Suomalaista mämmivirnuilua.

Anonyymi

Ulkomaalaiset ihmettelevät suomalaisten suhtautuyumista mämmiin. Moni ulkomaalainen toteaa suomalaisia vaivaavan joku ihmeen mämmisyndroomaa. Ulkomailla on vastaavan ulkonäön omaavia ruokia vaikka kuinka paljon, mutta niiden suhteen mitään ihmeempää käyttäytymistä ei ole - ei ainakaan mitään vastaavaa kuin suomalaisten mämmisyndrooma. Ihmeen virnuilu alkaa aina kun ulkomaalaiselle tarjoillaan mämmiä ja ulkomaalaiset ihmettelee että mistähän kummasta moinen virnuilu johtuu.

7

151

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tiedä ulkomaalaisista.

   Totta toki, vieraille pitääpi tarjoilla paikallisia erikoisruokia. Lienen itekkin jollekin spedelle tarjonnut mämmiä. Toisaalta mämmi sesonkiruokaa, sitä ei myydä juurikaan sesongin ulkopuolella. Joten kovin usein en ole vieraita sillä kestinnyt.

   Mun erikoistarjottava on rössypotut. Rössöö nyt saa ympärivuoden. Ei tosin tsadista, mutta pakastimessa yleensä pala. Kokemusten mukaan, mämmi ei niin herätä kummastusta, mutta rössy nyt on rössyä, näyttää koiran oksennukselta mutta maistuu erittäin hyvältä.

   Sinällään kumpikaan safka ei varsinaisesti ole mitenkään erikoisia, onhan tuota kaikenlaista puurontapaista ja lihakeittoa tarjolla ympäri maapallon. Itteä kuitenkin jotenkin huvittaa nimenomaa niitten ulkonäkö, Se pettää kummassakin ja kyllä vieraatkin on niitä syöneet, ainakaan kukaan ei ole kieltäytynyt.

   Ja päälle salmiakkikossua. Alkupalaksi ehkä mustaa makkaraa.

   Niettä onhan noit kotimaiset klassikkoeväät tietyllä tavalla komediellisiä, ainakin siis ulkonäöltään. Ja kun ei suomessa niin hirveesti erityisempää omaa ruokakulttuuria ole, parasta kuitenkin pöytään.

   Se kummastutti joskus, jotkut itänaapurilaiset ei pitäneet hilloista. Niissä kun niin paljon siemeniä, joita vaikea syljeskellä pois. Noh, lakkalikööriä sitten.Mutta lakkaliköööri ei olekkaan mustaa ja väri kai mämminkin salaisuus on, on se pikkasen erikoinen väri ruoka-aineissa.

   Mämmi vois myydä ympäri vuoden, hyvää murkinaahan se. Vaikken ite sitä juurikaan syö.

   =DW=

  • Luulen, että ainakin ruotsalaisille se on pettymys, kun sitä jälkiruuaksi sanotaan.

   Näille jälkiruoka pitää olla niin makeaa, että se vie kielen mennessään. Ja sitten, kun se näyttää kuin se olisi suklaata, mutta ei olekaan.
   Suklaapuuro ja suklaavanukas kyllä kelpaisi, eikä väri sävähyttäisi yhtään. Ruotsissahan aikoinaan armeija meni lakkoon, kun eivät enää saaneet sunnuntaiaamuisin suklaapuuroa niinkuin oli tapana ollut.

  • Anonyymi

   Ihan oikeasti mitä väliä mitä ulkomaalaiset ajattele mämmistä tai Suomalaisista tai Suomen tapa kultturista! Ihan okieesti hallo! terv. noita-akka 69v.itä_Hesinki

   • Anonyymi

    Ei olekaan mitään väliä, eikä niitä kaikkein kummallisimpia ruokia kannata heille tarjoillakaan. Emme me kaikki suomalaisetkaan tykkää mämmistä.


  • Anonyymi

   Nyt on ramadanin aika ei saa mitään syodä kuin yöllä.

   • No ilmankos niillä on muslimeilla niin pinna tiukalla nyt.
    Olen kyllä ollut siinä käsityksessä, että sen ramadanin aikaan heillä on lupa tehdä vain hyviä tekoja. Mutta jospa se vääräuskoisia vastaan taistelu lasketaankin hyväksi teoksi, en tiedä.


  • Anonyymi

   Kuulin myös että pinna on tiukalla eräälläkin miehellä ...kun on tottunut jo Suomalaiseen elämäntapaan ...Kuvittelin että Ramadan kestää viikon ....mutta sehän on Toukokuun eka päivään...
   mimmimum-..mi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   164
   1916
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1393
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1233
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   73
   1002
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   51
   925
  6. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   36
   840
  7. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   72
   811
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   786
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   749
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   164
   685
  Aihe