RFID:n lukeminen?

Anonyymi

Bensa-asemalla, pankkikortilla voi maksaa parin kympin ostokset vilauttamalla korttia RFID-lukijalle ilman numeroiden näpyttelyjä. Onnistuisikohan tuon RFID:n luenta kotikonstein? Ts. idea olisi avata auton ovien sähkölukot vilauttamalla korttia ja pitäisi pystyä tunnistamaan käyttäjä ettei kukaan muu saa kuitenkaan ovia auki.

6

89

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      RFID - lukijoita toki löytyy, hintaluokka muutamia kymmeniä euroja. Joudut selvittämään millä taajuudella korttien rfid toimii.

    • Pystyt lukemaan RFID:n UID:n esimerkiksi ACR122-lukijalla. Taajuuksien on sovittava yhteen ja tietokoneessasi pitää olla ajuri lukijalle.
      Voit käyttää myös jotain HID-lukijaa, jolloin lukija näkyy näppäimistönä. Silloin koneen kannalta RFID:n luku näyttää siltä kuin sen UID olisi näppäilty.

      • Anonyymi

        Täytyypä tutustua noihin. Tuo usb ei ole ensimmäinen vaihtoehto, kun tulee atmega:n kylkeen lukija, mutta näyttäisi sillekin löytyvän sopivalla liitynnällä. Eipä tullut mieleen käyttää valmista lukijaa vaan olin pulassa noiden smd-piirien jalkamäärien kanssa.. rs232 liitäntäinen lukija on riittävä.


    • Anonyymi

      "Bensa-asemalla, pankkikortilla voi maksaa parin kympin ostokset vilauttamalla korttia RFID-lukijalle"

      Vaan voiko kauaa ?

      Ainakin mobiilimaksupuolella tilanne on menossa siihen suuntaan, että ainoat tavat maksun ohjaamiseen maksunsaajalle on joko Google Payn tai Apple Payn kautta.

      Vaihtoehtoinen tapa, jota käyttävät tai ovat käyttäneet esim. OP Pivo ja MobilePay, tulevat poistumaan. Eli nuo OP Pivo ja MobilePay sovellukset sinänsä eivät tule poistumaan, mutta niiden käyttämä maksutekniikka tulee muuttumaan siten, että kaikki maksut tulevat menemään joko Google Payn tai Apple Payn kautta, ja kaikki vaihtoehtoiset eli muut maksunvälitystavat tulevat poistumaan käytöstä, elleivät ole jo poistuneet.

      Tämä on huono uutinen, sillä en halua olla tukemassa Googlen ja Applen jo ennestään vahvaa asemaa !

      Eli en siis voi jatkossakaan ottaa mobiilimaksua käyttöön, koska niin tekemällä Google tai Apple saisi provisiopalkkion jokaisesta maksamastani maksusta.

      Tuleeko tuo RFID (siis maksukorttien langattomana lisätoimintona) toimimaan jatkossakin, ja JOS tulee, saako Google Payn tai Apple Pay tuostakin osansa ?

      • Anonyymi

        Ennemmin kännykät häviää kuin maksukortit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennemmin kännykät häviää kuin maksukortit.

        "Ennemmin kännykät häviää kuin maksukortit"

        OP Pivon osalta asia on näin:

        Jos OP Pivoa käyttää asiakas, joka on muun pankin asiakas kuin OP:n, niin tilanne on jo nyt se, että vaihtoehtoiset maksutavat eivät toimi, vaan kaikki maksut menevät Google Payn kautta (Android) tai Apple Payn kautta (iPhone).

        Jos olet OP:n asiakas, niin vielä hetken vaihtoehtoiset maksutavat toimivat, mutta vuoden loppuun mennessä ne poistuvat käytöstä ja ne korvataan Google Pay / Apple Pay-pohjaisella ratkaisulla.

        Eli jos et halua tukea Googlen / Applen liiketoimia, niin mobiilimaksua en voi suositella.

        Maksuteknologia on menossa ikävään suuntaan, kun Google ja Apple ovat onnistuneet tuhoamaan kilpailevien maksunvälitysratkaisujen liiketoimintaedellytykset.

        Perinteinen tilisiirto vielä onnistuu ilman, että Google tai Apple siitä rahastaisi, mutta sillä ei voi maksaa kaupan kassalla !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe