Samsung esitteli markkinoiden ensimmäisen

Anonyymi

200 megapikselin kamerasensorin älypuhelimille

Isocell HP1 kykenee kuvaamaan täyden resoluutionsa lisäksi 50 megapikselin kuvia neljä sensorin pikseliä yhdistäen tai 12,5 megapikselin kuvia peräti 16 sensorin pikseliä yhdistäen.

Samsung on tänään esitellyt uuden Isocell HP1 -kamerasensorin, joka vie älypuhelinten megapikselimäärät täysin uusille luvuille. Uutuus tarjoaa peräti 200 megapikseliä 1/1,22-tuumaisella kennollaan, eli yksittäisellä pikselillä on kokoa vain 0,64 mikrometriä.

Isocell HP1 ei kuitenkaan tuota vain 200 megapikselin kuvia, vaan se hyödyntää aiemmistakin valmistajan kameroista tuttua pikseleitä yhdistävää teknologiaa, joskin 108 megapikselin malleista poiketen tarjolla on sekä two-by-two että four-by-four-teknologiat, eli lopullisen kuvapisteen voi muodostaa joko neljästä tai jopa 16:sta sensorin pikselistä kuvaustilanteesta riippuen.

Lopputuloksena sensori kuvaa pienimmillään 12,5 megapikselin kuvia, joissa lopullinen pikseli tuotetaan jopa 2,56 mikrometrin alueelta yhdistäen 16 pikseliä. Näin luotujen lopputulosten Samsung lupaa keräävän enemmän valoa ja tuottavan sen myötä terävämpiä ja vähemmän kohinaa sisältäviä kuvia sisätiloissa tai iltahämärässä.

Isocell HP1 tukee Samsungin Double Super PD -automaattitarkennusta, joka on tuttu myös kesällä julkaistusta JN1-sensorista. Videokuvausta uutuussensori tukee 8K-resoluutiolla 30 FPS:n nopeudella. Myös videokuvaukseen sensori hyödyntää pikseleiden yhdistystä liittäen neljä pikseliä yhdeksi, minkä myötä sensorin resoluutioksi jää edelleen 50 megapikseliä, joka riittää 8K-videon kuvaamiseen vain pienellä rajauksella ilman skaalauksen tarvetta. 4K-videota sensori kykenee puolestaan kuvaamaan 120 FPS:n nopeudella.

Samalla Samsung julkaisi myös uuden 100 megapikselin Isocell GN5 -sensorin, joka kykenee niin ikään 8K-resoluution videokuvaukseen ja myös 4K-kuvaukseen 120 FPS:n nopeudella. Isocell GN5:n erikoisuutena toimii sen Dual Pixel Pro -automaattitarkennus, joka lisää valmistajan Dual Pixel -teknologian tueksi FDTI (Front Deep Trench Isolation)-teknologian, joka vähentää fotodiodien välistä ylikuulumista (crosstalk) ja parantaa niiden valovoimaisuutta.

Samsung ei ole antanut aikataulua siitä, milloin sensoreita voitaisiin nähdä markkinoilla, mutta suunnittelukäyttöön tarkoitettujen mallien toimitukset valmistajille on jo aloitettu.

11

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuohon ja parempaan pystyviä oikeita kameroita on ollut saatavilla jo kauan.
      Sitäpaitsi siitähän ei pääse yhtään mihinkään, että lelukameroiden mitättömän pienellä kennolla ja heikkovalovoimaisella kiinteällä optiikalla ei ole mahdollista saada yhtä laadukkaita valokuvia kuin oikeiden kameroiden moninkertaisesti suuremmilla kennoilla ja super valovoimaisilla huippuluokan optiikoilla.

      Eivät ammattilaisetkaan käytä aloittelijoille ja kakaroille suunniteltuja kännykkä lelukameroita, vaan oikeita ammattilaisten kameroita.

    • Anonyymi

      Kyllä huippuinsinöörit osaavat tuottaa laadukkaita laitteita. Olen kuvannut Samsungin kännyköillä niin kauan kun niissä on ollut kamera ja olen ollut tosi tyytyväinen. Mutta 200 mpix on jo tähtitieteellinen ominaisuus.

      • Anonyymi

        Mutta oikeaa kameraa et ole koskaan edes nähnytkään.


    • Anonyymi

      Tuo kameratekniikka tulee siihen Samsung galasy note 22 ultraan joka ilmestynee kevään aikana.

      • Anonyymi

        Mitä väliä, koska kyseessä on vain kännykkä ja kännykän mitättömän pieni kenno sekä heikkovalovoimainen kiinteä optiikka takaavat sen, että kuvan laatu joka tapauksessa etenkin huonossa valossa jää kauas oikeiden kameroiden tasosta.

        Sitäpaitsi nykyistenkin Samsungien pikselit ovat lähinnä mainospikseleitä. Esim nykyisissä malleissa tele ja laajakulma kameroiden pikselimäärät ovat 10-12 megapikselin luokkaa, eikä tele ja laajakulma kuvia voi ottaa muuta kuin erittäin hyvässä valaistuksessa.


    • Anonyymi

      Nyt vaan odotellaan julkaisupäivää mutta siihen asti mennään tällä s 20 luurilla. Hiton hyvähän se tämäkin on.

      • Anonyymi

        Kännykkä on aina vain ja ainoastaan kännykkä. Kamera on eri asia.

        Kaikki muut paitsi yksinkertaiset tumpulat ymmärtävät sen.


      • Anonyymi

        Ei s20 ole paha valinta edelleenkään. Pesee mennen tullen nuo historialliset romut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei s20 ole paha valinta edelleenkään. Pesee mennen tullen nuo historialliset romut.

        Dorka on dorka vaikka sen voissa paistaisi. Se pätee erääseen outoon tyyppiin itärajan takaisessa takapajulassa ja myöskin täällä kirjoitteleviin lelukameroiden ihailijoihin.


    • Anonyymi

      Kamera insinöörit lähtee sotimaan Ukrainaan, Koreasta!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2012
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1907
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1875
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      11
      1381
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe