Annetaan TV jonka harrastelija voi korjata itselleen

Olisi 8 vuotta vanha 42 tuuman LG-taulutelevisio 42LN613V, jonka LCD:n taustavalon poweri on rikki. Todennäköisesti elektrolyyttikondensaattorit ovat kuivuneet. Jos jotain kiinnostaa korjailla, niin saa ilmaiseksi. TV on muuten siisti ja virheetön. Sijainti Helsinki.
Mallinumeron Google haulla löytyy tämä:
https://www.lg.com/fi/televisiot/lg-42LN613V.
Se ei näytä olevan kumminkaan ihan sama vaikka mallinumero on sama. Minun on hiukan paksumpi ja siinä on enemmän liittimiä.
Sähköposti: fibaxi(miukumauku)gmail.com

16

444

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mites, onko vielä sul tv? Mist päin voin noutaa?
   T. Korjaaja

   • Anonyymi

    Laite olisi jo haettu, jos olisin ollut paikalla silloin kun hakija oli Helsingissä.
    Katuosoitetta en julkaise täällä. Sähköpostin annoin aiemmin. Onko vastausta laitteen nollauskysymykseen, sillä tietoturva jäi mietityttämään?


  • Anonyymi

   Mulla on tuollainen led-ohjainkortti, vaikkakin 55-tuumaisesta, jossa on 84 lediä. Ostin turhaan, kun vika olikin led-nauhassa, joka on pystyssä näytön reunassa. Vika ei todennäköisesti nytkään johdu elkoista.

  • Anonyymi

   Näihin lahjoituksiin liittyy tietoturvariski jos laitetta ei saa nollattua sen takia että laite on pimeänä. Tiesin että kyseinen TV oli kirjautuneena Nexflixiin. Netflix sopimus ei ollut voimassa, mutta kun Netflixin käynnisti, niin tuli valikko jossa oli vaihtoehtoina sopimuksen uudelleen aloitus tai ulos kirjautuminen. Korjauksen jälkeen TV:n haltija olisi voinut jatkaa sopimusta nimissämme ja lasku meille.
   Onnistuin jo aiemmin kirjautumaan Nexflixistä ulos valaisemalla taskulampulla näyttöä. Hankalaa oli. Näytöstä näkyi vain pieni osa ja sekin huonosti.
   Laitteessa on käytössä myös YLE Areena ja tiedän että TV ei ole nyt kirjautunena YLE Areenaan.

   Onnistuin tänään löytämään myös sovellusten alustuksen vaikka näyttö oli pimeä. Tein sen mutta en tiedä tapahtuiko oikeasti mitään. Ainakin sen jälkeen kanavat eivät olleet nollautuneet, vaan kaikki kanavat saa kuulumaan entiseen tapaan. Ilmeisesti sovellusten alustus ei vaikuta kanavien viritykseen?

   Löysin tämän nollausvaihtoehdon vasta tänään:

   "Irrota television virtajohto pistorasiasta. Paina ja pidä samanaikaisesti alhaalla television virta- ja äänenvoimakkuuden vähennyspainikkeita (-) (ei kaukosäätimessä) ja kytke sitten virtajohto takaisin pistorasiaan (pitämällä painikkeita alhaalla). Pidä painikkeita alhaalla, kunnes Poisto-näyttö tulee näkyviin."

   Ei toiminut. Ei tapahtunut yhtään mitään. TV on ilmeisesti kumminkin vielä kirjautunut LG-tililleni. Haluan nollata senkin sekä mahdolliset muut asiat joita en edes muista. (TV:n selain on niin huono että sillä ei tee mitään. Ei pitäisi olla nollattavaa selaushistoriaakaan.)

   Jos TV:n laittaa tehdasasetuksiin, niin koskeeko se myös viritettyjä kanavia? Jos koskee, niin laite ei ole tehdasasetuksissa. Mitä tiedän että laite on tehdasasetukissa?

   • Anonyymi

    Tästä syystä tv:n pitäisikin olla ennemmin monitorin kaltainen katselulaite: Digiboxi-osa erillinen ja tarpeeksi tehokas, että sitä ei tarvitse koko aikaa päivittää ja ruutua vaan vaihdetaan. Näin ei tulisi tietoturva-ongelmia ja laitteet olisi halvempia, kun voisi ostaa erillisinä.


  • Anonyymi

   Kyllä se ledivika vaan on. Se tulee vastaan kaikissa muutaman vuoden ikäisissä led-telkuissa ja ilmenee vaan monella tavalla tv:n merkistä johtuen. Tuo, että näyttö on sekunnin kirkkaampi käynnistyksessä, muodostetaan softalla ja monet merkit toimivat niin, jos muutama ledi vielä tuikkii.

  • Anonyymi

   Tilattaessa led-bareja esim. Kiinasta kannattaa ensin tutkia millaiset vehkeessä on ennestään, kun niitä on niin montaa sorttia jo käytetty samassakin tv-tyypissä.

  • Anonyymi

   Ei tuollaisista edellisen omistajan käyttötapatottumuksista kannata välittää. Parempihan se on smart-telkussa, mitä enemmän löytyy noita palveluja eikä niitä kannata poistella. Mäkin olen ostellut kierrätyksestä hajonneita telkkuja ja ainahan niissä edellisen käyttäjän selaushistoria näkyy.

   • Anonyymi

    Ajattelet selaushistoriaa uuden omistajan kannalta etkä vanhan omistajan kannalta. Entä jos kyseessä olisikin tietokone tai puhelin jossa ei ole salasanaa? En ainakaan minä antaisi näyttö pimeänä olevaa läppäriäni tuntemattomien korjattavaksi ja käyttöön.


  • Anonyymi

   Kannattaa tosiaan nollata laite, eli Okaron ohjeilla vaihtaa siihen nollaluokan pistoke. Sen jälkeen se toimii kuin junan vessa eikä ota mitään maalenkkejä mistään joka nuo led-viatkin aiheuttaa. Sen jälkeen tosin saattaa joutua vuolemaan pistokkeen mutta se on pikkujuttu. Kaikista parhaiten toimii crt-projisio-tv:t joiden kanssa ei tarvitse tällaisista nykyajan hömpötyksistä kuten maadoituksista välittää.

   • Anonyymi

    Mikä ihmeen Okaron ohje? Pistokkeiden vuoleminen? Puhut sekavia. Oletko humalassa?


  • Anonyymi

   Epäilen, että sekakäyttäjä. Ei pelkän viinan voimalla houri noin sekavia.

  • Laite on haettu parempaan talteen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   485
   4488
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   2212
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   745
   1985
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   85
   1269
  5. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   66
   1079
  6. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   977
  7. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   909
  8. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   70
   807
  Aihe