Osallistu kirjoituskilpailuun ajankohtaisesta aiheesta! Kiireellinen - liittyy NATO-keskusteluun!

Anonyymi

Osallistu kirjoituskilpailuun ajankohtaisesta aiheesta! Tulevaisuuden historiankirjoitus tulee palkitsemaan parhaan kirjoituksen!

https://www.vauva.fi/keskustelu/4592019/osallistu-kirjoituskilpailuun-ajankohtaisesta-aiheesta-tulevaisuuden

Ihmiset ovat luoneet itselleen Ukrainan erityisoperaatiosta jonkun kertomuksen ja kuvan, jossa on hyvät ja pahat. Mutta voisiko joku kertoa ihan lyhyesti pelkin sanoin tämän tarinan ja niin että kuka tahansa ymmärtää mistä Ukrainan sodassa oikeastaan on kysymys... Valokuvia on jo nähty, mutta mikään eheä kertomus ei ole osunut silmiin, vaikka on niin paljon kirjoituskykyisiä ihmisiä. Ihmisille tämä ei ole mikään 'erityisoperaatio' vaan selvä hyökkäyssota ja jotkut odottavat Suomeenkin ehkä jotain vähän samankaltaista. 

Vaikka on hirvittävät määrät infoa tästä Ukrainan sodasta ja 'kaikkien' ihmisten mielestä pahasta presidentti Vladimir Putinista, niin entäpä jos on erittäin vaikea kirjoittaa lyhyt, selvä ja objektiivinen kertomus tästä erityisoperaatiosta ja mistä siinä oikein on kyse. 

Mitään virheellistä ja harhaan johtavaa tietoa ei siinä tarinassa tietenkään saa olla eikä tekstin kirjoittaja saa toimia minään 'hyödyllisenä idioottina' millekään taholle tai osapuolelle.  

Ketä ehdottaisit kirjoittamaan sellaisen tarinan, jos pyydettäisiin joku julkisuudessa esiintyvä kirjoittamaan sellainen? Antakaa myös merkkimäärä tai kuinka monta liuskaa olisi sopiva!

Kirjoittaisiko Paavo Väyrynen meille sellaisen erittäin objektiivisen kertomuksen selkosuomella niin että 12-vuotiaatkin ymmärtäisivät?  Entä Ilkka Kanerva - onko kynämies ja ajattelija? Ainakin tehtävien laadun perusteella pitäisi voida tietää mistä kysymys.

3

156

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ajatelkaa, että YLE ja mikään lehti ei ole onnistunut tässä vaan luonut vain sekasotkua ihmisten päässä tässä tärkeässä ja kamalassa asiassa.

  • Anonyymi

   Vanhat stalinistipierut Putinia rakastaa. Heille ukrainalaiset ovat natseja ja Venäjän rosvosota on "erityisoperaatio" rauhan puolesta.

  • Anonyymi

   Heti alussa mainitaan ”erityisoperaatio”, sitten rakennetaan narratiivia jossa kumpikin osapuoli on ehkä väärässä (kun kyse on todellisuudessa räikeästi kansainvälistä oikeutta rikkovasta yksipuolisesta hyökkäyssodasta), annetaan ymmärtää että Suomen mediassa ei ole annettu ollenkaan luotettavaa kuvaa tapahtumista… ja kirsikkana kakussa ensimmäinen kommentti on tullut ”ihan sattumalta” kaksi minuuttia aloituksen jälkeen.

   Ei tarvitse kauaa arvailla tämän aloituksen todellisia tarkoitusperiä näennäisestä objektiivisuudesta huolimatta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   381
   2807
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1672
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   705
   1626
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   84
   1116
  5. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   818
  6. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   45
   784
  7. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   669
  8. Noniin tänään on ensimmäinen päivä

   Jolloin aion keskittyä muuhun ja ajatella vähemmän sinua! Ei tosin alkanut kovin vahvasti. 😅 Pakko nyt vaan irrottaa ja unohtaa. Toivoa on vasta sitt
   Ikävä
   45
   653
  Aihe