Akita Inu ja 11v

Anonyymi

Moi. Oon 11v ja haluun Akitan. Tiedän että monien mielestä olisin liian nuori. Haluaisin kysyä teidän kokemusta akitasta. Ja tiädän vaativa rotu,mutta mun mummu on kasvattaja ja äiti tietää koirista paljon. Meillä on pari sakemannia.Innostuin ensin Hopeanuolen takia. Akita ei oo tulossa viälä. Vasta kun mulla on rahat akitaa ja kuluihin voin hankkia sen.
En puhu AmerikanAkitasta.
Kiitos!

23

1076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä ei ole mielipidekysymys, vaan ihan faktaa on, että olet aivan liian nuori akitan omistajaksi. Aivan liian vaativa ja isokokoinen koira 11-vuotiaan vastuulle.

      Siinä ei riitä mummun kasvattajatausta eikä äidin koirakokemus, jos tarkoitus on antaa sinulle vastuu koiran kouluttamisesta ja lenkittämisestä. Palveluskoirakokemus ylipäätään ei kerro mitään siitä, miten tämäntyyppisen koiran kanssa edes aikuinen pärjää, sillä eroa on kuin yöllä ja päivällä.

    • Anonyymi

      Äiti on lupautunu hoitaa sitä mun kans. Ja mulla on kokemusta isoista koirista esim: kaukkari tai keskiaasiankoira,mut molemmat on toki mummun. Ja koirien kanssa oon melkei koko ajan.
      T: Aloittaja

      • Anonyymi

        Lopeta. On ihan eri asia olla isovanhemman koirien kanssa kuin olla vastuussa ei-niin-miellyttämisenhaluisen koiran koulutuksesta pennusta pitäen. Akitat eivät ole lasten koiria, ja onneksi kasvattajat ovat samaa mieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta. On ihan eri asia olla isovanhemman koirien kanssa kuin olla vastuussa ei-niin-miellyttämisenhaluisen koiran koulutuksesta pennusta pitäen. Akitat eivät ole lasten koiria, ja onneksi kasvattajat ovat samaa mieltä.

        Niitten kans oon päivittäin. Ollaan melkein joka päivä mummulla, mutta ymmärrän mielipiteenne hyvin. En ole enää perääntymässä. Olen perääntynyt yhden tai kaksi kertaa, mutta mieleni on sitten muuttunut koska haluan oman koiran ja on toki muita rotuja joita olen miettinyt. Aina päädyin silti akitaan.
        Kiitos kommentistasi.


    • Anonyymi

      Ja meil on ollu isojakin koiria kotona kaukkari ja Slovakiankuvac.
      T:Aloittaja

    • Anonyymi

      Se on hyvä, että itse tiedät olevasi vielä liian nuori ottamaan vastuuta vaativasta koirasta.
      Pidä kiinni haaveesta ja opiskele rodusta lisää.
      Sitten olet omillasi ja taloudellinen tilanteesi niin hyvä, että voit kustantaa ison koiran omistamiseen liittyvät kulut, toteuta unelmasi!
      Sinulla tuntuu olevan hienosti taustatukea äidiltäsi ja mummultasi.

    • Anonyymi

      Tiädän pystyväni jo nyt, mutta ei ole rahoja. Sitä paitsi olen lukenut tietolähteistä esim: Hankikoira.fi. Koiran ulkoiluttaminen... Sitä ison koiran ulkoilutusta on harjoiteltava lisää. Olen alkanut säästää ja haaveilla tästä rodusta jo 9 vuotiaan,mutta onko niitä kokemuksia esim: ulkoiluttamisesta?
      T: Aloittaja
      Kiitos kommenteista ja mielipiteistä aion silti hankkia Akitan.

      • Anonyymi

        Tai on harjoiteltavaa vielä, mutta on tässä vielä aikaa :D


      • Anonyymi

        Onneksi sitä ei sulle kukaan myy vielä vuosiin.


    • Anonyymi

      Oletko koittanut? Täytän kohta 12v. Äiti tuntee akita kasvattajan, mutta sano että vois myydä parin vuoden päästä. Voisin ettiä vaikka kuinka monta kasvattajaa. Aion kantaa kyllä vastuun koirastani. Koiria on ollu mun koko elämän ajan. Tiädän sen vastuun ja että ei ole pelkkiä hyviä hetkiä. Ja miten vaativa rotu akita on.

    • Anonyymi

      Mutta onko kellään kokemuksia?

      • Anonyymi

        Ai siitä, että kakara omistaa akitan? Ei ole eikä tule olemaan sinullakaan, sillä kasvattajat eivät onneksi ole niin idiootteja.


    • Anonyymi

      Kokemuksia esim: ulkoiluttamisesta.

    • Anonyymi

      Juu, ei todellakaan ole lapsen koiria akitat! Joko koko aloitus on provo tai sitten jopa perheen äiti on seonnut, kun edes harkitsee antavansa lupaa moiseen.

    • Anonyymi

      ... Ei se ois ees pelkästään mun vastuulla. Enkä ole pyytänyt tuonlaisia kommentteja. Äiti tietää että kun kasaan rahoja kokoon niin siinä voi mennä hetki. Ja et voi tietää. Kaikki ihmisetkin ovat yksilöitä. Tuollaisia kommentteja ei aikuisen tarvitsisi kirjoittaa. Äidillänikin olisi vastuu tulevasta koirasta.
      T:Aloittaja

      • Anonyymi

        Ei todellakaan ole mistään yksilöstä kiinni tämä. Et ole vielä vuosiin valmis akitan kaltaiseen koiraan niin, että voisit olla hetkeäkään siitä itsenäisesti vastuussa esim. lenkillä. Nimenomaan se jos jokin pitää muiden sanoa tarvittavalla napakkuudella, jos sinulle noin sekopäisiä ajatuksia kotona sallitaan.


    • Anonyymi

      Edelleenkin: Minulle annetaan apua. Olen sanonut tämän mota kertaa. Haluan kuulla vain kokemuksia. En ole muuttamassa mieltäni vaikka laitatte että olen liian nuori. Tiedän Akitan voimakkuuden ja että se on iso koira. Minun mielestäni iällä ei ole todellakaan väliä jos vanhemmat auttavat koiran hoidossa.

      • Anonyymi

        Totta helkutissa sillä koiran koolla on väliä! Vanhempien APU ei auta, jos olet hetkeäkään vastuussa elukasta, joka EI OLE lapsen vastuulle annettava kooltaan eikä ominaisuuksiltaan. Et voi olla vastuussa sellaisesta ollenkaan, joten koiran pitäisi olla vanhempien ja sinä voisit olla siinä sivussa vain apuna, ei päinvastoin!

        Sinun mielen muuttumisella ei ole onneksi mitään väliä, sillä yksikään kasvattaja ei ole niin hullu, että lapsen vastuulle tuollaista koiraa myy. Sekin on sanottu moneen kertaan. Haaveilla saa, mutta niin hullu ei saa olla, että kuvittelee akitan olevan sopiva koira yksistään lapsen vastuulle hetkeksikään.


    • Anonyymi

      "Koiran koolla on väliä" Puhuin iästä! En ees oo IKINÄ yksin kotona. En vois periaatteessa olla yksin vastuussa. Ja jos nyt vaikka oisin koulussa vanhemmemmat huolehtia koirasta. Ja jos en ite sitä koiraa voi viädä niin kyl mun vanhemmat veis sitä. Ja kyl varmaan vois myydä kun ei se koira OLE tulossa vielä!

    • Anonyymi

      Ja vanhemmat tylii totuttaa mut viämään akitaa, koska en voi viädä meidän 7-8kk sakemannia. Kyllä lapsetkin voi osata/oppia sen ulkoiluttamisen! Oon sitä paitsi vieny keskiaasiankoiraa mummun valvonnassa. Ja on kokemusta niistä isoista koirista paljon ei juuri akitasta, mutta monista. Ja äiti osaa viädä isoja koiria. En tule olemaan yksin.

      • Anonyymi

        No ei voi oppia, kun ei ole kyse oppimisesta. Nyt on kyse siitä, että rotu ei sovellu lapsen käsiin sillä
        a) se on kooltaan liian iso lapsen hallittavaksi yllättävissä tilanteissa ja
        b) se on liian vaativa, jotta lapsi voi olla siitä vastuussa edes lain mukaan, jos jotain tapahtuu.

        Eli EDELLEENKÄÄN kyse ei ole lapsen koirasta. Lapsiperheisiin soveltuu kyllä, mutta piski on silloin aikuisen ja lapsi voi auttaa vastuussa valvotusti.


    • Anonyymi

      Jos lapsi tietää mitä pitää tehdä näissä yllättävissä tilanteissa voi osata hallita kyllä tilanteen.
      T:Aloittaja

    • Anonyymi

      Itse hankin oman akitani vasta tässä aikuisiällä koska aiemmin ei vain ollut sitä kokemusta saati auktoriteettia kasvattaa näin kovapäistä koiraa. Ilman kunnon koulutusta akitasta voi tulla vaarallinen ja sen puruvoima on kova lihaksikkaan kropan kera. Jos et ole ihan varma että pääset johtajaksi koiralle ja kykenee johdonmukaiseen koulutukseen niin ei kannata hankkia akitaa vielä. Oma akitani on uros ja aika lempeä mutta sekin on yksilöllinen kysymys koska akita ei yleensä tule toimeen muiden koirien kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3290
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2506
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1803
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1747
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1620
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1476
    Aihe