Tekniikan ihmeitä

Anonyymi

Burin tekniikan ex-pertti Pattayan Savosta ilmoitti viisauden: Etuvetoisissa autoissa ei ole kardaania eikä erillistä tasauspyörästöä ja moottori voidaan asentaa poikittain, jolloin pitkää keulaa ei tarvita.

Pitkä keula autossa ei ole hyvä, siksi haaveilluusiomebojen keuloja, eli nokkaa lyhennetään tulevissa vuosimalleissa.
Tuota mahtavaa poikittaisideaa ei keksinyt edes Saabin suunnittelijat aikanaan.

Tulevissa haaveilluusioavomeboissa on nokkapyöräveto, moottori takaluukussa, automaattivaihdelaatikko takapenkin alla ja kardaani siitä nokan suuntaan, jossa rekka-autoistakin tuttu sähköinen ylivaihde-alivaihdelaatikko, josta edelleen valtaisa voimansiirto vetoakseleilla nokkapyörille, jossa elektrooninen sutimisenesto, jota voi säätää kännykällä jos on wifi tai pluutuutti.

6

112

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mutta on aivan varmaa että Lada on kuningasauto. Voin vakuuttaa Ladan, mutta vain yhdessä erässä, koska luottotiedottomat eivät voi maksaa vakuutusta osissa.
   Kysyin tämän vakuutusyhtiö varmasta ja se on aivan varmaa. Mulla on Pasasen c-kasetti joka soi Ladan plaubungtissa.

   NumBaII, 61v

   • Anonyymi

    Näyttänee vappu alkaneen junttilassa ja varmasti anti parenee suhteessa keppanan kulutukseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näyttänee vappu alkaneen junttilassa ja varmasti anti parenee suhteessa keppanan kulutukseen.

    Vilkaise tätäkin avausta... Kukahan on mahtanut sen laatia? Mitä luulet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näyttänee vappu alkaneen junttilassa ja varmasti anti parenee suhteessa keppanan kulutukseen.

    Mitä luulet missä tämä viestiketju on avattu? Onkohan näppis lähempänä Chiang Maita vai Kuopiota?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vilkaise tätäkin avausta... Kukahan on mahtanut sen laatia? Mitä luulet?

    Voin vakuuttaa että vietän upean perhevapun täällä suomi24 chiang maissa, lihaa savustellen ympärivuorokautisesti.


  • Anonyymi

   Kukupeleistä ja niiden historiasta voisi jutella loputtomiin. Polttomoottorin perustekniikka voimansiirtoineen tuli tutuksi ja lapsena, koska jos et osannut itse rassata vehkeitä kuntoon, niin sitten olit ilman.

   Muistan saaneeni yhden ainoan kerran moporahaa isältä, 500 markkaa ja sen eteen raaputtelin torpasta vanhat maalit pois. Viikon se urakka vei.

   Muut mopot ja autot osteltiin kesätyörahoilla. Olin kesätöissä taimia istuttamassa, sahalla apupoikana ja kylmäkonetehtaalla saranoita poraamassa.

   Vaikka numerosensei toisin väittääkin, niin kehitys on ollut valtaisaa kaikilla osa-alueilla, varsinkin kun puhutaan hieman kansanautoa paremmasta autoluokasta.

   Mies joka kertoo nuudeleiden olevan terveellistä aivoruokaa, tuntuu tykkäävän tuosta savustamisesta ja grillaamisesta.

   Thaimaa on grillatun, savustetun ja poltetun ruoan luvattu maa. Sen jatkuvaa mättämistä naamariin kannattaisi kuitenkin vähän hillitä terveyssyistä, ja opettaa lapsetkin terveellisempiin ruokailutottumuksiin, sillä Thaimaa on myös syöpien luvattu maa.

   En halua kuulostaa saarnamieheltä enkä varsinkaan vegaanilta, mutta ajattelen tässä asiassa etupäässä lapsia ja heidän tulevaisuutta.

   Tässä terveysravinto- sivuilta tietoa savustamisesta:

   PAH-yhdisteet ja nitrosoamiinit

   Savustamiseen liittyy kuitenkin ongelmia. Ensinnäkin savustettu liha ja kala luetaan prosessoituun lihaan ja lihajalosteisiin. Kansainvälinen syöväntutkimusinstituutti IARC on luokitellut ne riskiarviossaan varmasti syöpää aiheuttaviksi (Bouvard 2015).

   Savustettaessa ruokaan kertyy polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä, lyhyesti PAH-yhdisteitä. Niistä monet ovat varmasti mutageenisia ja karsinogeenisia. Ne toisin sanoen aiheuttavat syöpää.

   IARC on arvioinut yksittäisten PAH-yhdisteiden karsinogeenisuutta. Bentso(a)pyreeni, lyhyesti BaP, on kiistatta karsinogeeniseksi luokiteltu yhdiste. Neljä muuta PAH-yhdistettä on luokiteltu todennäköisiksi karsinogeeneiksi. Lisäksi arvioidaan, että PAH-yhdisteiden joukossa on karsinogeenisia yhdisteitä, joita ei ole vielä tunnistettu.

   PAH-yhdisteiden lisäksi savustetussa ruoassa on nitrosoamiineja. Myös niiden saanti savustetusta ja muista ruoista on yhdistetty suurempaan syöpäriskiin (Jakszyn 2006).

   Yhdysvaltalaisessa tapaus-kontrollitutkimuksessa savustetun kalan syöminen on yhdistynyt 3 kertaa suurempaan ylähengitystien syöpään (Rogers 1995).

   Katsausartikkelissa puolestaan todetaan tieteellisen näytön viittaavan siihen, että savustettu ruoka on yhteydessä mahasyövän riskiin (Jakszyn 2006).

   Islantilaisessa tutkimuksessa suolatun tai savustetun kalan syöminen usein yhdistyi noin kaksi kertaa suurempaan pitkälle edenneen eturauhassyövän riskiin (Torfadottir 2013).
   Savustettu liha ja kala on usein myös suolaista

   Savustetun lihan ja kalan ongelma on sekin, että ne ovat usein hyvin suolaisia. Runsas suola kohottaa verenpainetta, lisää aivohalvausriskiä ja rasittaa munuaisia.
   Myös savuaromin käyttö on riski"

   T 2010 riippumatossa, juuri syöneenä hiiligrillattua kalaa ja kanaa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   368
   2700
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1644
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   697
   1601
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   84
   1112
  5. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   815
  6. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   45
   769
  7. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   650
  8. Noniin tänään on ensimmäinen päivä

   Jolloin aion keskittyä muuhun ja ajatella vähemmän sinua! Ei tosin alkanut kovin vahvasti. 😅 Pakko nyt vaan irrottaa ja unohtaa. Toivoa on vasta sitt
   Ikävä
   45
   644
  Aihe