Ennää ei voi

Anonyymi

pitää lehmiä ja 125 mullia nälässä jos "tähänaikaan ennen loppui säilörehu mullikkaalalta, oli rakennettu -82 125 paikkainen mullikkala mutta pellot eivät tuottaneet rehua riittävästä. Ei ollut kuin 1690 traktori jolla isäntä kronoksen lapiorullaäestä veti ja huiskalla kylvi siemenet peltoon. Apulannan levitykseen käytettävä huiska särkyi kun isännän veli ajoi sen kiveen isännän kuoltua. Velsan iso peräkärri ja kelasilppuri jolla säilörehua teki laakasiiloon, kylältä haali traktoreita rehun polkuun. Tuli uusi isäntä taloon leskelle, vuotta nuorempi leskeä ja sekin isäntä on jo kuollut asbestiin. Alkoi leski laittaa talon asioita järjestykseen uuden isännän varoilla. Johan alkoi uutta taloa kelohirrestä syntyä ja lesken nuoruus pitäjään myös.
Remontteerattiin mullinavettaa lypsylehmille, laitettiin 50 lle lehmälle paikat ja putkilypsimet, mutta tankinpesuri oli vähän semmoinen laiska pesemään, maitoihvi haisi.
Aikansa meni nousukiitoa hyvin (niin mennee nytkin) oli sukupolven vaihto aika ja sukupolvi vaihdettiin, leski ja uusi isäntä jäi lepoon lammelle uuteen taloon. Ja nuoret ja kauniit alkoivat uutta lypsylehmä pihattoa 200 lehmälle rakentaa, hyvin tuli tehtyä. laitettiin uusia suuria koneita toistensa jälkeen, rehuntekoon noukinvaunua ja isoo traktorii, pellon muokkaukseen paluuauraa suurta, ..
Vaihtui pellon viljely hiilensidontaan niin laitettiin niittomurskaimen tilalle 12metriinen niittokone ja karhotin ja paluuaurojen tilalle lautasmuokkain. on ropotti lehmiä lypsyssä 800

Lypsykarjatila on sitoutunut eläinten hyvinvointikorvaukseen ja toimenpiteeksi on valittu nautojen ruokinta ja hoito. Tilakäynnillä tarkastetaan eläinluettelon ja eläinrekisterin oikeellisuus, eläinten korva-merkit ja asianmukainen hoito. Lisäksi tarkastetaan, että käytössäsi on kirjallinen rehuanalyysiin perustuva nautojen ruokintasuunnitelma sekä varautumissuunnitelma poikkeustilanteiden varalle.

3

122

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hah haaaa, just joo. Pellotkin niin lähellä, että voi noukkarilla tehdä eväät. Sitten sä heräsit. Totta tuossa on sen verran, että isäntä haetaan aika usein toisesta pitäjästä.

  • Anonyymi

   Peräkärristä oli mennyt paakeri ja ajettu reippaasti sen jälkeen niin olipa joutunut vaihtamaan navan akseleineen-.
   Vaihtotyön ollut tehnyt naapurin pajalla kumallinen seppä joka oli kaasulla polttanut irti rikkoutuneen osan ha uuden mikillä tinannut uuden kinni.
   Muuten oli mennyt hyvin muttei kauan kestänyt.
   Ensiksi naparikkoon on vaikuttanut ensimmäisen isännän aikaaan saama vaurio joka johtunut siitä kun ei oltu renkaan muttereita kiritty riittävän kireälle, joka oli ajaessa kuluttanut vanteen ja navan kelvottomaksi ja oli sitä koitettu korjata hitsaamalla ja sorvaamalla, siitäpä vaurio lähti kiihtyvällä nopeudella liikkeelle.
   Myöhemmin talon poika oli kärriin tehnyt todella suuret rehulaidat että saisi suuret rehukuormat kerralla.
   Nykyisin käyttävät aivan muunlaisia kärrikoneita, taitaa olla itsesyöviä malleja joilla
   heinä pellosta kärriin siirtyy traktorin takaa.
   Ompahan siellä lehmänmuna koneetkin.

   Talossa on alun aikojaan elämä alkanut sodan jälkeen asutustiloina, tupahuone pari huonetta käsittävässä rakennuksessa, siellä on asuneet kaikki 1940 vuoden jälkeen syntyneet lapset ja vanhemmat. Myöhemmin rakennettiin uusi asuinrakennus, alakertaan sauna.
   Navetta on myös rakennettu -48-55 vuosina jota on useaan kertaan muutettu toiselle eläinlajille. Alunperin lehmille ja hevos ja parisikaa käsittävänä kokonaisuudena.
   -70 vuoden jälkeen muutettu sikäeläimille viidellekymmenelle. Lanta oli mennyt navetan taakse kaivettuun maa-altaaseen jossa ei ollut muuta eristystä kuin perusmaa. Mikä ei sopinut altaaseen valui läheeseen jokeen joka virtasi seuraavaan suureen jokeen ja siitä isoon järveen.

   Talon poika on onkinut virvelillä vuonna1992 ja tuumannut hauen saatuaan että ei kalaa voi syödä. Ampuvat sorsastus aikaan paljon sorsalintuja kyseistä "kiemujoesta"" hyvin kuvaava termi joesta. Hyvin outo joki kaiken kaikkiaan kun joen pohja on syvemmällä kuin läheisen järven alapinta, johtuneen alapuolisesta voimalaitoksessta.

   Oli ollut melko sakeaa vettä joessa aikanaan (on nytkin kuinka sellainen puhdistuisi jonka läpi ei virtaa vettä kuin pari sankollilsta sekunnissa)
   Sikala muutettu lehmille ja parille vasikalle -82 kun taloon on tullut nainen josta muodustunut pitkäaikainen vaikuttaja (elossa), lapsia synnyttänyt taloon kaksi tyttö ja poika. Poika ei taida olla nykyisin keskustalainen vaan kokomusta sillä kun isänsä oli kokomuspuoluetta ( ei muuten mustaa hehehh vaikka kokomusta).
   Ainakin talonpion koon perusteella voisi arbvella kokomusta olevan.
   Vaimonsa on kaikissa mahdollisissa luottamustehtävissä mukana mtk tuottajaliittoa ja pankin hallintoa myöten. On muten metsäsalmella käynyt alan koulut ja valmistunut agrolokiksi parhain arvosanoin mitä vaan voi ja kaupungin johtajalta saanut sdipendin valmistuttuaan rahana.
   Ovat nykyisin hyvin onnellisesti naimisissa, eipä samoilta selkosilta yhtä onnellista pariskuntaa löydykkään. Heidä onneen ja rakkaudeen nähden muut lähitienoolla suorastaan riitelevät ja viinaa juovat käsittämättömästi.
   Lapsia olivat halunnet että poika pitää olla ehdottomasti tilanpidon jatkoon, no siinnäpä rytäkässä oli tullut luoja peliin ja antanut ensiksi neljä tyttöä ja vasta viides on isän mieleen poikana syntynyt. On muuten aivan isän näköinen poika ja äidin puolelta viksuuuden saanut.
   XX XY kromosomit oli pienen arpajaisruljanssin pitäneet, eikö ollut isältä löytynyt riittävästä Y kromosomia vai olivatko liian hitaita hedelmöittämään munasolua.
   Onko y kromosomia heikentänyt maanviljelyksessä käytettävät kenmikaalit vai ruokavalio johon on kuulunut runsaasti jukurtteja.
   No sen tietää vain luoja ja kaikki lapset ovat terveitä ja hyvin kasvavia

  • Anonyymi

   Ei ole ainoa talo, jossa järki tulee emännän puolelta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   193
   3495
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   261
   2488
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   123
   1671
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1637
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1340
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   124
   1247
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   993
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   44
   920
  9. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   855
  Aihe