Mitä mieltä olette tällaisesta ystävästä?

Anonyymi

Olen 39v mieshenkilö, ja minulla on ollut jonkin aikaa ystävänä eräs minua vuotta vanhempi naishenkilö, siis todellakin vain ystävänä, eikä meillä muuta ole ollut. Nyt on alkanut tuntumaan, ettei tällaista ystävyyttä, jos sitä nyt sellaiseksi voisi enään sanoakaan, niin ei jaksa enään.

Olen siis tuntenut hänet jo pitkään, mutta lähemmin tutustuin häneen vasta viime kesänä, erään someryhmän tapaamisen kautta, jolloin hän itse ehdotti tapaamisia. Melko pian huomasin, että hän onkin melko arvosteleva ja määräilevä, sekä toisten asioihin puuttuva ihminen, joka elää lähinnä muiden kautta, ja on hyvin huomionkipeä. Hän arvostelee ja neuvoo jopa minun arkielämääkin, ja muistaa lähes päivittäin kysyä että mitä olen tehnyt, joka nyt olisi muuten ihan normaalia, jos se ei aina johtaisi siihen, että hän takertuu johonkin asiaan ja ala tiukkaamaan, että miksi teen niin, ja miksen tee sillain ja sillain, eli hänelle pitää kaikki perustella. Esim että miksen useinkaan yksinäisenä ja vuorotyössä olevana viitsi aina laittaa ruokaa itse, vaan käyn jossain lounaspaikassa syömässä, tai miksen joskus yksinkertaisesti vain jaksa tehdä mitään. Myös sydämen asia hänelle tuntuu olevan minun ulkoilut, liikkuminen sekä siivoamiset. Näistäkin hän lähes päivittäin muistaa kysyä, että olenko muistanut ulkoilla, siivota tai liikkua.

Usein tuntuu, että teen kaikessa väärin hänen mielestä, niin arkielämässäni, elämäntavoissa, pukeutumisessa kuin milloin missäkin. Usein jopa siinä, että miten vastaan viestiin. Monesti sanoo, että miksi vastaat noin, vaikka vastaan ihan asiallisesti. Ja myös että älä käytä huutomerkkiä, älä käytä hymynaamaa jne. Myös se minun liikkuminen ei hänelle riitä, vaan aina liikun hänen mielestä liian vähän. Yhdenkin kerran kun hän alkoi tästä huomauttelemaan, jolloin kerroin vasta käyneeni uimahallissa ja sanoin kuinka pitkästi uin, niin sitäkään hän ei pitänyt minään. Jopa minun istumistyyliäkin hän on arvostellut kun olen hänen luona käynyt. Sanoi kerrankin, että sinun pitää istua oikein eikä venkuloida. Myös muistakin pikkuasioista hän on tehnyt ongelman. Mm siitä, kun en kerran ollut muistanut hänen luona kyläillessäni laittaa maitopurkkia jääkaappiin, ja sitä olisi pitänyt jälkeenpäin anteeksi pyydellä. Myös jos hän tulee autoni kyytiin, ja jos siinä on jotain irtotavaraa pelkääjänpaikan jalkatilassa, esim muutama tyhjä vissy tai limukkapullo, niin alkaa kauhea järjestely ja päpättäminen niistäkin, ja ne tavarat lentävät hänen toimesta kaarella takapenkille.

Hän on myös ikäisekseen todella lapsellinen sekä huomion että seurankipeä. Hänelle on mm intohimo päästä auton kyytiin, ja hänellä on muitakin miehiä kavereina joidenka kanssa hän käy ajelemassa kyydissä istuen, ja uusienkin tuttavuuksien kanssa hän käy ajelemassa. Myös minullakin hän ajattaisi, mutta olen saanut onneksi pääni pidettyä, että en lähde häntä turhan päitten ajeluttamaan tuonne, ja näillä bensanhinnoilla, kun häneltä ei meinaa bensarahaakaan saada. Erityisen paheksuttavaa on vielä se, kun hän ajattaa aina samalle huoltoasemalle, ja vain siksi kun hänen exä käy paljon siellä, jonka perään hän kaipailee, ja joskus ei muusta puhukaan kuin siitä. Myös kaikki ilmanaikoiset ja merkityksettömät asiat hän ilmoittaa minulle, ja niihin pitäisi heti kommentoida, ja jos ei kommentoi, niin kohta tulee että mikset vastaa, tai että niii. Myös jos hän laittaa vaikka instaan tai faceen uusia kuvia, niin niistä pitää erikseen ilmoittaa, että käyhän tykkäämässä. Aina pitäisi myöskin nähdä, melkein joka minun vapaapäivä, ja hänen mielestä on outoa, jos ei halua nähdä vapaapäivänä, ja aina on johonkin kinuamassa. Olen siis töissä taksinkuljettajana ja joskus hän häiritsi minua jopa työaikana, että olisi silloinkin pitänyt nähdä, ja vastata viesteihin, eikä mennyt perille, etten työaikana jouda. Joskus hän melkein stalkkaa minua ja seuraa että milloin olen ollut facessa tai mesessä kirjautuneena, ja sanoo että olit vielä siihenkin aikaan ollut, esim aamulla aikaisin.

Erityisesti minua on loukannut kun hän on minun työtä arvostellut ja sanonut että ajat vain taksia, ja että sinun pitäisi vaihtaa alaa, ja sanoi että itse en sitä työtä tekisi. Mikä hän on sanomaan kun on itse pelkällä eläkkeellä, eikä sitä yksinkertaistakaan palkkatyötä pystynyt pitään, vaan sai potkut, eikä hänellä ole ajokorttiakaan. Ja toinen mikä on syvästi loukannut, kun hän on sanonut, että minulla on vammaa. Sitä hän käyttää verukkeena myös siihen neuvomiseen ja huolehtimiseen. Minullahan ei varsinaista vammadiagnoosia ole, mutta hänellä on selkeästi lievä kehitysvamma, ja heikkolahjaisuus, niin kuin hän on sanonut. Muutenkin hän erittelee ihmiset keillä on vammaa, joka on tosi typerää. Myös monesti hän muistutteli minua, että muistappa kun sinulla on sitä vammaa.

Alkaa siis olemaan mitta jo melko täysi, ja miettinyt että pitäisikö tuollainen "ystävä" vain unohtaa ja panna estoille. Mutta eipä niitä muitakasn ystäviä kauheesti ole.

7

418

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No ite todnäk olisin poistanut jo aikoja sitten,kyllä niitä uusia löytyy.

  • Anonyymi

   No en kyllä alkais katselemaan tollasta menoa, on kyllä kontrolloiva ”ystävä”, parempiakin löytyy - ei tollanen oo mikään oikea ystävä - käyttää vaan sua ns.hyväksi ! Laittaisin jo estot puhelimeen ilman että edes selittelisin mitään - saisit olla täysin rauhassa!
   Henkilökohtaisesti en tykkäis tollasista kyttääjistä!!

  • Anonyymi

   Etäisyyden otto on silloin hyvä, jos toinen aiheuttaa vain harmia itselle. Pitkä kirjoituksesi on sellainen, et on selkeästi ylittänyt sinun ymmärryksen rajan. Itse en jatkaisi noiden päätelmiesi jälkeen kanssakäymistä ainakaan päivittäisenä hänen kanssa. Aina on helppo keksiä teko syitä välttää toista.

  • Anonyymi

   En todellakaan .

  • Anonyymi

   Tuo ihminen ei ole ystävä. Tai sitten sinä et tiedä mitä ystävällä tarkoitetaan.
   Tuo ihminen on hyvin tymä ja laiska toisten hyväksikäyttäjä.

   Sinun parasta ajatellen, lakkaa vastaamasta sen viesteihin äläkä ota minkäänlaista yhteyttä siihen.
   Saattaa kestää ennenkuin pääset tuosta kiusankappaleesta eroon. Kyllä se vihdoin jättää sinut rauhaan kun ei koskaan saa sinulta mitään palautetta.

  • Anonyymi

   Ihan pikaluin tuon aloituksen ja siellä oli yksi asia jonka itse olen kokenut.

   Kun osaksi riittävän erilaista ihmistä, niin toinen saattaa päästä dominoivaksi jos hänellä on jokin asia josta toinen on vailla! Tässä on sellainen hassu yhtälö! Kaksi erilaista ihmistä ei voi olla tekemisissä ja toisaalta liian samankaltaiset ei voi olla ja onnistua kavereina!

   Ja yks asia suoraan! Ei sille voi mitään mutta esim seksi on asia jolta ei loputtomiin voi välttyä. Se tulee tavalla tai toisella mukaan kaveruuteen! Ja jos se kaveruuden vahvempi on nainen niin se on hänen päätös!

  • Anonyymi

   Juttusi oli niin pitkä etten jaksanut lukea. Itse olen yksin asuva vanha nainen 69v. Itä Helsinki. Parhaimmat ystäväni tuttavan miehinä naisina on itseäni nuoremmat ihmiset joiden äiti voisin todella olla. Ei mitän juorumamista,panettelua ei henkilökohtaisuuksin menoa. Kun kohdatan eletän hetkessä,Ei nokiteta toisia. Vaan elämää ja nuorissa on elämän lähde!Asun yksin.Moni ikäiseni yksinäinen nainen eronnut tai leski on juri tuolainen nainen kohtaani,mistä kerroit! Itse jätän heidät taakseni. Vaikka olisi sukua.Sama en kerhotoimninat anna yhtään tilaa halitseville naisille,jotka valitaa kaikessa ja ei elämää.On myrkyä kaikille. Elämä on tässä ja nyt. Ei tarvitse kenenkään olla kotakti ihmiseen ,ihmisen joka tuotaa ahdistusta,paha mieltä. Meillä ei ole kuin pakko syntyä ja kuolla.Hyvää vappua ja toukotkuuta matkalla kesään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   4506
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   3865
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   715
   2324
  4. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1885
  5. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   89
   1839
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   131
   1542
  7. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1261
  8. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   239
   1226
  9. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   158
   1172
  10. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   102
   1123
  Aihe