Pinkopahvi

Kasparone

Ostimme 50-luvulla rakennetun talon ja sielä on joka seinässä pinkopahvit.Nyt haluaisinkin tietää että miten poistamme siitä vanhat tapetit?Vai pystyykö niitä poistamaan ollenkaan?Mitäs sitten pitäis tehdä?Yhdellä seinällä on jokin kangas?tapetti.Pitäiskö pahvi poistaa kokonaan?

6

13495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalarin poika.

      Luulempa että sinun pitää poistaa koko pinko seinästä. Pinkopahvihan laitettiin ennen siten että ansin kasteltiin pahvia ja laitettiin se nupinauloilla seinään joilloinka se kuivuessaan kutistui ja pingoittui seinälle. Ongelmahan on siinä että jos poistaessasi vanhaa tapettia sinun pitää kastella vanhaa tapettia jolloinka pinkopahvi kastuu myös. Luulenmpa että pääset hepommalla jos laitat vaikkapa jotkut lämpöwilhelmiinat seiniin niin saat samalla kertaa lisää lämmöneristävyyttä.

      Mikään ei estä sinua kokeilemasta esim liisteröidä vanha tapeettia ja kokeilla kaapia sitä vettymisen jälkeen tai hommaat jostain höyrypuhaltimen.

      • vanhojen päälle?

        Pinkopahvin ominaisuuksista taitaa johtua, että entisaikaisissa taloissa on usein pahvin päällä monta kerrosta tapettia. Meillä on myös pinkopahviseinien käsittely tulossa, ja ajattelimme ainakin kokeilla maalaamista vahan tapetin päälle. Toivomme, että pahvi pysyy seinässä :)


      • Pinko&pahvi

        Miksi vanha tapetti pitäisi repiä pois? Kunnioita talosi historiaa ja jätä ne.

        Pinkopahvihan on siitä hieno materiaali, että tosiaan kastuessaan venyy ja kuivuessaan taas kiristyy. Eli kun tapetoit pinkopahvin päälle, niin toki se kastuu ja vettyy ja näyttää roikkuvan , mutta kuivuessaan pahvi taas kiristyy ja muhkurat ja epätasaisuudet katoavat. Mutta muista tapetoida limisaumoilla, (ei puskusaumoilla)ettei pinkopahvin kiristyttyä tapettien väliin tule näkuvää rakoa.


    • Jussi

      itse laitoin 6 mm kipsilevy suoraan vanhan tapetin päälle. Turhaa vaivaa repiä sitä pois. Vanha tapetti jää alle eristeeksi.

      Toinen tapa on pistää tapetti vaan entisen päälle ja hyväksyä mahdolliset pullistumat ja muut.

    • pinkotäti

      Viime viikolla irroittelin seinästä monta kerrosta tapettia. Jätin listat paikoilleen ainakin toistaiseksi... seuraavaksi irroitan ne ja katson mitä tapahtuu... tippuvatko pinkopahvit :-)
      Eli ensimmäiset kerrokset lähti ihan repimällä mutta sitten viimeisimmät olivat sitten vähän tiukemmassa. Käytin loppu tapetin kostuttamiseen lämmintä vettä jossa oli vähäsen astianpesuainetta... ja semmoisella lastalla sitten raaputin varovasti loput tapetista pois. Ja kaikki lähti pois eikä pinkopahvi kärsinyt ollenkaan. Googlessa löytyi museoviraston ohjeet pinkopahvin laittamiseen mutta minulla oli sen verran hyvin säilyneet että laitan päälle lasikuitutapetin ja maalaan... hauskoja hetkiä sotkun kanssa.

      • Anonyymi

        Ja talosi on jo homeessa tähän mennessä. Lasikuitutapetti on itsestään perkeleestä eikä sovi puutaloon. Sen pois ottaminenkin on mahdotonta. Jos aikoo lasikuitutapetin saada pois on purettava myös levyt tms. alta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5899
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      514
      3690
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      184
      3512
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2714
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 276
      2116
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1563
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe