Meidän 3kk vanha vauva joutui sairaalaan tutkittavaksi koska hänellä epäillään olevan downin oireyht

Anonyymi

Minulla ja miehelläni on 19kk ja 3kk vanhat pojat. Tuo nuorempi poika joutui tänään sairaalaan missä häntä tutkitaan koska hänellä on ilmeisesti down oireyhtymä ja nyt tutkitaan että onko hänellä se. Olen ihan kauhuissani enkä pysty muuta kuin itkemään mieheni sylissä koska tunsin lapsena tytön joka oli mongoloidi ja nyt oma lapseni on mahdollisesti samanlainen eli i di oot ti lapsi :-( . Tämä on ihan kauheaa koska miten voin kertoa ihmisille että lapseni on mongoloidi koska ihmiset tietävät että meillä on kaksi lasta niin emme voi tuota nuorimmaista laitokseenkaan laittaa ja sinne unohtaa ja jatkaa elämäämme normaalisti ilman sitä. Se tyttö jonka 1970-luvulla tunsin lapsena oli ihan kauhea, hän oli jo teini mutta joka suhteessa pikku lapsen tasolla, kuljeskeli ympäriinsä lapsuuskotini ympäristössä kaikki päivät, mölysi älyttömästi jotain mistä ei saanut selvää, huusi, kuolasi, teki paskat ja kuset housuun, kiusasi meitä muita lapsia, repi vaatteitamme, heitteli meitä tavaroilla, repi hiuksista, heitteli meitä paskallaan, löi, potki, pahoinpiteli, varasteli tavaroitamme, tuli aina mahdollisuuden saadessaan väkisin meidän naapurien kotiin eikä suostunut millään lähtemään pois vaan kiusasi meitä naapuruston lapsia, rikkoi ja varasteli tavaroitamme, söi ruokia kodeistamme, kiusasi, rääkkäsi ja tappoi lemmikkieläimiämme, repi tavaroita kaapeista, rikkoi niitä, teki ties mitä kaikkea tuhoa eikä häntä mitenkään meinannut saada lähtemään pois eikä hänen vanhempansa koskaan mitenkään estäneet häntä tekemästä näitä asioita eivätkä välittäneet ollenkaan mitä hän teki, missä oli ja kuinka pitkään oli poissa. Että onko minun ja mieheni lapsesta tulossa samanlainen älytön ja sieluton hirviö? Eihän hän koskaan opi mitään, ei voi käydä koulua, ei koskaan pitää huolta itsestään eikä hänellä ole minkäänlaista ymmärrystä eikä ihmissielua kuten vammaisilla ei muutenkaan ole.

6

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olipa tahdikas kommentti omalle lapselle ja muille vammaisille!

      Mene avautumaan omasta kirjoituksestasi sairaalan vammaisten polilla. Kyllä lastensuojelu varmaan viimekädessä auttaa, mutta saattaa tapahtua teidän perheessä jotain muutakin.

      • Anonyymi

        Anonyymi
        12.03.2022 09:47

        Lisään kommentin aiempaan.

        Lisään omaan aiempaan kommenttiin lisäyksen. Tämä vastaa muuhunkin vammaisiin kohdistettuihin purkauksiin!

        Kun perheeseen syntyy vammainen lapsi ja perheessä on raha-asioitten hoito kuralla monestakin syystä niin nyt on hyvä hetki tehdä asiasta tietämättömältä hyvä maksumies!

        Kela maksaa jossain vaiheessa hoitotukea ja myöhemmin vammaistukea ja eläkettä. Lain mukaan tuolla rahalla on tarkoitus, mutta mikään ei kiellä putsaamasta näitä rahoja ”parempaan” käyttöön! Onhan se ”terveempi” lapsi jolla on parempi tarve kaikelle! Vammainen lapsihan ei tarvitse mitään. Voihan sen ottaa ruokapöytään tai laittaa kärryyn kauemmas ruokailun ajaksi syömään. Hänellähän ei ole mitään tarpeita, niin uudet vaatteetkin voi tukirahoilla vanhemmalle ja käytettynä vaikka polttaa ellei löydy älykkäämpiä käyttäjiä!

        En tiedä miten nykyää kela ja kunta valvoo rahankäyttöä joka on annettu tukena! Aiemmin edunvalvonta järjestelmälle pystyi syöttämään vaikka millaista skeidaa edunvalvottavan rahojenkäytöstä! Kaikki meni läpi! Varmaan jo 1980 luvulla oli samat säännöt kuin nyt! Edunvalvonnassa olevan vammaisen asioita pitää hoitaa pieteetillä ja kuin omaa yritystä! Jokainen saa hoitaa omat asiansa niinkuin hoitaa, mutta toisia pitää aina kunnioittaa sillä kosto laininlyönnistä on VARMA!

        Itse toivon, että aloituksen kirjoittanut ”äiti” joutuisi tekemisiin totuuden kanssa. Jos vammainen lapsi joutuu laitoshoitoon niin lastensuojelu ottaa toisenkin lapsen huostaan ja vanhemmat joutuu ikuiseen helvettiin ilman puudutusta!

        Ymmärrän kyllä aloituksen alakulon ja pelon mutten aggressiivisuutta syytöntä kohtaan. Teidän lapsenne elämä on uhattuna vaikka hän olisin terve tai lievästi vammainen. Vammaisuus ei ole este hyvälle elämälle, mutta lapsuuden (lapsuus jota ei hänellä ole) voi tuhota kaiken. Kun te paskat joskus kuolette, niin lapsi ei aikuisena enää kykene tasapainoiseen elämään vaan kieltää kaiken itseltään!


    • Anonyymi

      Aika kovaa tekstiä! Mä oon jonkin verran Downeja nähnyt eikä yhdelläkään ollut tommosia kusipaskajuttuja, huutamista tai väkivaltaa. En tiedä vaihteleeko niin paljon yksilöillä vai onko tällä ollut muutakin, esim. psyykkistä mielenosoitusta.

      Jos yhtään voi päätellä niin oletpa ollut aika vanha lapset saadessa! Valitettavasti on voinut käydä niin, että ikään liittyvät riskit on realisoituneet. Hu Keonoa tuuria eikä ole seulonnassakaan näkynyt?

      Lajijasuris

      • Anonyymi

        Ensimmäisen ja toisen vastauksen kirjoittaja vastaa!

        Minäkin mietin tuota äidin korkeaa ikää kun puhui 70-luvusta. Mielestäni mongoloidit oli tuotakin aikaa aiemmin.

        Mutta vielä omiin vastauksiini tukeutuen. Kun ihminen on täydellinen niin hän on sitten tuollainen että kaikki särkyy! Aloittajan kaltainen ihminen ei tiedä elämästä mitään! Etkä ole ainoa! Sinun kaltainen ihminen olisi pitänyt sterilisoida 10v iässä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäisen ja toisen vastauksen kirjoittaja vastaa!

        Minäkin mietin tuota äidin korkeaa ikää kun puhui 70-luvusta. Mielestäni mongoloidit oli tuotakin aikaa aiemmin.

        Mutta vielä omiin vastauksiini tukeutuen. Kun ihminen on täydellinen niin hän on sitten tuollainen että kaikki särkyy! Aloittajan kaltainen ihminen ei tiedä elämästä mitään! Etkä ole ainoa! Sinun kaltainen ihminen olisi pitänyt sterilisoida 10v iässä!

        Ja monta muutakin ihmistä pitäisi steriloida! Sitten sikiöseulonnoissa tai tietyissä lasten hoitopäätöksissä pitäisi vähentää vanhempien päätösvaltaa. He eivät tiedä ja ymmärrä mistä päättävät sekä mitä kaikkea tulevaisuudessa on edessä heillä itsellään mutta ennen kaikkea lapsella, vaan päätökset tehdään liiaksi tunnepohjaisesti ja hyvin kevytmielisesti. Ihan ymmärrettävää sinänsä.

        Kromosomiviat johtunee monesta tekijästä, mutta tiettävästi korkea synnytysikä lisää riskiä merkittävästi niin kuin moneen muuhunkin sairauteen. Täytyy vaan hämmästellä sitä "ihanaa" kuvaa 50:sen äitiydestä mitä tässä kevään mittaan on tullut netissä vastaan.

        lajijasuris


    • Anonyymi

      Aloitus saattaa olla trolli tai sitten ei. Asia lienee selvinnyt nyt jo. Jos syntymähetkellä ei ole älytty epäillä asiaa, niin kysymyksessä saattaa olla mosaiikki-Down. Silloin älyllisen kehityksen kannalta on tuurista kiinni, miten vamma vaikuttaa. Jotkut Down-ihmiset ovat niin älykkäitä, että ovat oppineet lukemaan..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe