isännöitsijän vaihto ja kilpailutus

2

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo "Hae Isännöintiä" on Isännöintiliiton maksuton palvelu, jossa voi hakea omalla paikkakunnalla tai sen lähistöllä olevia Isännöintiliittoon kuuluvia isännöintiyrityksiä, valita muutamia vaadittavia palveluita rastittamalla (kuten taloyhtiön kotisvut) ja lähettää sitten korkeintaan kymmenelle valitsemalleen yritykselle tarjouspyynnöt. Lomakkeella pyydetään kertomaan perustiedot taloyhtiöstä, miksi uutta isännöitsijää ollaan hakemassa, mitä siltä toivotaan ym. Liitteinä pyydetään lähettämään yhtiöjärjestys, tilinpäätös liitteineen, isännöitsijäntodistus ja kunnossapitotarveselvitys. Tarjouspyyntö lähtee nappia painamalla tarjouksen pyytäjän valitsemille yrityksille ja ne lähettävät tarjoukset suoraan annettuun sähköpostiosoitteeseen. Tarjousten pyytäminen on siis helppoa, mutta tarjousten vertailu ei ole, koska tarjouspyynnössä ei määritellä, minkä laajuista isännöintipalvelua ollaan hakemassa ja mitä tehtäviä siihen pitäisi sisältyä. Sisällöltään eri laajuisten tarjousten vertailu on hankalaa, koska kuukausihinnat eivät ole vertailukelpoisia keskenään.

      Sopimusmeklarit tekee sen sijaan saaduista tarjouksista vertailun, jolloin asiakkaan on helpompi hahmottaa niiden eroja. Sopimusmeklarienkin palvelu on maksuton, sillä valittu isännöintiyritys maksaa palvelun. Tässä piilee kuitenkin tietyntyyppinen ongelma: asiakkaan olisi hyvä varmistua etukäteen, että yritykset, joita taloyhtiö haluaa mukaan kilpailutukseen, ovat valmiita maksamaan neklarin palkkiosta. Tämäntyyppisessä toimintamallissa meklarin palkkio lisätään helposti tarjouksen kuukausihintaan, jolloin taloyhtiö maksaakin ajan kuluessa ns. ilmaispalvelusta joka kuukausi korkeamman isännöintipalkkion muodossa. Tein joskus tiedusteluja useampaan isännöintiyritykseen ajatuksella, että käyttäisimme Sopimusmeklarin palvelua. Moni sanoi, etteivät he ole valmiita maksamaan asiakkaista, koska tarjouspyyntöjä tulee jatkuvasti myös suoraan taloyuhtiöiltä.

      Tuo kolmas palvelu Isännöitsijäkilpailutus.fi on näistä palveluista uusin (aloittanut 2022) ja samalla myös köykäisin. Siinä ei pysty mitenkään määrittelemään, mistä yrityksistä tarjouksia haluaisi pyytää sen enempää kuin millaista palvelukokonaisuutta on hakemassa. Yritys ei tee tarjouksista mitään vertailua, vaan toimittaa vaan saadut tarjoukset asiakkaalle ja veloittaa maksun valituksi tulleelta yritykseltä. Palvelun pluspuoli on kuitenkin se, että sen kokeilu on tehty hyvin helpoksi eikä siinä ole tiettävästi sanktioitu tilannetta, jos taloyhtiö ei päätäkään valita isännöitsijää saaduista tarjouksista. Esimerkiksi Sopimusmeklareilla on sanktiomaksu, jos taloyhtiö hylkää kaikki tarjoukset.

      Näiden vertailujen jälkeen päätimme, että taloyhtiön on ehkä järkevämpää maksaa kilpailutuskonsultille ja tutustuimme Isännöintimeklarin www.isannointimeklari.fi palveluun. Palvelu ei ole ihan halpa, mutta osoittautui kuitenkin hintansa arvoiseksi. Yritys lupaa tyytyväisyystakuun eli palvelu ei maksa, jos asiakas ei ole kilpailutuksen saldoon tyytyväinen. Taloyhtiön tarpeet kartoitetaan hyvin ja kilpailutukseen mukaan otettavat yritykset saa valita vapaasti. Saamamme tarjousvertailu oli erittäin monipuolinen, asiat oli taulukoitu ja pisteytetty selkeästi ja vertailun pohjalta oli hyvä edetä päätöksentekoon. Olemme olleet valittuun isännöitsijään tyytyväisiä, joten prosessi kannatti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe