Ulkohuussi pohjavesialueelle? Suosituksia tai huomioonotettavaa?

Anonyymi

Terve huussitietäjät!

Minulla on eräkämppä järven rannasta hieman kauempana pohjavesialueella.

Siellä on tullut nyt hieman enemmän aikaa vietettyä ja tarvehierarkian alemmat tasot kaipaisivat helpotusta. Jonkinnäköinen ulkohuussi isommille tarpeille parantaisi elämänlaatua, mutta tarjonta on sen verran laajaa, että valinta on vaikeaa.

Käyn kämpillä aika harvoin, eli sinne tulisi ehkä yksi köntsä viikossa, n. 50 tarvetta siten vuodessa. Olen ajatellut, että lopputuotteen voisi käyttää riistapellossa lannoitteena. Sähköä ja vettä ei kämppään tule.

Huussi.netissä ja muuallakin on kaikenlaisia vimpaimia, mutta se on selvää, etten maahan ala septitankkeja kaivelemaan, eli se olisi varmaan jokin kuivakäymälä. Jos homma olisi niin simppeli, ettei persettä tarvisi pyyhkiä, olisi asia sillä sipuli; uloste, päälle kuivike, jonkin verran aikaa ja sen lapiointi peltoon. Mutta tuo paperi; se ei hajonne hetkessä, enkä halua mitään vessapaperinpaloja tuuleen pyörimään.

Olisiko suositella jotain tuotetta tai yleislinjauksia asiaan? Vai onko ne kaikki samoja hevosia erivärisinä, eli halvinta ostoon?

p.s. perse on pakko pyyhkiä, joten ehdotus sen jättämiseen välistä ei onnistu. Vieraitakin käy joskus, joten ryynitikku on myös "no go".

7

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkkaa provoilua sinulta. Älä jatka!

    • Anonyymi

      vesipesu ja pyyhkeeseen kuivaus. vieraille oma.

      • Anonyymi

        Vesi ei ole ihan lähellä, joten joku toinen ratkaisu voisi toimia paremmin..

        Ja eikö kuivakäymälän pitäisi olla aika kuiva, kyllä kai sinne kuset voi lirauttaa sekaan, mutta jos se ui pesuvedessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesi ei ole ihan lähellä, joten joku toinen ratkaisu voisi toimia paremmin..

        Ja eikö kuivakäymälän pitäisi olla aika kuiva, kyllä kai sinne kuset voi lirauttaa sekaan, mutta jos se ui pesuvedessä?

        Kuivakäymälän idea on tosiaan se kuivuus. Ei haise (pl. ihan tuoreet tortut) ja kompostoituminen pääsee käyntiin.

        Eli ei vesiä, ei edes niitä keltaisia, sinne sekaan -> erotteleva käymälä.

        WC-paperikin maatuu, ottaa vain vähän pidemmän ajan.


    • Anonyymi

      Ihan normiulkohuussi käy. 50 köntsää vuodessa ei ole mitään. Ennen vanhaan koko 10 henkinen perhe kävi ulkohuussissa tarpeillaan, mietipä sitä.
      Koko vuosi kerättiin tuotosta ja aina keväällä leviteltiin viljapeltoon ravinteeksi kantturoiden lantojen kanssa. Siihen aikaan persus pyyhittiin sanomalehtipaperilla, eikä heitelty minkäänlaisia kuvikkeita päälle. Eikä kukaan kuollut ja viljakin kasvoi hyvin.
      Nesteitä on aivan turha ulkohuussiin asti viedä. Kuseskele eri puiden juurille, niin vanhan kansan ukot teki. Urea on hyvää lannotetta puille.

      Joko ostat ulkohuussin tai rakennat sellaisen itse. Juutuubi on täynnä ohjeita.
      Persuksen pyyhintäpaperit maatuu ulkohuussissa hyvin kun pistät joka käynnin jälkeen kuiviketta, sitä saa ostettua kaupasta. Hätätilanteessa kuivikkeeksi käy kaarna, sammal tai jäkälä. Vuodessa sun tuotoksista, pyyhintäpapereista ja kuivikkeesta tulee ravitsevaa multaa. Mullan levität ohuena mattona metsän puiden juurelle tyyliin lapiollinen per puu. 50 köntsästä ei montaa litraa multaa tule. Ravinteet suodattuvat sateen välityksellä mullasta puiden käyttöön, ei mene pohjaveteen asti mitään.

    • Anonyymi

      Mitään perinteisiä taivaaseen asti löyhkääviä kusipaskalaareja ei kannata harkita, vaan erotteleva käymälä. Varmaan kaupasta saa montaa sorttia, mutta nuuka mies rakentaa itsekin. Sen erottelevan istuinosan saa kaupasta erillisenä (kuset putkeen -> voi kerätä kanisteriin ja juottaa puskille vedellä jatkettuna tms,).

      Köntsien keräämseen riittää vaikkapa muovisaavi. Toteutukseen löytyy täältäkin ohjeita vanhempia viestejä selailemalla. Oleelista on, ettei köntsiä jätetä lillimään kusiliemeen.

      Eikä kyllä tarvita mitään nestemäisiä WC-litkujakaan. Vähäisellä käytöllä näkyy jo pikku purnukasta siroteltava jauhe riittävän (hoitelee pahimmat tuoreet tuoksahdukset) = ei tarvi ostella säkkikaupalla mitään kuivikkeitakaan. Ja kun saavin täyttyminen ottaa useamman vuoden, köntsien olomuoto lähestyy asymptoottisesti turvetta, missä on vielä seassa pari tuoreempaa WC-paperin palaa (jep, paperi muuttuu hitaammin mullaksi kuin köntsä). Eli ei ole saavin tyhjääminenkään millään muotoa vatsaa kääntävä koettelemus (ei mitään hajuelämyksiä, toisin kuin peristeisten "kaikki samaan laariin" puuceen kanssa tai muinoin käytettyjen kemiallisten vessojen kanssa).

      Periaatteessa köntsiä ei saa suoraan huussista peltoon paiskoa, vaan pitäisi vielä kompostoida. Ja nyhän näkyy vaatimukseksi tulleen, että kaikilla loma-asunnoilla pitää lämpökompostori olla. Sinne siis tuotteet satunnaiset ruoantähteet.

      Käymäläjätettä kompostoitaessa komprostorissa tulee olla tiivis pohja, mutta sekin on näissä vakiovaruste halvimman pään malleissakin.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe