Turisti hiihto Rukalla

Anonyymi

Onko Ruka alkanut satsata vaan lasketteluun, siinä onnettomassa nyppylässä ?

Oltiin viikko 12 ja ladut älyttömän huonossa kunnossa. Jäiset äkkiväärät reitit, ylämäet ja alamäet sai kävellä, mieluiten piikkikengillä ja koneita ei urilla näkynyt, mutta rinteissä pauhasi tykit yötäpäivää ja koneita näkyi vaaralla.

Onko Ylläs ainut paikka, jossa maastohiihto osataan ja laajan hiihtoverkoston ylläpitoon satsataan?

Rukalla on latuja vähän, luulisi että edes yksi vanhanaikainen kone riittäisi latuhoitoon, jos vain halutaan.

16

695

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vastahan sinne lumet tuli 25.3 pe-la vastaisena yönä, helmikuussa tuli viimeksi ja nyt olivat jo hengenvaaralliset, eikä sitä suvilunta vaarattomaksi ajamalla saa.

   Nyt on suurimmaksi osaksi jopa paannejäät lumen alla.

  • Anonyymi

   Rukan väylät ovat Susi-Kalle ajoilta poropolkuja. Sama ongelma kuin Suomessa muutoinkin, jos kaksi luistelijaa tulee vastakkain, menee tasurille.

   Käykää vaikka Ramsaussa tai Kiinan uusissa hiihtokeskuksissa katsomassa, millaiset väylät nykyaikainen hiihto vaatii. Tjumenissakin on väylät kohdillaan.

  • Anonyymi

   Vuosikaudet susikallen ladun läntinen tieylityskohtaan tiekunta ajaa karkeaa sepeliä. Kuinkahan monet "talon hintaiset" visserit siinäkin on rikottu.

   Latuyhtiön pitää ohjeistaa tiekuntia. Jopa Espoo osaa ohjeistaa nykyään hiekkamiestä nostamaan hiekkakauhaa ladun kohdalla. Täysin pelkkää piittaamattomuutta ja saamattomuutta Rukan johdolta !

   Kohdassa ei edes tarvita hiekoitusta, mutta sitä ennen ja jälkeen tarvittaisiin, koska korpimökkiläiset ajelevat niin kovissa lääkkeissä ja kiljuissa.

  • Anonyymi

   Lähin "ainut paikka" on Mållselv Fjällby Tromssassa. Baanat ovat upeasti hoidetut, leveät ja turvalliset, vaikka myös samaanaikaan vaativia. Heikkokuntoiselle löytyy myös tasaista noin 100 km.

   Hiihtäminen on tietenkin ilmaista ja majoitus Suomen Lapin keskuksia edullisempaa. Vain kaljan hinta on vain hieman Suomea edullisempaa, mutta on sekin nykyisin näin päin.

   Ainut haittapuoli siellä on, että laduilla on ulukomuolaisia. Ihan euroopan kuninkaallisia ja brittejä.

   Suomen hiihtokeskuksista Ylläs häviää minuutin, muut ainakin tuplasti enemmän. Onneksi suomalaiset ovat kaukaa viisaita ja tuhoavat yllässeudun maa-aines käsittelyaltailla.

   • Anonyymi

    Nytkin Tunturijärven ladun kiertänyt tälle päivälle 10.000 hiihtäjää. Kaivoksen kaavassa tuo alue on pölyhaitta aluetta. Onko Suomella todellakin varaa tuhota upeita virkistysalueita ?

    (tuollainen toiminta tuntuu enemmänkin idän oligarkkien harjoittamalta säälittömältä luonnon tuhoamiselta).


  • Anonyymi

   Rukan huonojen latujen kunto ollut tiedossa jo iät ja ajat. Nyt taas muutama vuosi rahastettu ja narrattu mökin omistajia ns. vapaaehtoisella latumaksuilla antaen ymmärtää, että latujenhoidon suhteen tapahtuisi jotain. No onko tapahtunut? Eipä juurikaan, rahat kankkulan kaivoon. Rukan alueen pyörittäjät ja päättäjät eivät oikeasti ymmärrä tai halua ymmärtää laaja-alaisemman ja pitkäkestoisen bisneksen päälle.
   Kuusamo varhaisen talven lumivarmimpia paikkoja, Kuusamo ollut myös vuosikymmeniä yksi Suomen suurimmista mökkipaikkakunnista. Isolta osalta näiden mökkien omistajien ikärakenne on sellainen, ettei laskettelu ja baareissa notkuminen ole välttämättä se ykkösprioriteetti. Eikö juuri tässä ryhmässä olisi kasvava potentiaali , toki muidenkin hyviä latuja kaipaavien lisäsksi, paikata alkukauden hiljaisempia hetkiä, samoin kun kevään viimeisimpiä lumikelejä. Tämä porukka kuitenkin käyttäisi paikallisia liikkeitä ja palveluita mökillä olonsa aikana.

   • Anonyymi

    Tunturin kierrosta on viime vuosina hieman "parannettu" eli kielletty osa reitin kierrosta etelään päin ja jaettu osa laskuista "ruotsalaiseen vasuriin" maassa, jossa vallitsee oikeanpuoleinen liikennekulttuuuri.

    Turvallisuutta voi nostaa seuraavaksi kieltämällä hiihtäminen hiihtoväylillä, vain kävely ja kelkkailu on enää sellaista, johon ei puututa, jaetaan vain liikennevirhemaksu.


  • Anonyymi

   ” Äänestetään jaloillamme” ja pysytään poissa Rukalta kun eivät näytä välittävän paskan vertaa murtsikka hiihtäjistä.

  • Anonyymi

   Ihan yhtä hyvä Rukalla on hiihtää kuin Susi-Kallenkin aikoina, osittain latuverkkoa on tosiaan jopa parannettu.

   Se kannattaa huomioida, että jos haluaa hiihtää priimalla baanalla, menee silloin Kuusamon Kunnan ylläpitämille reiteille.

   Metsähallituksen reitit on ylläpidetty viimeksi helmikuussa, niille voi mennä eräsuksilla tai mäkeä hyppäämään. Edes porot eivät käytä Mettähjallituksen reittejä, ovat koparalle vaarallisessa kunnossa.

  • Anonyymi

   Aikalailla paskapuhetta.

   • Anonyymi

    No niin, nyt tuli sitten disinformaatiota, ilmeisesti latupoolin "kynästä", löysivät lopulta mustepullon.


  • Anonyymi

   Lunta tulee ja väylät ummessa!

   Ylläksellä jos koneet ylipäätään liikkuivat, ne lähtivät AINA ennen valontuloa liikkeelle. Rukalla jahka kuski herää. Jos herää.

   No, onneksi loppuviikosta alkaa satamaan vettä, ehkä se sulattaa tuon vitin.

  • Anonyymi

   Tunturin (minkä tunturin, Rukavaara ei ole tunturi) kierto on nyt ajettu, vaan miten pitkään pysyy hiihtokuntoisena, se nähdään kohta.

  • Anonyymi

   Rukalla Suomen hiihtokeskusten ylivoimaisesti huonoiten hoidetut hiihtoladut.

  • Anonyymi

   Alku ja loppukaudesta puutteellinen ojitus tekee latuverkosta petollisen.

  • Anonyymi

   Näin aamusta kun ennen hotelliaamiaista on liikkeellä, niin ihanat osin koppuraiset ladut, mutta luisto on taivaallinen. Luisteluun siis.

   Iltapäivästä pitokarvalla perinteistä, hyvin menee.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   17
   2163
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   179
   2097
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   181
   1473
  4. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   83
   878
  5. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   262
   828
  6. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   67
   815
  7. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   34
   718
  8. Voehan taivahan talikynttilät

   Kuumin misu ja haluttavin pipari olet kyllä...Nam nam totean vain 🥰 Oot 🔥♥️🔥
   Ikävä
   37
   688
  9. Toivottavasti ,nyt jo

   Ymmärrät ja jätät mut rauhaan! Öitä
   Ikävä
   55
   658
  Aihe