Eurasier

mä vaan

Millainen on Eurasier luonteeltaan?
Rotumäärityksessä annetaan suht helpon koiran kuvaus ja jotkut taas ovat sanoneet,että on vaikea tapaus.
Millaisia yksilötä teillä on? Tuleva Eurasierin omistaja.

31

15298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liisukka

      Sinun kannattaa liittyä eurasier postituslistalle. Liittymisohjeet löydät Suomen eurasierkerhon sivuilta. Sieltä voit lukea millaisia eurasierit on. Lisäksi voit kysellä rodun omistavilta enemmän.

      Itselläni on eurasier ja todella ihana koira. Harrastuskoirana vaatii enemmän kekseliäisyyttä kuin esim palveluskoirat. Motivointi ei yhtä helppoa. Sinun kannattaa jo pennusta asti aloittaa sosiaalistaminen. Mahdollisimman moniin paikkoihin ja tilanteisiin mukaan. Näin saat iloisen ja avoimen koiran.

      Lisäksi kannattaa hankkia pentu hyvältä kasvattajalta. Tietoa kasvattajista saat kerhon sivuilta ja pentuvälittäjältä.

    • kesä

      Hei!
      Meillä on 10-viikkoa vanha eurasier-pentu eli olemme saaneet uuden perheenjäsenen kaksi viikkoa sitten. Olemme tulleet tutuiksi tänä aikana ja pentu tietää oman laumansa eli meidän perheen. Pennulla on kyllä pihapiirissä todella paljon tuttuja ihmisiä sillä kukaan ei voi ohittaa pentua, se on niin söpö kaikkien mielestä eikä kukaan tietenkään ole kuullutkaan tästä rodusta mitään.
      Onnea teidänkin perheelle, on nämä karhunpennut todella valloittavia!

    • Karvaturri

      Hei! Itselläni on ollut aikaisemmin kaksi Suomen lapinkoiraa, ja nyt heistä ajan jätettyä minulla on 2-vuotias Eurasier-uros. Rotumääritelmänä voin sanoa että esim. lapinkoiraan verrattuna Eurasier on pidättyväisempi luonteeltaan. Kyllästyin lapinkoirien jatkuvaan haukkumiseen ( ovathan paimenkoiria ja pitävät koko kylää reviirinään, ymmärrettävää). Mutta Eurasier ei hauku kuin tosi paikan tullen ja silloinkin muutaman kerran vuh-vuh, luonteeltaan vahti- ja seurakoira.

      Itse päädyin eurasieriin sen takia, koska halusin vähän jalostetun, terveen, työpäivisin ulkona pärjäävän, vähän haukkuvan koirarodun. Kauan etsittyäni löysin Eurasier-rodun. Pentuja on vaikea saada, koska jalostusta ei tehtailla, mikä on erittäin hyvä asia.

      Oma eurasierini on avoin ja iloinen luonteeltaan. Kannatta valita pirteä, avoin pentu, ei syrjäänvetäytyvää. Karvaltaan helppohoitoinen, ei tiputa karvaa koko ajan, vaan kerran vuodessa pohjavillansa perusteellisesti. Yleensä harjaan hänet kerran viikossa kunnolla normaalisti,se riittää. Karvanlähdön aikaan joka päivä harjaus.

      Eurasier vaatii napakan, johdonmukaisen koulutuksen. Urokset vaativampia kuin nartut.Ilman koulutusta saatat joutua hankaluuksiin Eurasierin kanssa. Onhan kuitenkin kyseessä keskikokoa isompi koira, ja koiraa pitää pystyä hallitsemaan joka tilanteessa. Eurasier ottaa myös helposti vallan perheestä, jos sitä ei peruskouluteta. Itse käyn Eurasierini kanssa viikottain koirakoulussa; tällä hetkellä olemme jo saavuttaneen ns. peruskoulun yläasteen.
      Eurasier osaa olla itsepäinen ja määrätietoinen luonteeltaan, mutta omistajasta riippuu kuinka hänet saa toimimaan.
      Eurasier vaatii myös reilusti liikuntaa, itse käyn 5-10 km:n lenkillä säännöllisesti. Koira turhautuu, jos se ei saa purkaa energiaansa liikkumiseen ja toimintaan.Silloin alkaa tulla ongelmia häiriökäyttäytymisenä. Ei ole mielestäni kerrostalokoira, ei ainakaan itse nauti siitä. Meillä on iso tarha eristetyllä kopilla, jossa oma Eurasierini on työpäivien aikana. Kotiin saavuttaessa laskemme hänet aidatulle pihalle vapaaksi touhuilemaan ja odottelemaan lenkille lähtöä. Eurasierimme on yöt sisällä ja muutenkin paljon perheemme kanssa tekemisissä. Eurasier pitää yhtä ihmistä isäntänään, mutta kuten meilläkin, koska kaikki touhuavat hänen kanssaan on hän koko perheen koira.

      Onnea valintaasi, itse olen ainakin ollut erittäin tyytyväinen rotuvalintaani. Työtähän vaaditaan joka koiran kanssa jos aikoo saada koiransa yhteiskuntakelpoiseksi. Ensimmäisenä koirana en oikein suosittelisi Eurasieria, jonkinlaista koirapsykologista kasvatusta on hyvä olla takana aikaisemmista koirista. Itselläni eurasier on jo kuudes koira, joten kokemus takana on karttunut koirien kasvatuksesta.

      • eukkufani

        olen 18-vuotias tyttö ja minulla on ensimmäisenä koirana Eurasier narttu, joka on hyvin helppo koira, omaa tahtoa löytyy. Eikä ole ikinä yrittänyt ottaa johtajan paikkaa, uroksista en tiedä. Aijon ottaa toisen eurasierin sillä näille menettää sydämmensä..


    • Larna

      Olen harkitsemassa koiran hankintaa ja eurasier on yksi vaihtoehto. Muutama kysymys vaan kaipaa vastaustaan.

      Jaksaako eurasier mukana pitkillä vaelluksilla?
      Sopiiko se pidettäväksi (pienessä) kerrostaloasunnossa?
      Sopiiko se palveluskoiralajeihin?

      • eukkufani

        Kyllä Eurasier jaksaa ja itselläni on täysi kasvuinen eurasier kerrostalo yksiössä, koko 28 neliömetriä. Koirani pärjää sillä että teen sen kanssa päivittäin 40min lenkkejä. Eurasierhan ei ole mikään palveluskoirarotu, mutta kyllä sen kanssa jotain semmoista pystyy tekemään. Kannattaa liittyä eukkujen sähköpostirinkiin. Katso tarkemmat ohjeet www.kolumbus.fi/suomen.eurasierkerho


      • Aarresaaren
        eukkufani kirjoitti:

        Kyllä Eurasier jaksaa ja itselläni on täysi kasvuinen eurasier kerrostalo yksiössä, koko 28 neliömetriä. Koirani pärjää sillä että teen sen kanssa päivittäin 40min lenkkejä. Eurasierhan ei ole mikään palveluskoirarotu, mutta kyllä sen kanssa jotain semmoista pystyy tekemään. Kannattaa liittyä eukkujen sähköpostirinkiin. Katso tarkemmat ohjeet www.kolumbus.fi/suomen.eurasierkerho

        Meillä eurasier asustaa kerrostalossa ja omasta mielestäni se sopii myös kerrostalokoiraksi. Jos se pennusta asti asuu kerrostalossa, niin se sopeutuu hyvin. Eri asia sitten on, jos koira on asunut pitkään omakotitalossa ja päässyt vapaasti juoksemaan omalla pihalla, niin voi tulla pieniä sopeutumisongelmia, kun kerrostalossa on kuitenkin vähemmän tilaa, eikä ulos pääse miten haluaa.

        Eurasierille riittää mielestäni kohtuullinen lenkkeily, eikä se ns. hypi seinille, vaikka joskus lenkki jäisikin lyhyemmäksi. Jos koira on hyvässä fyysisessä kunnossa, niin se jaksaa myös pitkillä vaelluksilla.

        Eurasierilla ei ole palveluskoiraoikeuksia, mutta kyllä sen kanssa voi silti harrastaa palveluskoiralajeja. Rodun piirissä on vain vielä sen verran vähän ko. lajin harrastajia, ettei pk-oikeuksien hakemista rodulle ole pidetty järkevänä.


      • liiku
        eukkufani kirjoitti:

        Kyllä Eurasier jaksaa ja itselläni on täysi kasvuinen eurasier kerrostalo yksiössä, koko 28 neliömetriä. Koirani pärjää sillä että teen sen kanssa päivittäin 40min lenkkejä. Eurasierhan ei ole mikään palveluskoirarotu, mutta kyllä sen kanssa jotain semmoista pystyy tekemään. Kannattaa liittyä eukkujen sähköpostirinkiin. Katso tarkemmat ohjeet www.kolumbus.fi/suomen.eurasierkerho

        Eukun kanssa pitää liikkua enemmän kuin 40 min.


      • eukkufani
        liiku kirjoitti:

        Eukun kanssa pitää liikkua enemmän kuin 40 min.

        Tuo liikkuminen riippuu täysin koirasta eli jollekkin lyhyemmätkin lenit riittävät jos niitä tekee monta kertaa päivässä...


      • tipa

        Mulla on ollu eurasier uros kolme vuotta.Tosi nallekarhu!!!Kerrostalossa asustellaan (56m2).Sopii mielestäni hyvin kerrostalokoiraksi kun vaan ulkoiluttaa riittävästi.Käydään joka päivä vähintään tunnin lenkillä metsässä että koira saa juosta irti.Kun kunto on hyvä,niin jaksaa pitkillä vaelluksilla viileinä vuodenaikoina.
        TOSI kiintynyt omistajaansa,mutta tykkää myös muista perheenjäsenistä.Vieraita kohtaan pidättyväinen ja tutustuu omilla ehdoilla.Ei ole kuitenkaan vihanen.
        Se rakastaa talvea ja lunta.Viileämpinä aikoina liikutaan muutenkin paljon enemmän.Kesällä seisoskelee mieluummin järvessä.
        Kannattaa pentuna totuttaa erilaisiin ihmisiin.
        Muuten kyllä melko helppo koira rauhallisuutensa takia.Mutta osaa myös irrotella,kun sille päälle sattuu:)

        Hauskoja hetkiä nallekarhujenne kanssa!!!


    • Naana

      Katsottiin avokin kanssa koiratestiä ja tuollainenhan sieltä tuli vastaukseksi... Kertokaa toki lisää omista koiristanne, miten paljon liikuntaa, mitä harrastatte ja mitkä on pahimmat ongelmat rodun kanssa...(heh, koirakirjoissa kun ei koskaan puhuta ongelmista, rodut on vaan älykkäitä, perheeseen kiintyviä ja kivoja...)

      • eukun omistaja

        Itselläni on ollut eukku pian kaksi vuotta ja olen täysin ihastunut rotuun. Eurasierilla energiaa riittää esim. oltiin ensin tunnin hihna lenkillä ja sitten mentiin koirapuistoon tunniksi ja energiaa riitti. Pahimpia ongelmia on koirallani epäluuloisuus ja kovapäisyys. Harrastan koirani kanssa näyttelyitä..


    • koirat2548

      voiko eurasieriä pitää häkissä

      • jepjep

        eurasier ei ole missään nimessä ulkohäkkiin kokoaikaiseksi ulkokoiraksi soveltuva rotu. on erittäin laumakeskeinen ja tarvitsee kiinteän yhteyden omistajaan ollakseen onnellinen. soveltuu kuitenkin yleensä olemaan joitain hetkiä häkissä tarvittaessa. esimerkiksi työpäivien ajan, jos koiralle on tarjolla riittävästi virikkeitä tuona aikana.

        Liikunnasta sanoisin sen verran, että meillä ainakin ulkoillaan päivittäin vähintään tunnin verran, yleensä käydään koirapuistossa. siellä koirani saavat juosta vapaana itsensä väsyksiin. hihnalenkkejäkin kuitenkin tehdään, mutta meillä ei nuori uros siitä niin väsähdä, joten puistossa sitten touhuaa liiat virrat pois.

        meillä tullaan toisten koirien kanssa toimeen erittäin hyvin. vain samanikäisten ERITTÄIN DOMINOIVIEN urosten kanssa tullut pari kärhämää, mutta ei mitään normaalista poikkeavaa.

        kotioloissa eurasier on meillä rauhallinen ja kuuliainen, omistajan liikkeitä tiiviisti seuraava otus, mutta tuo meidän poika on vieraalla maaperällä melko arka/epävarma. eurasierinhan kuuluisi olla hieman pidättyväinen ja varautunut vieraita kohtaan, mutta kuitenkin itsevarma ja rauhallinen vieraissa oloissa. meillä näin ei ole. vieraita sietää, mutta harvoin menee lähelle paitsi jos namit haisee.. :) välillä epäilyttävät asiat täytyy haukkua. vieraalla alueella ollessa on melko säikky, saattaa pelästyä helposti outoa ääntä tms. ei siis ole luonteeltaan ihanteellinen eurasier. mutta tuo nyt ei minua haittaa, kotona ja tutuille se on mitä valloittavin otus, vaikka itsepäisyyttäkin löytyy jonkun verran.


    • nope

      Heippa! Ollaan hirveän koirakuumeen vallassa mieheni kanssa ja silmiimme osui kyseinen rotu. Vaikuttaa aivan unelmalta. Itselläni on aikaisemmin ollut chow chow joka oli aivan ihana rotu mutta jotenkin haluan säilyttää sen rodun Bellani rotuna ja siirtyä nyt johonkin toiseen samankaltaiseen rotuun. Meillä on ennestään kolme kissaa ja nyt kysyisinkin teiltä eurasierin omistajilta että miten rotu tulee toimeen muiden eläinten kanssa? Onko kokemuksia?

    • idiootti.

      Minä olen harkinnut keeshondin hankkimista, mutta eurasierkin kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta. Osaisiko joku vertailla vähän näitä rotuja toisiinsa, kun tuntuu että vaikea saada itse mitään kuvaa kun esim. liikunnan paljous ja muu on kovin suhteellinen käsite. Kiitti (:

      • Luikka

        Mun kummatkin eurasierit ovat tulleet mainiosti toimeen, kissan, rottien että Kanin kanssa juttuun. Kissojen kanssa pelkäisin omien koirieni kanssa enemmän miten kissat suhtautuisi mun koiriin kuin miten koirat suhtautuisi kissoihin :D

        Kessulla ja eurasierilla on eroa koossa, turkin paksuudessa ja mielestäni kessut eivät ole niin itsepäisiä kuin eukut. Eiköhän eukut ja kessut tule aika lailla samalla liikunnan määrällä toimeen.


    • Ohikulkija.

      Meillä eurasier tulee hyvin kissojen kanssa toimeen, kun on pienestä saakka niiden kanssa kasvanut. Välillä leikki on vähän turhankin vauhdikasta, mutta toinen kissa sitä itse kerjää ja haluaa, joten olen antanut niiden touhuta keskenään rauhassa. :) Koira ei jahtaa kissoja tms. eli rauhassa saavat kummatkin elellä.

      Itse en tunne kuin yhden keeshondin. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin keeshond on ehkä hieman miellyttämishaluisempi tai ainakin helpommin motivoitavissa kuin eurasier. Saattaa myös olla, ettei keeshond vaadi yhtä suurta paneutumista sosiaalistamiseen tullakseen yhteiskuntakelpoiseksi kuin eurasier. Toki keeshond täytyy sosiaalistaa hyvin kuten kaikki muutkin koirat. Ymmärtääkseni keeshond on myös haukkuherkempi kuin eurasier.
      Korostan kuitenkin, että nämä tiedot eivät ole mitenkään yleistettävissä eikä erityisen vankalla asiantuntijuudella kerrottu..tuollainen käsitys minulla tällä hetkellä on. :)

    • Heips. Olen todella rakastunut Eurasiereihin. Näin yhden kotiseudulla ja siitä lähtien olen hamuinnut omaa. Olisi kylläkin pari kysymystä. Olen nuori ja opiskelen tällähetkellä ja kun valmistun tulen tekemään 8-12 tuntisiä päiviä. pärjääkö eukut niin pitkään yksin? Ja kun on puhuttu että eikut on pidättyväisiä uusien ihmisten kohdalla niin jos pentuna jo opettaa olemaan sosiaalinen he varmaan oppivat sen?

      Mistä Eurasiereja saa siis onko pelkästään kenneleistä vai onko jotkin ihmiset rohkeita ja myyvät omia pentuja ja kannattaako ottaa mieluummin pentu vai aikuinen?

      • eurasier <3

        hei werya!

        Kun kysyit tuosta yksiolosta... Minkään rotuinen koira ei saisi olla 6 tuntia pidempään yksin!!! Eli silloin et yksinkertaisesti voi ottaa koiraa, jos sinulla ei ole koiralle hoitopaikkaa tai ulkoiluttajaa työpäivien ajaksi. :)


    • Hi

      Hi

    • Iisa73

      Hei werya!

      Tuosta yksinolosta. Olen kuullut sanottavan, että eurasieria voi pitää maksimissaan viisi tuntia päivässä yksin. En tiedä mihin väite perustuu. Minä olen sitä mieltä, että eurasier pärjää työpäiviesi ajan kotona. Toinen asia on, kuinka onnellinen koira on joutuessaan olemaan 12 tuntia päivässä yksin. Eurasier on kuitenkin seurakoira ja sen ainut tehtävä on olla ihmisen kanssa. Voisihan ajatella, että joku tuttu tai muuten innostunut kävisi pisimpien päivien aikana ulkoiluttamassa koiraa, niin sen aika ei tulisi niin pitkäksi?

      Eurasierit ovat tosiaan pidättyväisiä vieraita ihmisiä kohtaan, mutta kuten sanoit ahkeran sosiaalistamisen avulla eurasierit pärjäävät vieraiden ihmisten kanssa siinä missä muutkin rodut. Ei eurasierista saa suoraan vieraan ihmisen syliin hyppäävää koiraa, vaikka mitä tekisi, eikä se ole tarpeenkaan, koska se ei rodun ominaisuuksiin kuulu. Toki poikkeuksiakin on.

      Suomessa eurasiereita on yhteensä alle 1000, eikä niitä juurikaan muualta saa kuin rodun virallisilta kasvattajilta, jollaiselta ehdottomasti suosittelen koiran ottamaan. Sitä kautta saat korvaamattomia neuvoja kyseisen rodun edustajan omistamiseen ja tiedät koirasi taustat. Aikuisia eurasiereja ei kovinkaan usein nää myytävän ja pentuakin voi joutua odottamaan useita kuukausia. Pentu on sen kannalta parempi vaihtoehto, että sen pystyy itse kasvattamaan oman kodin tavoille, aikuiselta sopeutuminen vie jonkin aikaa.

      Suosittelen ottamaan yhteyttä kasvattajiin ja kyselemään heiltä lisää. Onnea eurasierin hankintaan!

    • Nannu78453

      Tätä en ymmärrä, ihminen hankkii itselleen koiran ja jättää sen kuitenkin yksin tosi pitkäksi aikaa. Sellaisen ihmisen pitäisi mennä itseensä ja valita koiran paras, ei itsensä. Sinä, jolla ei ole aikaa koiralle, minä sanon: Osta kala tai vaikka kokonainen parvi.

      • No siis olen vain miettimässä koiran hankintaa. Ja menee viellä vuosia kunnes olen saanut päätökseni valmiiksi. Sen takia täällä kyselen. Olen ollut koko ikäni koirien kanssa mutta omaa ei ole ollut sen takia haluan tietää mitkä rodut sopisivat elämääni. Ja anteeksi nyt mutta tuollainen agressio on turhaa.


      • Anonyymi

        No herranjestas. Pitäähän sitä töissä pystyä koiranomistajienkin käymään.


    • rotuja etsivä

      Itsellänikin eurasier on yksi rotuvaihtoehdoista, kun muutan opiskelemaan. Luultavasti siis muutan johonkin kerrostalokaksioon.

      Olen ajatellut ottaa koiran kesällä, mutta mietin, että kuinka helposti tämä rotu tottuu yksinoloon? Pitääkö se totuttaa siihen, kuten 'muutkin koirat' vai onko jotenkin hankalampaa? Kesällä kuitenkin olen enemmän kotona kuin syksyllä opiskelujen alkaessa, niin kärsiikö koira sitten eroahdistuksesta tms. kun lähden kouluun? En siis nimittäin kesällä ole sitä 6-8 tuntia poissa joka päivä/arkisin, joten miten on?

      Erään nettisivun ansiosta tähän rotuun ihastuin ja ajattelin, että rotu on aivan ihanteellinen (ko. nettisivulla kerrotaan nimenomaan koirarotujen luonneongelmista ja terveydentilasta), koska siellä sanotaan:
      "Eurasierin nykyinen käyttötarkoitus on seurakoira. Eurasier on luonteeltaan itsevarma, rauhallinen ja pidättyväinen vieraita kohtaan. Se ei ole taipuvainen haukkumaan turhan takia kuten useimmat muut pystykorvat. Eurasier on oppivaisempi kuin chow chow. Eurasierillä ei ole riistaviettiä.
      Eurasier saattaisi olla chow chow-rotuun ihastuneelle se terveempi vaihtoehto."

      Tuossa tekstinpätkässä ei mainita mitään ongelmista, jotka olisivat aivan ylitsepääsemättömiä haasteita, mutta näitä teidän omakohtaisia kokemuksia lukiessani kuitenkin hieman epäilyttää juurikin tuo yhteen ihmiseen kiintyminen (> eroahdisus?) ja itsepäisyys.

      Siispä, onko tuo kesällä ottaminen hyvä idea ja kuinka itsepäinen rotu noin yleisesti sitten on? Kaipaisin joitakin esimerkkejä, missä tilanteissa eurasierinne on ollut itsepäinen tms.

      Sitten vielä, löytyykö mistään esim. kirjoja tästä rodusta vai pitääkö kaikki tieto etsiä netistä ja kasvattajilta? Kiitos :)

      • tepi

        Itselläni on nyt 4,5 kuinen pentu.

        Aluksi oli hankaluuksia eroahistuksen kanssa mutta huomasimme että hyvin nuorina kannattaa alottaa se eristäminen yhteen huoneeseen josta se näkee muut ja sen jälkeen n. 15 min yksin. Oma koira haukkui ensimmäiset kymmenen min ja sen jälkeen oli aivan hiljaa ja rauhassa.

        Ihmisiä koira vierastaa mutta ei pelkää ja kirapuistoissa sosiaalistimme jo ennen rokotuksia ja se tepsi.

        Oppii hyvin nopeasti ja ei riuhdo hihnassa muiden ihmisten koirien luo.

        Turkin föönäys sitten kestää :DDD

        Meidän koira on vaikea motivoida, kyllästyy yksipuoliseen ruokaan ja leluihin sekä ysein toistuviin komentoihin. PItää opettaa koko ajan uusia ja turhempia temppuja.

        Jaksaa peuhata mutta koton ihan sairaan hiljaa ja kiltti. Tosin vahtii taloa muutamin haukahduksin.

        Mielestäni loistava koira niille jotka jaksaa harrastaa koulutusta ym. jippoja ja pentukoulutuskurssit suositeltavia :D
        Opiskelijalle ottaisin pienenmmän koiran joka ei vaatisi yhtä paljon aikaa ja paneutumista mutta esim. energiselle perheelle järkeen käypä valinta.


    • Eukut

      Kyllä eurasier tottuu yksinoloon siinä missä muutkin rodut :) Omani ei ollut moksiskaan kunolin koulussa tai töissä vaikka joutui olemaan sen 10h yksin.

      Mulla tuo vanhempi osaa olla itsepäinen esim. välillä jos ei mennä minne se haluaa niin ei liiku vähään aikaa minnekkään :D

      Eurasierista ei tosiaan ole suomeksi tehty mitään kirjaa, Saksaksi kyllä olisi :D Eurasier kerhon tarvikemyynnistä voi ostaa vanhoja eurasier uutisia ja pentuoppaan josta löytyy hieman tietoa rodusta, muuten tietoa löytyy juuri netistä ja kasvattajalta. Jossain koirakirjoissa on myös väärää tietoa rodusta. Eurasierkerhon sivuilta löytyy paljon tietoa rodusta

      • Kiitos tutustuin sivuun ja uskon että kun viellä muutaman vuoden odotan niin eukun hankin.


    • Malla18

      Minulla on jo toinen eurasier ja olen enenmmän kuin tyytyväinen tyttöihini.Voi olla metsässä vapaana tottelee hyvin,aivan ihania luonteeltaan vähä on Mallalla riistaviettiä kyllä lähtee peuran perään mutta ei jaksa kauaa kiinnostaa.

    • Viveka-78

      Mulla 4-vuotias uros eukku. Kotona itse rauhallisuus. Ulkona löntystelee ja vastaa haasteeseen jos sen saa toiselta urokselta. Suosittelen kaupunkiin tyttökoiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe