YLE: Upin Mika Aaltola: Neuvottelujen lopputulosta ratkaistaan asein

Anonyymi

Upin Mika Aaltola: Neuvottelujen lopputulosta ratkaistaan asein
Venäjän hyökkäys Ukrainaan jatkuu jo viidettä päivää. Osapuolten on tarkoitus neuvotella ehkä jo tänään. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ei kuitenkaan ole kovin toiveikas diplomatian suhteen tässä vaiheessa.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan jatkuu jo viidettä päivää. Osapuolten on tarkoitus neuvotella ehkä jo tänään. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ei kuitenkaan ole kovin toiveikas diplomatian suhteen tässä vaiheessa.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Zelenskyi taitaa olla houkuteltu ansaan ?

    • Anonyymi

      Politiikka Venäjän hyökkäys
      Sodan vaikutukset talouteen tulevat pian näkyviin – Valtiovarain­ministeri Saarikon mukaan edessä voi olla hitaan kasvun ja kovan inflaation aika.

      Stagflaation uhka nousi esiin EU:n valtiovarainministereiden kokouksessa. Talouspakotteille tuli vahva tuki, ja niiden seuraukset ja hinta ollaan valmiita hyväksymään.

      Se on yksi kehityskulku – ei vääjäämätön, mutta siihenkin on varauduttava.

      Lue lisää: ”Kurjuuden” uhka kasvaa: Talouteen voi iskeä pirullinen häiriö, joka panee keskus­pankit polvilleen

      Saarikko on videopuhelussa silmin nähden tunnekuohussa. EU:n valtiovarainministerit ovat olleet perjantaina koolla Pariisissa, takana on pitkä työpäivä poikkeuksellisen tiivistunnelmaisessa kokouksessa. Käytäväkeskusteluissa useat kollegat lähestyivät Saarikkoa sillä viestillä, että Suomen erityinen asema tunnistetaan.

      ”Kyllä ihmiset ymmärtävät maantiedettä.”

      SAARIKKO korostaa haastattelun aikana useaan otteeseen, että tärkeintä Euroopan ja Suomen kannalta on nyt kyetä vastaamaan Venäjän uhkaan. Politiikka palaa perusasioihin ja myös perusarvoihin. Politiikassa toimijoiden on säilytettävä toimintakykynsä, vaikka tunteet kuohuisivat.

      Valtiovarainministerit antoivatkin vahvan tuen Venäjään kohdistuville talouspakotteille ymmärtäen niiden seuraukset ja hinnan.

      ”Sanktiot menevät nyt ohi taloushuolien.”

      Taloushuolia on silti odotettavissa, ja ne kiertyvät Eurooppaan energian kautta. Venäjä saattaa asettaa vastapakotteita, jotka vaikeuttavat Euroopan energiahuoltoa ja nostavat energian hintaa kaikista vaihtoehtoisista hankintakanavista huolimatta.

      Euroopan öljystä 25 prosenttia ja kaasusta 40 prosenttia tulee Venäjältä. Saarikon mukaan tämä osoittaa konkreettisesti, miten oleellista on päästä nopeasti eroon fossiilisista polttoaineista.

      ENERGIAN hinnat olivat jäsenmaiden päänsärkynä jo ennen Venäjän hyökkäystä, sillä maakaasun hinta lähti nousuun jo viime vuonna, samoin sähkön ja öljyn. Lähes kaikki jäsenmaat, nyt myös Suomi, ovat erilaisin tukitoimin pyrkineet lievittämään kuluttajien energialaskua.

      Lue lisää: Sekä työmatka­vähennyksen enimmäis­määrä että kilometri­kohtainen vähennys nousee – hallitus kertoi energian hinnan­nousuun liittyvistä toimista

      Uusi huoli liittyy huoltovarmuuteen ruuan tuotannon osalta. Maatalouden tuotantopanosten eli esimerkiksi lannoitteiden hinta noussut jo tätä ennen maakaasun kallistumisen takia.

      Maailmanlaajuisesti on pelkoja siitä, mitä tapahtuu vehnän saatavuudelle ja hinnalle, sillä Venäjän ja Ukrainan yhteenlaskettu osuus vehnän maailmanmarkkinoista on kaksi kolmasosaa.

      ”Maatalouspolitiikasta ja energiasta tulee myös huoltovarmuuspolitiikkaa. Tämä ei ole keskustaministerin puheenvuoro, vaan tämä oli myös eurooppalainen näkemys.”

      VALTIOVARAINMINISTERIT haarukoivat kokouksessaan, miten Venäjän taloudellinen eristäminen muusta maailmasta vaikuttaa talouskasvuun.

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008644826.html?share=9bab069b8a92b15d645d11d3194c4

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe