Onko sähkön hinta nyt pysyvästi yli 10 c/kWh? Vanha sopimus päättyy...

Anonyymi

Määräaikainen sähkösopimukseni on päättymässä kesäkuun puolivälissä. Uutta voisi miettiä.

Olen aina päättymisajankohdan lähestyessä saanut ihan hyvän tarjouksen eli kesäkuussa olen saanut parempia sähkötarjouksia kuin mitä maalis- tai huhtikuussa.

Uskaltaisikohan nytkin odottaa siihen asti ennen kuin ottaa sopimukset?

Tällä hetkellä paras tarjous on kai sellainen, jossa jossa sähkö maksaa kaksi seuraavaa vuotta koko ajan luokkaa 11-12 c/kWh?

En halua uskoa, että se 11-12 c/kWh olisi jatkossa hyvä hintataso.
Olisiko tuo vain hintapiikki ja pelotellaanko nyt asiakkaita tekemään kalliita määräaikaisia sopimuksia?
Vai ovatko hinnat kohta vaikka 20 c/kWh, jolloin tuo 11-12 olisikin oikein halpa?

12

2509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Otat pörssisähkön niin et maksa ikinä liikaa. Toinen vaihtoehto että otat nyt kiinteähintaisen ja valitset yhtiön mikä antaa vaihtaa pörssisähköön millon vain. Paras vaihtoehto on että asut jonkun toisen täysi-ikäisen kanssa niin ei haittaa vaikka tekisitkin nyt "kalliin" määräaikaisen sopparin

      • Anonyymi

        Pörssisähkö vain silloin jos pystyt ohjaamaan kulutusta vahvasti niille halvoille tunneille. Ns. normaalitaloudessa käytät aina eniten juuri sitä kalleinta sähköä. Eli keität aamukahvia klo 7-9 välillä, kallista sähköä ja töiden jälkeen teet ruokaa klo 16-18, taas kallista sähköä.
        Jos tarjouksia nyt katselee niin näyttäisi siltä että odottelevat pitkällä aikavälillä hintojen laskua, koska kiinteähintaiset on sitä halvempia mitä pidempiä ne ovat. Eli nyt en tekisi kovin pitkää määräaikaista ellei se ole hyvin edullinen. Ja niitä ei tällä hetkellä ole.
        Eli odottele ihan rauhassa kesään saakka niin näet missä mennään.


      • Anonyymi

        Paskan marjat. Pörssi on kalliimpaa koska ei saa johdannaisella ostettua kuten sähköfirmat. 24kk on aina halvempi kuin pörssi. Tämän tietää jo siitä etteivät sähköfirmat osta spottia koskaan.


    • Anonyymi

      No kyllähän nyt kannattaa tehdä laaja vertailu http://bit.ly/sahkovertailua , sähkön korkea hinta kyllä jatkuu jonkin aikaa, kunnes saadaan uutta ydinsähköä kotimaasta.

    • Anonyymi

      Oma sopimukseni on päättymässä kesäkuun lopussa, enkä todellakaan aio tehdä ennen kesäkuuta mitään ratkaisuja. Uuden ydinvoimalan tuotantoa ollaan parhaillaan nostamassa, Ukrainan kriisi siirtää ns vihreän siirtymän haitallisia vaikutuksia ja lämmitysenergian tarve vähenee kesää kohti.

      Jostain kumman syystä sähköyhtiöt ovat pommittaneet jo 3-4 kuukautta, haluaisivat kovasti että tekisin heidän kanssaan sopimuksen kriisiajan talvihinnoilla.

      Sen verran olen vilkuillut hintoja, että kilpailutusta tehdessä pitää katsoa kaikki mahdolliset vertailusivustot. Mikään uutinenhan tämä ei ole, niin se on aina ennenkin ollut. Se mikä yllätti, oli nykyisen sähkönmyyjän jatkotarjous, joka oli heti ensi yrityksellä samaa tasoa vertailusivustojen hintojen kanssa. Edellinen sähkönmyyjä yritti pari vuotta sitten saada jatkosopimuksen selvästi uusasiakkaiden hintoja korkeammalla tarjouksella.

      • Anonyymi

        Uskoisin että OL3 tuotanto on jo laskettu mukaan tämänhetkisiin hintatarjouksiin. Nytkin tuottaa sähköä 50% teholla, eli suurin piirtein samalla teholla kuin OL1 tai OL2. Jos testien jälkeen ilmenee jotain korjattavaa tai paranneltavaa, sähköhinnat pomppaavat ylöspäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskoisin että OL3 tuotanto on jo laskettu mukaan tämänhetkisiin hintatarjouksiin. Nytkin tuottaa sähköä 50% teholla, eli suurin piirtein samalla teholla kuin OL1 tai OL2. Jos testien jälkeen ilmenee jotain korjattavaa tai paranneltavaa, sähköhinnat pomppaavat ylöspäin.

        Nyt vapunpäivänä Olkiluodossa kaikki ovat kylmänä.
        Vanhat huoltojen vuoksi ja uuden koekäyttökin (yli 800 MW) keskeytetty.

        Tuulivoimaa lisätään 1000...1500 MW vuosittain ja Olkiluodotkin lämmityskauden alkaessa toivottavasti tuotantokäytössä.


      • Anonyymi

        Oma sopimukseni päättyi vuodenvaihteessa ja joulukuun alussa yritin kahdenkin sähkönmyyjän kanssa sopimuksia.
        Suuria ja tunnettuja mutta huijareita, mainostamaansa sopimukseen eivät suostuneet.

        Ajauduin siirtoyhtiön "oletusarvoisesti" tarjoamaa 24 kk:n välein muuttuvaan,
        1.4. alkaen päivä/yö maksaa 10,56/9,27 snt/kWh. Irtisanomisaika 14 vrk

        Vakavasti harkitsin pörssisähköä mutta halpojen tuntien metsästely olisi työlästä.


      • Anonyymi

        > Ukrainan kriisi siirtää ns vihreän siirtymän haitallisia vaikutuksia

        Heh, ilman tätä "haitallista" vihreää siirtymää Suomi olisi täysin Venäjästä riippuvainen! Ei voi sanoa edes "energiantuotanto", koska venäläisen kivihiilen ja maakaasun lisäksi olisimme osittain myös venäläisen tuontisähkön varassa. Jo ihan siitä syystä, ettei sähköverkko (ml. siirtoyhteydet ulkomaille) riittäsi vajeen kattamiseen Norjan vesivoimalla tms vaikka sitä olisikin riittävästi tarjolla. Viime talvenkin hintapiikit johtuivat siirtoyhteyksien ongelmista (Ruotsin puolella) -> ei saatu Norjasta tuotua sähkön niin paljon kuin olisi ollut tarve.

        "haitallisen" siirtymän vuoksi (venäläisestä) kivihiilestä on käytännössä luovuttu kokonaan (tässä lajissa Helsingin energia on viimeisiä "kivihiilikautisia" linnakkeita), venäläistä maakaasua korvattu kotimaassa tuotettavalla biokaasulla, rakennettu tuulivoimaloita ja vahvistettu siirtoyhteyksiä - pitkälti tuulivoiman tarpeita ennakoiden, mutta siinä sivussa on rakenntettu myös uusia siirtoyhteyksiä tai vahvistettu vanhoja Ruotsin ja Viron suuntaan. Tulivat hyvään tarpeeseen kaikki nämä toimet.

        Saksasta voi hakea mallia siihen, miten hyvin menee mailla, jotka edelleen nojaavat perinteisiin ratkaisuihin (kivihiili, ruskohiili ja venäjältä saatava kaasu). Siis niinkuin oikeasti, Saksahan mielellään esiintyy vihreän energian mallimaana, mutta todellisuus on aika kaukana tästä. Voimalat antiikkia ja sähköverkko liian heikko tuulisähkön siirtelyyn.


    • Anonyymi

      Tuulivoimaa pystytään tuottamaan jo jollain 6 c/kWh kustannuksella, joten >10 c/kWh ei voi olla pysyvä olotila. Tässä on tilapäistä markkinahäiriötä, ensin siirtokapasiteetin ongelmia (Ruotsi pullonkaulana) ja nyt sekä sähkön että polttoaineiden tuonti Putin-I-kalsarimyrkyttäjän valtakunnasta loppumassa yllättäen.

      Tilanne korjaantuu aikaa myöten, kun saadaan lisää tuulivoimaa, Olkiluoto 3 mukaan remmiin jne.

      Mutta pysyvä olotila taitaa myös olla hinnan reilumpi vaihtelu. Kun fossiilisista hankkiudutaan eroon, niin haasteena tuulivoiman tuotannon vaihtelu sekä se, että mistä raavitaan energia talven kulutushuippuihin. Kyllähän noita varastointiratkaisujakin on, mutta niistä tulee lisähintaa.

      Kun pörssihinnan reilusta vaihtelusta tulee sääntö eikä poikkeus, niin taitaa käydä vähiin sähkönmyyjien into myydä kiinteähintaisia sopimuksia. Eikö yksi jo mennyt konkkaan, kun joutuivat myymään liian halvalla suhteessa ostohintaan? Eli kannattaa varautis omissa energiaratkaisuissaan siihen, että hinta voi heilua ja tämän vuoksi pitää olla jokin kikka kulutuksen vähentämiseen pahimpien piikkien aikana.

    • Anonyymi

      Rahanahneutta pitää kehittää.

      • Anonyymi

        Halvin sähkö kait nyt Kokkolan energia 10,86snt 3€/kk, 2 1v soppari


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe