielä tätä pelätään :

    YK:n turvallisuusneuvostossa tiistaina puhuneen Shermanin mukaan Venäjän sota Ukrainassa lisää nälänhädän uhkaa ympäri maailman. Venäjä ja Ukraina ovat molemmat merkittäviä viljantuottajamaita. Maailman ruokaohjelma WFP ostaa puolet viljastaan Ukrainasta.

    Sherman painotti Venäjän presidentin Vladimir Putinin synnyttäneen ruokakriisin ja sanoi Putinin olevan myös ainoa, joka voi tuoda kriisille lopun.

    –  Vastuu sodankäynnistä Ukrainassa ja sodan vaikutuksista maailmanlaajuiselle ruokaturvallisuudelle lankeaa yksinomaan Venäjän ja presidentti Putinin ylle, Sherman sanoi.

    Shermanin syytöksiin yhtyi myös Ranskan YK-suurlähettiläs Nicolas de Riviere, jonka mukaan ensimmäisenä ruokakriisistä kärsivät kehittyvät valtiot.

    –  Venäjä yrittää epäilemättä saada meidät uskomaan, että sitä vastaan asetetut pakotteet ovat luoneet epävakautta maailman ruokaan liittyvään turvallisuustilanteeseen, de Riviere lisäsi.

    Venäjän YK-suurlähettiläs Vasili Nebenzja väittikin mahdollisen epävakauden maailmanlaajuisilla ruokamarkkinoilla johtuvan länsimaiden Venäjälle asettamista pakotteista.

    NÄILLÄ ON KAIKENMAAILMAN TUHOAMISET MIELIS TÄMÄ ON RYSSÄÄ TÄMÄ HELVETTI


  • Anonyymi

   Päämajoitusmestari Muistikuvia A.F. Airosta 14
   https://www.youtube.com/watch?v=j4kWUgFQnOg

   Tämän Suomen puolesta elämänsä käyttäneen sodankäyntineron lisäksi en voi olla kiinnittämättä huomiotani haastateltavien tarkkoihin ja analyyttisiin kuvailuihin, joihin eivät selvästikään vaikuta henkilökohtaiset asenteet. Tosiasioiden havaitseminen ja huomioiminen oli heilläkin kaiken viisauden alku.

   • Anonyymi

    RUOTSIKIN SIIRTYY TÄYSIN SELVÄJÄRKISTEN PORUKKOIHIN

    Ruotsi "ei sulje pois" Nato-jäsenyyttä
    Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ei sulje pois mahdollisuutta maan Nato-jäsenyydestä. Andersson kertoi asiasta Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    RUOTSIKIN SIIRTYY TÄYSIN SELVÄJÄRKISTEN PORUKKOIHIN

    Ruotsi "ei sulje pois" Nato-jäsenyyttä
    Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ei sulje pois mahdollisuutta maan Nato-jäsenyydestä. Andersson kertoi asiasta Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa.

    Mutta seuraako ne suomen esimerkkiä. Jos suomi liittyy ja Ruotsi ei niin se on kuitenkin Nato maiden ympäröimä.


  • Anonyymi

   Talvisodan ensimmäiset hetket
   https://www.youtube.com/watch?v=rJvqjgsU1lY
   Talvisota alkoi 80 vuotta sitten 30.11.1939 klo 6.50. Neuvostoliitto käynnisti hyökkäyksen Suomeen koko Suomen-vastaisen rajan leveydeltä. Hyökkäykseen liittyi samana päivänä tehdyt siviilikohteiden pommitukset.
   Tässä videokoosteessa kerromme lyhyesti talvisodan alun tapahtumista.

   UKRAINA
   Venäjä sanoo järjestävänsä joukkojaan uudelleen,
   ONTÄMÄ MAILMAN TUHOISIN VALTIO

   • Anonyymi

    Venäjä ei ole suomalaiselle turvallinen paikka, eikä tule koskaan sitä olemaankaan.
    - siellä valehtelun kiemurat pistää kaiken sekasin, tästä tyylistään eivät myskään halua koskaan luopua.


  • Anonyymi

   Uutiset - Fasistinen Venäjä hyökkää Suomeen ja Ruotsiin
   https://www.youtube.com/watch?v=O8YUvKQ6cL0

   Venäjä harjoittelee hyökkäämistä Natoon kuulumattomiin maihin. Sotaa kaipaavat Naton vastustajat haluavat sotia Venäjän kanssa vuosisadoista toiseen. Naton alueilla ei käydä sotia.
   Atomeilla varustetut koneet liikuvat lähialueillamme, valmius iskeä on näin kehiteltyä näillä.

  • Anonyymi

   Eikös putikki kieltänyt maahanpääsyn kuka nyt venäjälle lähtee vapaehtoisesti joutuu vankilaan hyvin pian putikki keksi hyvän vitsin

  • Anonyymi

   Olin pietarissa maaliskuussa, hyvää ruokaa ja halpa paikka, ei tällä hetkellä kulje lentokoneet eikä allegro.

   • Anonyymi

    Myönnetäänkö Venäjän viisumeja normaalisti suomalaisille?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Myönnetäänkö Venäjän viisumeja normaalisti suomalaisille?

    Luulisi, jos omalla autolla tai fillarilla niin miksi ei?


   • Anonyymi

    Lentämällä pääsee Turkista ja Qatarista.


   • Anonyymi
    kuusnolla kirjoitti:

    Luulisi, jos omalla autolla tai fillarilla niin miksi ei?

    Jos viisumin saa, niin bussithan kulkevat edelleen Pietari-Helsinki väliä. Onkohan niihin busseihin jotain rajoituksia? Esimerkiksi, että vain kaksoiskansalaiset pääsevät matkustamaan niillä?


   • Anonyymi
    kuusnolla kirjoitti:

    Luulisi, jos omalla autolla tai fillarilla niin miksi ei?

    Elpyyköhän itämatkailu koskaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Elpyyköhän itämatkailu koskaan?

    Kyllä elpyy.
    Kuhan Ukraina saa rauhoitettua riehuvat itä naapurinsa niin sitten.


  • Anonyymi

   Olisi kiva nähdä viralliset tilastot siitä kuinka paljon Pietarin matkailu oikein romahti tänä vuonna, kävikö siellä yhtäkään ulkomaista risteilyalusta jne. mutta ne tiedot ovat varmaan julistettu salaisiksi.

  • Anonyymi

   Kävin huvikseni nopeasti isoimmat somealustat läpi #pietari tunnisteella. Eipä ole montakaan suomalaisten sinne lataamaa matkakuvaa niissä tämän kesän Pietarin reissuista. Ne muutamat jotka löysin ovat kaksoiskansalaisten tai Suomessa asuvien venäläisten instaan ja muualle lataamia jotka ovat kotikonnuillaan lomailleet. Voihan se tietysti olla että suomalaiset jotka ovat Venäjälle turistimatkalle lähteneet eivät yksinkertaisesti kehtaa kertoa siitä julkisesti edes parin instagram, face,flickr tai twitter-kuvan muodossa?

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Katujengi tappoi uimaan poikansa kanssa menossa olleen isän

   https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-221434 Kertoo YLE Tukholman jenginuoret ampuivat 39-vuotiaan perheenisän kuoliaaksi
   Maailman menoa
   136
   1866
  2. Mies, olen vähän yksinkertainen

   Jututkin olisi mulla sen mukaisia, jos oltaisiin tekemisissä. Jotain lapsellista ja tyhmää puhuisin. Liian avoin olisin
   Ikävä
   166
   1210
  3. Missä paikassa näet hänet seuraavan kerran?

   Mitä luulisit? Missä?
   Ikävä
   84
   1025
  4. Olisitko sitten valmis pettämään

   Kumppaniasi jotta pääset tiedät kyllä mitä tekemään? Onko suhteesi niin ankea? Ymmärrän jos on..
   Ikävä
   97
   996
  5. Totuus Farmi-kisaajien väleistä! Daniel Lehtonen Bile-Dani tekee paljastuksen: "Ei se mennyt.."

   TV:ssä näyttää siltä, että kyräilyä ja juoruilua riittää… Ehkä niitä tavallisia maatalon töitä, ruoan laittamista, sauno
   Tv-sarjat
   7
   981
  6. Ootkohan sä koskaan laittanut merkille

   Että sulla on joku sellainen taika, että miehet tajuaa vasta jälkeenpäin, mitä ovat menettäneet.
   Ikävä
   49
   970
  7. Mikä on kaivattusi

   kaivattusi syntymäpäivä? Onnitteletko häntä silloin, ja jos et, niin miksi et?
   Ikävä
   44
   927
  8. Töitä tarjolla

   Kiantama hakee työmarkkina torilla 100 työntekijää.Onhan täällä työtä tarjolla,jos työn teko kiinnostaa.Palkaa maksaa ma
   Suomussalmi
   38
   892
  9. Tahtoisitko vielä

   Kohdata, ja kuinka kiusallista se olisi? - Nainen pohtii ikävissään💔
   Ikävä
   66
   842
  10. Aika ei ole vielä parantanut haavoja

   Miten mokasimme niin selvän jutun?
   Ikävä
   48
   821
  Aihe