Etsin syntymäpaikkaa yhdelle sukututkimukseni esiäideistä

Anonyymi

Eilinen kirjoitukseni meni väärään kategoriaan eli nyt sukututkimuksen kohdalle:

Olen tutkinut sukuani ja muitakin tuttavien sukuja jo oli 20 vuotta. Joskus joku pitkäaikainen ongelma ratkeaa itsekseen. Näin kävi esim. iso -isoisä Otto Wilhelmille ja koulutoverini vastaavalle pelkälle Otolle.
Nyt ongelmani tuntuu ylipääsemättömälle Tiedossa on henkilön ( iso-isomummu) etunimi Chrsitiina, kuolinaika ja paikka ja lähiomainen silloin. kuollessaan. Lapset ovat Nordman-nimimisiä, henkilö itse vain Mårtenssonin tytär. Vihkimistä kenenkään kanssa ei löydy. Kuolinikä vuosina ja paikkana on Turku. 1835.Syntymä, jos tieto on oikea olisi vuosina 1777-1778. Nimenä saattaa olla ottaen huomioon ne em aikakauden papit syntyessä Christina, Stina , Tina tai yhdysnimi esim Maja Stina, Stina Lisa jne. Voiko kukaan neuvoa, miten ongelma ratkaistaan. Christiinan lapset Nordmanni.nimiset ja siitä eteen päin ovat varmoja ja tiedossa jo sukuraamatussakin kirjoitettuina, mutta haluaisin tietää olenko Ahvenanmaalta tai jostakin muualta lähtöisin. Monet Christiinat Mårtenssonin tyttäret ovat kuolleet jo ennen avioikää.

12

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Chrisitina ei ole oikea nimi

      • Anonyymi

        Hiski hakee kaikki , Stinat, Christinat ja kaksoisnimetkin kuten Lisa Stina jne. Ikävintä on, että papit ovat ollet niin välinpitämättömiä. Jos löytyy synnyttäneen ikä on jo paremmalla puolella, vihkiminen ratkaisee ehkä eniten, kun siinä näkyy paikkakunnat, toisaalta puuttuu iät. Täytynee tarkistaa vihjeet.


    • Anonyymi

      Löytyy. Se on Anna Stina eli Annastiina. Syntynyt jo 1776 Turussa. Sukulinja johtaa Saksaan, josta tuli mestari järvimalmia jalostamaan.

      • Anonyymi

        Tarkistan kohta sopiiko. kiitos


      • Anonyymi

        En löytänyt Turusta suomalaisesta enkä ruotsalaisesta seurakunnasta. Stinan isän nimi on varmuudella Mårtens, eli Stina on Mårtens:dr, hän on sitä ollut sekä synnyttäessään tyttärensä että kuollessaan, molemmat Turun suomalaisessa seurakunnassa. Lapset ovat saaneet isänsä sukunimen Nordman ja Nordman on ollut Stinan lähin omainen hänen kuollessaan. Stina on synnyttänyt Stinanan ja kuollut Christiinana. Valitettavasti papit eivät ole olleet kovin tarkkoja ja synnyttäneen iät puuttuvat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En löytänyt Turusta suomalaisesta enkä ruotsalaisesta seurakunnasta. Stinan isän nimi on varmuudella Mårtens, eli Stina on Mårtens:dr, hän on sitä ollut sekä synnyttäessään tyttärensä että kuollessaan, molemmat Turun suomalaisessa seurakunnassa. Lapset ovat saaneet isänsä sukunimen Nordman ja Nordman on ollut Stinan lähin omainen hänen kuollessaan. Stina on synnyttänyt Stinanan ja kuollut Christiinana. Valitettavasti papit eivät ole olleet kovin tarkkoja ja synnyttäneen iät puuttuvat.

        Niin kiitos kiinnostuksesta, työ on vain turhauttavaa kun aluksi löytyi 32 Mårtenssonin tytärtä iältään sopivaa ja sitten ne piti hylätä, joko siksi, että ovat kuolleet jo ennne kouluikää tai avioituneet jonkun muun kanssa usein omalla paikkakunnalla. Olin varma aluksi Ahvenanmaasta, ihna tutkijan alkutaipaleella. Kun lähdin uudelleen tarkentamaan, minusta tuntuu että muuttaneiden nimissä on syntynyt katoa. Muistan löytäneeni ison perheen vanhempien tyttärien muutot Ahvenanmaalta Turkuun. Minulla on sukuraamatussa täysin varmoja tietoja nykyaikaa kohden ja kuolinilmoitukset lehdistä muistona ja perintönä aikaisemmin eläneiden tallentamina. Mitään suurta virhettä ei ole päässyt tapahtumaan, mutta rakastan Ahvenanmaata kuin olisin siellä syntynyt, täytynee kuitenkin hylätä. ehkä jotakin muuta kautta vaimojen sukulinjoja pitkin.


    • Anonyymi

      Tämä ei ole tiedossani.

    • Anonyymi

      Annastiina löytyy kummimerkintöjen avulla! Kun ei ole suvun lupaa, en anna tarkempia tietoja. Sukulaiset vihaavat kaikkai nettitutkijoita.

      • Anonyymi

        Näillä kellään ei ole kummeja edes, joita olen löytänyt. Koko rannikko on täynnä Mårtensoneja ja Nordmanneja ja Christiina on heillä yleinen etunimi , samoin monet miestennimet. Tiedän tai tunnen sen vihan, myös ammattisukututkijat eivät ole hyvillään harrastelijoista. En usko kyllä enää Annastiinaan. Löysin Inkoosta tietoihin sopivan Christiinan. Nordmannin äiti on taas todennäköisesti syntynyt Inkoossa, joten jotakin yhtäläisyyttä löytyy. Mitään täysin varmaa ei ole koska valittavina on alkuun paljon ja ne täytyy poissulkea ja jäljelle jäävien kohdalalkaan ei voi olla varma. Rakastuin retkeillessä perheen kanssa Ahvenanmaahan ja Myrskyluodon Maijan siivittämänä (tv uusintana) lähdin ottamaan selvää uudelleen tästä ongelmakohdasta. Olen aina tuntenut omakseni paikkakunnat, joissa sukuselvityksen mukaan esivanhempiani on asunut. Saatta nämä jossakin 1600 luvulla olla sieltäkin., mutta Inkoo ei ole Ahvenanmaata Muutenkin äitini äidin suku on kiertänyt rannikkoa, Salosta Ouluun asti, joista on varmaa tietoa. Turusta ja Pietarsaaresta lehtien hautailmoituksia ja sukuraamatussa nimet. He keitä etsin, kuolivat keuhkotautiin nuorena, rankan työn uuvuttamina, vaikak ainakin toinen oli lähtöisin aatelissuvusta ihan alkuaan. Pojat jäivät alaikäisinä orvoiksi. Nämä ovat myöhäisemmät vaiheet. Haluaisin t myös ietää syyn, miksi molemmat päätyivät Turkuun kuolemaan.


      • Anonyymi

        Et tarvitse lupaa kenenkään suvulta. Jos oikeasti olisit sukututkija, tietäisit tuon ilman muuta. Valitettavasti häiriköt pakkaavat pesiytymään sukututkijoitten palstoille, koska suuri osa niistä itse rötöstelleet ja pelkäävät paljastumistaan.


    • Anonyymi

      Mitä auneistoa tämä koskee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe