Venäläisten omistamia tontteja strategisten kohteiden lähettyvillä Suomessa

Anonyymi

"Saarijärvi

Venäjän parlamentin alahuoneessa, duumassa edustajan avustajana työskentelevä liikemies on haalinut omistukseensa useita alueita Keski-Suomesta Saarijärveltä.

Erikoisin moskovalaisen poliitikon omistuksista sijaitsee keskellä metsää Kolkanlahdessa. Tontti hankittiin Saarijärven kaupungilta raskaan metalliteollisuuden tarpeisiin vuonna 2006.

Omistaja rakensi tontille hallin vuonna 2007 ja kuljetti sinne lastin teräsmetallirullia Magnitogorskista Uralilta. Rullalähetyksen jälkeen hallissa ei ole harjoitettu minkäänlaista liiketoimintaa. Piikkilangoin, sähköportein ja lukuisin kameroin valvotussa teollisuushallissa on ollut hiirenhiljaista jo seitsemän vuoden ajan.

Halli sijaitsee heikkojen tieyhteyksien päässä, kaukana kuljetusten kannalta välttämättömistä rauta- ja valtateistä. Vieressä on kuitenkin yksi Suomen tärkeimmistä tietoliikennemastoista. Puolustusvoimien hallinnoimalla alueella sijaitseva masto välittää Suomen turvallisuuden kannalta keskeistä viestiliikennettä.

Saarijärvellä on operoinut maanhankinnassa myös toinen venäläinen liikemies.

Pietarilainen liikemies etsiytyi edustajiensa välityksellä kaupungin virkamiesjohdon lähipiiriin vuonna 2008. Hänellä on yhteys Venäjän entiseen viestintä- ja informaatioteknologiaministeriin ja presidentin neuvonantajaan Leonid Reimaniin.

Hän tavoitteli moniportaisessa maanhankintasuunnitelmassaan kaikkiaan yli 200 hehtaarin suuruista maa-aluetta. Liikemies lupasi tuoda talousvaikeuksien kanssa kituvaan maaseutukaupunkiin työpaikkoja ja verotuloja kylpylän ja lomakylän keinoin. Ensin oli määrä saneerata kylmenevä korpimotelli luksusluokan terveyskylpyläksi, sitten rakentaa lähes 20000 kerrosneliön verran huviloita. Hankekokonaisuus kariutui ja hotellista ryhdyttiin puuhaamaan kyberkeskusta.

Liikemies on liikekumppaneineen hankkinut maata myös Pirkanmaalta Sastamalan Ellivuoresta tietoliikennemaston juurelta. Hän omistaa yhtiöidensä kautta maa-alueen myös Helsingistä, Vuosaaren satamasta.

Moskovalainen liikemies hankki maa-alueen Keski-Suomesta sotilasalueeksi luokitellun tietoliikennemaston juurelta. Alueelle rakennettiin jo lähes viisi vuotta sitten halli, jossa ei ole missään vaiheessa harjoitettu minkäänlaista liiketoimintaa. Hallin vieressä oleva masto välittää Suomen puolustuksen kannalta keskeistä tietoliikennettä."

Lähde: https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015031119338528

25

890

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vapiskaa perähikiä putleri tulee

  • Anonyymi

   Aika ahistavaa

   • Anonyymi

    Mikä? Se, että Venäläiset omistavat kiinteistöjä lähellä strateegisesti tärkeitä paikkoja, vai jokin muu?


  • Anonyymi

   Kiittäkää luojaa siitä että loi Putinin kaltaisen hyvän puolella olevan suurmiehen🙏

   • Anonyymi

    Putleri tekee hitlerit sillä guuppa seonnut ei tajua enää miksi edes sotii


  • Anonyymi

   Näitä yksityishenkilöiden omistamia rakennuksia on siroteltu sopiviin kolkkiin maata. Sisämaahan, maaseudulle, rannikolle, kaupunkien lähelle, saaristoon.
   Sopivia tukikohtia kun hyökkäyssota alkaa. Omistajat ovat vain kulissiomistajia.

   • Anonyymi

    Ja kaikki ne omistaa putleri


  • Anonyymi

   Oligarkkien omistuksessa olevien kerros­talojen asukkaat pelkäävät Hangossa
   https://www.hs.fi/talous/art-2000008672608.html

   ”Miksi mittaamattoman rikas oligarkki ostaisi kaksi loppuun kulutettua kerrostaloa Lappohjasta? Siinä ei ole kerta kaikkiaan mitään bisneslogiikkaa.”

   Tuossa on vähän toiselaninen, mutta silti vähän vastaava tarina. Pistää kyllä miettimään, että mitä oligarkkisuku tekee vanhoilla kerrostaloilla pienessä Hangon taajamassa?

   • Anonyymi

    Juuri näin.
    Asia haiskahtaa pahan kerran.
    Suurin virhe oli lakkauttaa Hangosta rannikkopatteristo. Sekin päätös tehtiin säästösyistä. Nyt on maksun aika. Korkoineen.


   • Anonyymi

    On valmiita kohteita tiedossa toisen valtion sisällä, joihin voidaan tukeutua jollain tapaa, jos hyökätään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On valmiita kohteita tiedossa toisen valtion sisällä, joihin voidaan tukeutua jollain tapaa, jos hyökätään.

    Näin on veli venäläinen ajatellut. Oligarkit ostelevat taloja ja saaria mistä haluttaa ja suomalainen jussi myy, silmissä kiiluu vaan eurojen kasa. Eipä tiennyt jussi, että samalla myi äitinsä ja eukkonsa sekä suloposkipenskansa.


  • Anonyymi

   häiriö ja kohina ääniä nuihin venäläisomistaisten kiinteistöjen läheisyyteen ja mastot muualle tai kiinteistöt pakko lunastukseen turvallisuuteen vedoten.

  • Sattuvasti paikkakunnan kansanedustaja Honkonen on venäjä-seuran puheenjohtaja. Tuo yya ja suomettumisen ajan neuvostoliiton propaganda-seura. Eikä ymmärrä edes PH erota! Vaikka eduskuntavaalit vuoden päässä.

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Petri pukkaa "venäläistä rauhanaktivismia" Suomessa esille. Syynä, koska vihapuhetta kohdistuu kaikkeen venäläiseen. Petri meinaa levittää länsimaista kulttuuria Venäjälle. Isot haasteet on poika ottanut. Länsimaisen kulttuurin vienti Venäjälle on haihattelua.
    Jotenkin haiskahtaa naapurista johdatelluksi nuo Honkosen teesit.

    https://www.verkkouutiset.fi/te-suomi-venaja-seura-sai-valtiolta-yli-800000-euroa/#f3f3223c

    No johan on summa! Olisi syytä nyt palauttaa raha takaisin opetusministerölle.
    Jos ovat rehellisiä nyt.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No johan on summa! Olisi syytä nyt palauttaa raha takaisin opetusministerölle.
    Jos ovat rehellisiä nyt.

    Juuri niin ja sieltä maatalousministeriölle huoltovarmuuden kirstua varmistamaan.


  • Anonyymi

   Venäläiset ja Kiinalaiset ostavat Suomen pala palalta pois. Hölmöt myyvät vielä kaiken lisäksi isänmaatamme heille.

   • Anonyymi

    Olet oikeassa. Meille rakasta isänmaata ei tulisi kenenkään myydä mainitsemillesi ulkomaalaisille nelömetrinkään vertaa. Menneet sukupolvet ovat meille tämän maan kovalla työllä puolustaneet ja siitä kalliin hinnan, henkensäkin uhraamalla maksaneet.


  • Anonyymi

   Ainakin muutamia vuosia sitten venakkoja asui Kalmarissa. Vuokra kesämökit käytössään.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ettei vaan tämä kaunotar olis vienyt miestäsi?

  • Anonyymi

   Tyhmiä nuo saarijärveläiset
   .

  • Anonyymi

   Se on on totta, että Kolkanlahdessa ei ole pistoraidetta, seisaketta puhumattakaan laiturista, mutta Iltalehden artikkeli tietämättömästi väittää, että halli sijaitsisi kaukana rautatiestä. Tämä venäläishalli sijaitsee 80 metrin päässä käytössä olevasta rautatiestä. Rautatiellä kulkee päivittäistä tavaraliikennettä välillä Haapajärvi Jyväskylä. Loppujen lopuksi kyse on vanhasta 60 luvulla rakennetusta henkilöjunaliikenteeseen sopimattomasta pätkästä, mutta pohjoiseen vievänä erittäin tärkeä pätkä. Suomessa on vain 4 rautatietä samalla leveysasteella joten tämä on tärkeä, koska on yksi niistä neljästä radasta. Faktoja vain tuon esiin.

  • Anonyymi

   Kaksi kiinnostavaa seikkaa on aina vain ajankohtaisempaa. Kuka myi tontin venäläisille ja miten se saadaan takaisin? Olisiko nyt jo korkeammalla taholla pakotteiden aikakaudella mahdollista puuttua asiaan esimerkiksi pakkolunastuksella? En odota että asioihin vastataan täällä, mutta asioita varmasti tutkitaan. Onhan tätä maakauppaa saanut kestää jo suhteettoman pitkään. Tästä parempaa tilaisuutta tuskin tulee puuttua asiaan.

  • Anonyymi

   Ei muuta kuin Valtio pakkolunastamaan myymään ne euroopan kansalaisille ja keräämään rahastoa ukrainan puolustusta ja jälleen rakennusta varten.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   368
   2700
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1644
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   697
   1601
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   84
   1112
  5. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   815
  6. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   45
   769
  7. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   650
  8. Noniin tänään on ensimmäinen päivä

   Jolloin aion keskittyä muuhun ja ajatella vähemmän sinua! Ei tosin alkanut kovin vahvasti. 😅 Pakko nyt vaan irrottaa ja unohtaa. Toivoa on vasta sitt
   Ikävä
   45
   644
  Aihe