Ennää ei voi

Anonyymi

pitää lehmiä ja 125 mullia nälässä jos "tähänaikaan ennen loppui säilörehu mullikkaalalta, oli rakennettu -82 125 paikkainen mullikkala mutta pellot eivät tuottaneet rehua riittävästä. Ei ollut kuin 1690 traktori jolla isäntä kronoksen lapiorullaäestä veti ja huiskalla kylvi siemenet peltoon. Apulannan levitykseen käytettävä huiska särkyi kun isännän veli ajoi sen kiveen isännän kuoltua. Velsan iso peräkärri ja kelasilppuri jolla säilörehua teki laakasiiloon, kylältä haali traktoreita rehun polkuun. Tuli uusi isäntä taloon leskelle, vuotta nuorempi leskeä ja sekin isäntä on jo kuollut asbestiin. Alkoi leski laittaa talon asioita järjestykseen uuden isännän varoilla. Johan alkoi uutta taloa kelohirrestä syntyä ja lesken nuoruus pitäjään myös.
Remontteerattiin mullinavettaa lypsylehmille, laitettiin 50 lle lehmälle paikat ja putkilypsimet, mutta tankinpesuri oli vähän semmoinen laiska pesemään, maitoihvi haisi.
Aikansa meni nousukiitoa hyvin (niin mennee nytkin) oli sukupolven vaihto aika ja sukupolvi vaihdettiin, leski ja uusi isäntä jäi lepoon lammelle uuteen taloon. Ja nuoret ja kauniit alkoivat uutta lypsylehmä pihattoa 200 lehmälle rakentaa, hyvin tuli tehtyä. laitettiin uusia suuria koneita toistensa jälkeen, rehuntekoon noukinvaunua ja isoo traktorii, pellon muokkaukseen paluuauraa suurta, ..
Vaihtui pellon viljely hiilensidontaan niin laitettiin niittomurskaimen tilalle 12metriinen niittokone ja karhotin ja paluuaurojen tilalle lautasmuokkain. on ropotti lehmiä lypsyssä 800


Lypsykarjatila on sitoutunut eläinten hyvinvointikorvaukseen ja toimenpiteeksi on valittu nautojen ruokinta ja hoito. Tilakäynnillä tarkastetaan eläinluettelon ja eläinrekisterin oikeellisuus, eläinten korva-merkit ja asianmukainen hoito. Lisäksi tarkastetaan, että käytössäsi on kirjallinen rehuanalyysiin perustuva nautojen ruokintasuunnitelma sekä varautumissuunnitelma poikkeustilanteiden varalle.

5

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hah haaaa, just joo. Pellotkin niin lähellä, että voi noukkarilla tehdä eväät. Sitten sä heräsit. Totta tuossa on sen verran, että isäntä haetaan aika usein toisesta pitäjästä.

    • Anonyymi

      Peräkärristä oli mennyt paakeri ja ajettu reippaasti sen jälkeen niin olipa joutunut vaihtamaan navan akseleineen-.
      Vaihtotyön ollut tehnyt naapurin pajalla kumallinen seppä joka oli kaasulla polttanut irti rikkoutuneen osan ha uuden mikillä tinannut uuden kinni.
      Muuten oli mennyt hyvin muttei kauan kestänyt.
      Ensiksi naparikkoon on vaikuttanut ensimmäisen isännän aikaaan saama vaurio joka johtunut siitä kun ei oltu renkaan muttereita kiritty riittävän kireälle, joka oli ajaessa kuluttanut vanteen ja navan kelvottomaksi ja oli sitä koitettu korjata hitsaamalla ja sorvaamalla, siitäpä vaurio lähti kiihtyvällä nopeudella liikkeelle.
      Myöhemmin talon poika oli kärriin tehnyt todella suuret rehulaidat että saisi suuret rehukuormat kerralla.
      Nykyisin käyttävät aivan muunlaisia kärrikoneita, taitaa olla itsesyöviä malleja joilla
      heinä pellosta kärriin siirtyy traktorin takaa.
      Ompahan siellä lehmänmuna koneetkin.

      Talossa on alun aikojaan elämä alkanut sodan jälkeen asutustiloina, tupahuone pari huonetta käsittävässä rakennuksessa, siellä on asuneet kaikki 1940 vuoden jälkeen syntyneet lapset ja vanhemmat. Myöhemmin rakennettiin uusi asuinrakennus, alakertaan sauna.
      Navetta on myös rakennettu -48-55 vuosina jota on useaan kertaan muutettu toiselle eläinlajille. Alunperin lehmille ja hevos ja parisikaa käsittävänä kokonaisuudena.
      -70 vuoden jälkeen muutettu sikäeläimille viidellekymmenelle. Lanta oli mennyt navetan taakse kaivettuun maa-altaaseen jossa ei ollut muuta eristystä kuin perusmaa. Mikä ei sopinut altaaseen valui läheeseen jokeen joka virtasi seuraavaan suureen jokeen ja siitä isoon järveen.

      Talon poika on onkinut virvelillä vuonna1992 ja tuumannut hauen saatuaan että ei kalaa voi syödä. Ampuvat sorsastus aikaan paljon sorsalintuja kyseistä "kiemujoesta"" hyvin kuvaava termi joesta. Hyvin outo joki kaiken kaikkiaan kun joen pohja on syvemmällä kuin läheisen järven alapinta, johtuneen alapuolisesta voimalaitoksessta.


      Oli ollut melko sakeaa vettä joessa aikanaan (on nytkin kuinka sellainen puhdistuisi jonka läpi ei virtaa vettä kuin pari sankollilsta sekunnissa)
      Sikala muutettu lehmille ja parille vasikalle -82 kun taloon on tullut nainen josta muodustunut pitkäaikainen vaikuttaja (elossa), lapsia synnyttänyt taloon kaksi tyttö ja poika. Poika ei taida olla nykyisin keskustalainen vaan kokomusta sillä kun isänsä oli kokomuspuoluetta ( ei muuten mustaa hehehh vaikka kokomusta).
      Ainakin talonpion koon perusteella voisi arbvella kokomusta olevan.
      Vaimonsa on kaikissa mahdollisissa luottamustehtävissä mukana mtk tuottajaliittoa ja pankin hallintoa myöten. On muten metsäsalmella käynyt alan koulut ja valmistunut agrolokiksi parhain arvosanoin mitä vaan voi ja kaupungin johtajalta saanut sdipendin valmistuttuaan rahana.
      Ovat nykyisin hyvin onnellisesti naimisissa, eipä samoilta selkosilta yhtä onnellista pariskuntaa löydykkään. Heidä onneen ja rakkaudeen nähden muut lähitienoolla suorastaan riitelevät ja viinaa juovat käsittämättömästi.
      Lapsia olivat halunnet että poika pitää olla ehdottomasti tilanpidon jatkoon, no siinnäpä rytäkässä oli tullut luoja peliin ja antanut ensiksi neljä tyttöä ja vasta viides on isän mieleen poikana syntynyt. On muuten aivan isän näköinen poika ja äidin puolelta viksuuuden saanut.
      XX XY kromosomit oli pienen arpajaisruljanssin pitäneet, eikö ollut isältä löytynyt riittävästä Y kromosomia vai olivatko liian hitaita hedelmöittämään munasolua.
      Onko y kromosomia heikentänyt maanviljelyksessä käytettävät kenmikaalit vai ruokavalio johon on kuulunut runsaasti jukurtteja.
      No sen tietää vain luoja ja kaikki lapset ovat terveitä ja hyvin kasvavia

    • Anonyymi

      Ei ole ainoa talo, jossa järki tulee emännän puolelta.

    • Anonyymi

      Risu ja villiruusu laskee länteen idästä nousee muutakin kuin airinko. Puutin sen järjestää

    • Anonyymi

      Suomessa ei ole yhtään yli 600 lypsävän tilaa että paskaa puhut!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1368
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1125
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1078
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe