Annetaan TV jonka harrastelija voi korjata itselleen

Olisi 8 vuotta vanha 42 tuuman LG-taulutelevisio 42LN613V, jonka LCD:n taustavalon poweri on rikki. Todennäköisesti elektrolyyttikondensaattorit ovat kuivuneet. Jos jotain kiinnostaa korjailla, niin saa ilmaiseksi. TV on muuten siisti ja virheetön. Sijainti Helsinki.
Mallinumeron Google haulla löytyy tämä:
https://www.lg.com/fi/televisiot/lg-42LN613V.
Se ei näytä olevan kumminkaan ihan sama vaikka mallinumero on sama. Minun on hiukan paksumpi ja siinä on enemmän liittimiä.
Sähköposti: fibaxi(miukumauku)gmail.com

16

927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mites, onko vielä sul tv? Mist päin voin noutaa?
      T. Korjaaja

      • Anonyymi

        Laite olisi jo haettu, jos olisin ollut paikalla silloin kun hakija oli Helsingissä.
        Katuosoitetta en julkaise täällä. Sähköpostin annoin aiemmin. Onko vastausta laitteen nollauskysymykseen, sillä tietoturva jäi mietityttämään?


    • Anonyymi

      Mulla on tuollainen led-ohjainkortti, vaikkakin 55-tuumaisesta, jossa on 84 lediä. Ostin turhaan, kun vika olikin led-nauhassa, joka on pystyssä näytön reunassa. Vika ei todennäköisesti nytkään johdu elkoista.

    • Anonyymi

      Näihin lahjoituksiin liittyy tietoturvariski jos laitetta ei saa nollattua sen takia että laite on pimeänä. Tiesin että kyseinen TV oli kirjautuneena Nexflixiin. Netflix sopimus ei ollut voimassa, mutta kun Netflixin käynnisti, niin tuli valikko jossa oli vaihtoehtoina sopimuksen uudelleen aloitus tai ulos kirjautuminen. Korjauksen jälkeen TV:n haltija olisi voinut jatkaa sopimusta nimissämme ja lasku meille.
      Onnistuin jo aiemmin kirjautumaan Nexflixistä ulos valaisemalla taskulampulla näyttöä. Hankalaa oli. Näytöstä näkyi vain pieni osa ja sekin huonosti.
      Laitteessa on käytössä myös YLE Areena ja tiedän että TV ei ole nyt kirjautunena YLE Areenaan.

      Onnistuin tänään löytämään myös sovellusten alustuksen vaikka näyttö oli pimeä. Tein sen mutta en tiedä tapahtuiko oikeasti mitään. Ainakin sen jälkeen kanavat eivät olleet nollautuneet, vaan kaikki kanavat saa kuulumaan entiseen tapaan. Ilmeisesti sovellusten alustus ei vaikuta kanavien viritykseen?

      Löysin tämän nollausvaihtoehdon vasta tänään:

      "Irrota television virtajohto pistorasiasta. Paina ja pidä samanaikaisesti alhaalla television virta- ja äänenvoimakkuuden vähennyspainikkeita (-) (ei kaukosäätimessä) ja kytke sitten virtajohto takaisin pistorasiaan (pitämällä painikkeita alhaalla). Pidä painikkeita alhaalla, kunnes Poisto-näyttö tulee näkyviin."

      Ei toiminut. Ei tapahtunut yhtään mitään. TV on ilmeisesti kumminkin vielä kirjautunut LG-tililleni. Haluan nollata senkin sekä mahdolliset muut asiat joita en edes muista. (TV:n selain on niin huono että sillä ei tee mitään. Ei pitäisi olla nollattavaa selaushistoriaakaan.)

      Jos TV:n laittaa tehdasasetuksiin, niin koskeeko se myös viritettyjä kanavia? Jos koskee, niin laite ei ole tehdasasetuksissa. Mitä tiedän että laite on tehdasasetukissa?

      • Anonyymi

        Tästä syystä tv:n pitäisikin olla ennemmin monitorin kaltainen katselulaite: Digiboxi-osa erillinen ja tarpeeksi tehokas, että sitä ei tarvitse koko aikaa päivittää ja ruutua vaan vaihdetaan. Näin ei tulisi tietoturva-ongelmia ja laitteet olisi halvempia, kun voisi ostaa erillisinä.


    • Anonyymi

      Kyllä se ledivika vaan on. Se tulee vastaan kaikissa muutaman vuoden ikäisissä led-telkuissa ja ilmenee vaan monella tavalla tv:n merkistä johtuen. Tuo, että näyttö on sekunnin kirkkaampi käynnistyksessä, muodostetaan softalla ja monet merkit toimivat niin, jos muutama ledi vielä tuikkii.

    • Anonyymi

      Tilattaessa led-bareja esim. Kiinasta kannattaa ensin tutkia millaiset vehkeessä on ennestään, kun niitä on niin montaa sorttia jo käytetty samassakin tv-tyypissä.

    • Anonyymi

      Ei tuollaisista edellisen omistajan käyttötapatottumuksista kannata välittää. Parempihan se on smart-telkussa, mitä enemmän löytyy noita palveluja eikä niitä kannata poistella. Mäkin olen ostellut kierrätyksestä hajonneita telkkuja ja ainahan niissä edellisen käyttäjän selaushistoria näkyy.

      • Anonyymi

        Ajattelet selaushistoriaa uuden omistajan kannalta etkä vanhan omistajan kannalta. Entä jos kyseessä olisikin tietokone tai puhelin jossa ei ole salasanaa? En ainakaan minä antaisi näyttö pimeänä olevaa läppäriäni tuntemattomien korjattavaksi ja käyttöön.


    • Anonyymi

      Kannattaa tosiaan nollata laite, eli Okaron ohjeilla vaihtaa siihen nollaluokan pistoke. Sen jälkeen se toimii kuin junan vessa eikä ota mitään maalenkkejä mistään joka nuo led-viatkin aiheuttaa. Sen jälkeen tosin saattaa joutua vuolemaan pistokkeen mutta se on pikkujuttu. Kaikista parhaiten toimii crt-projisio-tv:t joiden kanssa ei tarvitse tällaisista nykyajan hömpötyksistä kuten maadoituksista välittää.

      • Anonyymi

        Mikä ihmeen Okaron ohje? Pistokkeiden vuoleminen? Puhut sekavia. Oletko humalassa?


    • Anonyymi

      Epäilen, että sekakäyttäjä. Ei pelkän viinan voimalla houri noin sekavia.

    • Laite on haettu parempaan talteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe